NUjijStats voor Hans_anoniem

3,321

Respect

Respect/dag 3.51
Respect/reactie 4.91

677

Reacties

Reacties/dag 0.71
Meeste reacties op 1 dag 9
Gestart op 26-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 27-11-2020 10:48 op
Het is zo ontzettend kinderachtig om de paar die het verpesten voor de rest als voorbeeld te stellen van hoe een hele branche het doet. Of anders: hoe de meerderheid van de jongeren het stempel krijgt er lak aan te hebben terwijl dat helemaal niet zo is. Wat ze hadden moeten doen en ook moeten doen is twee maten van straf opleggen. Wie overduidelijk lak heeft aan de regels (dus personeel geen mondkapje op, veel teveel mensen binnen, enz) moet eigenlijk gewoon een sluiting aan de broek krijgen voor een langere periode en een hoge boete. Geen compensatie van wat dan ook, desnoods failliet. Dat geldt dus ook voor die man in Den Haag. Hij had helemaal geen dj binnen moeten laten en zoveel mensen binnen moeten laten en zo de kat op het spek te binden. Dit niet controleren met boa's, maar gewoon mystery guests langs sturen. Het wordt tijd dat de goeden worden beloond. Ook scholen en bedrijven sluiten als het niet goed is geregeld. Moet je eens opletten hoe goed het opeens overal gaat!

0 respect 26-11-2020 12:11 op
Ajax had moeten leren van de afgelopen jaren, maar heeft dat niet gedaan. Als Ajax supporter kan ik ontzettend genieten van dingen, maar waar ik mij echt aan stoor is de naïviteit. Tottenham thuis was wel het dieptepunt, maar AZ thuis, Utrecht uit gaven ook te denken. De ploeg staat dan veel te ver naar voren. En daar komt mijn punt: Ten Hag is er niet in geslaagd winnaars te maken van Ajax. Uit tegen Atalanta sta je 2-0 voor. Die wedstrijd moet je killen. Dus een aanvaller eruit, een verdediger erin. Juventus uit: het is dat Ekkelenkamp die Ronaldo omver kegelt, maar anders moet ik het nog zien. Je moet gewoon in staat zijn een behaald resultaat zo te verdedigen dat je niet of nauwelijks nog in gevaar komt. En dat vind ik de taak van Ten Hag. Die moet dat coachen en zijn wissels erop aanpassen. Ik geef ze kans tegen Atalanta. Zou tegen Liverpool en Heracles spelers rust geven overigens. Want Liverpool uit doet er feitelijk niet toe, tenzij Atalanta verliest van die Denen.

0 respect 25-11-2020 15:07 op
Marco, er zitten mensen bij met wie je een heel goede discussie kan voeren en er zitten mensen bij die met hun onderbuik denken en ook zo reageren. Het is een afspiegeling van Nederland hier. Trek het je niet aan.

1 respect 25-11-2020 14:39 op
Je kunt een restaurant zo inrichten dat er simpelweg wel afstand gehouden moet worden. Tenzij je natuurlijk bij andere mensen aan tafel gaat aanschuiven. Dat is wel heel gek! Waar jij het denk ik over hebt zijn de kroegeigenaren met een toog waar iedereen aan zit en naast staat. Daar valt idd niet te handhaven en die moet je ook gewoon niet open gooien. Verder moet je werken met mystery guests. Gewoon mensen die op kosten van de staat een colaatje bestellen, bij voorkeur onverdacht met nog iemand binnen komend. Die MG belt dan iemand van handhaving of de politie en loopt daarna de zaak uit. Dat is niet meteen NSB-gedrag. NSB-ers verraadden mensen die niets verkeerd hebben gedaan, behalve van bepaalde afkomst zijn, deze mensen worden 'gepakt' omdat ze willens en wetens lak hebben aan de regels. Ik probeer hiermee de gemakkelijke reacties over de NSB maar voor te zijn. En politiestaat? Wat heb je aan politie als ze alleen op heterdaadjes mogen uitschrijven? Tis niet ingewikkeld!

