NUjijStats voor Hetkantochookanders

4,537

Respect

Respect/dag 44.92
Respect/reactie 6.96

652

Reacties

Reacties/dag 6.46
Meeste reacties op 1 dag 26
Gestart op 23-08-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 02-12-2020 17:19 op
Snelheid kan nooit een goed en veilig alternatief middel zijn. In eerste instantie zal ongeveer de helft zich als eerste laten vaccineren, zoals het er nu naar uitziet. Dit is ook niet direct het wondermiddel. En terecht wat mij betreft. Ik ben nooit ziek, en denk inderdaad aan mijn gezondheid, door eerst de mogelijke bijwerkingen af te wachten op langere termijn. Tot die tijd kijk ik voorlopig liever eerst de kat uit de boom. Laat eerst de mensen met een zwakke gezondheid, zorgpersoneel, ouderen, als eerste gevaccineerd worden, zodat je de grootste risicogroepen wel alvast te pakken hebt. Hardlopers zijn evengoed doodlopers. En bezint eer ge begint. Maar wie ben ik.

2 respect 01-12-2020 19:41 op
Misschien kunt u zélf even uitleggen wat u precies met uw reactie probeert te zeggen. Ik kom er namelijk niet direct uit.

6 respect 01-12-2020 19:33 op
Kinderen, familie en olifant houden van elkaar. Het zou na dertig jaar te bizar voor woorden zijn om deze liefdesband op een brute manier te doorbreken. Ik heb niet al te veel olifantenkennis, maar er wordt heel goed voor het beest gezorgd, en ik krijg de indruk als ik de beelden zie dat de olifant het prima heeft. Ik feliciteer bij deze de familie. Overigens is dit natuurlijk een uitzondering op een prima regel.

3 respect 01-12-2020 19:09 op
Dit had ik niet verwacht. De mannenbroeders van VI duidelijk ook niet gisterenavond. Gijp zei dat Advocaat waarschijnlijk wel weer bij zou tekenen voor één of twee jaar. Echter, op deze leeftijd is het terecht een keer klaar, maar stoppen op je hoogtepunt is anderzijds geen makkelijke beslissing. Laat Kuijt maar eens laten zien, of hij genoeg kennis in huis heeft om Feyenoord te leiden. Maar ik kan me voorstellen dat men dit voor Kuijt nog een stap te vroeg zal vinden. Enfin, hij moet toch ergens beginnen. Ik wens Advocaat het allerbeste, en hartelijk dank voor al die jaren voetbal. Kuijt, veel succes en ik hoop voor je dat je trainerscarriere, waar dan ook, snel een aanvang neemt.

26 respect 30-11-2020 22:53 op
Opnieuw makkelijk afschuifbeleid. Het is keidruk in steden, waar inkopen voor de feestdagen gedaan worden. Geldt niet alleen voor 25 steden, maar voor elke stad met een behoorlijk centrum. Nederland is te dicht bevolkt om aan te nemen dat het anders is. Daarom mag en moet er inderdaad terecht naar het kabinet gekeken worden. Die echter net doen alsof hun neus bloedt, alsof ze van niets weten, hun kop in het zand steken, er zich nu met een jantje van leiden vanaf proberen te maken. Makkelijk. Dat burgemeesters hiermee naar buiten komen, geeft aan dat het kabinet wéér niet op tijd de juiste maatregelen genomen heeft. Burgemeesters en winkeliers kunnen niet optreden zonder landelijke steun vanuit de overheid en van het kabinet. Zij staan er nu alleen voor, en voelen zich terecht in hun hemd staan. Voor hen is dat overduidelijk een pijnlijke constatering. Winkeliers hebben het al druk zat. Waar is de daadkracht, de handhaving, en wordt er nog wel iets gedaan met de nieuwe wetgeving?

1 respect 30-11-2020 22:50 op
De EU moet anders. Dat is wat ik schrijf. En als dit niet snel gebeurt, dan moeten we er inderdaad uit. Ik heb het er niet over deze landen failliet te laten gaan. Maar wél over deze bodemloze put, waar de belastingbetaler keer op keer voor opdraait.

