NUjijStats voor Harrie_van_Kempen

3,494

Respect

Respect/dag 3.76
Respect/reactie 2.74

1,276

Reacties

Reacties/dag 1.37
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 11-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 26-11-2020 15:46 op
Typische reactie van een politicus. Hiermee wordt maar weer eens opnieuw bevestigd hoe ver politiek Den Haag van de burger af staat. Dieptepunt van alle verhoren vond ik persoonlijk dat van Eric Wiebes. Mensonterend en arrogant. Ik hoorde een column op NPO Radio De columnist liet geen spaan van deze politicus heel, die ook in Groningen slecht heeft geacteerd, Rutte werd opgeroepen om hem per direct weg te sturen, en dan verwoord ik het netjes. Het is heel erg dat dit soort zaken voorkomen en dat de verantwoordelijken steeds maar kunnen zeggen dat ze van niets weten en dat ze er mee weg komen. Verantwoordelijkheid dragen hoeft men niet blijkbaar.

1 respect 26-11-2020 12:33 op
Splitsing van Forum is het einde van een partij die zónder Baudet best nog iets had kunnen gaan doen, vooral Eerdmans ha daar nog iets kunnen betekenen. Baudet is vreselijk door de mand gevallen en heeft de afgelopen week wéér eens laten zien dat hij totaal onberekenbaar is en dat hij niet in staat is om leidsman te zijn. Wegwezen is voor hem de enige optie en ik zou me daar als bestuur van FVD sterk voor maken. Een verdeelde partij is een dode partij. Lachende derden zijn andere partijen die het electoraat mogen gaan verwelkomen dat voor de zoveelste keer teleurgesteld is. De zittende partijen kunnen dus doorgaan met zitten, en dat is jammer.

3 respect 23-11-2020 14:11 op
Het is jammer dat een mooie traditie van het platteland weer eens naar de gort moet omdat er weer zo nodig bemoeienis van mensen moet zijn die zelf nog nooit een carbidbus hebben vastgehad. Met deksel schieten hebben wij al nooit meer gedaan, wij gebruikten papieren voederzakken, veel veiliger en het klapte nog harder. Dan was carbidschieten vele malen veiliger dan welk (sier)vuurwerk ook.

20 respect 22-11-2020 19:29 op
"Persoonlijk had ik liever gezien dat we in één keer echt schoon schip hadden gemaakt en de JFVD hadden opgedoekt." zegt Annabel Nanninga. Wat mij betreft is er geen enkele andere optie. Je moet zelfs niet het vermoeden willen hebben dat personen met deze gedachten en/of uitingen straks het land mede gaan 'besturen'. Er is al genoeg schimmig denken in de samenleving, moeten er dan deze racistische en homofobe uitingen, nota bene via politieke partijen, er dan nog bij komen? Ik zou gaan voor 'naming and shaming' zodat we er zeker van zijn dat deze figuren straks niet alsnog interessant gaan zitten doen in Den Haag.

0 respect 19-11-2020 17:59 op
Verlichte mondmaskers vallen wel beter op maar het moet verplicht zijn dus...:)

3 respect 19-11-2020 17:58 op
Omdat er steeds meer duidelijk is geworden over het virus Covid-19 is de zorg voor onszelf hier in huis ook steeds beter geworden. We eten gezonder, met name (nog) meer fruit, er wordt op activiteit gelet, meer fietsen, wandelen en oefeningen binnenshuis, we zijn vanaf het begin al mondmaskers gaan dragen (erg verbaasd dat dat nu pas verlicht wordt ingevoerd) en we hebben inmiddels overal ontsmettingsmiddel staan. Als er derden, buiten onze 'bubbel', bij ons zijn geweest wordt er gewoon even nuchter en toch deugdelijk ontsmet. We zijn hier deze week maar weer eens met de neus op de feiten gedrukt door een uitbraak in de familie van vrienden van ons. Zij zijn vrijwel allemaal besmet geraakt tijdens een crematiedienst van een van hun dierbaren. Twee personen in het ziekenhuis terecht gekomen en een derde zeer ernstige longaandoeningen gekregen, die daaraan deze week is overleden. Vijftien tot twintig mensen minstens waren daar bijbetrokken. Goed zorgen voor jezelf dus!