10 respect 25-11-2020 11:25 op
Als u een donker hol waar wordt geblowd en een Michelin restaurant over één kam scheert hebt u er weinig van begrepen. Er zijn inderdaad veel horecazaken die bestierd worden door mensen die je niet als ondernemer moet betitelen, maar soms als 'grootste klant'. Die hebben echter wel degelijk een sociale functie, maar dat is een andere discussie. Er zijn ook erg veel kwalitatief geweldige en mooie horecazaken die kwaliteit leveren in alle opzichten. Het is echt een gemis voor Nederland als die zaken verloren gaan. Los van het gegeven dat ik het belachelijk vind dat restaurants dicht moeten. Mits het personeel zelf ook mondkapjes op doet en de tafels ver verwijderd staan van elkaar en klanten tijdens het bewegen door de zaak naar bijv. het toilet ook een mondkapje op moeten, is de kans op besmetting vrijwel nihil.

1 respect 25-11-2020 08:02 op
Alles is te koop. Ook deze boerenbedrijven. Gewoon veel teveel betalen en daarmee het probleem ineens oplossen. Verder regelgeving maken voor overige boerenbedrijven. Geef ze periode van drie jaar om te vergroenen en ga ondertussen beginnen met bouwen. Niet vergroenen betekent sluiting. Het is wel zo dat bestuurlijke organen veel eerder hadden moeten ingrijpen. Met dank aan met name de christelijke partijen die van oudsher boeren de hand boven het hoofd houden (Carola Schouten doet niet anders) konden boeren ongebreideld hun gang gaan. Je mag het daarom niet alleen de boeren kwalijk nemen. Maar het is nu tijd om in te grijpen!

10 respect 23-11-2020 16:04 op
Er is een blaastest ontwikkeld en ik vraag mij af waarom die niet gewoon beschikbaar is in grote getalen. Sneltesten vind ik prima, al moet ik me drie keer per week laten testen. Verder zie ik het nut er niet van in om restaurants dicht te doen terwijl de scholen gewoon open blijven. Vroeger was het zo: als er eentje verkouden wordt in de klas, is de hele klas binnen twee weken verkouden. Dat is nu niet anders. Jongeren steken elkaar aan, hun ouders, familie, vrienden, enz. Ik vind het serieus heel laf dat de scholen, m.i. een van de grootste brandhaarden, gewoon open blijven, evenals de kerken. We hebben een daling gezien door de herfstvakantie, nu gaan ze weer allemaal op elkaars lip zitten en zal het weer stijgen. Degenen die gewoon naar een restaurant toe willen en echt wel die 1,5 meter afstand houden zijn nu de dupe. Behalve jongeren zijn er namelijk ook ouderen die nu depressief gaan raken.

9 respect 22-11-2020 08:48 op
In Amerika kan je met een minderheid van stemmen president worden. Maw:je hoeft niet de meerderheid van het volk achter je te hebben staan om te winnen. Dat betekent dat je het slim moet spelen. Je kan schuiven met kiesmannen bijvoorbeeld voordat de verkiezingen beginnen. Het hele Amerikaanse systeem vraagt om tweespalt. Rechters die worden benoemd door een president. Hoe bizar is dat? Amerika is nooit een democratie geweest en zal het nooit worden ook. Trump maakt gebruik van de mogelijkheid die het systeem hem biedt. Het was wachten tot er een psychopaat aan de macht kwam. In NL hebben we er ook een paar maar door ons systeem kan je die marginaliseren. De rechtszaken in Amerika zijn niet eens kansloos, dat is het gevaarlijke. Je kan gewoon vragen of er andere kiesmannen kunnen worden aangewezen ondanks de uitslag. En een gevaarlijk gekke man als Trump gokt erop. Amerika krijgt dus wat het verdient. Een oneerlijke gang van zaken.

3 respect 22-11-2020 08:33 op
Ziet niemand het dan? Scholen zijn de grootste brandhaard. Wat denk je wat er gebeurt als jongeren elke dag opnieuw, vaak ook nog in slecht geventileerde ruimtes, het virus oplopen zonder symptomen te krijgen? Precies: die gaan dat ongemerkt en dus ook onbewust verspreiden. En die doen dat bij ouders, familie, vrienden, ouders van vrienden, de opa’s en oma’s, etc. De herfstvakantie bracht even soulaas maar nu begint het weer. Ergo: de scholen moeten dicht of je moet ervoor kiezen dan ook de dingen door te laten gaan die maar voor een heel klein percentage voor besmettingen zorgen. Met name buitenactiviteiten. Ik neem die jongeren overigens niets kwalijk. Alleen degenen die het expres doen door achterlijke feesten te organiseren wel. Maar het kabinet moet een keus maken. Alles dicht behalve de grootste brandhaard raakt kant noch wal. Nogmaals: ik neem die kinderen niets kwalijk. Vroeger was ook de hele klas tegelijk verkouden. Niets nieuws dus.

