NUjijStats voor DMz

3,844

Respect

Respect/dag 6.06
Respect/reactie 4.69

820

Reacties

Reacties/dag 1.29
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 09-03-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 01-12-2020 14:07 op
Zeker ook omdat misdrijfplegers die daarnaast ook beroepscrimineel / veelpleger zijn, tijdens een schuldsanering in de 'bovenwereld', die dus wekelijks op basis van hun legale inkomen minder te besteden zouden hebben.. nog gewoon van alles kunnen kopen met crimineel contant geld, het zogenaamde snelle geld in het criminele circuit. Daarnaast is er ook een aandeel misdaadplegers die hun weg weten te vinden in het circuit, en er eventjes ingaan als ze door sanering minder te besteden zouden hebben dan ze willen. Een schuld in de bovenwereld kan alleen met wit geld afgelost worden, dus dan helpt deze sanering ze om dat te bespoedigen. Dus duidelijk niet goed doorgedacht bij de overheid..

1 respect 27-11-2020 17:06 op
Het kabinet heeft de horeca echt in een chokehold, zonder uitzicht op heropening.. het lijkt wel alsof het voor hen een ondergeschikt onderwerp is. Niet belangrijk genoeg. Des te langer de chokehold aanhoudt, des te meer horecabedrijven er gedurende omvallen. Ze nemen het op de koop toe, er vanuit gaande dat alle ondernemers een reserve pot hebben. Het lijkt wel alsof ze natuurlijke selectie willen: alleen de rijkere en grotere ondernemers houden het hoofd boven water gedurende deze drooglegging aan inkomsten, waarbij ze bewust in regelingen voor ondernemers maar een fractie van de kosten vergoeden. Dat er veel mensen zijn die de horeca de zondebok van deze pandemie noemen, is gerechtvaardigd: het aandeel besmettingen in de horeca was minuscuul klein, en er is geen onderzoek gekomen om anders aan te tonen. Dit is puur gekomen omdat de bevolking actie wou van de overheid, die veel kritiek kreeg voor te passief en afwachtend zijn. Om even goedkoop, met "stevig optreden" te scoren.

2 respect 23-11-2020 09:48 op
Ik vind 70% te laag, en wetende dat het vaccin van Pfizer voor 90% werkt, hoop ik dat het kabinet voor Pfizer gaat kiezen.

14 respect 23-11-2020 07:51 op
Het leger probeert zich te excuseren en zegt dat ze binnen de wettelijke kaders hebben gehandeld, maar eigenlijk moeten ze nu van hogerhand heel erg duidelijk zeggen: stop met de activiteiten die niet de taak van het leger zijn.. Het lijkt wel of ze uit verveling een pseudo inlichtingendienst willen gaan spelen. Wijs ze gewoon even hun plek. Geen gemaar

7 respect 23-11-2020 07:45 op
Jullie hebben het inmiddels weer toegevoegd in de vorm van "meestal een pijnloze ziekte" - ook dat klopt niet, meestal, zo niet altijd, is het zoals @Manon zegt een zeer pijnlijke lijdensweg. Waarom kunnen jullie het niet laten?

3 respect 21-11-2020 13:54 op
Ik vind echt dat ze met een verbod op gangster en drillrap moeten komen.. in grote steden heb je namelijk achterstandswijken met veel jongeren die vatbaar zijn om af te glijden. Een gebrek aan goede rolmodellen in dergelijke milieus en dan dat soort rap (verheerlijking van het snelle geld, criminele leven en wapens) is een funeste cocktail.

0 respect 21-11-2020 08:33 op
@Aleckx Als iedereen zich eraan houdt, zo ook wij, dan maakt het niet uit 'dat' het niet goed dichtgetimmerd is - maar wel 'waarom' het niet goed dichtgetimmerd is. Dat is namelijk onbehoorlijk bestuur, en als je het over zo'n makkelijk te bedenken iets hebt dan is 'dichttimmeren' zelfs een overdreven woord. Titus heeft een punt.. we mogen gewoon meer verwachten van onze regering.

