NUjijStats voor Bewust

3,702

Respect

Respect/dag 4.17
Respect/reactie 2.67

1,385

Reacties

Reacties/dag 1.56
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 29-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 02-12-2020 20:38 op
We hebben zelfs een tijd gekend dat er na een zwaar ongeval in de beginfase van een race de coureurs met hun stoeltje onder de armen het paddock zo snel mogelijk wilden bereiken. Lopend of ongemakkelijk achter op de scooter. Daar stond dan de T.car bereid. Netje al afgesteld voor een onverwachte situatie. Nog vroeger reed zelfs de monteur mee naast de coureur om een kapotte benzine pomp te vervangen.Publiek stond er naast te kijken. De motorsport heeft een grote evaluatie mee gemaak. En we bekijken het nu met andere ogen als toen. Ook deze crash van Romain zal de geschiedenis boeken ingaan en over 20 jaar met de woorden dat was toen zo onvoorstelbaar. Over 100 jaar zeggen ze ,wat waren ze toen gek. Mensen reden met 100 km elkaar tegemoed met een meter afstand er tussen op straten wat ze toen een N weg noemden. De woorden van max zijn niet historisch of abnormaal maar leven al langer. Vroeger zweeg men mischien meer , maar dacht het zelfde.

0 respect 02-12-2020 13:08 op
@Bart. Hij was anders. Michael Schumacher stopte zijn eigen leven er volop in. Dat deden ze niet allemaal. Maar ook in die tijd gingen ze al sporten om sterker te worden. Jos verstappen ging zelfs met de fiets door de Ardennen. Dus denk niet dat Schumacher dat uitgevonden heeft. Michael ging intensieve te werk en had een enorme drang tot succes. Even een steenbok. Altijd een steenbok. De kracht training dat was meer zijn ding en vooral nekspieren . Denk dat hij gewoon simpelweg de centrifuge krachten beter aan kon Na een overwinning stapte hij uit zonder 1 zweetdruppel. En denk dat hij er wel meteen een race achter aan kon knallen zonder rood te worden, waar een ander wel last van had. Daarin liep hij vooruit en wat zullen die andere coureurs soms gebaalt hebben van zijn extra inspanning. Ze moesten zelf meer aan de bak. Nu is dat een normale gang.

3 respect 02-12-2020 10:28 op
Ja die legende. Voort borduren waar pa mee ophield. Maar goed er rijdt weer een Schumacher rond en voor de Duitsers natuurlijk mooi. Net als wij dat met André Hazes. Daar kunnen we ook niet genoeg van krijgen ,en niet missen, of toch? Na ja uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. En het was zo mooi destijds en de herinnering komt weer hoog. Waarom zijn we toch zo gek op herhalingen. Er zijn zoveel talenten, maar nee deze Schumacher rijd de sterren van de hemel en dat kan niet anders in onze gedachten ,de naam is al een seconde sneller. En volgend jaar gaan we dat zien. Respect Mick je moet het maar durven met die achtergrond. Daarom zal ik hem niet gaan vergelijken. Deze tijd is anders en de coureurs zijn topatleten. Dat was bij senior Schumacher nog net iets anders in die tijd . Hij stelde nieuwe normen ,die nu allang achterhaald zijn . Vergelijken en blijven vergelijken zal bij elke race aan de orde .

2 respect 02-12-2020 09:18 op
Mijn grootste wens voor 2021 is. Dat we de corona onder controle hebben. We ons niet meer met oorlogen afgeven om zoals dit wat er nu weer speeld om de persoon Rutte . Dat we een andere koers gaan varen en Rutte naar huis sturen. En eindelijk weer een normaal leven kunnen voeren zonder de mentaliteit van de heer Rutte met zijn rechtse ideeën wat die al voor 30 jaar geleden als jongeren VVD' er al had . Dat alleen geld telt en daar ook alleen voor aanwezig is. Misschien heeft het allemaal niet direct met dit artikel te maken. Maar het geeft wel zijn karakter weer wat hij de laatste jaren heeft gezaaid en Nederland heeft gespleten in het voordeel van zijn soort genoten. En wat daar buiten valt niet acceptabel is . Is dat de juiste invloed op ons. Laat die man aftreden voordat we nog meer leugens en verdoezeling van hem aan moeten horen. Hij is de vrijbrief van ons gedrag wat er in de maatschappij afspeeld en dat goed vind? En dat past bij velen goed . Oprecht is uit?

