NUjijStats voor BennieWoef

4,224

Respect

Respect/dag 7.14
Respect/reactie 4.31

979

Reacties

Reacties/dag 1.65
Meeste reacties op 1 dag 20
Gestart op 19-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 01-12-2020 18:40 op
Ik weet niet wie Dick Advocaat moet opvolgen maar ik houd er wel van om zaken goed te lezen. Als ik het goed begrijp sluit hij een of ander nationaal elftal niet uit. Alleen een club. Ik zie Dick nog wel een Beenhakkertje doen.

0 respect 01-12-2020 09:28 op
De OZB tarieven worden jaarlijks aangepast aan de realiteit. Wanneer de huizenprijzen sneller stijgen dan de gemeentebegroting gaat het tarief omlaag. Departement die de woningmarkt aan de markt willen overlaten willen die begroting juist drukken.

8 respect 01-12-2020 09:26 op
Voor de particulier met wat rondslingerend geld is dit ook wel aantrekkelijk. Wanneer ik naar mezelf kijk heb ik ruim middelen om 1 of 2 appartementjes te kopen om te verhuren. Alleen al door de prijsontwikkeling op de vastgoedmarkt levert dit meer op dan wanneer ik het op de bank laat staan. Als ik daarnaast ook nog een fatsoenlijke huur kan vangen rendeert dit beter dan mijn pensioenpot. Dat mensen van de gelegenheid gebruik maken kan ik me dus wel voorstellen. Het feit dat ik het zelf niet doe komt voort uit een mengeling van luiheid en burgerzin. Vermoedelijk gebruik ik dat laatste alleen om de luiheid te verdoezelen. Een prins Bernhard belasting zoals de PvdA voorstelt lost dit probleem niet op. Daar wordt de huur alleen hoger van. Het kan enkelen ontmoedigen maar de bal ligt in dezen toch vooral bij lokale politiek. De lokale politiek kan een zelfbewoningsplicht opleggen. Daarnaast zal landelijk geïnvesteerd moeten worden in sociale woningbouw.

22 respect 01-12-2020 09:10 op
Ik hoop dat dit uiteindelijk tot rust gaat leiden. Het zou een moment kunnen zijn voor Trump om Biden te feliciteren. Tot op heden heeft Trump echter geen blijk gegeven van een bereidheid daartoe. Persoonlijk verwacht ik dat Trump het bij voorkeur zo lang uitstelt dat hij het land in de tussentijd nog iets meer de vernieling in kan helpen zodat Biden al zijn energie moet steken in herstellen wat Trump kapot gemaakt heeft en weinig aan eigen beleid toekomt zodat Trump gewoon dat kan blijven doen wat hij al 5 jaar doet: campagne voeren.

11 respect 30-11-2020 17:49 op
Die wedstrijd Chelsea Liverpool heb ik gezien en die floot ze uitstekend. Ze hield het tempo ook goed bij.

0 respect 27-11-2020 21:37 op
Hebben ze jou verteld dat het om die reden vernietigd werd of verzin je dat zelf? De overheid is verplicht om dossiers na een bepaalde tijd te vernietigen. Wanneer er al zo vaak verhuisd is, is het niet ondenkbaar dat de inhoud van die kast over de datum was. Dus ik ben benieuwd hoe je die intentie achterhaald hebt,

1 respect 27-11-2020 21:34 op
Wanneer het aantal dossiers boven je hoofd groeit heeft dat niets met luiheid te maken maar met onvoldoende capaciteit. Misschien een idee om je beter te informeren. Dat is misschien vervelend voor je vooroordelen maar zou wel tot een inhoudelijk zinniger bijdrage kunnen leiden.

1 respect 27-11-2020 21:31 op
Dan heb je de enquête niet goed gevolgd. Bewindslieden waren wel op de hoogte maar hebben het met een andere state of mind tot zich genomen.

1 respect 27-11-2020 21:20 op
Probleem is alleen dat alles wat we vandaag goed vinden over enkele jaren wanneer er een andere wind waait heel fout vinden. Ik denk dat de bestuurscarrousel wel een probleem is maar dan vooral omdat bestuurders moeten verkassen tegen de tijd dat ze de organisatie een beetje leren kennen. Zo genereer je een "Yes Minister" situatie.

0 respect 27-11-2020 21:17 op
Het zou fijn zijn wanneer je net als ik je best deed om enige onderbouwing te geven. Ik heb een dergelijke luiheid namelijk nergens aangetroffen en ik heb het van behoorlijk dichtbij bekeken.