5 respect 30-11-2020 22:36 op
Zoals u wellicht gezien hebt, Vlierbes, heb ik een aangepast bericht geplaatst. En u weet net zo goed als ik, dat we veel meer geld hebben overgemaakt en uitgegeven, wat verdwenen is, en waar we nooit meer iets van terugzien, dan dat het iets oplevert. De EU inderdaad een reus. Maar dan in het leegschudden van je portemonnee, om zo economisch minder bedeelde landen eeuwig in het zadel te houden, inclusief de EU zoals deze nu ingericht is.

12 respect 30-11-2020 22:21 op
Er zijn er meer die het geduld verliezen. Wij hebben onze handen vol aan onze economie. Het is toch onderhand volkomen onbegrijpelijk hoeveel geld er verdwijnt, uitgegeven en overgemaakt wordt op het rekeningnummer van de EU? Eerst Griekenland. Dan een extra herstelfonds tbv het coronavirus terwijl er al een steunfonds is. Nu staan Hongarije en Polen aan de deur, en zitten likkebaardend te wachten met uitgestrekte armen. Gaan wij wederom hun pensioenen en uitkeringen gelijk trekken met ons belastinggeld? De EU moet op de schop, en anders moeten we er maar uitstappen. Daar is het nu een prima moment voor. Stuur vertegenwoordigers naar het buitenland, het heft in eigen hand. Niet varen op verkeerde, veel te dure EU wind, maar zelf de hand aan de ploeg. Wat kunnen we voor andere landen betekenen, wat hebben zij voor producten voor ons? Orders schrijven, kansen en uitdagingen genoeg. We weten niet eens meer wat Nederlandse producten zijn, hoe ze gemaakt worden, en waar we trots op zijn.

7 respect 30-11-2020 21:35 op
U weet net zo goed als ik, dat er heel veel geld is uitgegeven, waar we nooit meer iets van terugzien. Neem Spanje, Italië, Griekenland. Wij betalen voor hun uitkeringen en pensioenen. En nu staan Hongarije en Polen ook al aan de deur. Ze zitten likkebaardend te wachten, met hun handjes al in de lucht. En wie zal de volgende zijn die zich in deze rij aansluit? Maar het zal wel aan mij liggen.

3 respect 30-11-2020 21:28 op
Houdt uzelf maar voor de gek. Er is al voldoende geld verdwenen, waar we inderdaad nooit meer iets van terug zien.

7 respect 30-11-2020 21:23 op
Het kon er niet meer bij in mijn reactie. Het moet onderhand maar eens duidelijk zijn dat ons land- middels deze EU- niet voor eeuwig economisch minder bedeelde landen in het zadel kan houden. En kom niet met het verhaal dat de EU ook heel veel voor ons betekend. Het kost al heel lang veel meer dan het oplevert. En dat wordt alleen maar erger. De EU heeft op deze manier zijn beste tijd gehad.

7 respect 30-11-2020 21:22 op
Er zijn er meer die het geduld verliezen. We hebben onze handen vol aan onze eigen economie. Het is toch onderhand volkomen onbegrijpelijk hoeveel geld er verdwijnt, uitgegeven en overgemaakt wordt op het bankrekeningnummer van de EU? Eerst Griekenland. Dan een extra herstelfonds tbv het coronavirus terwijl er al een steunfonds is. Dan kloppen Hongarije en Polen op de deur, en ik ben benieuwd hoe dit afloopt. En nu dit weer. Snel stoppen met deze geldverkwistende bodemloze put. De EU moet anders, en anders moeten we er maar uitstappen. Daar is het nu een prima moment voor. Stuur vertegenwoordigers naar het buitenland, en neem het heft in eigen hand. Dus niet varen op de verkeerde, veel te dure wind van de EU, maar zelf de hand aan de ploeg slaan. Wat kunnen we voor andere landen betekenen, en wat hebben zij voor producten voor ons? Orders schrijven, kansen en uitdagingen genoeg. We weten nu niet eens meer wat Nederlandse producten zijn, hoe ze gemaakt worden, en waar we trots op zijn.

