NUjijStats voor Harold

2,855

Respect

Respect/dag 3.08
Respect/reactie 5.43

526

Reacties

Reacties/dag 0.57
Meeste reacties op 1 dag 5
Gestart op 16-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

20 respect 27-11-2020 08:09 op
Corona is maar een oorzaak. De meeste toeristen blijven weg, omdat mensen niet op vakantie willen naar een land waar een dictator op grove wijze de mensenrechten schendt. Het is een land, waarvan de je nooit weet of je na je vakantie nog vrij bent om naar huis te gaan. Voor hetzelfde geld zit je gevangen. Het toerisme zou helemaal moeten stoppen. Dat zet de burgers daar misschien aan het denken en zullen hopelijk bij de volgende verkiezingen niet op de huidige dictator stemmen.

2 respect 25-11-2020 13:46 op
Ze hadden al veel eerder kunnen kiezen voor een uitweg. Ze hadden bijv in de EU kunnen blijven. Het VK heeft onder het mom van de zelfbeschikking terug nemen gekozen voor een Brexit. Dat was dus ook aan de burgers bekend. Dat was het doel, dus houd je daar dan aan en accepteer dat je geen handelsakkoord kunt sluiten met de EU. Inmiddels heb ik zoiets van dikke bult, zoek het maar uit.

9 respect 25-11-2020 13:40 op
Ik snap de reactie van de horeca wel. Nu blijkt dat de jeugd van 12 t/m 13 de grootste besmetters zijn en dat scholen daar in grote mate debet aan zijn is het vreemd dat de scholen wel openblijven en de horeca gesloten blijft. Ik ben benieuwd wanneer ze gaan overwegen om de middelbare scholen te sluiten.

4 respect 25-11-2020 07:15 op
Hij kan wel beloven dat Boris Johnson na de Brexit toch de baas van Europa blijft. Daar heeft de EU toch geen brood aan. Het geeft alleen aan de de regering van het VK te positief heeft gesproken.

2 respect 16-11-2020 11:55 op
Misschien nu eens een regeling voor gepensioneerden van de overheid. Iedereen krijgt zo maar geld behalve de gepensioneerden. Die zijn al zolang het kind van de rekening, door bewezen fouttief handelen van de overheid bij het vaststellen van een "rekenrente".

11 respect 16-11-2020 09:42 op
Ik vind de woordkeus nogal naïef. Er wordt niet door de overheid "gestimuleerd" om langer te werken, maar vroegpensioen wordt onmogelijk gemaakt door de overheid. Dit vermoedelijk op aandrang van de EU, die ons pensioenstelsel "te mooi" vindt. Verder wordt er al jaren met een verkeerd rekensysteem gewerkt in de pensioenen. Het rekenen met een rekenrente van 0.0 is de grootste lariekoek en dat weet Koolmees ook wel, maar het is een instrument waarmee hij de Polder kan chanteren. Helaas is D66 er niet voor het volk maar voor de EU en ik hoop dus dat ons volgende kabinet zonder D66 verder gaat.

3 respect 14-11-2020 12:04 op
Het beste is vernietigen. Dat kan want de handelaren krijgen het gecompenseerd. Dan kunnen ze vast rekening houden met de mogelijkheid dat er een permanent vuurwerkverbod komt en geen nieuw vuurwerk inkopen. Anders hebben ze volgend jaar weer hetzelfde probleem. Als ze compensatie krijgen moet wel het eigendomsrecht vervallen.

3 respect 13-11-2020 16:04 op
Ik geloof nooit dat Rusland zo iets zou doen en de ambassadeur zegt het ook. Nee, Rusland het al een prachtig vaccin wat prima werkt, dus die hebben dat helemaal niet nodig. Als het wel zo zou zijn zou Poetin het wel weten en die he ik er ook nog niet over horen zeggen.

3 respect 13-11-2020 15:58 op
Het wordt tijd, dat de vuurwerkbranche zich gaat realiseren dat sommige zaken niet meer kunnen in de huidige tijd. Het afsteken van vuurwerk hoort daar net als straatraces i.v.m. de gevaarzetting en overlast gewoon bij. Dit is gewoon handel die definitief moet verdwijnen net als zwarte Piet. Een keer is het over. Op de belasting van de zorg en de zorgkosten wordt een te grote aanslag gepleegd door vuurwerk slachtoffers en overlast

0 respect 12-11-2020 11:23 op
Lijkt me geweldig. Zodra het aantal besmettingen weer daalt, direct gaan roepen dat het wel weer open kan. Hoelang geven we het dan voordat de besmettingen weer de pan uit rijzen? Ik hoop wel dat het kabinet zich niet weer laat peaplen door die roeptoeters van Horeca Nederland.

3 respect 12-11-2020 11:20 op
Ik snap überhaupt niet dat er een race verreden wordt in Turkije. Hoe kun je het verzinnen, bij de grootste dictator van de moderne wereld. Deze man valt alles en iedereen aan en we gaan er gewoon racen.

9 respect 12-11-2020 08:37 op
Ik ben benieuwd wanneer allen die bekend waren met de memo bij de belastingdienst, ontslagen worden zonder dat zij in de banen carrousel van de overheid terecht komen. Gewoon de WW in net als iedereen die grove fouten maakt en daarna de boel verstiert.

0 respect 11-11-2020 12:07 op
Je gaat er van uit dat je onverantwoordelijk mag zijn als het spannend wordt. Geldt dat ook voor bijv de MotoGP en de F1, of is dat geen topsport. Ik denk dat je zo maar een losse opmerking eruit gooide toch?

23 respect 09-11-2020 07:45 op
Het feit dat je je schoonzoon in de regering trekt zegt al genoeg over de heerser. Het lijkt Trump wel die al zijn familie tot zijn adviseurs rekent. Als je zo iemand Minister maakt weet je dat het mis gaat.