3 respect 18-11-2020 17:24 op
Het probleem van dit kabinet is dat men de grootste veroorzakers met rust laat en via allerlei kruimelwerk het virus probeert in te dammen. Ja, er zal gerust weleens iemand besmet worden in de supermarkt. Zo ook in een restaurant, een museum, een bibliotheek of een pretpark. Maar de grote veroorzakers blijven buiten schot. Dat zijn de scholen, degenen die binnenshuis gaan lopen feesten en degenen die buitenshuis ergens in een loods gaan lopen zweten. De laatste groep wordt wel enigszins aangepakt, maar met een boete van 95 euro en een kleine pakkans kan je het risico nemen. Binnenshuis hebben ze de belachelijke regel van een beperkt aantal personen. Of je woonkamer nu 80m2 of 25m2 is, je mag gewoon met hetzelfde aantal mensen bij elkaar komen. Beter is natuurlijk een max aantal per m2 woonkamer. Het kabinet doet aan symboolpolitiek, niet meer en niet minder.

1 respect 16-11-2020 19:43 op
Het is toch raar dat je als man mee wil op turnkamp? Net zoals mannen van 35 die nog bij hun ouders wonen bij de padvinderij gaan om jonge jongetjes te begeleiden. Ik snap dat niet. En het zal heus niet overal voorkomen maar ik vind het risico te groot.

7 respect 16-11-2020 18:28 op
Mijn kinderen mochten twee dingen niet. Bij de padvinders en op turnkamp. Drie keer raden waarom.

1 respect 13-11-2020 17:12 op
Prima initiatief maar het zal nog drukker zijn dan andere jaren in de zorg. Immers: er gaat meer illegaal vuurwerk worden afgestoken en dus komen er meer ongelukken. Erg dom!

16 respect 12-11-2020 16:30 op
Ik heb veel wonderbaarlijke reacties gezien hier, maar u spant werkelijk de kroon. Allereerst: een burgemeester van Amsterdam die er niet op zit te wachten dat anderen haar werk beoordelen heeft geen idee in wat voor functie ze eigenlijk zit. Uw bewering klopt dus niet, tenzij mw. Halsema wel heel erg arrogant is. Zo beoordeel ik haar niet, alleen dat ze niet scherp is. Ten tweede: het spontaan mee demonstreren op de Dam is bepaald niet het bewijs van een overvolle agenda. Ten derde, en nu komt het meest belachelijke van uw reactie: we mogen van u publieke figuren van wie we de agenda niet kennen niet beoordelen. Dus ook premier Rutte niet, want ik ken zijn agenda niet. Geen idee in welke wereld u leeft, maar publieke figuren met een hoge functie worden per definitie beoordeeld. Ook mevrouw Halsema. Nog los van het feit dat het verhaal van het neppistool en het tweede huis eveneens niets met een drukke agenda te maken hebben.

24 respect 12-11-2020 15:47 op
Mw. Halsema lijkt iets gemakzuchtigs over zich heen te hebben. Een demonstratie op de Dam waar ze doodleuk aansluit, een namaakpistool dat ergens in huis ligt en nu weer dit gedoe. Ze wekt hiermee de indruk simpelweg niet scherp te zijn en dingen niet van tevoren te kunnen overzien. Natuurlijk was er wel tijd om dat filmpje op te nemen, maar ze had zich niet gerealiseerd dat bijna alle burgemeesters het zouden doen en welke indruk het zou maken door het niet te doen. Daar komt ze nu alsnog achter en nu is de NTR de kwade pier. Zo heeft ze ook doodleuk een tweede woning in Amsterdam, hetgeen simpelweg niet handig overkomt als je een woningnood probleem hebt. Heel jammer, ik vond haar altijd een sympathieke vrouw, maar ze is niet geschikt voor deze functie.

