NUjijStats voor Anton_K

7,429

Respect

Respect/dag 7.82
Respect/reactie 3.99

1,864

Reacties

Reacties/dag 1.96
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 21-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 23-11-2020 18:19 op
Met de economische ontwikkeling van vele regionen stoppen bedoeld u, de mensen die nu nog blij zijn dat ze een maiskolf kunnen afkluiven als ontbijt terwijl wij hier in het westen de keuze hebben uit 20 verschillende soorten cornflakes kunnen kiezen in de supermarkt ? Bent u dan ook bereid om het te doen met een zak rijst in de week voor uw hele gezin ? Want eigenlijk zie ik een eerlijke rantsoenering en herverdeling van al het beschikbare voedsel, grondstoffen en grond als de enige oplossing. maar dat zie ik zo snel niet gebeuren, zolang wij niet bereid zijn om iets in te leveren op onze welvaart, en geen zorgen willen maken over de generaties na ons of die gene die in die nog vele onontwikkelde economische regionen hun hoofd boven het water proberen te houdeen.

4 respect 23-11-2020 17:27 op
Zelfs als we nu met z'n allen voorgoed zouden stoppen met ademen, dan zal het effect van onze levenswijze nog tot nu toe nog honderden jaren na ijlen. Als we een nog enigzins herkenbare planeet willen achterlaten voor onze achter achter achter klein kinderen zouden we nu flink aan de nood rem moeten trekken van onze hyper kapitalistiche maatschappij. Onze samenleving en economie draait op overconsumptie en daar gaat vooropig geen einde aan komen Als kleuter werd mij al geleerd dat overal waar te voorstond niet goed was. en toch zien we een samenleving waar het nooit genoeg is, en dat gaat voorlopig ook niet veranderen. Het antwoord op de stelling is ook vrij simpel. Om de uitstoot van broeikas gassen te verminderen moeten we stoppen met broeikas gassen uit te stoten.. en om dat te bereijken moeten we aan de noodrem trekken met alle economische en sociaal maatschappelijke gevolgen van dien.

1 respect 23-11-2020 15:39 op
Het is niet mijn mentaliteit, maar de mentaliteit van de mensheid waarvan we de gevolgen zien. Ja als het erop aankomt dan laten we elkaar stikken, of u moet een oplossing weten waardoor landen zoals bijvoorbeeld Brazilie zich gezond kunnen ontwikkelen, maar structureel anders dan dat wij dat in Europa hebben kunnen doen zonder beperkende maatregelen. Wij hebben gemakkelijk praten vanuit onze luxe positie waar we alles hebben wat we kunnen bedenken, we kunnen ok gemakkelijk vanuit onze luie stoel met onze vingertjes gaan wijzen waar het probleem zit. Echter in de ontwikkelings landen ligt het allemaal wat gecompliceerder. en komt u dan maar even vanuit uw ivoren torentje vertellen hoe die landen zich wel kunnen ontwikklen tot een aanvaardbaar welzijns niveau.

1 respect 23-11-2020 14:58 op
U weet dat Europa ook ooit vol met bossen stond, en we europa ook langzaam maar zeker zijn gaan ontbossen en gemaakt hebben wat het nu is ? uiteindelijk allemaal uit het zelfde winst bejag, maar dat heeft ons wel gebracht waar we nu zijn Je kunt die landen moeilijk kwalijk nemen dat ze ook hun land willen benutten voor meer welvaart en winst

5 respect 23-11-2020 14:53 op
Om de broeikas gassen uitstoot te verminderen is er een flinke cultuur omslag nodig. Als klein kind heb ik al vroeg geleerd dat overeal waar "te" voorstaat niet goed is. Ondertussen wordt onze samenleving en economie draaiend gehouden door over consumptie. Door onze welvaart te verwarren met welzijn zijn we volledig kwijt wat we nodig hebben , en zien we aleen nog maar wat we zo nodig willen hebben, want van dat laatste hebben we nooit genoeg. Ik heb daarom ook weinig hoop dat we op korte termijn iets kunnen veranderen van wat komen gaat. Zelfs als we vandaag nog volledig zouden stoppen met het uitstoten van broekas gassen zal het sneeuwbal effect waarschijnlijk nog honderden jaren na ons door rollen. En daar zit dan ook het venijn. Alles wat we nu aan maatregelen nemen zal weinig effect hebben op onze generatie en de nabije toekomst behalve dat het ons nu geld en moeite gaat kosten.

