NUjijStats voor Frans_V

3,174

Respect

Respect/dag 11.14
Respect/reactie 3.23

983

Reacties

Reacties/dag 3.45
Meeste reacties op 1 dag 27
Gestart op 20-02-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 02-12-2020 17:24 op
@ Multitool77: mijn broer is alleenstaand en heeft COVID. Op IC gelegen. Geintubeerd geweest. Nu revalideren en kijken hoe lang dat duurt. Hij wil zo ruilen met uw zwager.

0 respect 02-12-2020 17:19 op
@ Fludetat: ik hoop van harte dat die cijfers niet voldoende dalen om daardoor niet die threshokd te halen. Hoe zielig moet je zijn om te redeneren zoals u. Want zonder skieen kunt u niet?

1 respect 01-12-2020 10:51 op
@ Roy_Meessen: Waar heeft u dat dan gehoord en gelezen - wat er 'gezecht' is ;-) En zijn aerosolen geen druppels? Maar ja, het effect van een mondkapje is minimaal, maar daarom kan het toch nog wel nuttig zijn. Het gaat om combinatie van maatregelen.

3 respect 01-12-2020 10:48 op
@ Herman_de_Bermman: omdat die zware griepgolf minder verstorend effect had op de samenleving in Nederland (laat staan wereldwijd). Uw schets klopt gewoon niet. Weet ik uit eigen ervaring omdat ik toen nabije familie van mij met grote regelmaat heb bezocht op de IC (in verschillende ziekenhuizen) en er een hele andere situatie was dan nu (die ik ook zelf heb kunnen aanschouwen omdat ik helaas ook nu weer familie heb die in het ziekenhuis terecht is gekomen en op de IC, waaronder ook voor COVID).

4 respect 01-12-2020 09:26 op
Prima. Ik heb er geen enkel probleem mee om een mondkapje op te zetten. Het zal zeker niet de remedie zijn om COVID het hoofd te bieden, maar zo is het ook niet bedoelt; het is een van de maatregelen. En we zijn heus niet het enige land in de wereld die deze maatregel nu invoert. Velen gingen ons al voor. Ik ben ook helemaal niet onder de indruk van die honderden posts hieronder die tegen deze wet zijn en oproepen om het niet te doen en eventueel naar de rechter te gaan. Ik wacht met interesse die uitspraak van de rechter af. Het taalgebruik van veel van die reageerders zegt mij vaak al genoeg. En als hun posts wat verder gaan dan wat one-liners komen er meestal ook geen verlichtende denkbeelden naar voren, vaak integendeel.

9 respect 30-11-2020 20:38 op
Prima. Het einde van deze sector in Nederland. Ik heb geen enkele medelijden met die ondernemers. De meesten hebben ook nog kunnen profiteren van een afvloeiingsregeling. Maar de meesten waren ook al kapitaalkrachtig. Neem als voorbeeld Mischa Bouwer - ooit een van de woordvoerders van FDF. Daarvan is bekend dat hij gewoon het geld heeft opgestreken en verder gaat in de VS waar deze sector nog wel mag.

9 respect 30-11-2020 17:55 op
@ Ikke: ohhh, zijn die vermeende banden met moslimbroederschap bewezen? Of is dat enkel gesuggereerd? En dan us het meteen waar volgens u? En daar zijn al uitleggen over gegeven door diverse partijen. En het is ook in het nieuws.

16 respect 30-11-2020 17:46 op
Heerlijk. En al deze politieke talenten waren - zoals hij met regelmaat aangeeft - door Baudet aangezocht, gecoacht, geinspireerd, etc. Het zegt heel veel over Baudet dat zoveel mensen zich van hem afkeren. En zo iemand wil partijleider zijn? Enige overschatting van zijn capaciteiten. Maar ja, wellicht kan hij wat anders goed.

