NUjijStats voor Celletje

3,364

Respect

Respect/dag 4.26
Respect/reactie 3.07

1,096

Reacties

Reacties/dag 1.39
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 04-10-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 02-12-2020 16:10 op
Leuk dat dit liedje/verhaaltje nu ook buiten het Nederlandse taalgebied begrepen kan worden. Wat ik nog het meeste mis is de beleving die Youp erin legt.

1 respect 01-12-2020 09:17 op
Met de oncollegiale reactie op de 3e plaats van Albon hoop ik dat Alex 1 en Max 2 wordt...

2 respect 30-11-2020 19:06 op
Bij tankstations hebben ze daar incasso machtigingen voor klaar liggen, voor het geval je betaling niet lukt. Dat zou bij andere winkels ook een noodgreep kunnen zijn, hoewel dat wel veel risico en veel werk is voor de winkel.

16 respect 30-11-2020 19:01 op
Belachelijk dat contant (en anoniem) betalen steeds minder mogelijk is. Ik heb nog altijd het recht om zo anoniem mogelijk te zijn. Het gaat niemand wat aan of ik een Bijenkorf, Hema of Action klant ben, of ik mijn boodschappen haal bij de Albert Heijn, de Spar of de Aldi en hoe vaak. Als ik niet wil dat dat soort patronen van mij gemaakt kunnen worden, moet ik dat kunnen voorkomen. Als een winkel die informatie van me wil hebben, dan moeten ze me daar iets waardevols voor terug geven. Ik geef het niet gratis weg.

0 respect 30-11-2020 18:50 op
Ik ga wel degelijk naar mijn favoriete restaurants op avonden dat de kans groot is dat de kok werkt waarvan ik het eten het beste vind smaken (ook al maken ze allemaal hetzelfde recept). Zo stem ik meestal ook met een voorkeurstem op een persoon binnen de partij, omdat ik op de hoogte ben van de verschillen die deze personen in de partij toevoegen. Maar ik ben met je eens dat er waarschijnlijk maar een klein deel van de bevolking is die zich voorbij het menu/partijprogramma verdiept in de materie.

0 respect 30-11-2020 18:37 op
Zolang een agent zijn functie naar behoren uitvoert heb je hier helemaal gelijk in, Bobby. Maar er zitten ook bij de politie (zoals in elke groep) mensen tussen die hun macht misbruiken. Die moeten wel degelijk als persoon aangepakt kunnen worden (en ja, dat doe je in principe mét opnames, aangifte, etc...). Maar die misstanden mogen niet onbewijsbaar gemaakt worden door opname verbod en bescherming van de agenten die hun vak correct uitoefenen. De politie als gehele beroepsgroep is er juist bij gebaat dat de rotte appels aangepakt worden.

7 respect 30-11-2020 18:02 op
Feitelijk stemmen veel mensen op de lijsttrekker en krijgen de mensen lager op de lijst hun positie dus juist wél vanwege de partij en de positie op de lijst en dus níet als persoon. Het lijkt me erg verdedigbaar als mensen die (grotendeels) op basis van voorkeursstemmen op hun persoon gekozen worden hun zeten mee kunnen nemen, maar mensen die via het overschot aan stemmen op de partijleider gekozen worden niet.

2 respect 30-11-2020 17:35 op
Enige privacy bescherming is prima, maar misstanden (zoals racistisch geweld in dit geval) moeten openbaar gemaakt kunnen worden, ook zonder toestemming van de betrokkene (want die geeft die toestemming immers nooit). Het is prima dat de beelden in principe geanonimiseerd worden, zoals hier ook gebeurt. Maar zolang er grove misstanden zijn binnen het apparaat dat deze misstanden zou moeten bestrijden, mag je die misstanden natuurlijk niet gaan beschermen op grond van privacy... Dat schaadt dan namelijk het algemene aanzien van de politie in plaats van alleen de paar foute figuren. Vertrouwen krijg je niet door het af te dwingen, maar door het te verdienen.

7 respect 30-11-2020 17:20 op
Terecht dat deze wet aangepast wordt. Het kan niet zo zijn dat foute dienders beschermd worden door deze regels. Het is naar alle waarschijnlijkheid bedoeld om goede dienders te beschermen, maar daarvan zullen niet zo snel kwalijke beelden te maken zijn. Het effect is dus exact tegengesteld aan wat de wetgevende macht voor ogen had.

3 respect 30-11-2020 16:33 op
Ik denk dat het in dit soort situaties compleet terecht is dat er excuses gemaakt worden (en dus schuld erkend) vanuit de overheid. Als je in zo'n zware situatie zit is het erg slecht van de overheid om daar zulke heftige eisen aan te stellen voor erkenning. Dat het een andere tijdgeest was is geen reden om de situatie van deze mensen extra moeilijk te maken. Natuurlijk is het met goede bedoelingen gedaan, maar als dat geen goede effecten op heeft geleverd, dan is het terecht dat daar excuses voor gemaakt worden. De schadevergoeding zal ongetwijfeld minder belangrijk zijn voor de mensen die het betreft, dan de "sorry".

