NUjijStats voor CritCon

2,982

Respect

Respect/dag 3.18
Respect/reactie 1.96

1,519

Reacties

Reacties/dag 1.62
Meeste reacties op 1 dag 30
Gestart op 09-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

5 respect 26-10-2019 12:58 op
U haalt wat dingen door elkaar heen. Tegen Rusland bijv zijn om die reden sancties ingesteld. Van Iran is in diverse landen bewezen of zware vermoedens van de betrokkenheid van liquidaties. Dat betekent een directe en structurele bedreiging van de staatsintegriteit en binnenlandse veiligheid. Dat veiligheidsdiensten van praktisch alle landen zich soms schuldig maken aan dodelijk geweld is een bekend en erkend gegeven, vaak in de terroristische sfeer of anderszins bedreigend, soms gedeeld met de inlichtingendiensten van andere landen en soms dat men in andere landen wel eea kan raden en kan er officieel of officieus geprotesteerd of overlegd worden. Iran handelt in deze niet anders dan bijv de maffia, is daarmee een internationaal gevaar en logisch om als zodanig actie daartegen te ondernemen. Als u de media heeft gevolgd dan weer u dat diverse landen zich al als zodanig hebben gesproken en dat Nederland een veroordeling en sancties door diverse landen tegen Iran heeft bewerkstelligt.

1 respect 26-10-2019 12:48 op
Tipgeld is nu vrijgelaten. Was eerst €100.000, dit wordt hoger naar gelang de bruikbaarheid van de tip. Het door u gesignaleerde probleem blijft groot maar dollartekens in de ogen hebben al veel mensen tot rare acties aangezet. Bovendien is dergelijk geld meestal alleen maar dat wat iemand verder over de streep trekt, bijv vanwege concurrentie, onmin, angst etc.

4 respect 26-10-2019 11:14 op
Ik denk dat u een beetje in het verleden bent blijven hangen of gewoon nooit interviews kijkt. Heeft u recente voorbeelden?

3 respect 25-10-2019 22:10 op
Iwan Boskamp noemde dit hier al in zijn commentaar. Ik heb door de jaren heen deze berichtgeving en ontwikkelingen gevolgd en de enige reden dat men geen toeristen meer wilde was dat dit een heilige plek is voor de aboriginals en dat zij om die reden geen anderen daar willen. Dat is vanaf het begin al zo geweest. Wie de Ayers Rock heeft belopen, de dagelijkse aantallen lopers (het is geen klimmen) weet en een beetje verstand heeft van steensoorten weet dat het argument beschadiging kul is. Op de rots zelf kan en zal niemand zijn behoefte doen want het is een steile helling waar mensen kop/staart lopen en vanaf halverwege zijn de rukwinden zeer krachtig. Oftewel het gebeurt dus aan de voet van de rots. En de paar keer dat dat zou gebeuren zou een grotere belasting voor de omgeving beteken dan de dieren aldaar? Nope, de enige reden is dat het holy ground is, door de vele protesten zijn deze extra redenen pas recentelijk geintroduceerd.

0 respect 23-10-2019 19:24 op
Beste BlauwRood, Farage zit niet in het Britse parlement, heeft hij ook nooit in gezeten. En u roept zonder enige verstand van zaken: Farage is een uitstekend verdienende zakenman. Hij was zwaar tegen de EU en in plaats van het alleen bij kritiseren houden besloot hij in de EU plaats te nemen om van binnenuit de EU te bestrijden. Daar is hij vanaf het begin tot op de dag van vandaag volledig duidelijk over geweest. Net zoals hij altijd duidelijk is geweest over de talloze vergoedingen die hij krijgt en die hij ronduit belachelijk tot zelfs pervers noemde. Echt allemaal in de media geweest en allemaal zonder enige moeite op youtube terug te vinden. Uw laatste zin laat zien dat u echt geen weet van de man heeft, hij is constant en actief voor Brexit aan het vechten, zodra dat bereikt is gaat hij terug naar weer flink geld verdienen in het zakenleven.