0 respect 30-11-2020 11:00 op
@ Jan_Jaspers: Ten eerste success met uw berekeningen; hopelijk hebt u enige verstand van de materie en ook behept met voldoende rekenskills. En verder zie ik weinig meerwaarde van deze 'sport'; uit diverse oogpunten; zoals bijvoorbeeld het voorkomen dat er weer een heftig ongeluk gebeurt. Maar dat is mijn mening. Sommigen vinden het juist de charme van deze sport en zitten te wachten tot er weer wat 'sensationeels' gebeurt. Anderen denken daar anders over en je mag ook bijna nooit deze sport kritisch benaderen - en vooral ook de soms lachwekkende fanatici erom heen die hun idool continue de hemel in prijzen - want dan wordt een post daarover verwijderen.

0 respect 30-11-2020 09:32 op
Gewoon deze sport digitaal maken. Heeft heel veel voordelen en daardoor ook veel veiliger.

0 respect 29-11-2020 21:42 op
Bahrain. Altijd gezellig. Ik heb we goede herinneringen aan toen ik er was voor werk.

2 respect 29-11-2020 15:36 op
@ Neerlands: tja, ik ben soms ook moe als ik weer contact heb met mijn broer die lange tijd op de IC heeft gelegen met COVID en nu aan het revalideren, en dan moet horen van hem dat het zo langzaam gaat in dat proces.

3 respect 29-11-2020 15:35 op
@ Neerlands: er is zeker een mogelijkheid tot bewegingsvrijheid, contact en sociaal level. En COVID hoeft helemaal niet te leiden tot inperking van die vrijheden. Er is nog heel veel mogelijk, maar wel enigszins nadenkend om ook kwetsbaren te beschermen. En er zijn circa 5 miljoen kwetsbaren in Nederland. Als u u daar geen rekening mee wilt houden, tja, dan typeert dat uw houding. En anders zijn de gedragsregels en adviezen nuttig en noodzakelijk in mijn ogen. Nederlands zijn behoorlijk mondig - dat klopt zeker. Maar dat Nederlanders ook allemaal de (on)redelijkheid van een besluit kunnen inzien betwijfel ik ten zeerste. En ik vind het ook dubieus als acceptatie van regels mede bepaald gaat worden door de individuele inschatting van de redelijkheid van een besluit - dan wordt het een chaos. De ene vind iets acceptabel en de ander niet. Daarom worden regels opgesteld door een democratisch gekozen overheid en mensen moeten zich daar gewoon aan houden.

7 respect 27-11-2020 19:40 op
@ Smeerbeer: is zeker een discussie waardig. Maar dat is off topic in deze discussie. Het gaat hier over FvD

21 respect 27-11-2020 18:59 op
@ Bassie400: kom u dacht laat ik eens de aandacht op andere partijen richten om de aandacht van FvD af te halen; trouwens heeft u de FvD-standpunten over Groningen wel eens bekeken? Gewoon doorboren. Verder is het lijstje een nogal bij elkaar geharkte zaken, met allemaal hun eigen merites en die zeker niet allemaal specifiek gelinkt kunnen worden aan partijen. Ik zou zeggen aan iedereen - ga stemmen op basis van verkiezingsprogramma's (en meenemend wat u weet / meent te weten van de daadkracht van die partijen) - en dan gaan we eens zien hoe de zetelverdeling gaat worden. Uit uw post lijkt dat u niet echt pro-EU bent en ook klimaatmaatregelen niet zo interessant vind. Tja, dat kan. Dat is nu juist de politieke discussie. Dat heeft niets met goed / fout. Bij toeslagenaffaire is iedereen het erover eens dat er veel fouten zijn gemaakt - door velen - en moet je vooral kijken naar de daadkracht om het probleem nu op te lossen. Daar hoor je FvD zelden over.

0 respect 27-11-2020 15:22 op
@ holzacker_heini: waar heeft 'links' in de afgelopen decennia hetzelfde probleem met marxisme? Rechtsrealisme? En welke politici passen in dat plaatje? Baudet? Het probleem op dit moment bij FvD is toch dat er te dicht aangeschurkt wordt door bepaalde groepen - wat Baudet zelf ook in de hand heeft gewerkt - met fascisme en nationaal-socialisme.

