NUjijStats voor GA_Jeniksaan

4,273

Respect

Respect/dag 4.52
Respect/reactie 3.2

1,335

Reacties

Reacties/dag 1.41
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 28-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 27-11-2020 20:32 op
@Auratus Volgens mij hebben bijna al die Afrikaanse landen ook niet getekend, ze worden wel vervolgd. Dit geld/gold ook voor Servie, het land bestond niet eens. Terugkomend, hij heeft het al aangegeven, dus is het arresteren en dan gaan bewijzen. Voor de NH17 waren er ook geen bewijzen, maar de arrestatiebevelen wel. Iemand moet het gewoon aandurven om deze mogenheden aan te klagen, en dan moet de EU wel ballen hebben om de arrestatie bevel uit te geven. Ook Amerikanen en vooral voor Israeliers. Misschien moet je hierop googlen of ducken, "hoofdaanklager Fatou Bensouda en Phasiko Mochochoko, hoofd jurisdictie". Kun je zien wie de poten onder het fundamebt van het strafhof wegzaagt. Dat zijn niet de anderen maar onze zogenaamde medestanders. Ze worden gewoon vervolgd en gesanctioneerd!

4 respect 27-11-2020 18:42 op
@Auratus Nou die eerdere generaal heeft US gewoon van aangegeven dat ze erachter zaten. Die wetenschapper van twee maanden terug, heeft US ook aangegeven dat ze in samenwerking met Israel dat hebben uitgevoerd. Ik verwacht dat strumpf voor deze 'heldendaad' ook gewoon zijn aandacht zal willen en dit opeisen. Of Bibi. Maar ik geloof niet dat Den Haag hier wat dan ook mee heeft gedaan of ooit nog zal doen. Ik denk ook dat de andere landen meer moeten samenwerken en een soort eigen den Haag noeten opzetten.

6 respect 27-11-2020 18:13 op
Ik vraag me af of dit soort praktijken in deze tijden nog toelaatbaar zijn. Is dit niet gewoon moord? Zou een aanklacht in Den Haag aangenomen worden? En mensen vervolgd? Helaas vrees ik van niet. Die zijn nl ook partijdig. En als er een opstaat die het wel durft, wordt alles van haar bevroren door de US en wordt er een arrestayiebevel uitgevaardigd, tegen een door het Westen gekozen aanklager. Als nou het omgekeerde zou gebeuren, een westerse atoomwetenschapper? Zouden we dan wel van moord spreken. Ik zou allebei niet vinden kunnen. Helaas. Heb niks in te brengen.

5 respect 25-11-2020 21:27 op
Haal Labyad eruit. Speelt slecht verpest mogelijkheden en geeft kansen weg. Gevaar voor Ajax.

6 respect 25-11-2020 20:52 op
Echt de beste voetballer vanaf zijn tijd tot 40 jaren erna. Niemand kan aan hem tippen. Diego Armando Maradona, rust in vrede 🙏 en geef ajb GoD zijn linkerhand terug. 😉

5 respect 24-11-2020 14:59 op
Ne zou doordat de broer vrijgelaten is na een korte zit periode zo gaan geloven in QAnon veehalen van pedofilie. Zon man belast een kind voor het leven, dan zou je veewachten dat hij ook voor het leven eraan blijf denken? Nee, 3 jaar later loopt ie gewoon weer vrij rond en kan hetzelfde weer herhalen. Aan de andere kant krijg je een polpulistisch minjus, die mogelijkheden ziet om een uitbreiding aan te gaan, terwijl er elk jaar aangekondigd wordt dat er te weinig blauw is, met twee nieuwe teams. Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker scoren in stemperiode. Bah.

6 respect 24-11-2020 12:13 op
Nee 50-50 zou al goed genoeg zijn. Georgia verliezen de Demos. Dus ik zie het somber in. Ze moeten deze 4 jaren inzetten om te zorgen dat er nieuwe en betere kiesmogelijkheden zijn. Wordt moeilijk om wetten erdoor tekrijgen zonder het senaat maar hij kan ook per decreet veel doen. Ik zou dat alleen maar gebruiken. Zoals Trump ook deed.