1 respect 21-11-2020 08:20 op
Ze moeten inderdaad dieper doordenken, om alle facetten van iets dat ze willen aanpakken te behelzen. Vaak kunnen zelfs burgers redeneren waarom iets dat de politiek doet, kortzichtig is en het probleem alleen maar verschuift naar 'een maas' die blijft bestaan omdat ze er niet over hebben nagedacht, of waarom het hele plan niet volledig, of amper, gaat werken. Ze doen al amper aan revisies als ze er dan toch op komen, maar ook dan blijven ze bezig: doe je iets, doe het dan gelijk goed.

3 respect 21-11-2020 08:13 op
@Michiel, Het is puur dat je 25kg 'mag' kopen, omdat een samenwerking met landen over de grens, voor een gezamenlijk verkoopverbod, niet geregeld is. Daarom hebben ze de regelgeving dat men altijd maar 25kg in het buitenland (of totaal?) mag kopen, niet weten op te heffen. Het is dus automatisch een bijgevolg, niet bewust zo gedaan. Maar zo brengt u (en Pol_Lepel) het wel. De meewerking van landen net over de grens is ook niet gegarandeerd..

7 respect 20-11-2020 07:40 op
Dit bewijst maar weer eens dat alle instituten en experts langs elkaar heen werken, en dat er overal commerciële belangen spelen. Want ze blijven elkaar tegenspreken, al is de eerdere 'waarheid' die ze tegenspreken gestaafd met gerenommeerd onderzoek en studies. En ze zullen aan het einde van de lijn, als je ze hiermee confronteert, zeggen: we kunnen niet in het hoofd van andere experts kijken, maar die van ons zeggen dit en dat. Dan verklaren ze ook niet hoe hun onderzoek ander onderzoek onderuit kan halen. En in deze is de WHO ook niet transparant in hoe ze precies tot deze conclusie zijn gekomen, nadat onderzoek tot de goedkeuring in vele landen geleid heeft. Hoe ze dat onderuit halen, zodat we kunnen zien wat er precies mis is gegaan met de standaarden van dat onderzoek. De intransparantie neigt naar verborgen belangen.. het misbruik van hun instituut als spreekbuis met een groot gevolg, waar veel landen en professionals naar luisteren.

4 respect 19-11-2020 12:59 op
Een daling in de verkoop van wasmiddel.. dat kan maar 1 ding betekenen: mensen dragen hun kledingsets nu langer dan 1 dag (meerdere dagen), ze ontmoeten binnenshuis toch niet zoveel mensen die er iets van ruiken of zien. Het idee alleen al.. ;)

1 respect 19-11-2020 12:52 op
Het is waarschijnlijk een gebrek aan vertrouwen in de opvoeding van zijn eigen dochter (normen en waarden, opvoeding en ontwikkeling liggen aan de basis van een goede keuze voor het type waar de vrouw in geïnteresseerd is). Dat komt inderdaad dus gewoon bij hemzelf terug..

6 respect 19-11-2020 12:48 op
Vdmeer, dat klopt niet.. als je namelijk sterke, onafhankelijke vrouwen opvoedt dan kunnen ze de juiste jongens/mannen (met goede opvoeding en normen & waarden) er zo uitpikken. Of mocht het naargelang de tijd alsnog niet lekker lopen (hij verandert), het lef en de vaardigheden hebben om er onderuit te komen.. in plaats van ze vele kansen geven en bang zijn voor hun reactie, en daarom in een ongezonde relatie blijven. De zorgen van deze vaders hebben dus wel degelijk alles te maken met de opvoeding en ontwikkeling van hun eigen dochters.

1 respect 17-11-2020 08:57 op
Je moet mensen niet exorbitant willen straffen, behalve als er bewezen is dat onwil (het makkelijk kúnnen betalen) aan de basis van de weigering ligt. Uw intepretatie mist het menselijke element.