2 respect 27-11-2020 11:05 op
@ holzhacker_heini: succes met het oprichten en inrichten van dat alternatief op rechts. Ben benieuwd welke mensen daar op de lijst gaan staan en hoe snel die mensen dan weer onderling ruzie krijgen. En ook eens kijken hoe snel een dergelijke nieuwe rechtse partij weer gaat aanschurken tegen extreem rechtse standpunten. Er is zeker een electoraat voor een partij op rechts. Er is ook een electoraat voor extreem rechts. Beide presenteren niet mijn gedachtengoed, wellicht wel de uwe.

2 respect 27-11-2020 11:01 op
@ Drive_Smoothly: gatver, "alle omroepen veels te links". En op basis van welke programma's maakt u deze observaties? Op basis van die vele inhoudelijke, politieke discussieprogramma's? Daar hebben we er nogal veel van? En die hebben ook een hele hoge kijkdichtheid. Ik ben ook benieuwd hoe u de geschreven media kenschetst. Ook allemaal veels te linkse kranten?

11 respect 27-11-2020 09:46 op
@ Does_Normaal: ik klassificeer Baudet ook als een politiek lichtgewicht die voornamelijk zwetst en nagenoeg nooit betrapt kon worden op nuttige bijdragen in de TK; hij kon wel betrapt worden op extreem rechtse uitspraken en interesse.

0 respect 26-11-2020 17:26 op
Onderstaande hoorzitting ? Is er een hoorzitting over FVD? En heeft Omzigt zich beschikbaar gesteld als mediator voor FvD?

9 respect 26-11-2020 14:02 op
@ Eenvandezoveel: U zegt nogal wat in uw post / doet nog wat aannames: (1) Mensen stemmen van nature op oud en vertrouwd. Misschien dat u dat doet, maar dat wil niet zeggen dat iedereen, of de meerderheid dat doet. (2) Door onze regering wordt geregeerd vanuit opportunisme. Bedoelt u hierbij de huidige regering - dat is dan een politieke mening van u - of bedoelt u dat alle regeringen dat doen - dat is dan meer een analyse. (3) Op sensatie beluste opportunistische media - zet u daar alle media mee weg. Dan doet u dus hetzelfde als onder meer Baudet met regelmaat doet. En hoe gaan we dergelijke media - wie het ook zijn - aan banden leggen? En tot slot komt u met de oplossing dat de politiek een hoger gehalte professionaliteit moet verkrijgen. Wat houdt dat in? Hoe realiseer je dat? Geldt dat voor alle partijen of voor specifieke partijen? Uw post tracht iets van een verdieping te geven in de discussie maar door soms de stelligheid en soms de vaagheid roept het eerder meer vragen op

0 respect 26-11-2020 09:59 op
@ Piet_Soes: daarom moet Nederland Zwitserland minimaal oranje maar liefst rood kleuren om zodoende reisbewegingen te verminderen

0 respect 26-11-2020 09:49 op
Interessant aan het atandpunt van Zwitserland is dat ze eerder een lijst hadden van landen van waaruit mensen geweigerd werden omdat die een risico waren. Die lijst is nu nagenoeg leeg - besluit vanui Zwitserland zelf - omdat het in Zwitserland slechter is dan in de meeste landen, dus dan maakt het voir Zwitserland ineens niet meer uit.

1 respect 25-11-2020 17:00 op
Hij kan zeker een nieuwe partij gaan oprichten - maar door dat te gaan doen verbrandt hij vele schepen die nu bij FvD zitten, ook financiele partijen die hij nodig heeft voor sponsoring van zijn zaken. Zo snel en doeltreffend kun je niet ineens een nieuwe partij oprichten met alles erop en eraan. En hij kan zeker niet de adressen van FvD meenemen etc. U stelt het allemaal iets te simpel voor. Maar mijn zegen hebben ze hoor. Hoe meer versplintering hoe beter.

0 respect 25-11-2020 16:50 op
De redenatie klopt als je al in de TK of gemeenteraad zit en je stelt je dan verkiesbaar voor de Provinciale Staten en daarmee eventueel later (indirect) ook voor de EK. Als je dan gekozen wordt moet je gewoon je zetel ik TK of gemeenteraad neerleggen. Anders is dat kiezersbedrog. Eerst stemmen trekken op naam en daarna die zetel niet invullen. Ga eens kijken hoe vaak FvD-mensen in de afgelopen 4 jaar op diverse kieslijsten stonden.