NUjijStats voor Erwin44

2,786

Respect

Respect/dag 4.04
Respect/reactie 2.86

973

Reacties

Reacties/dag 1.41
Meeste reacties op 1 dag 37
Gestart op 12-01-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2020 18:33 op
Agenten worden betaald uit publiek geld en moeten dus ook publiekelijk ter verantwoording worden geroepen. Filmen hoort daar bij. Bovendien iedereen mag gefilmd worden in de publieke ruimte, u en ik ook. Bodycams werken prima maar kunnen ook uitgezet of geblokt worden

6 respect 30-11-2020 12:07 op
Agenten hebben een machtspositie en daardoor moeten ze ook controleerbaar zijn door journalisten en burgers. Filmen van agenten tijdens hun werk en het delen van die beelden moet gewoon kunnen.

2 respect 28-11-2020 21:53 op
Nou Kees, dit artikel gaat over het aantal iDeal betalingen op Black Friday. Voor mij teken dat de economie behoorlijk goed draait en mensen willen besteden. Voor u blijkbaar een link met een verpest klimaat en schaarste van grondstoffen. Andersom zou het erger zijn. En wat die 17 miljoen Nederlanders betreft: dit teken van welvaart is positief voor iedereen.

3 respect 28-11-2020 18:21 op
Wat gaat het toch slecht in Nederland :-). Elk jaar worden verkoop records verbroken. Gelukkig maar want het is een goed teken. Ook mensen die minder kunnen besteden profiteren indirect hiervan

3 respect 28-11-2020 18:10 op
Deze dag is weer een mooie gelegenheid voor de moraalridders om hun afschuw uit te spreken over consumenten die in heel veel gevallen juist bewust een bepaalde aankoop doen. Black Friday beïnvloed dan slechts het moment dat je bijvoorbeeld een nieuwe tv koopt maar je koopt geen tv als je die niet ‘nodig’ hebt. Daarbij is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en krijgen veel spullen een tweede of derde leven.

0 respect 10-11-2020 08:16 op
Exact mijn idee maar wel met maximum van 10.000 euro per vergunninghouder om de kosten in de hand te houden en om vooral de kleine ondernemer te steunen

0 respect 10-11-2020 08:14 op
Ziekenhuizen zijn nog steeds te vol met Corona patiënten en reguliere zorg wordt nog steeds uitgesteld. Net op het punt dat het allemaal weer een beetje terug naar normaal zou gaan komt dan het vuurwerk met de bijbehorende slachtoffers. Het is toch normaal dat we voorkomen dat die extra druk op de zorg even een jaartje niet plaats vind? Zit je in de vuurwerk handel dan wist je door alle discussies, afgezien van Corona, al dat er een risico aan zit. Corona was er al begin van het jaar met voorspelling dat het tot 2021 zou duren. Ga je dan voor honderdduizenden euro’s vuurwerk inkopen dan hoor je dat risico af te wegen. Laat de gemeentes centraal en gecontroleerd vuurwerk afsteken door professionals. Koop vuurwerk van die handelaren op daarvoor met een maximum van bv 10.000 euro per vergunninghouder. Meer dan dit gebaar is niet nodig. Dit is een goed lesje ondernemersrisico. Zorg gaat nu ff voor. Ieder beschaafd mens dat geniet van vuurwerk of niet ziet dat zo.

1 respect 07-10-2020 17:02 op
Het gaat hier om de farmaceutische industrie en de mensen die daarin beleggen denk ik, niet zozeer om de directie van dat soort bedrijven. Die aandelen zijn dit jaar allemaal keihard onderuit gegaan en daarna gigantisch hard gestegen. Daar is veel winst mee behaald. Daarnaast zijn er biotech bedrijven waarvan de aandelen x100 zijn gegaan. Dat geeft natuurlijk een enorm resultaat voor mensen die daar in zitten maar dat is toch echt iets anders. Bovendien, lees de laatste zin: Die 200 miljardairs doneren samen ruim 7 miljard voor het goede doel.

0 respect 07-10-2020 16:51 op
Maar Piet, dat is toch logisch? Die stijgende lijn horen we nu al weken. Zonder maatregelen veranderd daar niks aan en met extra maatregelen zoals nu sinds 1 week, duurt het nog minimaal 2 weken voor je effect ziet. LAten we over 2 weken nog eens kijken...

1 respect 07-10-2020 16:49 op
The_Coon, je hebt helemaal gelijk. Als je als vrouw op de werkvloer je mannetje staat ben je gewoon 'one of the boys'. Ik weet, heel foute verwoording maar zo is het wel. Natuurlijk zijn er nog old school managers die bewust of onbewust vrouwen minder kansen geven maar dat worden er ook steeds minder. Ik heb zelf dit voorbeeld meegemaakt. Mijn voorganger beoordeelde de dames op de afdeling een stuk lager dan de mannen. Ik heb daar een einde aan gemaakt toen ik leidinggevende werd en dat is 100% goed gekomen.