6 respect 17-11-2020 08:52 op
Zorgverzekeraars helpen mensen met schulden ook juist dieper in de problemen: Achmea doet 40 euro administratiekosten per aanmaning. En je kunt meermaals per maand zo'n aanmaning ontvangen.. op een premiebedrag (bijv 90 euro) of gemiste eigen bijdrage is dat relatief erg hoog. Het is misbruik maken. Ik heb iemand gekend die 5000 euro schuld had bij Achmea, 65% van dat bedrag was administratiekosten van Achmea zelf en 25% waren kosten van de later ingeschakelde gerechtsdeurwaarder, dagvaardingen enz. De achterstand zelf was dus 10% (1000 op 5000 euro), diegene had de incassomachtiging structureel geblokkeerd omdat ze de zorgverzekering simpelweg niet kon betalen, armoede. Het systeem helpt mensen met een zwakke socio economische positie, vaak die ook problemen niet willen confronteren (post niet lezen - probleem uit de hand laten lopen) mogelijk door psychische problemen, steeds verder de afgrond in.

2 respect 16-11-2020 10:31 op
Het is inderdaad diep triest.. er zijn in dit land criminelen die bewust lijsten afgaan met BN'ers en dan op vermogen, om dan te bekijken of hun adres ergens bekend is. Eigenlijk zou politie en justitie nog meer dan reguliere 'high impact crime', extra in moeten zetten op onderzoek naar, en het oprollen van, dergelijke bendes. Is ook nog gevaarlijker dan de doorsnee woningoverval, de criminelen kunnen soms het slachtoffer hun eerlijk verdiende succes misgunnen en ze daarom ook nog iets aan willen doen. Of erg lang gijzelen, om zoveel mogelijk uit de tegoeden van vermogende mensen te persen.. Veel mensen zouden zeggen "klassenjustitie" maar het valt dus echt te rechtvaardigen. Die mensen hebben reden om banger te zijn dan jan met de pet, en ook al zijn ze niet dubieus, constant over hun schouder te moeten kijken.

5 respect 15-11-2020 16:12 op
"Volgens het vredesakkoord mag Azerbeidzjan de veroverde gebieden houden" Daarnaast trekt Armenië zich terug uit een door hun militair gecontroleerd gebied (waarvoor de deadline), dat nu dus ook aan Azerbeidzjan ten goede komt. Dit is de typische uitkomst van een oorlog.. het is dus echt duidelijk een overgave. Er waren 2 strijdende partijen, en de oorlog is door een van hen gewonnen. Het enige verschil in dit geval met conventionele oorlogen is dat het land en de regering van de ene partij (bij verlies) niet volledig bezet gaat worden.. Maar om gezichtsverlies te voorkomen noemen ze het maar een vredesakkoord/wapenstilstand.. Bovenal ongeacht de details is het enige wat er naar mijn inziens toe doet, het beëindigen van iets verschrikkelijks: oorlog, met veel menselijk leed.

1 respect 15-11-2020 15:47 op
Het zou ze goed staan om ten minste te laten weten dat ze het probleem opgemerkt hebben en eventueel een verwachting van hoe lang de storing gaat duren.

6 respect 15-11-2020 15:37 op
Het is toch wel vreemd dat Albert Heijn zowel voor klanten als media momenteel niet bereikbaar is, zoals in het artikel staat. Mag dan wel zondag zijn, maar dergelijke ketens hebben altijd wel weekendwerkers in de backoffice Hopelijk zijn ze er dan toch wel mee bezig, vooral gezien het belang van online bestellen voor bepaalde groepen mensen, tijdens de pandemie. Er moet een poosje vooruit besteld worden, niet iedereen kan een dagje later hun boodschappen krijgen Als er momenteel echt niemand thuis is op het AH kantoor dan sluiten ze zich wellicht volledig af voor serieuze problemen op zondagen, ze willen niet werken.