0 respect 23-10-2019 19:04 op
U begrijpt geloof ik de strekking van mijn commentaar niet. Waar het om gaat is dat de overheid zich zogenaamd druk maakt over de mogelijke invloed van veranderde vegetatie op insecten en daarmee mogelijk op vogels. Van Roundup is bewezen of zeer aannemelijk dat het een desastreus effect heeft op tal van insecten en met name de bedreigde bijen en daarmee ook op diverse vogelsoorten. Daarom is het in tal van EU landen verboden maar desondanks heeft de Nederlandse overheid vrij recentelijk het gebruik voor de komende jaren weer goedgekeurd. Met andere woorden: dat wat zeer zeker de natuur in Nederland zwaar negatief beinvloed wordt door de overheid gewoon toegestaan maar gaat in de stuip en wil bedrijven sluiten vanwege een mogelijk effect op een paar postzegeltjes kunstmatige natuur. Eén enkele windmolen heeft ernstigere effecten op insecten en vogels incl zeldzame roofvogels dan stikstof wellicht in een bepaald gebied zou kunnen hebben. Systeem anders is iets anders dan paniekvoetbal.

2 respect 23-10-2019 13:16 op
En nu gaan we massaal bomen verbranden omdat biomassa klimaatneutraal zou zijn, uche uche. De EU heeft het klimaat hoog in het vaandel staan, de Europese leiders buitelen over elkaar heen om vooral de kosten voor de burger te verhogen maar puur om politieke redenen is er na 20 jaar bakkeleien nog steeds geen Europese verkeersleiding terwijl dit gigantische hoeveelheden kerosine, overlast en kosten zou schelen en airlines continu om smeken en voor lobbyen. Idem voor de vrachtschepen die nu onnodig een haven aandoen om EU subsidies op te kunnen strijken waarbij een op oliestook varend schip meer de lucht in slingert dan alle vrachtwagens bij elkaar. We staan continu in de file maar we gaan ongetwijfeld de snelheid op wegen verlagen want die paar auto’s die ‘s nachts kunnen doorrijden gaan het verschil maken. En de paar kilo insecten en wat vogeltjes die de dupe zouden zijn van stikstof is erger dan de tonnen vermalen door windmolens en als één der weinigen staat Nederland Roundup toe.

2 respect 23-10-2019 13:06 op
Beste Benno, wat zijn uw werkelijke kosten per kilometer als u uw auto afschrijft en daar straks geen subsidie meer voor geldt?

2 respect 23-10-2019 13:04 op
Ah ja, het welbekende “voor mij is het goed genoeg dus ook voor de rest van de wereld”. Met zekere regelmaat zijn er uiterst eco vriendelijke, groene recensenten die testen of een elektrische auto voor hun werk, vakantie of anderszins een alternatief is. Bij zowel testen van een reguliere elektrische auto als van een Tesla was meestentijds dat deze voorlopig nog onbruikbaar zijn ondanks zorgvuldig plannen en beperkingen voor lief nemen. Idem voor menige gemeentelijke dienst. Voor u blijkt elektrisch rijden prima te doen, voor velen nog niet. Het laden onderweg is gewoon een enorm probleem en de aanleg van voldoende laadpalen is een probleem omdat voorlopig meestentijds het net dat niet aankan zoals recentelijk toch vaak genoeg in de media is geweest en met name richting Halsema en Wiebes. De oplossing van slim laden maakt het juist erger omdat je niet meer weet hoe lang een laadbeurt gaat duren ongeacht of het een snellader is.

1 respect 23-10-2019 12:54 op
Ho ho, we zijn nu als een razende centrales uit de grond aan het stampen die draaien op... biomassa! Want complete bossen verbranden is goed voor het milieu want groen en CO2 neutraal!!! Yep, wordt gesteund door dezelfde klimaatwetenschappers die tal van andere uitspraken en beweringen doen en politici als Klaver en Jetten....