11 respect 11-11-2020 13:25 op
Irritante accenten zijn er wel degelijk maar wat mij betreft mag je best horen of iemand uit de Achterhoek komt of uit Limburg. Het overgrote deel van de presentatoren of commentatoren dweept echter met de Gooise r en met de harde g. Ook dat is een accent en ook dat kan best gaan irriteren.

4 respect 11-11-2020 13:12 op
Ik denk dat het goed is zo. Flinke sanctie, dat wel, maar het was ook wel het een en ander. Ik mag echter ook hopen dat dit soort aankomsten nog eens extra onder de loep gaan komen, want met een finish die (veel) beter is ingericht heb je minder kans op dit soort vreselijke gevolgen.

2 respect 11-11-2020 13:01 op
Nee, je moet geen quotum willen. Ik ben een groot voorstander van een goede mix, maar het moeten wel allemaal goeie mensen zijn. Vrouwen zijn al lang in opmars en de 'cracks' zullen ook zeker wel in die aantallen komen, dat er een balans gaat zijn. Maar forceren moeten we dit niet gaan doen, want het gaat wél vooruit. De 'mannenmaatschappij' is al langer geen feit meer en dat is perfect. Het is en blijft overigens zo dat we wél met een ander natuurlijk proces te maken hebben, namelijk kinderen krijgen en moeder zijn. Dat laatste blijkt in veel gevallen toch sterker te blijven dan 'kost-wat-kost' carrière. Als wij daar steeds meer vanzelfsprekend ruimte voor blijven inruimen, samen met de mogelijkheden voor de jonge ouder(s) dan gaat dat helemaal goed komen.

6 respect 10-11-2020 17:53 op
"De onderwijsminister blijft de vrijheden van scholen "om opvattingen te hebben" benadrukken: "Dat is een grondwettelijk recht."" Ik vraag me af in hoeverre het voor scholen verschillend is "om opvattingen te hebben" of te discrimineren op gebied van seksuele geaardheid. Het wordt mijns inziens een flinterdun koordje waarop gebalanceerd gaat worden. Ik denk dat de reformatorische fundamentalisten de bijbel eerst eens goed moeten gaan lezen. Dan komen ze uiteindelijk bij Jezus Christus uit en ik vraag me werkelijk af of onze zuurpruimen (destijds waren dat schriftgeleerden en farizeeën) daar bij hem mee gedraaid zouden komen. Hij leerde en leert overigens nog steeds dat een medemens, je 'naaste' dus, gerespecteerd moet worden, wie hij/zij ook is. Verder is het niet aan de mens om te oordelen. Dat even terzijde. Maar als reformatorische kerken of scholen hiermee gedraaid komen, dan begeven we ons op een gevaarlijk hellend vlak. Want er zijn ook andere radicalere gezindten ondertussen.

1 respect 09-11-2020 18:58 op
Nog niet alle vakanties zijn afgelopen, vooral in de grensstreken niet. En bagatelliseer 't maar, dat is door de regering al een aantal keer gebeurd, met de bekende gevolgen.

1 respect 09-11-2020 18:01 op
Laten we ons nog niet rijk rekenen. Als de scholen weer gaan beginnen en er wederom een aantal mensen terug komen van de (toch) genomen vakanties, kan er best weer een stijging van het aantal besmettingen gaan aankomen.

7 respect 09-11-2020 17:54 op
"Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) benadrukt dat de situatie er anders is dan die in Nederland." Denemarken is bijna Nederland. Het zijn landen met veel overeenkomsten. Het enige verschil is dat wij een regering hebben die van meet corona af aan de zaken onderschat. Nertsenfokkerijen moeten sowieso weg. Als er nu ingegrepen wordt dan maak je een dubbelslag. Denemarken is vlakbij. Er hoeft niet veel te gebeuren om het gemuteerde virus ook hier te krijgen. Compenseer de eigenaren van de fokkerijen en ruim alle nertsen nu direct. Dan zijn we van dat risico af en is er op dat gebied rust in de tent. Van monitoren blijven we niet gevrijwaard van de gevaren van opnieuw een virus dat in een aantal golven de hele samenleving op zijn gat brengt. Wat mij betreft mag dit vandaag nog gaan gebeuren.

