NUjijStats voor Hendricus

4,014

Respect

Respect/dag 6.25
Respect/reactie 7.01

573

Reacties

Reacties/dag 0.89
Meeste reacties op 1 dag 12
Gestart op 01-03-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 31-10-2020 11:53 op
Aardbevingen zijn in deze regio een dagelijks iets. Niet altijd van deze zware, maar hier op Kreta voel je meerdere keren per maand kleine trillingen. De huizen hier in Griekenland worden gebouwd tegen strenge eisen v.w.b. aardbevingen. Ik ben praktisch gezien veiliger in mijn huis dan daarbuiten. We liggen hier direct op de breuklijn van twee tektonische platen. We maken dan ook onderscheidt tussen aardschokken (zoals op Samos) en -bevingen.

2 respect 31-10-2020 10:29 op
Helaas is het tegenovergestelde waar. Ik las hier in het lokale nieuws (ik woon op Kreta) dat de vluchtelingen op Samos de commotie gebruikte om uit plunderen te gaan.

3 respect 31-10-2020 10:26 op
Ik woon op Kreta en kan je vertellen dat we de beving hier ook goed hebben gevoeld. Ik zat in de tuin en alles schudde flink heen en weer. Binnen gaf de vrouw aan dat de lamp aan het plafond ook heen en weer slingerde. En dan zitten we toch een flink eind verwijderd van Samos.

11 respect 22-10-2020 12:09 op
Je kunt uit deze berichten opmaken dat de samenleving hier wel aan toe is. Het lost zeker een groot probleem op van beschikbare woningen voor bepaalde groepen. Met name jongeren, die dit kunnen gebruiken als starterswoning. Ook voor ouderen die het huidige huis té groot vinden en nog niet in een "verzorgende omgeving" willen wonen. Helaas hebben we in Nederland met een betuttelende overheid te maken die vastzit in oude manieren van denken. Vooral lokale overheden zijn meer tegen de inwoners dan dat ze meedenken in de behoeftes. Ik zou als oudere graag zo'n kleine woning hebben. Met een aow is zo'n woning goed te betalen en ik blijf zelfstandig. Maar, hoe overtuig ik een overheid?

29 respect 19-10-2020 10:57 op
Met deze gebeurtenissen moeten we vaststellen dat sommige culturen en religies niet samengaan. Er zijn in het vrije Westen té veel voorbeelden die dit onderbouwen. We kunnen heel veel meer gaan doen, maar het resultaat zal niet veel meer verbeteren. Of we accepteren geweld in onze vrije samenleving (een vorm van onderdrukking), of de overheden komen met plannen om onze veiligheid en vrijheid te beschermen. Dit is voor beide culturen niet wenselijk.

10 respect 11-10-2020 11:28 op
Transparantie over de belangrijkste positie binnen een samenleving is van absoluut belang. Zeker met de opkomende verkiezingen is het witte huis transparantie en eerlijkheid verplicht naar de inwoners van de VS. Los van dit alles zet ik toch vraagtekens bij de besmetting van dhr. Trump. Hij heeft ofwel een héle lichte vorm gehad, of de hele "besmetting" is een politiek instrument geweest. Transparantie en eerlijkheid zijn twee zaken die moeilijk te vinden zijn binnen de Trump administratie.

0 respect 08-10-2020 10:23 op
Als de overheid (de samenstelling van kennis) zelf niet met eenduidig beleid kan komen, dan moeten de scholen zelf (maar) beleid maken. Ze bevestigen daarmee wel het falen van de overheid in deze kwestie. Laat ik voorop stellen dat ik geen expert ben, maar kan je de mondkapjes niet nogmaals gebruiken als je ze korte tijd in een magnetron plaatst? Een virus is een levend organisme en wordt daarmee gedood. Wellicht dat er wel experts meelezen die hier een antwoord op kunnen geven.