10 respect 24-11-2020 11:55 op
Het is wel raar dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat de GSA zolang blijft wachten met het erkennen van de uitslag. Ik kan me niet onttrekken aan het gevoel dat ze dit heeft gedaan om Trump te pleasen. Mevrouw Murphy is nummer drie die per direct een andere baan mag gaan zoeken. Eerste werkdag Biden, het ontslaan van incapable mensen en mensen die volledig achter STrump stonden ipv onafhankelijk zelfstandig in landsbelang handelend. Min van Justitie, deze vrouw, min van defensie en zo kan ik er nog een paar noemen, zoals de 3 sterren generaals, die openlijk zich achter STrump schaarden, alle zes per direct naar huis sturen. Plus 2 van de 4 sterren generaals. Plus alle door Trump aangestelde mensen, vooral ook bij de geheime dienst. Daarnaast het hooggerechtshof uitbreiden met minimaal 2 rechters en dan wetten opstellen dat dit soort uitspattingen, lees STrump, nooit meer kunnen voorkomen. Als eerste actie op 21 januari zou Biden arrestatie van Strumpf?

1 respect 22-11-2020 14:05 op
@Ganzeveer Sherpas? Toponderhandelaars Michel Barnier en David Frost? Dat zijn mensen die elk jaar een stuk of zes nullen bijschrijven op hun bankrekening. Met onderhandelingen zitten die per maand al aan de Balkenende norm, hou toch op. Google hun inkomen dat is gewoon openbaar. Vanuit Brussel zit mijn nicht aan tafel, die heeft momenteel een inkomen van 12.000 euro in de maand, belastingvrij!. En dat al maandenlang. Vooral de lange onnodig nachtelijke uren tikken lekker aan. Daar draait het om. Niet meer of minder. Gewoon gaan voor de harde B, klaar.

1 respect 22-11-2020 12:46 op
@Ganzeveer De termijnen zijn al drie keer verlopen en opgerekt, ze hebben al drie keer de mogelijkheid gehad om te stoppen en voor een harde Brexit te gaan. En geloof me er komt een 4e en 5e oprekking tot in het oneindige. Voor de onderhandelaars is het gewoon lekker verdienen. Ze weten zelf ook dat er niks uit gaat komen. En Boris gaat gewoon rekken tot de volgende verkiezing in VK. Concluderend, de EU MAG wel degelijk stoppen, ze willen niet, dat is iets anders.

1 respect 22-11-2020 12:42 op
@Martinj Zal het ff in Jip en Janneke taal zetten. Als een land binnen de EU giga belasting heft op een VK product is het onmogenlijk voor de VK om daar iets tegen te doen. Immers de EU is een. Omgekeerd kunnen ze niks. Als ze giga belasting heffen op EU landen, moeten ze elders hun producten verkopen. 80% van wat VK exporteert/verkoopt gaat via of langs de EU. Snapt u het nu wel. Indien niet was dit een verspilde ochtend. Aan de andere kant kunt u mij uitleggen wat we aan een deal met de VK hebben. Ik denk en vind namelijk dat we beter af zijn zonder deal. Vis wordt duurder, maar dat zie ik als enige 'last'. Voor de VK wordt ALLES duurder en schaarser. Plus ze krijgen weer aanslagen uit de jaren 60 etc vanuit Ierland door een harde grens plus grenscontroles. U heeft nog steeds niet aangetoond waarom u vind dat ik geen gelijk heb met DSB. Een stelling ontkennen zonder weerwoord/onderbouwing is, mijns inziens, niet iets weerleggen.

4 respect 22-11-2020 11:54 op
@Jmartin Nou ik zal ff een gooi doen. Dispute_Settlement_Body, als men het niet eens is met handelsbelemmeringen geheven op exportproducten kan men dit hier, DSB, aankaarten en ligitieme tegenmaatregelen nemen. Zonder, krijg je handelsoorlog, kijk China-VS, dat winnen ze echt niet van de EU. Om het Oosten etc te kunnen bereiken, moeten ze langs of via Europa. Wij hoeven nooit over Engeland voor niks. Enige waar ze iets aan hebben zijn de visgronden, maar zelfs daar zijn ze afhankelijk van Europa. Vis, die VK lust hebben ze niet in VK wateren, wel Ijsland, vis die ze vangen is 80% export naar of via EU. Succes.