1 respect 30-11-2020 12:58 op
Best bijzonder dat "verwijzen naar" strafbaar is. Volgens mij moeten zaken als afkomst etc gewoon benoemd kunnen en mogen worden, zolang dat maar niet op een denigrerende manier gedaan wordt. Uit angst iets verkeerds te zeggen knevelt men zichzelf en verwacht men direct ook van de omgeving dat ze dat ook doen. Belachelijk. Zo kweken we hele lange en exteem gevoelige tenen.

4 respect 30-11-2020 11:57 op
Bij agenten die bereid zijn te liegen over hun acties en elkaar te dekken, wordt het wel lastig om ervoor te zorgen dat ongewenste beelden in zo'n zelfde complot niet gesaboteerd kunnen worden.

0 respect 28-11-2020 12:39 op
Ik heb alleen wat cadeautjes gekocht voor de feestdagen. Handig joh... Eén bestelling van 4 producten plaatsten. En wat denk je: ze verzenden het in vier losse pakketjes...

0 respect 27-11-2020 17:39 op
Ik geloof dat dit bericht voorbij gaat aan opgelopen wachtlijsten én aan de terug gelopen instroom vanwege de tweede golf en minder verwijzingen. Daardoor lijken de behandelingen nu kennelijk op niveau te liggen (wat me verbaast), maar ik weet uit eigen ervaring dat er nog steeds grote achterstanden zijn, waardoor ik nu bijvoorbeeld 1x per 4 maanden een behandeling krijg, terwijl ik eigenlijk elke 6 weken zou moeten.

2 respect 27-11-2020 14:41 op
Verspreiding van beelden verbieden vind ik een dom plan. Daarmee maak je de verdenking enorm groot dat er heel veel fouts te verbergen is. Dat wakkert de haat aan en zorgt er meteen voor dat de mensen die zich door de politie bedreigd voelen zich óók meteen van de politiek vervreemd voelen. Dat is geen slimme actie op het moment dat de politie juist onder vuur ligt.

2 respect 27-11-2020 14:25 op
Problemen oplossen kun je niet als je qua positie het andere uiterste inneemt. Dan ben je per definitie onderdeel van de tegenstelling en dus onderdeel van het probleem. Voor oplossingen zul je moeten kijken naar redelijk neutrale partijen die ervoor zorgen dat wij onze positie als een van de rijkste landen ter wereld eer aandoen, maar dan wel op een manier dat we het ook goed aankunnen.

4 respect 26-11-2020 19:06 op
Tja, volgens mij zouden ze het ook anders op hebben kunnen lossen, door een digitaal bord te maken bijvoorbeeld, die geen beeld meer laat zien als het bord van zijn plek gesloopt wordt

1 respect 26-11-2020 18:50 op
Dat weet ik... Maar elektrisch zou toch onderhand ook tegen F1 op moeten kunnen? Dat zou wel een hele orginele twist zijn in deze discussie. Met de lab technologie van nieuwe accu's zou je het gewicht én het trage laden niet meer als belemmeringen hebben ten opzichte van brandstof. Vandaar de denkrichting

1 respect 26-11-2020 18:24 op
Ik zit eigenlijk te wachten op de F1 versie van elektrische motoren. Met alle ontwikkelingen op dat gebied, zou het dan niet mogelijk zijn dat RedBull het met een elektrische F1 motor van Honda gaat opnemen tegen de brandstof motoren van de andere teams? #buitendelijntjes

0 respect 25-11-2020 08:54 op
Misschien moet je je even verdiepen in het auteursrecht. Dat heb je automatisch als je iets orgineels maakt (tenzij je er expliciet van af ziet), hoeft niet aangevraagd te worden. Dat (c) symbooltje is ook niet nodig om aan dat er auteursrecht op rust, dat zit er namelijk ook zonder dat statement op. Het (c) is meer een herinnering/waarschuwing.

1 respect 23-11-2020 16:16 op
Als klant heb je die optie pas als de webshop dat met de logistieke dienstverlener heeft afgesproken. Pas wel op als je het bij een webshop die niet op Pakjegemak is aangesloten tóch rechtstreeks naar een servicepunt laat sturen. Daar heb ik diverse slechte ervaringen mee. Vooral doordat het pakketje in dat geval bij het servicepunt wordt "afgeleverd" in plaats vsn dat het als "af te halen" wordt gescand... Ben al meerdere pakketjes kwijt geraakt daardoor...

2 respect 23-11-2020 16:11 op
Nee hoor, met Pakjegemak kun je als bedrijf rechtstreeks naar een servicepunt naar keuze sturen. Dat kan bij andere verzenders overigens ook.

0 respect 21-11-2020 19:33 op
Maar daarmee wordt het toch juist helemaal niet veiliger op school, ongeacht naar welke school je kijkt. Immers, een andere wapendrager wordt van een andere school ook weer naar deze school verplaatst. Het geeft enkel de illusie dat er iets aan gedaan wordt.

0 respect 21-11-2020 17:26 op
Ik geloof in een tweede kans, maar na de tweede kans lijkt dit me een prima oplossing.

3 respect 21-11-2020 16:17 op
Ligt het aan mij of zijn schorsingen en uitschrijvingen van leerplichtige studenten vooral een afschuifsysteem? Ik heb toch echt het idee dat scholen hiermee het probleem over de schutting gooien naar een andere school in plaats van oplossen, dan kun je toch niet verwachten dat het probleem daardoor oplost? Je bent gewoon gevaarlijke probleemleerlingen aan het rondpompen met zn allen...