12 respect 08-10-2020 10:14 op
Met alle respect voor de drie oude mannen in de arena, ik zou liever mijn geld zetten op mvr. Harris. Een jonge frisse wind die wellicht de zaken anders gaat aanpakken. Een vrouw brengt over het algemeen meer rust en met haar leeftijd en achtergrond is zij zeker beter aangesloten bij de maatschappij.

1 respect 07-10-2020 10:02 op
De heer Trump zegt, en doet alles voor de herverkiezingen. Het maakt niet uit of het statement via twitter waar is, zolang het maar goed is voor z'n herverkiezing. Ik twijfel zelfs aan de "waarheid" van z'n corona besmetting. Je moet hem één ding nageven; hij haalt steevast het nieuws met al z'n uitspraken.

12 respect 06-10-2020 10:18 op
De wereld heeft weer behoefte aan een president in het witte huis die voldoende begrip heeft van internationale politiek en samenwerking. We hebben het nu wel weer gehad met de huidige egotripper Trump.

4 respect 03-10-2020 21:30 op
Het is voor iedereen, en dan met name voor de familie Trump, te hopen dat de president hier weer van opknapt. De politieke spanningen, in het binnen- en het buitenland, zullen bij een overlijden van de president enorm zijn. Beurzen zullen verliezen laten zien en wellicht dat er ook grote onlusten kunnen uitbreken in de VS. Dat willen we niet met z'n allen. Het blijft altijd een linke situatie als presidenten van belangrijke landen in gevaar zijn.

16 respect 03-10-2020 21:18 op
De bijgaande foto, van de mensen in de tuin, illustreert feilloos wat het onderliggende probleem van de besmetting is. Alles, maar dan ook alles wat je niet kunt doen tijdens de corona besmetting wordt daar geëtaleerd. Waar ik mij meer zorgen over maak dan de besmetting van enkele deelnemers, is dat daar de mensen staan die leiding aan het land geven. Daar staat de top, en die heeft totaal geen oog voor de bedreiging. Op zich is het disrespect voor een virus dreiging een groter dreiging dan het virus zelf. Het is de top die het beleid formuleert, in dit geval dus helemaal niet. Da's zorgelijk voor de toekomst.

5 respect 03-10-2020 13:54 op
Is deze ontsnapping het resultaat van; een uitmuntende bestuurder van het busje, of het compleet falen van de agenten? Als de politie, met de inzet van zoveel materieel, niet in staat is om een busje te stoppen, dan gaat er ergens iets goed fout.

8 respect 03-10-2020 13:51 op
Laat ik voorop stellen dat je niemand dit virus toewenst. Maar deze president heeft dan ook alles gedaan om het virus uit te dagen. Je komt simpelweg niet ongestraft weg als je de waarschuwingen niet serieus neemt. Deze besmetting gaat de president z'n presidentschap kosten. Ik hoop wel dat z'n gezin hersteld van de besmetting.

0 respect 30-09-2020 11:03 op
Ja gezien. Maar dan wel met plaatsvervangende schaamte. Als dit de kandidaten zijn die een wereldeconomie moeten aansturen dan zijn ze aan de andere kant van de plas diep gezonken. Als grootste bullebak is Trum wel naar voren gekomen.

11 respect 23-09-2020 16:43 op
Ja, het is terecht dat de bekende Nederlanders deze berichten verwijderen. De overheid doet werkelijk alles om ons allemaal zo goed mogelijk te beschermen. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar het overgrote deel van de bevolking wil veilig door deze periode. Als je als bekende Nederlander niet gehinderd bent door enige kennis van zaken omtrent de bestrijding van dit virus, hou je dan gedeisd. Dat je een artiest bent en volgers hebt, betekent nog niet dat je overal een expert in bent. Doe geen uitspraken die je niet kunt onderbouwen.