1 respect 22-11-2020 11:42 op
Wat een onzinnige lange oneindige touwtrekkende methodes om tot een slotspm te komen. Een harde Brexit, niets meer of minder. Dit is tijd en geldverspilling. Nu direct stoppen en klaar ermee. Elke keer weer lolverhalen dat men dichter tot elkaar is gekomen. En maar afboeken terwijl beide partijen weten dat er niks gebeurt er geen deal komt. Zou je een Europese referendum op kunnen starten om dit gedoe stop te zetten? Ik weet zeker dat 90% van de Europeanen er ook vanaf willen, behalve de Nederlandse vissers.

5 respect 20-11-2020 13:42 op
Hehe eindelijk een regering die de Amerikanen het niet gunt om pas nadat ze de hele handel hebben overgenomen in zullen stemmen met legalisatie. Na Jamaica is dit het eerste grote land die dit doet. Nederland had dit allang moeten doen en zeker niet stoppen bij marihuana. Alle drugs legaliseren, ook de gandel en productie ervan! Wij hebben problemen (doden en aanslagen) in inze straten, bij gratie van de gebruikerslanden, US VK etc, en niet echt doordat wij het gebruiken. Dus alles ook in Nederland legaliseren, geen gedoe meer.

0 respect 20-11-2020 11:04 op
@Howard Er is in mijn omgeving niks onder gemiddeld. Kan dus naar niks anders kijken. Dat wijt ik zeker aan het handelen van deze regering.

0 respect 20-11-2020 11:01 op
@Extinz In mijn omgeving, Leiden e.o. heb je dat niet echt. En lijkt me dat ik geen 5 jaren ga zitten wachten. Ik ben dan over de 30, ik denk en vind dat ik te oud ben om anti kraak te wonen. Sowieso als alleenstaande vrouw trekt dat me niet echt.

3 respect 20-11-2020 10:37 op
Dit is ongekend, als starter lukt het nooit om zo een hoge hypotheek voor elkaar te krijgen. Daarnaast je eigen bijdrage van 40.000? Waar en hoe. Je inkomen van 3600 daar gaat de helft op aan huur omdat je particulier móet huren. Een hypotheek bij 4ton is 1200 id maand, maar je huurt voor 1800. De bank stelt vooralsnog dat je met je inkomen geen hypotheek van 4ton kunt krijgen, wel een huur dat anderhalf keer duurder is. Deze regering zorgt alleen voor de rijkeren in de maatschappij, helaas zit ik daar nog niet bij. Maar dan nog. Ik weet dat ik zeker niet op deze combinatie zal stemmen komende maart. Ik wil nl betaalbaar kunnen wonen, kopen of huren, maakt niet uit.

4 respect 19-11-2020 19:25 op
@gerrit Dat is niet waar. De Joden die daar nu wonen zijn op genetisch niveau verwant aan Oost Europeanen, niets meer. Europees dna. Google het. 2,4% is gelieerd aan het gebied en komen oorspronkelijk zelf uit Ethiopie.

1 respect 19-11-2020 19:14 op
Maar waarom willen we met voetbal wel gelijk getrokken worden? Nee dat klopt dan niet. Nu men evenveel betaalt aan een ieder (Ned Olympische sporters etc) mag een man ook 14 weken betaald verlof meekrijgen. Het is niet anders.

2 respect 19-11-2020 15:38 op
Dit is dus onzin, gelijke monniken gelijke kappen. Wij vrouwen willen toch net zo goed betaald worden als de mannen. Dus ook de mannen 14 weken vrij of wij vrouwen ook niks.

11 respect 19-11-2020 15:22 op
Een minister die een gebied bezoekt die bezet wordt gehouden of geannexeerd is, kan deze minister later medeverantwoordelijk worden gehouden voor het steunen van een bezetter, en of zijn eindverantwoordelijke president? Dat is de vraag die bij mij opkomt. Ik bedoel met later, als er een aanklacht bij het tribunaal in Den Haag binnenkomt voor alles dat daar gebeurt en gebeurd is. De aanklacht is er al, dient alleen nog geratificeerd te worden. Met het vetorecht van de US, die er helaas nog niet is uitgestapt, komt deze aanklacht helaas niet verder. Maar ooit... Zal de nieuwe US regering hier erg anders in gaan staan? Ik hoop van wel.