4 respect 12-11-2020 12:05 op
Er gebeurt eigenlijk helemaal niks hiervan, omdat politie en justitie niet meer willen (en kunnen) werken door toedoen van bezuinigingen en capaciteitsproblemen.

3 respect 12-11-2020 11:58 op
@Ron, uw verhaal is gebaseerd op "intrekken door manipulatie, angst of omstandigheden" Maar Rens had hierover al dit geschreven: "De politie heeft een behoorlijke bevoegdheid mbt huiselijk geweld, namelijk ambtshalve vervolgen" En dat klopt, dus juist om dat soort gevallen te voorkomen. De politie en het OM hebben geen aangifte, of blijvende aangifte nodig om zo iemand aan te pakken. Een aangifte, vaststelling of eigen onderzoek. Strafrechtelijk onderzoek door signalen. Dat soort mogelijkheden.. Mocht een slachtoffer laten blijken de aangifte te willen intrekken, dan is het aan het OM wat ze daarmee doen of laten.

3 respect 12-11-2020 11:53 op
@Rens: "Het probleem is vaak dat de partner in kwestie om de een of andere reden toch heel heel vaak bij zo iemand blijft" Nou, veel kwetsbare mensen / tegenovergestelde van bijv. een "sterke vrouw" voelen zich aangetrokken tot bepaalde types, die op hun beurt weer aanleg hebben om gewelddadig te zijn, of diepere problematiek hebben door wat voor type ze zijn. Je moet toch zelf ook wel uit een bepaald hout gesneden zijn, om niet voor jezelf en je eigen veiligheid te kiezen. Vaak komt dat constante "nieuwe kans geven" voort uit een bepaald gevoel van geborgenheid, die dergelijke types dan weer wel kunnen geven, op goede momenten. Het slachtoffer wilt deze geborgenheid om er, door hoe degene zelf in elkaar zit (kwetsbare persoon), er niet alleen voor hoeft te staan in deze harde samenleving, wellicht niet te hoeven werken als partner kostwinner is, en een macho ter bescherming. Een vicieuze cirkel, veelal van toepassing op LVG (licht verstandelijke beperking).. heel triest.

6 respect 12-11-2020 11:42 op
Goed verwoord.. Er is nooit een excuus voor geweld, ongeacht "wat erachter zit / complexiteit van gezinsproblematiek". Dus de agressor steevast strafrechtelijk vervolgen voor mishandeling. Elke klap is strafbaar, ook als deze valt terwijl het gezin al met hulpverleners bezig is. Niks zielig doen om strafbaar gedrag, wat leed veroorzaakt, te rechtvaardigen of minder erg te maken.. Als er hulpverleners bij betrokken zijn, zouden die de slachtoffers eigenlijk moeten aanmoedigen om bij iedere aanval gelijk de politie te contacteren

2 respect 10-11-2020 20:36 op
We moeten offers brengen, in deze tijd is saamhorigheid nodig en uw persoonlijk levensgenot mag even op pauze.

1 respect 10-11-2020 20:31 op
Aanvulling: na deze totale maatregelen zonder uitzonderingen (cruciale dingen zoals zorg, politie en brandweer enz, daargelaten) de grenzen dichthouden en er bestaat geen coronacel meer in dit land. Afgezien van doorgegeven besmettingen door toedoen van het niet naleven van de lockdown. Dus zet alle 40,000 agenten in op straat (werken zal je, ongeacht geen motivatie door bezuinigingen.. praktische noodzaken zijn voor rekening van het kabinet, uiteindelijk veel goedkoper dan alle economische schade bij lochtere maatregelen elk jaar) en het leger. Voor de handhaving van de lockdown En het zou niemand licht vallen, maar alle boze inwoners kunnen ook het licht zien: eenmaal door de zure appel bijten en we zijn er vanaf, terug naar normaal. Deze regering is incompetent