1 respect 27-11-2020 21:15 op
Nou Roy, Ambtenaren krijgen geen bonussen. Dat gebeurt in een andere tak van sport. Je hebt wel gelijk dat de overheid, als de grootste ICT-gebruiker van dit land, dit onvoldoende in de hand heeft. Ik zou een groot voorstander zijn van een centrale organisatie die dit voor de overheid verzorgt waar de beste ICT-ers om meerdere redenen graag willen werken. Die redenen betreffen dan werkinhoud, werkproces en arbeidsvoorwaarden. Qua eerste reden zit het wel snor. Qua proces voelen veel ICT-ers zich beperkt omdat de procesinrichting vooral vanuit de controllgedachte plaatsheeft om de algemene rekenkamer tegemoet te komen. De bezoldiging is een pijnpunt waardoor (vaak jonge) mensen liever kiezen voor meer salaris en een auto van de zaak dan voor inhoudelijk interessante projecten.

3 respect 27-11-2020 21:06 op
Hoewel ik van mening ben dat de verantwoordelijkheid voor dit debacle primair bij de politiek ligt, herken ik wel een typisch gedrag van opsporingsambtenaren, Deze mensen hebben dermate vaak met fraude te maken dat achterdocht hun basishouding is geworden. Ik heb dit eerder ook gezien bij een politieonderzoek (voor ingewijden betreffend de bouwfraude) Ik raakte zijdelings bij dit onderzoek betrokken in verband met een specialisme van mij waar ze in het onderzoek sterke behoefte aan hadden. Ik merkte aan alles dat de verdachte voor de rechercheur al schuldig was. Vanuit mijn specialisme wees ik hem erop dat een aantal zaken die hij als verdacht en derhalve circumstantieel bewijs zag binnen de branche normaal waren en wel met een tegenovergesteld doel als dat de rechercheur in kwestie dacht. Heel typisch hoe hij op de een of andere manier zijn perceptie leek uit te schakelen bij het aanhoren van deze informatie. Zoiets lijkt hier ook aan de hand te zijn geweest.

1 respect 27-11-2020 14:21 op
Wanneer ik zo naar de foto van het Vrijthof bij dit artikel kijk, krijg ik toch wel een verlangen om daar weer eens te gaan zitten om een kopje koffie met vlaai te nuttigen op een doordeweekse ochtend. Helaas zal het nog wel even duren.

1 respect 27-11-2020 11:01 op
Dat is in ieder geval eerlijk. Ik stel het overigens regelmatig beschikbaar voor familie en vrienden.

6 respect 27-11-2020 09:15 op
Ik lees hier reacties van mensen die een verantwoorde manier zoeken om toch van een sportieve vakantie te kunnen genieten en van mensen die daar heel zuur op reageren. Ik vraag me af welk aandeel van de mensen die vinden dat je best zonder kunt gewend is om één of meerdere keren per jaar op wintersport te gaan. Ik zie dit soort reacties dus vooral als een soort van: Als ik het niet doe, waarom moet jij dan zonodig wel? Sommige mensen zijn inderdaad niet in staat tot zelfstandig nadenken. Die moeten de adviezen vooral voor 100% opvolgen, voor zover mogelijk. Wanneer ik naar mijn tweede huisje in Tirol ga en daar me op dezelfde manier gedraag als hier, is het risico op besmetting nagenoeg nul en heb ik een fijne tijd. Misschien dat ik zelfs een maandje wegblijf.

1 respect 26-11-2020 13:06 op
Tijdens de eerste golf heb ik me 3 slagen in de rondte gewerkt waardoor het sporten er bij inschoot. Resultaat op de weegschaal:+6kg. Van dat harde werken heb ik een terugslag gehad en inmiddels ben ik op de goede weg. Ik sport weer zo vaak als ik graag wil doen en heb eindelijk weer plannen voor een marathon. De kilo's raak ik langzaam maar zeker kwijt waardoor het sporten ook steeds leuker wordt.

4 respect 26-11-2020 09:02 op
Ik ga altijd naar West-Tirol. Oostenrijk hoopt het seizoen enigszins veilig te kunnen stellen maar de lockdown daar resteert ook in weinig effect tot nu toe. Après-ski was al nooit besteed aan mij dus dat mis ik niet. Kerstvakantie wordt dit jaar geen wintersport. Moeder natuur helpt een beetje in dit geval want er ligt nauwelijks natuursneeuw en Bergfex toont alleen maar stralende dagen voor komende week. Anderzijds wil ik wel graag tussen deze muren vandaan. Optioneel kan ik de hele maand Januari die kant op gaan. Skiën doe ik dan alleen op hele stille doordeweekse dagen. Wanneer er mooie off-piste toeren gemaakt kunnen worden sta je ook niet steeds in de rij voor de lift. Verder is het ook heel mooi om wandelingen te maken met zicht op de witte wereld. Eén ding is zeker: er blijft deze winter een hoop geld op de bank staan dat anders aan skipassen besteed was.