1 respect 23-10-2019 12:46 op
Ik vind dat klakkeloos bedrijven dicht gooien omdat zogenaamd er verkeerde plantjes gaan groeien op kunstmatig aangelegde postzegels natuurgebied wat zog slecht is voor insecten en vogels nogal zwaar discutabel. Als één ding zeker is dan is dat het vernietigende effect van de onkruidbestrijder Roundup wat tegenwoordig in vele landen wordt geweerd maar door Nederland weer voor vele jaren gebruik weer is toegestaan. Wat te denken van de werkelijk tonnen aan insecten die door windmolens worden geplet laat staan de vele en zeldzame roofvogels? Sinds jaar en dag lezen we rapporten en artikelen dat het zo slecht gaat met weidevogels zoals de kievit door verdwijnen van weides en mechanisch geweld en nu plots komt dit door stikstof? Serieus? Nogal strijdig met de waarnemingen van mensen die gewoon omringd zijn door talloze vogelsoorten zoals die door de decennia heen altijd geweest zijn en dat temidden van boerderijen, autowegen en industrieterreinen met continu vrachtwagens.

0 respect 23-10-2019 12:18 op
Luuk heeft het uiteraard niet over de terechte bezwaren tegen het er doorheen jagen van de recente overeenkomst maar al die talloze keren dat men expres dwars lag, traineerde, amendementen aannam hetgeen toch telkens uitgebreid in de media was. En hoe komt het dat pro-EU’ers meestentijds het verschil niet weten tussen een EU parlementariër en een Britse parlementariër? Vertelt u eens welke rol Farage in het Britse parlement zou hebben?

0 respect 21-10-2019 15:40 op
Dus u maakt uit wat wel en niet in verhouding staat met uw persoonlijke voor- en afkeuren. En hetgeen ik betoog is u geheel ontgaan: ik heb het hier niet over een wedstrijdje wat zijn ergere dingen, ik geef gewoon zomaar wat willekeurige voorbeelden dat er altijd voor mensen goede redenen zullen zijn om iets of iemand te boycotten en de rest heeft u gemakshalve ook maar genegeerd. In alle islamitische landen gebeuren soortgelijke zaken en voor landen als Iran, Koeweit etc is het eveneens gebruikelijk om in het buitenland tegenstanders te ontvoeren of om te brengen, als u het nieuws een beetje zou volgen had u dit geweten. De enige reden waarom u zich druk maakt is omdat het zo prominent in de media was en dat was weer vanwege de gesuggereerd connecties met Trumps familie en de politieke munt die Erdogan eruit probeerde te slepen. Zoals gezegd, op elk voor Dakar geschikt land valt wel wat aan te merken en ik snap nog steeds niet waarom er telkens een statement moet worden gemaakt.

5 respect 21-10-2019 14:52 op
Beste Els, dit is niet beledigend bedoeld maar uit uw reactie blijkt dat u totaal geen affiniteit hebt met internationale handel, diplomatie, netwerken, culturele verschillen, verdragen, internationaal bedrijfsleven, eer en verplichtingen in bepaalde culturen, economische verslagen van buitenlandse missies en zo nog een hele riedel. De monarchie mag dan zwaar achterhaald zijn, in de hedendaagse wereld blijken capabele leden van een vorstenhuis een gigantische troef waar menig land jaloers op is. Zonder de persoonlijke bemoeienis van prins Bernhard had de KLM waarschijnlijk nog steeds geen rechten op China gehad. In vele landen zijn ministers, hoge ambtenaren etc allemaal vriendjes en familie van elkaar en heeft alles wat met keizers en koningen te maken heeft een soms goddelijke status. Dat de beste wint is nonsens. Ik zie nog hoe mijn collega een minister en ambtenaar in zijn Daf propte en na een avondje Wallen het contract wegkaapte voor de neus van Lufthansa...

1 respect 21-10-2019 14:36 op
Enige juiste beslissing. Na zulke herhaaldelijke dreunen in de rug kan de pijn zorgen voor net een te late reactie of beslissing met mogelijk noodlottige gevolgen. En wie weet de gevolgen op langere termijn voor zijn rug; gezien zijn leeftijd moet die nog even een tijdje mee... Moet af en toe nog wel eens denken aan sommige van die monstertrucks waar Jan in meedeed en door terreinen met grote rotsblokken soms wel eens auto’s inhaalde alsof die gewoon stil stonden :)

