NUjijStats voor GSchulz

3,171

Respect

Respect/dag 3.42
Respect/reactie 3.11

1,020

Reacties

Reacties/dag 1.1
Meeste reacties op 1 dag 11
Gestart op 24-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 07-08-2020 07:54 op
Amerika staat het niet toe van haar eigen burgers, dat de rest het gratis en voor niets bij de Amerikanen neerlegt is toch echt hun eigen verantwoordelijkheid.

0 respect 04-08-2020 07:25 op
Wat nou framen, is China een democratische rechtsstaat of niet?

2 respect 04-08-2020 07:21 op
Op basis van economische en democratische redenen is het volkomen terecht. De veiligheid en data kun je over discussiëren en jijbakken. "Alles uit China is eng. China is de vijand" Ja, het is een dictatuur/totalitaire staat. Dat is gewoon een vijand, dat is gewoon "eng". Alleen al de 1e die er tegen te keer gaat is eng, Trump. Soms moet je vuur met vuur bestrijden en wij moeten al helemaal afzakken naar een Trump om eens keer tegengas te geven. Waar heeft die koehandel met dat soort landen toe geleid? Nergens, het heeft ze sterker gemaakt en en de invloed van dat soort regimes en dat soort politiek is groter geworden. Het heeft ze niet opengebroken, vrijer en democratischer gemaakt. Dat was de onzin van destijds en die is totaal mislukt. Diegene die zo'n totalitaire/democratische staat steunen, prima ga er wonen, maar ga niet vanuit een vrij land het lopen goed te praten. Het zijn dictatoriale/totalitaire landen en dat het vijanden zijn hebben ze dubbel en dwars bewezen.

6 respect 03-08-2020 18:45 op
Horeca in NL is niet te vergelijken met vele landen w.o. de UK. NL is een echte uitgaans horeca. In andere landen heb je ook gewoon horeca voor een dagelijkse hap. Daar zit geen trendy experience beleving bij waar je de hoofdprijs voor betaald, maar gewoon eten. Wat vergelijkbaar is, is onze snackbar qua aanloop, niet qua voedsel.

7 respect 03-08-2020 08:37 op
Nee. Het RIVM heeft die data niet. Er zijn inderdaad veel meer slachtoffers en besmettingen dan het RIIVM geregistreerd heeft. Dat is bekend en wordt ook toegegeven.

1 respect 03-08-2020 08:30 op
"voor een bedrag onder de reële waarde te verkopen" Daar is nog helemaal niets over bekend. Er is zelfs sprake van het beschikbaar komen van een minderheidsaandeel voor externe investeerders om de aankoopprijs te verdelen. Voor de rest heb je in theorie overigens wel gelijk, alleen we hebben het hier over China. Dat Trump dat durft te flikken t.o.v. een bijv Europese app moeten we nog maar zien en dan is Trump een unicum die over 6 maanden of 4,5 jaar zeker weg is. Overheden kunnen uiteindelijk alles, ook onze overheid. Gaat er om of er een correctie mogelijkheid aanwezig is, de democratische rechtsstaat en in de economie vrije handel. Beiden ontbreken in ieder geval in China.

0 respect 03-08-2020 08:21 op
Als je het stuk bij de BBC leest dan zie je het verschil in kwaliteit

2 respect 01-08-2020 19:45 op
Alles wat Chinese bedrijven dwars zit is goed. De argumenten er voor zoals die data in handen van de Chinese overheid interesseren mij niet, Wel het vals spelen van die overheid in de open gemeenschap. Zolang China met zijn autoritaire regime de boel niet open gooit (en dus bye bye autoritaire regime), mag alles wat mij betreft. Zelfde geldt overigens voor Rusland en sommige landen van de EU kunnen wat mij betreft ook aangepakt worden. Het gaat er mij niet om hoe de situatie nu is in de landen die wel de open gemeenschap zijn, het gaat er mij om dat ze in vrijheid kunnen kiezen voor verandering.