1 respect 09-11-2020 17:41 op
Het gaat me helemaal niet over de hardwerkende en prima mensen met een autochtone achtergrond. Mij gaat het om het "corrigerende vermogen" van met name de islam, dat wat mij betreft veel te klein is. Ik ken zelf de prima mensen, ik werkte ermee, ik ken ze van tv, allemaal prachtig. Maar ik hoor veel te weinig een krachtig 'nee' tegen geweld vanuit de moslims zelf. Daar staat tegenover dat we wél regelmatig lezen dat haat en geweld verkondigd kan worden in bepaalde gebedshuizen en dat er scholen zijn die bedenkelijk onderwijs verzorgen. Daar krijg ik dan zelf een boze droom van.

6 respect 09-11-2020 12:51 op
Ik vermoed dat u dan nog maar half beseft hoeveel de PVV, met de heer zelf als voortrekker, haar nek uitsteekt. Er zijn al diverse initiatieven van de partij overgenomen door anderen, die er mooi weer mee gingen spelen. Verder is er met het partijprogramma van de Partij Voor de Vrijheid ook weinig mis. De VVD herschrijft haar program (Klaas Dijkhof) voor de komende verkiezingen, en dat is absoluut niet zonder de invloed van de PVV.

5 respect 09-11-2020 12:37 op
Dit is wat mij betreft een héél groot overschrijden van het begrip "vrijheid van meningsuiting". Een mening uiten is op een of andere manier naar buiten brengen hoe je over iets denkt. Wat mij betreft gaan stroppen, hakbijlen of andere wapens mét afbeeldingen van specifieke personen daar te ver in. Het "actief dood wensen" of 'n quasi aanslag plegen op een specifiek iemand is er vér overheen, vind ik. In dit geval mag ik toch hopen dat de bekende dader niet de vrijheid krijgt om uiteindelijk iets onherstelbaars te doen zoals al zoveel keer is gebeurd met "bekenden van de politie" of "bekend staanden als zijnde geradicaliseerd". Ik heb hier geen goed gevoel over. "Ziek", zegt de heer Wilders zelf, ik bestrijd dit. Want als de bedreiger (vind ik) ziek is, dan zou er een excuus zijn. Hier is geen excuus. Hier is volgens mij slechts een weigering tot acceptatie van de échte vrijheid van meningsuiting, weigering van onze grondwettelijke vrijheden dus.

87 respect 06-11-2020 18:03 op
Ik ben van mening dat dit een erg goed besluit is van de Oostenrijkse regering. Een besluit dat elk westers land zou moeten volgen. Bovendien zouden de leiders en leden onder permanent toezicht gesteld worden. Een degelijk jarenplan ter begeleiding naar integratie en bij mislukken alsnog uitzetten naar het land van de tweede nationaliteit, ofwel het innemen en ongeldig verklaren van het paspoort. Het kan toch niet zo zijn dat in 2020 mensen 'het hoofd wordt afgesneden' omwille van religie! Hoe middeleeuws, hoe barbaars kan je redeneren? Ik heb door de actie van Oostenrijk weer een heel klein beetje hoop gekregen. Het softe gedoe, ook hier in Nederland rond de spotprentenaffaire, geeft mij weinig vertrouwen. Het lijkt heel wat, maar ik zie geen daden, alleen maar woorden.

17 respect 05-11-2020 20:00 op
Hier zou Nederland een voorbeeld aan mogen nemen. Doortastend optreden, ongeacht de economische gevolgen van het moment..... de visie moet op de toekomst gericht zijn. Als je het allemaal laat hangen voor de schrik van de huidige 'portemonnee' dan kan je wellicht straks nóg meer schade hebben.

14 respect 05-11-2020 19:53 op
Ik vraag me af of de redenen waarom dit überhaupt een vraagstuk is niet vóór de schoolperiode liggen. Hoe komen scholieren erbij om te reageren zoals ze doen? Mijns inziens ligt dat thuis en in de omgeving daarvan. Kinderen gaan naar school om wat te leren, en het onderwijs in Nederland is (over het algemeen) gebaseerd op de westerse vrijheid van meningsuiting, normen en waarden en algemeen respect. Als deze fundamenten, die onder anderen (op de eerste plaats) verankerd liggen in onze Grondwet, n i e t gedragen worden door de ouder(s) c.q. opvoeders van kinderen, dan is de kans groot dat "ons" onderwijs op tegenstand stuit, zeker als kinderen thuis komen met zaken die ze gehoord hebben en haaks staan op de redeneringen in de eigen omgeving. Als daar dan ook nog radicale personen bij betrokken zijn, dan is de kans op spanningen en weerstand erg groot. Bovendien is Nederland nog amper bewust van het feit wat er allemaal kán gebeuren. Het blijft niet in Frankrijk. Het is hier.