3 respect 21-10-2019 14:33 op
Voor een dergelijke race zoek je een geschikte rit met geschikte terreinen met daarbij dat het redelijk beheersbaar en veilig te organiseren valt. Dat gebied is geschikt, heeft niets te maken met erkenning van welke situatie dan ook en als statement stelt het niets voor. Ik snap niet dat geheven vingertje waarbij alles maar geëngageerd moet worden en bovendien heeft altijd wel iemand wat: er mogen geen reizen naar Spanje meer aangeboden worden want daar zijn stierengevechten, Frankrijk boycotten want daar proberen ze de KLM over te nemen, alle reizen en handel met Turkije verbieden want die moorden burgers uit, belachelijk dat de EU Iran niet veroordeelt voor het in de gevangenis gooien van vrouwen die geen hoofddoekje dragen, alles met Japan boycotten vanwege het zinloos slachten van walvissen en zo kunnen we eindeloos doorgaan. Zullen we het gewoon houden op een ongelooflijke strijd tussen mensen en techniek onder barre omstandigheden zonder te zoeken naar iedere denkbare PC stok?

2 respect 21-10-2019 14:21 op
Wow, goed commentaar, sterke argumenten! Vertelt u eens hoe ik anders “vrijheid voor iedereen” moet uitleggen als het gaat om overlast voor anderen. Want godsdienstvrijheid is namelijk iets totaal anders, nl het kunnen aanhangen van een geloof en daarvoor kunnen uitkomen zonder dat dit negatieve consequenties voor iemand heeft. Dat wil niet zeggen de vrijheid om met luidsprekers herrie te maken. Wat te doen igv een godsdienst wat vereist levende dieren midden op straat te slachten? Of seks in het openbaar?

0 respect 21-10-2019 11:56 op
Er zit nogal verschil tussen ongemerkt een telefoon voor iemands gezicht houden of ongemerkt iemands vinger erop te krijgen. Die trouwens meestentijds zodanig ligt of door een gesloten hand niet bereikbaar is. Van de week was er nog een filmpje van een grote schreeuwende vrouw die haar vent aan zijn arm meesleurde en probeerde zijn vinger op de scanner van zijn telefoon te krijgen om zijn telefoon te controleren. In zijn slaap of tijdens dutje in de zon telefoon voor zijn gezicht en hoppa!

1 respect 21-10-2019 11:54 op
Beste Jostie, ik weet niet waar u uw info vandaan haalt maar die is incorrect. De S10 heeft een geheel nieuwe techniek tbv het scannen, namelijk dmv ultrasoon. Het plaatsen van een dergelijke goedkope protector verstoort dit dermate dat iedere willekeurige vinger wordt goedgekeurd. Waarom denkt u anders dat Samsung heeft aangeraden voorlopig over te stappen op pincode? Is dus geen storm in een glas water maar een zeer ernstig probleem in dezelfde categorie als dat vorig jaar de S8 spontaan meerdere tot alle foto’s kon versturen naar één of meerdere contactpersonen, de grote lek dat men eenvoudig kon hacken, de eerdere problemen met het opvouwbare scherm en de in de brand vliegende Note waarbij bleek dat onder tijdsdruk de software zo’n ongelooflijke spaghetti was geworden dat debugging gewoon onmogelijk was geworden. Vanwege de verliezen is een paar jaar geleden het management van de Samsung smartphone divisie vervangen en dat lijkt niet veel goed gedaan te hebben.

0 respect 21-10-2019 11:41 op
Beste AAWi, er zit nogal verschil tussen ongemerkt een telefoon voor iemands gezicht houden of ongemerkt iemands vinger erop te krijgen. Die trouwens meestentijds zodanig ligt of door een gesloten hand niet bereikbaar is. Van de week was er nog een filmpje van een grote schreeuwende vrouw die haar vent aan zijn arm meesleurde en probeerde zijn vinger op de scanner van zijn telefoon te krijgen om zijn telefoon te controleren. In zijn slaap of tijdens dutje in de zon telefoon voor zijn gezicht en hoppa!

6 respect 21-10-2019 11:31 op
Vreemde redenatie: dus omdat op historische gronden overlast nog is toegestaan moet andere overlast ook maar toegestaan worden? En trouwens, van menige kerk luiden de klokken niet eens meer en dan hebben we het nog niet eens over het groeiende aantal kerken dat gesloten is. Volgens uw redenatie moeten airlines dan ‘s nachts meer vrachtvluchten mogen vliegen want anderen mogen dat immers ook en het openen van meer aso AZC’s moet ook geen punt zijn. En als we het hebben over vrijheid voor iedereen om overlast te geven dan vindt u het toch niet bezwaarlijk als men doordeweeks bij u om vier uur ‘s ochtends vuurwerk bij uw slaapkamer afsteekt? Of gelden dan uw regels niet?