3 respect 01-08-2020 19:14 op
Dit kan toch niet een verassing zijn? We hopen allemaal dat het goed gaat, maar we weten allemaal dat de urgentie en 1e schrik verdwenen zijn en daarmee weer in normaal gedrag vervallen. Of Nederland genoeg doet hangt er vanaf wat je met NL bedoelt. Ik ben niet voor meer maatregelen omdat dit ook aangeeft dat je dan tot er een vaccin komt je in dit patroon blijft vervallen. Ook is het niet te betalen. Ze hebben tijd gehad om de IC's op te schalen naar de Duitse norm 26 ipv 6, hebben ze niet gedaan, heel veel smoesjes en daar zit de wil dus ook niet in de goede richting. Misschien is het gewoon onvermijdelijk en moeten we dat gaan accepteren. Ik ben absoluut tegen meer beperkingen van de vrijheid, vrijheid vind ik gewoon veel belangrijker. Ja ik zit in een risicogroep en mijn ouders ook en nog wel meer familie. Het zij zo. Pil van Drion moeten ze er nu even doorpushen, zal ik ook geen gebruik maken van de faciliteiten.

3 respect 01-08-2020 15:21 op
Gaat toch wel heel ver dit. Gaat het natuurlijk sowieso, maar ik heb deze man nooit gezien als iemand met een kleurtje. Dat leer ik nu dus. Dat heb ik al vaker meegemaakt, ook binnen de familie. Opeens komen ze dan aan met verhalen over racisme en jij zit dan nog zo van waarom? Dan pas leer je de verre achtergrond. Dat je zo gefixeerd bent op verschillen vind ik onvoorstelbaar. Ook ik heb mijn vooroordelen en ook ik moet mijzelf vaak genoeg corrigeren, maar op dit level is toch echt heel wat anders.

9 respect 01-08-2020 15:01 op
Pesten doen kinderen onderling. En daar gaat het fout. Die acceptatie. Kinderen zitten in de opvoeding. Als we alles accepteren wat kinderen doen komt er geen mens uit.

3 respect 01-08-2020 14:53 op
Nee te veel falende partijtjes met hem en te hongerig door gaan. Als die nou jong was kon je nog geloven in idealisme, op 81 lijkt het meer machtshonger,

3 respect 01-08-2020 13:51 op
Waar iemand zegt "spoetnik moment" en het gaat om bijv. medicijnen/vaccins, dan blijf ik er ver weg van. Die 2 werelden passen niet bij elkaar.

0 respect 01-08-2020 13:45 op
Het heeft niets met achterlijkheid te maken. Wel alles met kunnen zeggen "Spoetnik moment". En dat was de hele doping affaire ook en nog vele andere Russische zaken ook. Westen doet niets? Het is ongelooflijk, het heeft zelfs dictatoriale landen als Rusland en China gedwongen om zichzelf te ontwikkelen. Dat ze dat niet kunnen en willen erkennen heeft weer alles te maken met dat "Spoetnik moment" en een archaische houding waarbij een beeld van Putin op een paard als communicatie wordt gebruikt en werkt. Hmm ok je hebt gelijk. Heeft er toch alles mee te maken.

2 respect 31-07-2020 08:28 op
Het is het streven naar het domineren van de markt. Dat is een luie en laffe positie. Dat zit in veel bedrijven en niet enkel techbedrijven. Er zijn wetten tegen alleen worden die niet goed eïnterpreteerd c.q. zijn ze niet volledig zoals ze eigenlijk bedoelt zijn. Een (bijna) monopolie positie wordt vaak vanuit de verkeerde hoek bekeken, een hele markt in een heel land t.a.v. een identiek zeer mono product. Die wetten zijn bedoelt voor concurrentie en de vrije markt. Het is duidelijk dat de markt beheerst wordt door deze giganten en dat ze met hun beleid uit zijn op dominantie. Dat zou genoeg moeten zijn om alle overnames te stoppen (zelfs terugdraaien door opsplitsen). Ze doen het niet allemaal op dezelfde manier, er zijn op elk gebied nog wel andere mogelijkheden, maar hun doel is dominantie. Dat is al fout omdat het in gaat tegen die vrije markt en concurrentie. Moreel gezien moeten vele oprichters zich kapot schamen. Het is die vrije markt en concurrentie die ze gemaakt heeft

2 respect 31-07-2020 08:13 op
Als je het artikel op buzzfeed leest is het precies wat Degeneres zegt en waar ze zich voor verontschuldigd. Dat de reacties er vervolgens een bijltjesdag van maken heeft meerdere redenen.