3 respect 23-11-2020 14:24 op
Ik ben het wel met China eens dat er een duidelijk en internationale afspraken gemaakt moeten worden. en technolochie kan ons daar mee van dienst zijn. Het grote struikelblok is privacy en hoe ver we daar mee mogen gaan. ik heb al eens voorgesteld om de lichaams temperatuur te meten doormiddel van een sensor in een armband, horloge of in je kont die via de telefoon een waarschuwing afgeeft naar een soort van coronaal appje, waardoor in de winkel waar je binnen loopt alle alarmbellen afgaan als je koorts hebt.

17 respect 23-11-2020 14:11 op
Prachtig... Ik zei het veertig jaar geleden al. Er komt een tijd dat wij net zoals onze koeien en de schapen we allemaal zo'n geel label aan ons oor hebben hangen, een oormerk noemen we dat ook wel.

2 respect 22-11-2020 15:10 op
@Nonsens Als u zelf nog nooit met iets groters dan een spoelbak hebt gevaren is het mischien beter om uw conclusies voor u zelf te houden

9 respect 21-11-2020 15:20 op
Amerikaanser dan dit nieuws kan bijna niet Hoewel ik deze bijna iconische pose van Marilyn Monroe hooguit frivool vind en niet zozeer seksistisch . in de hedendaagse cultuur zien we heel wat expliciter en sexistischer beelden van twerkende jongeren met botox opgespoten lippen waar een (nijl)paard jaloers op zou zijn maar ieder zijn meug zou ik zo zeggen. Ik ben inmiddels over de 60 maar en als jonge deugeniet is mijn hart destijds nooit sneller gaan kloppen van het opwaaiende rokje van Marilyn Monroe Als hommage aan een tijdperk waar emancipatie in al zijn vormen gestalte begon te krijgen (Marilyn Monroe was daar ook onderdeel van ) kan ik dit beeld wel waarderen. Echter uit respect voor Marilyn Monroe zelf die deze pose altijd heeft verafschuwd vind ik dat dit beeld een andere plaats moet krijgen. De argumenten dat het vrouwen zou objectiveren en het een een verkeerd beeld naar kinderen zou geven is de grootste hypocriete kul. zeker in de hedendaagse de VS

1 respect 19-11-2020 16:55 op
Hoewel een groot deel van Rusland op het Europese continent ligt , wordt het overgrote deel van de Russiashe olie en gas winning in het Aziatische gedeelte van het land gedaan.

1 respect 19-11-2020 13:47 op
Australie gaat deze daders inderdaad waarschijnlijk al vervolgen. Waarom ik de daders toch voor een internationaal straf hof wl zien, is om als internationale gemeenschap een statement te make, en we dit uiterst serieus nemen, ongeacht de nationaliteit van de daders. En niet op de laatste plaats omdat dit "elite soldaten" zijn die voor onze normen en waarden zouden moeten vechten. Dit is niet alleen een schandvlek voor Australie , maar voor onze westerse normen en waarden. Door dit internationaal te veroordelen bij een internationaal strafhof maak je duidelijk dat we dit nooit van niemand mogen accepteren, en dat de betrokken landen 2x gaan nadenken waar de grenzen liggen voordat ze hun "elite" soldaten de grens over sturen.

2 respect 19-11-2020 13:34 op
Zo creeeren criminele bendes ook hun eigen cultuur met hun eigen normen en waarden. Echter als je het morele en ethische besef niet meer kan opbrengen waar je een grens overschrijd, niet uit noodzaak maar voor de lol als beroeps militair dan sta je wel heel ver af van waar je voor zou moeten vechten. Wat deze Aistralische "elite soldaten" hebben uitgevroten is terreur en valt op geen enkele manier te rechtvaardigen, net zoals we de daden en acties van andere terroristen en oorlogs misdadigers nooit zullen rechtvaardigen.

9 respect 19-11-2020 13:17 op
Het is rondom verschrikkelijk wat daar gebeurd is . echter het zinnetje "illegitiem gedood" verdiend de prijs voor het understatement van het jaar. Deze 39 Afghaanse burgers zijn meedogenloos als honden afgeschoten voor de lol. Dat Australie voor deze onvergeefelijke oorlogs misdaden hun exuses aanbieden iss goed maar nog niet goed genoeg. Er is namelijk geen exuus voor dergelijke oorlogs misdaden. En om de wereld te laten zien dat dit door niemand geaccepteerd wordt zouden de daders voor het internationale gerechtshof in Den Haag ter verantwoording geroepen moeten worden. want met exuses alleen maak je dit niet goed.

1 respect 19-11-2020 12:49 op
Dat is inerhent aan veel Amerikaanse werkgevers, niet alleen Facebook. Vertel een amerikaan iets over de Europese arbeids voorwaarden , dan slaan ze stijl achter over van verbazing. Ondanks dat ze vaak brto beter betaald worden blijft het een lagelonen land