0 respect 07-10-2020 16:47 op
Ja kiezen is toch prima, niks mis mee. Maar resultaat is wel minder vrouwen voor bepaalde functies of minder vrouwen die full time ambitieus aan de slag willen, veel reizen etc. Let op ik zeg niet "geen". Ik zeg "minder". Dat is allemaal gewoon logisch.

6 respect 07-10-2020 16:18 op
Goede zaak > Vrijheid van meningsuiting prima maar je gaat een grens over als je aanzet tot geweld. Het is moedig van FB o.a. dat ze dit simpelweg verwijderen. Ze hebben hierin een verantwoordelijkheid en die nemen ze dus dat is mooi.

2 respect 07-10-2020 16:14 op
Wat jammer van dit tendentieuze artikel en de daarbij (zoals verwacht) zure reacties hier. Zeker met de foto van Bezos erbij. Die (arme) man is constant in het nieuws als het aandeel Amazon flink omhoog gaat. Dan wordt hij op papier weer een stuk rijker en staan de kranten er bol van. Maar feit is dat het hier gaat om vermogen dat in bedrijven zit. Bedrijven die werk bieden aan een heleboel zure klagers die hier rond hangen. Zonder goed draaiende economie had u nog veel meer tijd om hier uw beklag te doen. Natuurlijk is het niet eerlijk verdeeld in de wereld. Diegene die hun nek uitsteken lopen groot risico maar kunnen ook enorm beloond worden daarvoor. Zie Bezos, Gates, Musk etc. Diegene die hun hand ophouden bij de overheid of veilig een 9-5 baantje nemen zonder verantwoordelijkheid hebben een vast inkomen, waar ze de rest van hun leven over klagen...

4 respect 07-10-2020 16:09 op
Dit is toch totaal onzinnig? Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar binnen het gezin wordt er toch vaak voor gekozen dat de vrouw (gedeeltelijk) thuis blijft bij de kinderen terwijl de man fulltime werkt. Die ongelijkheid begint dus al daar: bij de vrije keuze van de mensen zelf. Dan kom je op het werk uit. Op de werkvloer zijn vaak (niet altijd) de mannen ambitieuzer en flexibeler om carrière te maken. Als werkgever vind je makkelijker 10 mannen waarmee je je bedrijf kunt opbouwen dan 10 vrouwen. Zeker als je wilt investeren in een team dat bij elkaar blijft en 100% beschikbaar gaat zijn komende jaren. Doe je dat met vrouwen dan zie je toch vaker uitval doordat ze kinderen krijgen of minder willen gaan werken. Dat klinkt allemaal wel een beetje bot, dat weet ik, maar het is wel de realiteit. Ook al is die realiteit minder zwart/wit dan ik het schets, dan nog is het gedeeltelijk waar. Dus die zgn ongelijkheid is ook grotendeels realiteit die je niet kunt of moet willen veranderen.

0 respect 07-10-2020 16:03 op
Morgen en overmorgen zullen waarschijnlijk nog veel meer positieve testen zijn want effect van de extra maatregelen zijn pas na enkele weken zichtbaar. Het heeft dus weinig zin om dit elke dag te evalueren. Je kunt beter op weekbasis gaan kijken denk ik ipv op dagbasis. We weten ondertussen wel dat we het met z'n allen niet zo goed gedaan hebben dus extra maatregelen zijn nodig. Laten we een voorbeeld nemen aan Duitsland waar men ook meer inzet op ventilatie.

0 respect 06-10-2020 09:48 op
Logisch verhaal. Alle oliebedrijven moeten diep snijden in de kosten en dat gaat gepaard met banenverlies. Bij PostNL zoeken ze nog bezorgers. Shell staat er vergeleken met Exxon veel beter voor op alle gebieden.

0 respect 06-10-2020 09:46 op
Geen bedrijf waar zoveel over geklaagd wordt als PostNL. Dat is ook niet zo gek want er zijn miljoenen pakketjes die elk jaar door hun afgeleverd worden aan de massaal online shoppende thuiswerkers. Ik merk het zelf ook. Als ik even niet al te snel open doe wordt er flink op de deur geslagen door de PostNL bezorger want hij heeft nog meer te doen. Natuurlijk gaat er wel vaker wat fout maar wel mooi dat het uitvoerend personeel nu beloond wordt met een extraatje. Het is nooit genoeg natuurlijk, maar het moet wel betaalbaar blijven voor het bedrijf en op deze manier komt het wel bij de mensen terecht die het nodig hebben. Voor ons ook goed nieuws dat ze dividend gaan uitkeren aan de aandeelhouders. Weer een NL bedrijf om trots op te zijn.