3 respect 19-10-2019 10:25 op
Bij de organisatie van optredens en runnen van productiebedrijven komt regelmatig enorme stress en tijdsdruk kijken en kun je dagen dag en nacht onder hoge druk bezig moeten zijn met dingen te moeten regelen. Dat gaat de partner ook niet in de koude kleren zitten en Leontien had destijds zelf de nodige klussen die wellicht stress mee brachten. Wellicht daardoor ‘s ochtends ruzie gehad, kids vervelende bui en tja, als dan plots telefonisch weer van alles geregeld moet worden en Leontien even klaar is met vervelende kids en even hart wil luchten bij vriendin of die vriendin heeft zelf haar hart uit te storten dan kun je dit soort toestanden krijgen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik, zonder hem te kennen, op de één of andere manier niet mag maar tja, in deze toch maar voordeel van de twijfel. En ik moet zeggen dat hij destijds dat faillissement keurig heeft afgewikkeld, dat dan weer wel.

6 respect 18-10-2019 19:09 op
Misschien een idee eerst even wat reacties te lezen voordat u met allerlei wilde aannames en beschuldigen komt? U krijgt eerst een brief met diverse controle mogelijkheden, met de unieke code in de brief kunt u een afspraak maken en vervolgens zijn er diverse zaken die borgen dat niet een bedrieger voor de deur staat. Er wordt uiterst snel een scan van uw identiteitsbewijs gemaakt en klaar. Je wordt zelfs geinformeerd over hoe de medewerker eruit ziet en hoeveel minuten en seconden die nog verwijderd is. Oftewel: omdat VISA van toezichthouders u moet lastig vallen hebben ze ervoor gezorgd dat de overlast tot het uiterste beperkt blijft door iemand langs te sturen. En zo soepel en vlot dat allemaal ging was inderdaad te gek voor woorden maar wel op een positieve manier!

11 respect 18-10-2019 16:05 op
Wel beste redactie, hoe kunt u er zo’n puinhoop van maken als ik zo alle reacties hier lees. Beste mensen, bij mij is inmiddels mijn identiteit vastgesteld en ik was verbijsterd over hoe ongelooflijk klantvriendelijk dit geregeld was. Ten eerste: dit is niet iets wat VISA zo graag wil maar komt voort uit huidige en toekomstige eisen van financiele toezichthouders. Ten tweede: u krijgt een uitgebreide brief met info zoals bijna alleen bij VISA bekend en met een unieke code waarmee u tezamen met nog een persoonlijk gegeven u op de site van VISA zelf een afspraak kunt maken. Vervolgens krijgt u tal van info en mogelijkheden om zelf vast te stellen dat het geen fishing kan zijn. Ten derde: u krijgt een foto en id van de medewerker die langs komt, mogelijkheid dit te checken en een seintje over voortgang. Uw krijgt op gsm en site de mogelijkheid te zien hoeveel minuten en seconden de medewerker nog weg is. Deze identificeert zich, legt uw id op een scanner en vertrekt. Perfect en hulde!

0 respect 18-10-2019 15:53 op
Nogal kansloze reactie. Financiele toezichthouders eisen van instellingen als bijv VISA dat zaken als vaststelling van identiteit op orde zijn. Als een kaarthouder in gebreke blijft dan wordt de kaart opgezegd, zo simpel als wat. Als u vervolgens een andere kaart aanvraagt is de kans groot dat u weer bij ICS uitkomt, u moet weer helemaal een aanvraag doen etc. En waarom? VISA neemt de uiterste moeite dat op de seconde nauwkeurig een medewerker aanbelt waarvan zelfs de naam en foto gegeven worden, de medewerker legt uw rijbewijs of paspoort op een scanner en vertrekt weer. Dus uit ergernis over die futiele handeling gaat u opzeggen en opnieuw aanvragen? Maar als u toch te veel tijd over hebt dan kunt u toch ook die medewerker te woord staan?