9 respect 12-11-2020 15:41 op
Je weet dat de EU akkoorden heeft met niet EU-landen waarbij die laatste toch profiteren van de EU in ruil voor een bedrag dat zij betalen en bepaalde afspraken die zijn gemaakt om het speelveld gelijk te houden. Hoe dom kan je zijn om te denken dat de EU met jou dan een deal gaat maken die min of meer als cherry picking kan worden betiteld? De EU zal wel gek zijn om dat te doen. Bestaande landen buiten de EU waar afspraken mee zijn gemaakt zullen eveneens een nieuwe deal willen en bestaande EU-landen zullen eveneens nadenken over cherry picking en de EU willen verlaten. Wat is anders in hemelsnaam nog het nut van een EU lidmaatschap als je als niet EU-lid wel alle lusten, maar slechts deels de lasten kunt krijgen in ruil voor een vergoeding? Het VK wordt geregeerd door een clown en het gedraagt zich ook daadwerkelijk als de huilende clown die heel hard achterover is gevallen over zijn eigen bananenschil.

2 respect 09-11-2020 16:52 op
Ik heb het interview met Levy gezien enige weken in Buitenhof. Die zei letterlijk: het zou verstandig zijn het vaccin nu al los te laten, zelfs als er bijwerkingen zouden zijn. Letterlijk zei hij: door pietluttigheid duurt het veel te lang voordat zo'n vaccin op de markt komt. Dat is precies waar ik bang voor ben straks: pietluttigheid. De schade die je zou hebben van enige bijwerkingen weegt niet op tegen de schade die je hebt door een vaccin dat voor 90% werkt de komende twee maanden nog maar even niet toe te laten naar mijn mening.

0 respect 05-11-2020 15:12 op
Vd Brom is nooit echt gepruimd bij Utrecht, maar heeft het elftal keurig laten eindigen op de plek waar het hoort. Het is namelijk geen elftal dat zomaar meedoet om Europees voetbal. Typisch wat je vaker ziet bij middelmatige clubs: er zijn twee of drie spelers die het moeten doen, de rest kan er een stuk minder van en als 1 of 2 van de dragende spelers niet leveent of geblesseerdzijn kan je als trainer geen kant op. Het enige dat tegen vd Brom spreekt is dat ie vaak een negatieve houding heeft richting de pers. Ik kan me voorstellen dat ie dat ook in de groep kan hebben, maar dat is gissen. Hij heeft het bij AZ ook goed gedaan, al zat het lange tijd tegen in de wedstrijden tegen de topploegen. Maar we mogen constateren dat de selectie waar Slot het mee moet doen aanmerkelijk meer talent kent dan waar vd Brom het mee moet doen. Denk alleen dat ie niet past bij de Belgische cultuur.

4 respect 04-11-2020 10:17 op
Republikeinen vormen, sorry dat ik het zeg, een corrupte partij. Zij schuiven iedere keer met het aantal kiesmannen per staat en manoeuvreren het hun kant zo op dat ze met een minderheid van stemmen toch de verkiezingen kunnen winnen. Het hele systeem in Amerika is qua democratisch gehalte door- en door verrot. Als een president rechters voor het leven mag kiezen weet je genoeg. Het is het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar dat geldt ook in negatieve zin. Het is echter ook een individualistisch land, dus de meerderheid zal nooit in opstand komen tegen het systeem. Omdat de bevolking al honderden jaren wijs wordt gemaakt dat Amerika een geweldig land is. Wie het aantal daklozen ziet langs de kant van de weg in grote steden, zich warm houdend achter verbrande autobanden weet wel beter. Trump speelt het slim met zijn uitspraken. Net als Al Gore zal Biden (een belachelijk zwakke kandidaat) uiteindelijk buigen. Trump is daarmee de slechtste president, maar de beste politicus.

2 respect 02-11-2020 07:50 op
Er is kans op besmetting als je langdurig op korte afstand met een besmet persoon in contact bent. Tenzij degene die je passeert toevallig net loopt te niezen op dat moment. Zelf houd ik goed afstand en ik zie verreweg de meesten dat doen. Het probleem zit erin dat er teveel groepen zijn die binnen bij elkaar komen en daar langdurig geen afstand houden. En ja, dat zijn meestal jongeren. Maar ook voor jongeren geldt dat ik de meesten zich gewoon goed aan de regels zie houden. We moeten ze dan ook niet allemaal over één kam scheren en ‘de jongeren’ de schuld geven dat het virus er nog is. Maar die tien procent die er wel lak aan heeft is natuurlijk meer dan genoeg om het in stand te houden.