3 respect 06-10-2020 09:42 op
Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is dat er gewapende agenten aanwezig zijn op drukke plekken zoals vliegveld en centraal station. Het geeft een veilig gevoel dat zo iemand niet de kans krijgt om meer te doen dan dreigen. Aangehouden met een simpel schot gericht op de benen. De beelden van de bewakingscamera's kunnen prima dienen als lesmateriaal voor toekomstige agenten.

1 respect 06-10-2020 09:36 op
Zo'n probleem is dat denk ik niet want de behandelingen zijn al een stuk effectiever geworden en Remdisivir is geen wondermiddel. Er zijn wereldwijd bijzonder goede (veel betere) resultaten met Aviptadil. Er lopen nu trials in laatste fase met intraveneuze toediening en de resultaten zijn verbluffend goed. Daarnaast starten ze ook met een inhalator waardoor je eenvoudig dit medicijn kunt toedienen zelfs bij mensen met minder zware klachten. Dit is slechts 1 voorbeeld van behandelingen die effectiever zijn dan Remdesivir, dus de medici zijn duidelijk niet in paniek over dit nieuws.

0 respect 06-10-2020 09:30 op
Die man staat dus stijf van de dope en zegt dat ie zich fantastisch voelt.... Dat je niet bang moet zijn voor Covid...terwijl alleen hij die enorme drugs cocktail al in dit stadium krijgt toegediend. Het is goed dat hij herstelt maar laat hem aub niet doen alsof hij gelijk is aan de gemiddelde covid patient.

0 respect 06-10-2020 09:15 op
We zullen het zien. Iedereen is expert hier blijkbaar. In mijn beleving is het uitgesloten dat Jos B vrijgesproken wordt met alles dat op tafel ligt. Zodra je als advocaat dat inziet moet je wat mij betreft je tactiek veranderen.

6 respect 05-10-2020 16:56 op
Met alle bewijs dat er is is wel duidelijk dat hij schuldig is. Probeer de zaak maar eens in detail te volgen ipv hier alleen de headlines.

5 respect 05-10-2020 16:45 op
Tom, onomstotelijk gaat zeker niet gebeuren maar er is zo ontzettend veel bewijs, aanwijzingen en zaken die hij niet kan/wil verklaren dat het eigenlijk wel heel lastig wordt voor Jos B om er onderuit te komen. Het DNA van een veroordeelde pedofiel (Jos B) is aangetroffen in de onderbroek van het slachtoffer. Dus wat is de kans dat er geen sprake is van misbruik door hem? Ik denk heel klein en elk wel denkend mens is dat van mening. Het jongetje wordt vermist midden in de nacht en ergens op de hei terug gevonden, vermoedelijk misbruikt en overleden. Wat is de kans dat het een natuurlijke doodsoorzaak is? ik denk ontzettend klein. Natuurlijk gaat het erom wat je kunt bewijzen maar als er zo veel onwaarschijnlijkheden zijn die niet weerlegt kunnen worden dan geldt dat ook als bewijs. Het zou mij zeer verbazen als deze man niet veroordeeld wordt voor misbruik en moord of doodslag. Onomstotelijk bewijs is er wellicht niet maar de optelsom van wat er wel is, laat geen twijfel over.

6 respect 05-10-2020 16:39 op
Loes, ze hebben foto's e.d. van destijds gebruikt in de zitting waaruit bleek dat dat niet goed te zien was en ze hebben ook in dezelfde periode van het jaar een reconstructie gedaan.

2 respect 05-10-2020 16:38 op
Hulde aan de reporters die regelmatig het live blog bijhouden. Onvoorstelbaar wat die ook voor hun kiezen krijgen met alle gruwelijke details. Als je het zo volgt lijkt de advocaat zijn client te hebben ingefluisterd dat hij net voldoende details prijs moet geven waardoor het fysieke bewijs te verklaren is met veel fantasie. Hoe meer je volgt in detail aan de behandeling hoe meer je ziet hoe doorzichtig dat is en hoe slecht dat verhaal is. Ik had en heb behoorlijk respect voor advocaat Roethof want het zal niet eenvoudig zijn om die rol te vervullen maar ik vraag me toch nu af of hij zijn client wel een groot plezier doet met deze tactiek. Zou Jos B er niet meer bij gebaat zijn om volledige openheid van zaken te geven, alles bekennen en 100% meewerken met behandeling in het PBC? Wat is nou de kans dat deze aanpak gaat resulteren in een vrijspraak? Ik denk heel erg klein. Als advocaat dien je je client ook door hem te stimuleren mee te werken en te bekennen.