2 respect 30-07-2020 19:34 op
Waarom zouden wij t.o.v. wie dan ook moeten goedpraten dat ons bed vol hondenharen zou zitten? We zouden er allebei bij zijn en voor de rest is onze slaapkamer privé. Juist en daar komt het, hoe komt het dat jij toch die ervaring hebt en het zo zegt. Dat is ook precies de toon en insteek van je reactie.

1 respect 29-07-2020 17:42 op
Ach zolang je Bezos, Zuckenberg en Page/Brin niet kunt overtuigen dat ze dankzij concurrentie en een vrije markt zo succesvol zijn geworden en dat dat feit in hun DNA zou moeten zitten, gebeurt er niets.

2 respect 29-07-2020 13:53 op
Yep totdat die tussendoor nog even een misdaad pleegt dan is de wereld te klein. Begrijp je sarcasme wel, maar geef ze de kost die echt zo denken c.q. gaan denken

0 respect 29-07-2020 13:51 op
" Ik zou die gasten ook snel wegsturen" Dat zegt meer iets over de kwaliteit van het werk wat geleverd wordt en neemt niets weg van wat ik zeg, in tegendeel het maakt mijn punt.

0 respect 29-07-2020 13:46 op
Vormfouten is onzin, proces is al geweest. De rest zegt ik al.

1 respect 29-07-2020 13:41 op
En iemand die tegen een misdadiger zegt sorry gaat u maar weer heen want u staat niet in het systeem is dood normaal? Denk eerder dat het systeemdenken in plaats van gezond verstand gebruiken het probleem is.

0 respect 29-07-2020 08:30 op
Weten we het nog aan het begin van de crisis. We kwamen allemaal tot elkaar en de wereld zou veranderen. Lees even een paar reacties.

1 respect 29-07-2020 08:24 op
"Hoe kan dat nou in een moderne rechtsstaat zoals Nederland ?" Omdat in Nederland bijna niemand echt weet hoe die rechtsstaat in Nederland werkt. We krijgen er geen les in, we moeten het volkslied kennen en naar het Rijksmuseum. Dat vinden we normen en waarden i.p.v. de grondwet kennen, i.p.v. weten hoe bestuursrecht werkt en totaal uitgebuit wordt. Hoe ondemocratisch bijvoorbeeld de samenstelling en besluiten t.o.v. de macht van de veiligheidsregio's zijn. En dat is niet alleen te wijten aan de politiek, we willen het ook graag zo.

1 respect 28-07-2020 18:38 op
Ok resumerend. Dit bedrijf zit al fout sinds 2018. Zoals gebruikelijk in dit land worden zelden namen bekend gemaakt voor consumenten omdat dit land organisaties en bedrijven boven mensen stelt. Dus in januari heb ik de Giro voor het eerst gebruikt. Was het alsnog mis gegaan dan was ik de pineut geweest terwijl de toezichthouder, lachwekkende naam, al alles wist. Wat mij betreft mag die toezichthouder vandaag gesloten worden want ik ben er bij de Giro echt vanuit gegaan dat er toezicht gehouden werd en ik dus de boel niet begreep c.q. verkeerd las. Ben het zo zat dat toneelspel van de NL overheid. Deze rechtsongelijkheid van burger t.o.v. bedrijven en organisaties moet stoppen. Burgers zijn de samenleving, niet bedrijven en organisaties. De VVD moet stoppenmet dit bruine beleid