8 respect 02-11-2020 07:44 op
Dit helpt natuurlijk geen bal. De meeste besmettingen vinden binnen plaats, met name waar teveel mensen op elkaar zitten en de ventilatie niet optimaal is. Dus scholen dicht en verbod op alle gezellige activiteiten binnen. Zolang je binnen met tien mensen in een huiskamer kan zitten zonder gevolgen (daarom is het beperken van de groepsgrootte binnen ook geen maatregel, het is simpelweg een beroep op gezond verstand, iets wat niet iedereen heeft) zal je altijd verspreiding houden. Die 30 mensen in een buiscoopzaal of een theater zijn niet de boosdoeners, zoals er buiten ook weinig gebeurt qua besmettingen.

0 respect 31-10-2020 08:38 op
Dat ‘verrassend uitgeschakeld’ klopt niet. Niet meer. Van Gerwen gaat Van Barneveld achterna. Het sluipt er langzaam in, maar je ziet hetzelfde patroon. Nog een jaartje zo doorgaan en het is de Grote van Gerwen die met respect wordt behandeld voor vroegere prestaties. Doordat hij al zo snel in dit vaarwater terecht is gekomen zal Taylor altijd de grootste blijven. Het doet niets af aan zijn prestaties, maar het is wel jammer dat het zo snel minder wordt. Anderen zijn simpelweg beter gaan gooien en hij kan niet meer aanhaken. Als hij niet heel snel gaat verbeteren gaat het als een nachtkaars uit. Oprecht jammer.

12 respect 31-10-2020 08:10 op
Wees niet bang. Trump gaat winnen. De man is de meest vreselijke president die er is, maar de Amerikanen, met name daar waar veel platteland is, zijn dom genoeg om te stemmen op basis van hun onderbuik. Als je tien partijen hebt valt de schade dan nog mee, maar met twee partijen hoef je maar één tegenstander zwart te maken. En dat is met Biden niet moeilijk. De man oogt als een seniele, oude man en bevestigt dat beeld door zich constant te verspreken. Mensen willen een sterke leider en Trump profileert zich zo. Dat de man knettergek is en geen beloftes inlost, onderwijl het hele land polariseert en om de haverklap wordt teruggefloten door rechters is van ondergeschikt belang. Amerika is door haar kiessysteem sowieso de grootste schijndemocratie ter wereld (veel andere grote landen kan je moeilijk een democratie noemen) en het hele land begint langzamerhand één grote grap te worden.

1 respect 29-10-2020 12:42 op
Het is heel simpel: ik verbied niets. Iedereen moet mogen roepen en schrijven wat ze willen. Maar je moet wel nadenken over de consequenties die het kan hebben soms. En als je vindt dat je daar lak aan moet hebben is dat net zo goed te verdedigen natuurlijk.

5 respect 29-10-2020 12:31 op
Geweld valt nooit goed te praten. Geweld van mensen die zich verschuilen achter een religie al helemaal niet. Vrijheid van meningsuiting is een hoog goed. Toch hebben mensen ook een verantwoordelijkheid naar anderen toe. Daarmee bedoel ik dat je jezelf altijd de vraag moet stellen wat de gevolgen kunnen zijn van provocerend gedrag. Het is niet de verantwoordelijkheid van Macron en Charlie Hebdo dat mensen een excuus zoeken om anderen te mogen doden. Willekeurige slachtoffers ook nog. Het is wel de verantwoordelijkheid om goed na te denken of het nu wel zo verstandig is om als reactie op een aanslag verder olie op het vuur te gooien. De fout die sommigen maken is te denken dat dit enig effect zal hebben op degenen die uit naam van hun religie dood en verderf zaaien. Je kunt beter gewoon stoppen met goedkope retoriek en doen wat je moet doen. Want terroristen wachten op dat ene moment om je woorden te mogen verdraaien om een excuus te hebben onschuldige burgers te doden.