8 respect 19-11-2020 15:10 op
Een minister die een gebied bezoekt die bezet wordt gehouden of geannexeerd is, kan deze minister later medeverantwoordelijk worden gehouden voor het steunen van een bezetter, en of zijn eindverantwoordelijke president? Dat is de vraag die bij mij opkomt. Ik bedoel met later, als er een aanklacht bij het tribunaal in Den Haag binnenkomt voor alles dat daar gebeurt en gebeurd is. De aanklacht is er al, dient alleen nog geratificeerd te worden. Met het vetorecht van de US, die er helaas nog niet is uitgestapt, komt deze aanklacht helaas niet verder. Maar ooit... Zal de nieuwe US regering hier erg anders in gaan staan? Ik hoop van wel.

1 respect 19-11-2020 14:59 op
Een dossier die bij de minfin fout gaat dient de minsoc aangerekend te worden? Dient dan de eindverantwoordelijke voor het kabinet, de minpres, op te stappen? Die is namelijk eindverantwoordelijk voor het kabinet. Het kabinet, heeft namelijk gezamenlijk gefaald. Wel heel erg doorgetrokken is dat hetgeen er nu wordt geinsinueeerd. Het beleid was fout, wetten die nergens anders toedienen en in het leven worden geroepen omdat men, populisten, inspringen op margjnale zooi. De 'zogenaamde anderen die ons geld inpikken'. Daardoor worden ministers in een hoek gedreven, door goedgelovige schreeuwende menigte/kiezers, die dan opdrachten en wetten uitvaardigen om aan het populistisch gezwam te voldoen. Dat worden echte wetten die uitgevoerd moeten worden. Voer je ze uit, ambtenaar, mag je je later komen verantwoorden. Beter kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker. Beter is dat mensen zelf gaan nadenken ipv elke keer te gaan voor popu leugens en wijsheden, ook mbt het stemgedrag.

0 respect 19-11-2020 08:57 op
@Tim Lijken en blijken. Neen het wordt nergens goedgepraat. Als men je land binnenvalt en oorlog voert, ben je in oorlog met die landen, hoe je het ook draait. De landen die er nu zijn zijn er op uitnodiging van de regering die de Taliban (landeigen) en IS (buitenlandse mogendheid) niet aankunnen. Dus is het geen inval zoals jij het beschrijft. Voorafgaand aan de vraag om te komen helpen zit er schimmigheid mbt Westerse, Pakistaanse, Russische en zelfs Chinese bemoeienis. Verandert niks aan het feit dat het land in oorlog is, intern. De Taliban (gelovige studenten) bestaan omdat men geloof boven het bestaan van de mens stelt, niets anders. De onderlinge moorden, verricht door de Taliban en later splinter groeperingen die in het gat na verslaan Taliban zijn gesprongen, heeft gezorgd dat er NU buitenlandse mogendheden daar zijn. Als in 2021 Amerikanen en NATO weg zijn zal er niks veranderen, alleen maar erger worden, moord en doodslag. Er zijn helaas geen natuurlijke grenzen.

1 respect 19-11-2020 08:39 op
De macho cultuur is nodig om de opdrachten uit te kunnen voeren. Je kunt in dat soort omgevingen niet met een zachte aanpak overleven. De Afghanen zijn al 50 jaar in oorlog met 'anderen', het normale, de Europese 'norm', geldt daar niet. Nergens waar dit soort elite troepen worden ingezet. Ontsporingen worden dan de norm, dit soort uitspattingen worden meegenomen naar de 'normale' wereld en dan is het niet te stoppen (zie Kroon). Wie dit tegen kan houden is de luitenant of kapitein die de eenheden aanstuurt. Of lager de sergeant. Het wordt eerstens in het veld bepaald. Daarbij moet er bij terugkomst sterk ingezet worden op begeleiding (door mensen mét uitzend ervaring, mist ook in Nederland). De moorden zijn nooit goed te praten, de moordenaars dienen vervolgd te worden en zwaar bestraft, onder oorlogsrecht. Dit heeft Nederland soms ook nagelaten. Verandering kan alleen door en dit zwaar te bestraffen en het bespreekbaar te maken. Laat militairen hier NOOIT mee wegkomen.