4 respect 02-11-2020 17:22 op
Jammer dat een aantal mensen te hard zullen gaan nuanceren omdat een minder snelle stijging door hen meteen wordt geïnterpreteerd als afname, maar zover zijn we echt nog niet. Als we nu gaan verslappen, dan slaat het virus gegarandeerd weer nog harder toe, we hebben dat al vele malen gezien, over heel de wereld. Met name Nederland denkt een buitenbeentje te kunnen blijven, maar zo speciaal zijn we echt niet. Ook wij staan wel degelijk bloot aan Covid-19, ondanks het feit dat we het met 17 miljoen virologen nog veel beter kunnen uitleggen dan eldrs op de wereld. Maar door de besluiteloosheid van onze regering en het daar achteraan hobbelende advies van het RIVM zijn we veel te laat met mondmaskers, met voldoende testen en met andere maatregelen. Bovendien mis ik steeds het aantal testen ten opzichte van de besmettingen. Want wat zegt het aantal positieven zonder dat we weten hoeveel mensen er getest zijn? Van mij mag er een tandje bij, als het virus is ingedamd kunnen we weer volle bak.

5 respect 02-11-2020 12:35 op
Waarom sluiten? Zolang er geen kwetsende zaken worden ingebracht is er wat mij betreft geen enkele reden voor. Discussie kan best, het is zelfs soms wel eens zeer verhelderend.

2 respect 02-11-2020 11:59 op
Ik weet niet wat u bedoelt met provocatie, maar als iemand wil zijn wie hij is, dan heeft hij/zij die vrijheid (nog) in Nederland. Ik ben zo vaak niet gelukkig met wat ik zie of hoor, maar ik kan me er van af wenden, of een knopje omzetten. En dat kan overal, ook op straat. Maar er zijn mensen die menen dat ze een gericht moeten uitvoeren en dat hoort in een vrij en westers land niet thuis. Overigens vind ik sowieso dat letsel aan een ander veel zwaarder aangerekend zou moeten worden, zeker als iemand zich niet (meer) kan verweren.

3 respect 30-10-2020 18:41 op
"Hun aanwezigheid op de evenementen rond de lhbti-gemeenschap zou opgevat kunnen worden als een teken van politieke vooringenomenheid." Wie garandeert dat een journalist niet vooringenomen is? Bovendien, war i s vooringenomenheid eigenlijk? Er is in deze tijd een scala aan onderwerpen waarover massa's mensen tegenover elkaar staan. Ik denk dat je, een artikel lezend, al gauw door hebt hoe de betreffende journalist 'erin staat'. Met een column weet je dat uiteraard al veel sneller. Maar ook met reageren op (digitale) artikelen merk je 't, als je overigens nette mening niet strookt met die van het medium, maak je kans dat ie niet wordt geplaatst of als er teveel discussie over ontstaat wordt de zaak op slot gegooid. Dat is feitelijk ook een vorm van vooringenomenheid.

0 respect 30-10-2020 18:30 op
Als ie zwaar conservatief is niet, denk ik, want dan zou hij vooringenomen kunnen zijn, toch?

4 respect 30-10-2020 18:19 op
Slecht van de KNGU. "Mijn beleving is anders.......", ja, dat kan wel zijn maar onderzoek door journalisten brengt in het algemeen feiten naar voren en geen verzinsel. "Mijn beleving is anders...." hoort in het rijtje van dooddoener als "Met de kennis van nu'' en "Ik herken mezelf daar niet in...". Gelukkig zijn we hier in Nederland en zal alles wel degelijk op een rij gezet worden, maar ik heb zo'n idee van een verhaal en een einde. Anders kost het de media een aardige duit, en dat geloof ik dus niet.