6 respect 01-12-2020 21:40 op
Dat er wat moet gebeuren zal logisch zijn. Helaas storten we ons nog steeds van de ene ellende naar de andere. Straks zitten we weer in problemen met de techniek van morgen ,daar waar we nu al aan zijn begonnen. Bergen troep van afgedankte elektrische auto's ,accu's en zonnepanelen. We kunnen weer trots zijn als Nederlander dat we weer voorop lopen. Jammer genoeg is alleen dat er daardoor geen boom harder van groeid. En de regenwouden gewoon verdwijnen en strak net als altijd al op het aanrecht ligt als kwaliteit' s snijplank. Misschien niet in Nederland meer ,maar wel in die landen die het niet serieus nemen. En wie gaat dat betalen,wie heeft zoveel geld.

1 respect 01-12-2020 14:53 op
Veel commentaar over de veiligheid. De impact was enorm en we zien, brand en een achtergebleven karkas wat lijk als of het uit de ruimte komt. Geblakerd grijs. En toch stapt hij uit. Geluk gehad of veiligheid is hier beide aan de orde. De beelden bleven maar herhalen. Met brandwonden kom hij er vanaf. Autosport dat was het. Om de sensatie hoef ik dit niet te zien. Een eindsprint van wielrenners leverde meer menselijke schade op ,door een duw in de hekken. Eigenlijk onbegrijpelijk . Zelf met bowlen kun je een vinger breken. En Romain is al weer aan het trainen had ik net gelezen.

1 respect 01-12-2020 12:59 op
Nu wil ik nergens op voorlopen . De vangrail bij het ongeluk van Roman is voorzien van behoorlijk veel verticale in de grond of op betonranden bevestigde stalen profielen. Je ziet ze door de vangrail zitten en de benodigde bouten aan de voorkant geven ook nog eens duidelijk de plek van deze profielen weer. Lijk het nu zo dat net op die plek waar Roman door de vangrail schoot er minder stonden? Het verband tussen de drie horizontale dragers is zo minder.en geeft daar door meer ruimte.bij een aanrijding om er onder door te schieten. Was dat mischien in het verleden een doorlaat plek? En is dat niet zorgvuldig zo gemonteerd dan de rest? Nogmaals ik heb dat met de foto's vergeleken en miste de plekken waar eigelijk ook bouten hadden moeten zitten.

0 respect 30-11-2020 09:47 op
Ze zullen ergens snel een conclusie moeten trekken . En dan lijkt me dit bindend referendum inderdaad de snelste oplossing. Gezien de verkiezingen natuurlijk. De boel lijmen en hopen dat het houd is zo een groot risico minder .

0 respect 30-11-2020 09:24 op
@Marcus. Heb het nog eens duidelijk na gelezen. En het was de ophanging. De stuurstang was niet de oorzaak. Wel is deze afgebroken .Men dacht eerst zelf dat daar door het ongeluk was gebeurt. Als je de beelden terug kijkt dan zie je het wiel met de ophanging over de cockpit gaan bij de inslag . Het staat zelfs in een officieele uitspraak wat door de onderzoekers en Italiaanse justitie is vastgelegd. Senna had liever een iets groter stuur en daarom was de verandering gedaan aan de stuurstang. Misschien dat er een spoorstang en een stuurstang door elkaar word gehaald, maar dat is niet het zelfde. Aan de helm van Senna zat een zwartestreep veroorzaakt door het losschieten van het wiel. Daardoor is het ook een van de redenen dat er een kabel aan zit. Bekijk de beelden nog maar eens goed en lees de officiële doodsoorzaak.

3 respect 29-11-2020 21:48 op
@Twan Een zekere Nigel Mansell ! Die was zelfs tegelijker tijd F1 wereld kampioen en Indycar kampioen. Dacht net 2 weken, maar hij was het. En Zanardi, nog ouder Fittipaldi . En als je gaat zoeken vind je er nog wat.