5 respect 23-09-2020 11:32 op
@Hans, Hans, jij kan zo aan de slag als woordvoerder bij deze bank. Ik vind dit een hele plausibele verklaring. Er ligt een mooie carrière voor je in het verschiet, want dit gaat nog wel een keer voorkomen. Ook de overheid zit te spring om medewerkers zoals jij :-)

4 respect 23-09-2020 11:26 op
Waarom heb ik toch zo'n moeite om de term "administratieve fout" als het gaat om banken? Zeker als er in dit geval Rusland ook nog eens bij betrokken is. Het is weer een doekje voor het publieke bloeden. Banken en overheden zijn twee instituten die we goed moeten blijven monitoren. Vertrouwen is goed, controleren is beter.

14 respect 23-09-2020 11:14 op
Lukashenko heeft om raad gevraagd bij Putin. Die heeft hem zeer waarschijnlijk aangeraden om gewoon door te gaan. "Russian style" Een grotere schoffering naar de bevolking van Wit Rusland bestaat er gewoonweg niet. Dit gaat nog terugkomen bij lukashenko, de geest is daar toch al uit de fles. Ik kan de bevolking alleen maar heel veel succes wensen in de strijd tegen deze dictator.

98 respect 22-09-2020 17:10 op
Een tegengeluid in de maatschappij is altijd goed. Echter, als dit extreme vormen gaat aannemen dan moet de groep die dit uitdraagt ook de consequentie dragen. Mochten personen uit deze groep zich melden aan het medisch loket, dan zijn wij ook niet thuis. Niet eerst protest schreeuwen en als het misgaat toch maar weer naar het ziekenhuis rennen. Nee, daar neemt u dan ook afstand van. Succes met het "tegengeluid".

8 respect 22-09-2020 10:38 op
Dat de belastingdienst de gecreëerde problemen nu afwent op de lokale overheden zegt voldoende over de arrogantie die hoogtij viert bij de belastingdienst. Als je niet beter zou weten, dan zou dit handelen van de belastingdienst niet misstaan bij een criminele organisatie. Feitelijk heb je als samenleving alleen nog maar de minister als overtreffende trap boven de belastingdienst. Als die niet of onvoldoende in staat is om deze dienst aan te sturen, of de bezem door deze dienst te halen, dan zijn we met z'n allen flink de sjaak. Je staat als burger rechteloos te kijken naar wat deze belastingdienst je kan aandoen. Deze dienst heeft verregaande bevoegdheden om je leven volkomen te vernielen en niemand die er maar iets tegen kan ondernemen. Nogmaals, dit heeft alle trekjes van een (legitieme) criminele organisatie.

0 respect 18-09-2020 10:57 op
Ik zit op Kreta en hier is het op dit moment windstil. De verwachting is; dat er op zondagochtend een staartje van de storm naar het Zuiden afzakt. De wind komt dan vanuit Noordelijke richting op Kreta af. Er komt zondag ook wat regen mee en daar zitten we eigenlijk wel op te wachten. Bron: http://poseidon.hcmr.gr/weathe...

3 respect 17-09-2020 15:20 op
@Wat WillenJullieNou, Wellicht een guldenmiddenweg tussen het "Chinese" en het Nederlandse model. Niets doen is afglijden. Maar de vervuiler harder aanpakken mag best wel, daar hebben we allemaal plezier van. Het is meestal een kleine groep die vervuilt. Laat die het dan ook maar voelen.

1 respect 17-09-2020 15:16 op
@RJHB, Hetzelfde geldt voor Singapore. Eén keer gepakt worden voor straatvervuiling is $300. Na drie keer te zijn gepakt mag je de straat zelf schoonmaken. Let wel, dit met een hesje aan "ik ben een vervuiler". Daar laat je het echt wel uit je hoofd. Alles is wel super schoon daar!

20 respect 17-09-2020 15:07 op
Kijk, van zo'n overheid word ik bij. Naam en rugnummer bekent, en vervolgens je rommel thuis bezorgd krijgen. En oh ja...de boete volgt ook nog. Pak de mensen aan daar waar het zeer doet......in hun portemonnee. Die ambtenaren hebben het door en pakken het juist aan. Geven die ook cursussen voor buitenlandse ambtenaren? Kunnen die van ons direct op cursus "doorpakken".