3 respect 22-11-2020 18:50 op
Elke keer schrik ik weer wanneer ik dit lees. Ik besef dat dit op een kilometer van mijn huis gebeurde min of meer op de route de stad in. Ineens besef je dat inwoners van Amsterdam en Rotterdam dit soort zaken vaker meemaken in hun omgeving. Ofschoon ik er helemaal niets mee te maken heb, beïnvloedt het wel mijn gevoel van veiligheid wanneer ik in de Cronjéstraat passeer. Raar gevoel. Hoop dat de politie snel een volledig beeld krijgt en de juiste maatregelen neemt.

6 respect 21-11-2020 09:07 op
Misschien een goed idee om het artikel in FTM vandaag te lezen over dit onderwerp. Iedereen scheldt maar op de belastingdienst in dit dossier. Dit is ook een gemakkelijk object om te beschimpen omdat iedereen daar wel een haat-liefdeverhouding mee heeft. Het artikel in FTM gaat echter dieper in op de rol van SZW en in het bijzonder van Ascher. Dat schetst een heel ander beeld. De belastingdienst wil overgaan tot proportioneel terugvorderen maar SZW gaat daar voor liggen. SZW houdt elke noodmaatregel af want ze werken aan een nieuw voorstel. In de communicatie tussen de verantwoordelijke bewindslieden blijkt ineens een gat van anderhalf jaar te zitten. Dat komt Ascher wel heel goed uit. En de persoon die hier opheldering over kan geven, Flier, wordt wegens persoonlijke omstandigheden niet gehoord door de commissie.

2 respect 20-11-2020 15:53 op
Onderzoek werd gisteren in de Volkskrant aan gerefereerd in een artikel over de omzet van vleesvervangers bij Unilever.

3 respect 20-11-2020 09:50 op
Toen wij enkele jaren geleden ons plat dak lieten inspecteren (Woningblok 10,5x52 meter) moesten er direct ook ankerpunten op het dak gemaakt worden voor de veiligheid van de dakdekkers terwijl die nergens dichter dan een meter van de kant af hoefden te komen. Maar goed, de ARBO schreef dat voor. Voor ons als particulier kostte dat 800 euro die je zonder te mokken aftikt. Het is toch belachelijk hoe bedrijven dan jarenlang er mee wegkomen wanneer ze veiligheidsmaatregelen gewoon aan hun laars lappen. Wanneer leert men nu eens dat je door dit soort selectieve toepassing van de regels de burgerzin ondermijnt. Volgende keer maar een zwartwerker inhuren die het niet zo nauw neemt?

8 respect 20-11-2020 09:28 op
Uit onderzoek blijkt dat, ondanks de groei van het het verbruik van vleesvervangers, de vleesconsumptie in NL gelijk blijft. Zuivelvervangers blijken wel een zekere terugloop te veroorzaken. Dat de aanbieders op de markt op zoek gaan naar niches om dit tij te keren is niet vreemd. Zolang boeren onevenredig veel politieke invloed hebben zal er weinig gedaan worden aan de consequenties voor de volksgezondheid. Als consument heb je beperkte macht. Voor zover je die hebt moet je het kunnen betalen om die uit te oefenen. Ik zorg zelf in ieder geval ervoor dat er steeds minder dierlijke producten in huis komen en wanneer ze er wel komen zoveel als mogelijk uit kleinschalige houderij.

3 respect 20-11-2020 09:10 op
Ik ben dan werkelijk benieuwd waar dat is. Bij ons vliegen de huizen van boven het half miljoen als warme broodjes over de toonbank.

0 respect 19-11-2020 21:25 op
Zien roken doet roken voor jongeren. De verstokte roker zal niet stoppen maar iedere volwassene die stopt neemt een jeugdige mee hierin die niet begint. Daar zit de grootste winst.

1 respect 19-11-2020 21:22 op
Gefeliciteerd! Wanneer je er echt achter staat hoeft de 3 maanden hobbel niet moeilijk te zijn. Veel stoppers vinden dat ze na 3 maanden voor zichzelf bewezen hebben te kunnen stoppen en hanteren dat als argument om weer te beginnen. Maar nogmaals: als je echt wil dan is het een felicitatie waard!