2 respect 29-11-2020 21:34 op
Volgens mij geen stuurstang. Het was een afgebroken ophanging met het wiel

7 respect 28-11-2020 13:57 op
Deze uitspraken zijn slecht voor de maatschappij. Ook hier weer geeft het voor veel mensen weer een vrijbrief om op zelfde manier tehandelen als de politiek hier laat zien. Veranwoordelijkheid uit de weg gaan en dan afvragen wat er met de maatschappij mis is. Ze verwachten dat de bevolking hun waarden en normen na leeft. Maar zelf trappen ze ze met handen en voeten. Neem toch niet aan dat de politiek de burger verder uit elkaar mag drijven maar eerder andersom. Dat is de laatste 10 jaar wel duidelijk geworden dat dat wel het geval is . Is onder eed nu ook nog een lachertje . Niet alleen in Amerika valt wat te repareren maar in Nederland net zo goed. Waar zitten we dan over 10 jaar met dit beleid en deze instelling ?

0 respect 28-11-2020 12:15 op
@Kemp. Waarom dit verhaal. We beslissen zelf , zijn U woorden. Gaat het hier om je vrijheid af tenemen ? We hebben het over Black Friday en niet dat het verboden is om wat dan ook te kopen of te beperken .En gezien de drukte bij de winkels was het een beetje cynisch bedoeld. Zie dat dus niet als een aanval en wees blij dat er iemand reageert, dat ben ik ook met u reactie op deze donkere en mistige dag.

0 respect 28-11-2020 11:47 op
Wie dacht dat deze verhoren iets uit zou halen zit op een antwoord te wachten wat er nooit komt. Mensen dit was het ,en het is op dit vlak over en uit. Het zegje is gedaan blijkbaar. Of komt er nog een vervolg met meer diepgang. Net brandstichting en niemand heeft het aangestoken. En toch laat het diepe wonden achter. De vraagstelling door de betroffen personen wel anders geweest. Een onderonsje met twee gespreide vingers in de lucht door een minister president die ook al verkondigde dat liegen mag. Alles zeer betrouwbaar . Wat heb je aan deze uitspraken, zo kijk ik daar tegen aan .

3 respect 28-11-2020 11:11 op
@Kemp. Het leest niemand wat je schrijft ook dit van mij niet.Iedereen is aan het winkelen. Probeerd U het op een later tijdstip nog eens.

2 respect 28-11-2020 10:49 op
We hebben er een nieuw woord bij. Overwinkelen. Meer kopen dan nodig is uit verveling. Jammer genoeg spelen frutsel winkels daar op in. En soms voor een pakje batterijen kom ik ook in deze winkels. Tja bijna 7 euro voor een pakje of 1.79 dan weet je het snel. Voor je staat dan iemand met frutsels die na een week de prullenbak in kunnen en totaal geen meer waarde aan je leven geven omdat ze als de lol er af is zo weer verdwijnen. Soms krijg ik het gevoel bij de kassa dat mensen zich er zelf voor schamen als ze weer eens een mandje met kunstbloemen en het zoveelste waxinelichtje in het mandje ligt. Het lijk erop dat ze graag snel willen afrekenen om daardoor niet teveel willen opgevallen en vervolgens in hun MPV snel vluchten. Ja dat verveling winkeltje heeft zo voor iedereen zijn aantrekking kracht. Denk dat een Black Friday niet nodig is. En waarom? Als we die frutsels beperken . En dat geld uitgeven aan dat wat echt nodig hebben , dan is dat product al de helft goedkoper.

6 respect 27-11-2020 20:52 op
Bewustwording: dat is een magisch woord, en wanneer heb je dat? Als je iets inziet. En zolang je dat niet hebt of niet ziet ,dan los je met dit soort programma's ook niets op. Dit van Danny is geen nieuwe behandelings methode om van dat gedrag aftekomen maar meer een sensatie programma voor mensen die graag verontwaardigd ergens over worden .En dan de conclusie trekken hoe kapot de jeugd is. De onderliggende gedachte snappen en willen ze ook niet snappen. En zolang de maatschappij die gedachte niet snapt ,die ze zelf ten grotendeels veroorzaakt hebben gaat er niets veranderen. Dat mes is niet het probleem maar de hand die hem vasthoudt. Meer vertouwen in de jeugd zou meer zoden aan de dijk zetten . Het wapen is niet de basis maar een middel je uitingen kracht bij tezetten. Ik leef met deze jongeren mee en hoop dat het goed komt. En die overtuiging moeten we massaal overbrengen en waarmaken.Daar zijn we ervoor .Veroordelen veranderd nix.