37 respect 07-11-2020 14:08 op
Ik weet de oplossing voor Turkije. Laat alle politieke gevangenen vrij, laat de president van de centrale bank, maar vervang de President van Turkije. Ik vermoed dat binnen een week de grootste problemen weg zijn en dat Turkije bij goed bestuur kan toetreden tot de EU.

16 respect 06-11-2020 15:33 op
Het zou zo moeten zijn, dat de tot levenslang veroordeelden, na 25 jaar, alleen gratie kunnen aanvragen, als zij tijdens de zitting openheid van zaken hebben gegeven. Daar begint dan de resocialisatie en anders hoeft het niet meer. Een andere termijn, bijv in het eerste halfjaar na de veroordeling, openheid van zaken geven.

0 respect 06-11-2020 11:31 op
Het zou zo moeten zijn, dat een gedetineerde levenslang gestrafte nooit buiten de gevangenis kan leven zonder dat hij daadwerkelijk gratie heeft gekregen. Dat hij proefverlof krijgt is al erg genoeg. In dit geval is het nog anders. Hij is via de gevangenis terecht gekomen in een TBS kliniek en van daaruit heeft hij proefverlof gekregen. Deze man had nety als destijds Koos Hertogs gewoon in de gevangenis moeten blijven. Dan was al deze discussie niet nodig geweest. Als de Minister moet beslissen of de gedetineerde vrij komt of niet, laat dan ook de Minister beslissen. Als de beslissing niet welgevallig is is dat jammer, maar dan moet de RVRT niet gaan lopen trekken bij de Hoge Raad.

7 respect 03-11-2020 14:14 op
Je kunt beter een slachtoffer van Corona zijn als werkgever, als slachtoffer van jarenlange frauduleuze behandeling door de overheid (belastingdienst). als werkgever krijg je zo maar €4000 en als slachtoffer raak je failliet en krijg je na jaren maar €750 als voorschot.

4 respect 03-11-2020 10:42 op
Ik verbaas me er over hoe lang de minister de gelegenheid heeft gekregen deze zaak te frustreren. Zaak bijna over de kop, terwijl de oorzaak van het ongeval helemaal niet bij het voertuig zijn gelegd, blijkt uit het onderzoek. Dat is niet bekend geworden. Dat er in de tweede versie zaken moesten worden aangepast is plausibel, maar waarom ze eerst moest wachten tot de zaak bijna failliet was is haar zeer aan te rekenen. Het lijkt er op dat deze minister er behagen in schept om mensen over de rooie te helpen. Kijk naar het vliegveld Lelystad. Wat een gigantische geldverspilling. Er is amper bestaansrecht voor zo'n vliegveld, terwijl omwonende net als om Schiphol over de klink worden gejaagd. Machtswellust is de grootste vijand van goed bestuur.

4 respect 01-11-2020 17:33 op
Hier zal Hoekstra niet mee in kunnen stemmen om de doodeenvoudige reden, dat de piloten nu ook gewoon het risico van een faillissement voor lief nemen, over de rug van de belastingbetaler. Hoekstra het is alles of niks en desnoods dan de piloten maart de WW in.

2 respect 30-10-2020 14:47 op
Op zich heb je gelijk, maar banken nemen nooit enig risico. banken hebben een strategie, die er altijd voor zorgt dat als er geld te halen valt zij aan de beurt zijn en als het op risico nemen aan komt, dat altijd een ander is als de bank. Vandaar dat we als burger gewoon betalen.

0 respect 29-10-2020 12:37 op
Misschien kunnen we daar gelijk een alcohol en rookverbod aan koppelen i.v.m. de hart- en vaatziekten, of misbruik ik nu de Coronacrisis?

44 respect 29-10-2020 12:35 op
De grote Turkse leider nog steeds van mening dat er niets aan hun radicale geloofscollega's hoeft te worden gedaan. Ik ben benieuwd of hij zijn excuses aan biedt.

12 respect 29-10-2020 11:29 op
Wat zegt Erdogan: volksvertegenwoordiger onwaardig??? Herinnert hij zich nog, dat hij iedereen zonder proces liet opsluiten? Weet hij ook nog dat zijn zoon en andere zoons van hooggeplaatste Turkse politici, niet vervolgd werden voor handel in verdovende middelen. Weet hij ook nog, dat toen de bevolking hem zat was en hem wegstemde hij de verkiezingen liet over doen? Realiseert hij zich dat zijn bevolking in armoede leeft? Heeft deze man het over de kwaliteit van leiders?

5 respect 28-10-2020 15:38 op
Er zijn mensen die het nooit leren. Eerst zijn er geen beschermingsmiddelen. Dat zijn mondkapjes niet nodig en zelfs gevaarlijk. De mondkapjes blijken te zijn weggegeven aan China. Als er wel mondkapjes zijn dan blijken ze toch te werken. Dat moet je natuurlijk maar met mondjesmaat toegegeven, maar goed, je houdt vertrouwen in de mensen die het moeten regelen. Dan heeft iedereen tests, behalve de Nederlanders. Die moeten dagen wachten voor er een afspraak gemaakt kan worden en die heb je dan, als je in Oud Alblas woont in Groningen. Dan moet je 2 dagen afwachten en mag je niet naar buiten. Als je dus negatief bent getest, heb je een week voor niets binnen gezeten. Ze hebben ook een app, die stuurt een bericht, als je gedurende 15 minuten in iemands omgeving bent geweest die positief getest is. Dat betekent binnen blijven om te kijken of je klachten krijgt. Je wordt niet getest, dus alleen met klachten. Dan denk je, de griepperiode komt er aan, dat is peanuts, daar zijn ze op voorbereid