1 respect 27-11-2020 19:52 op
@Dijnphna . Dat is geen vetpot. En zelfs daar verwachten ze nog van dat je alleen maar gezond eten kunt kopen. Knap om er überhaupt van rond te kunnen komen. Denk niet dat daar de corona nog invloed op kan hebben of je nu gezond of niet gezond leeft. En speelt de opleiding dan nog een rol bij U. Schandalig dat het RIVM deze situatie eerder ontkent en nu met de corona het pas als ongezondheids factor ziet waarin u zit. Kan me niet voorstellen dat dat nog een rol speelt. Voor ,tijdens,of na de corona. De situatie is gelijk. Hoop dat het nog een keer anders uitpakt voor u.

2 respect 27-11-2020 18:41 op
@Mooike. Grappig je antwoord. Onbewust sla je de spijker op zijn kop. Het heeft niet met hoog of laag opgeleid te maken. En dat geef je zelf aan. De financiële situatie wel .

9 respect 27-11-2020 17:54 op
Het RIVM in actie voor de lager opgeleiden. Dit is niet alleen een corona probleem, en gaan we daar nu de boel achter verstoppen, ja daar gaan we weer ,we wassen de handen in onschuld. Hoezo lager opgeleiden? Dus een bijstands uitkering op HBO niveau bestaat niet? Dat hoger en lager mag ik niet horen . Het is gewoon je financiële situatie. Het kunnen betalen blijven, dat is het. Hoe betaal je de tandarts met 1500 euro per maand als een behandeling al 800 kost.Denk men nog steeds dat je gezond bent als je de huisarts nooit bezoekt! De angst dat je wat mankeert en daar door financieel in de problemen kom is groter dat men wil waarnemen. Typisch VVD gelul wie het kan betalen zit gebakken en de rest is zelf schuld. Voor de poen is het te doen. Begrijpen ze het nog steeds niet dat je van 1500 EUR geen 3 maal vis en verse groenten kan betalen in de week voor 4 personen ,De ver weg van mijn bed show dat is de politiek van vandaag. De laag opgeleide is niet automatisch dom om dit te zien ?

3 respect 27-11-2020 09:40 op
Het is en blijft een vreemde vogel. Wil die de kiesmannen onder druk zetten om zo te blijven zitten. Bij Trump moet je het met aannames doen, en of het dan ook daadwerkelijk kant opgaat. Stilte voor de storm? Dit is ook weer een pressie middel van hem en het is geen toegeven. Waarschuwing aan de kiesmannen? Zolang die er zit blijft het onrustig .

8 respect 26-11-2020 18:06 op
De voorbereiding was lang genoeg voor Rutte om met dit antwoord tekomen. Rutte vind dit ook alleen maar lastig en zal het een rotzorg zijn. Een geprogramerde in een mooi pak . Telang over de boeken gezeten op zijn zolderkamer en dan mis je gewoon het menselijke aspect.

0 respect 26-11-2020 13:10 op
Dat de economie iets beter draait dan verwacht vind je in de corona cijfers terug. Meer besmettingen en dus meer contact. Het is overal net zo druk als normaal. En daar komt bij ,de nonchalante houding van mensen. Hier in Twente hoor je steeds vaker, wat kan mij dat potten . De onverschilligheid zwengelt de economie aan.

1 respect 25-11-2020 21:32 op
Hij had veel krediet opgebouwd in zijn leven. De escapades en zijn dolle optreden was voor velen een spel en vermaak. Zag daar nooit de humor van in. Eigelijk een sneu verhaal over een man in een vol stadion , en toch alleen was. Wat heeft hem meer kapot gemaakt zijn omgeving, of hij zich zelf . Ondanks alles een fenomeen.

0 respect 25-11-2020 08:59 op
Bruiner heeft ook nog een dubbele betekenis. Denk maar eens 80 jaar terug.