1 respect 30-11-2020 21:15 op
Het kon er niet meer bij in mijn reactie. Het moet onderhand maar eens duidelijk zijn dat ons land- middels deze EU- niet voor eeuwig economisch minder bedeelde landen in het zadel kan houden. En kom niet met het verhaal dat de EU ook heel veel voor ons betekend. Het kost al heel lang veel meer dan het oplevert. En dat wordt alleen maar erger.

4 respect 30-11-2020 21:06 op
Zoals het nu gaat kan het niet langer. We hebben onze handen vol aan onze eigen economie. Het is toch onderhand volkomen onbegrijpelijk hoeveel geld er verdwijnt, uitgegeven en overgemaakt wordt op het bankrekeningnummer van de EU? Eerst Griekenland. Dan een extra herstelfonds tbv het coronavirus terwijl er al een steunfonds is. Dan kloppen Hongarije en Polen op de deur, en ik ben benieuwd hoe dit afloopt. En nu dit weer. Snel stoppen met deze geldverkwistende bodemloze put. De EU moet anders, en anders moeten we er maar uitstappen. Daar is het nu een prima moment voor. Stuur vertegenwoordigers naar het buitenland, en neem het heft in eigen hand. Dus niet varen op de verkeerde, veel te dure wind van de EU, maar zelf de hand aan de ploeg slaan. Wat kunnen we voor andere landen betekenen, en wat hebben zij voor producten voor ons? Orders schrijven, kansen en uitdagingen genoeg. We weten nu niet eens meer wat Nederlandse producten zijn, hoe ze gemaakt worden, en waar we trots op zijn.

2 respect 30-11-2020 20:41 op
Misschien heeft u gelijk dat het een beetje dubbelop is. Alleen ik ben geen vegetariër. Misschien dat het daardoor komt, omdat sommige mensen elke slachting voor consumptie al dierenleed vinden.

0 respect 30-11-2020 20:37 op
Er is onnodig leed, Koen, dus net zo goed is er onnodig dierenleed.

8 respect 30-11-2020 20:18 op
Als we het hebben over politieke correctheid, dan zijn zeker nertsenfokkerijen anno 2020 niet meer van deze tijd. Het dragen van bont, en het onnodige dierenleed wat dit met zich mee brengt, is iets wat we tegenwoordig toch niet meer moeten willen? Bont is terecht geen symbool meer waarmee we de verschillen tussen arm en rijk hoeven aan te tonen. Dat is iets van honderd jaar geleden. En anders draag je maar kunstbont. Dieren houden, in plaats van dat ze voor consumptie zijn, worden voor het plezier, als gezelschap- of huisdier gehouden. Onnodig dierenleed wat bedoeld is als bling-bling, zoals een kledingstuk, zou verboden moeten worden. En het is te gek dat er vandaag de dag nog steeds tegen dit soort mensen opgekeken wordt, die dit zich kunnen veroorloven. In plaats van dat het een schande is en deze mensen met de nek aangekeken worden. Zo snel mogelijk verbieden deze handel. Bizar dat je hiermee je geld wilt verdienen.

1 respect 30-11-2020 19:05 op
De enige die hier garen bij gaat pinnen is de PVV. Dat blijft er naast de VVD over op rechts. Niemand zit nu nog te wachten op een ruziemakende, extreemrechtse FVD, en op Thierry die nazi-sympathieën heeft. Ook niet in een afsplitsing wat niets gaat worden, en al helemaal niet in eenmansfracties. Het is uit met de pret. Mensen houden niet van ruziemaken, en dat zijn ze in maart echt nog niet vergeten.

4 respect 30-11-2020 18:51 op
Waarom sluiten deze heren zich niet aan bij Otten, vraag ik me af. We hebben in het verleden gezien waar een eenmansfractie of kleine afsplitsingen toe leiden. Dit heeft totaal geen zin. Ze verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon, en met de enkele één of twee zetels bereik je ook weinig. Het maakt het alleen nog maar weer lastiger in het politieke landschap. De kaarten van Thierry zijn net zo goed verspeeld. Mensen houden terecht niet van ruziemaken en van nazi-sympathieën, of dergelijk extreemrechts gedrag, waar de kiezer ze in maart ook op zal afgerekenen. Dus de kansen zijn voor FVD, in elke vorm of afsplitsing dan ook, totaal verkeken.

22 respect 29-11-2020 21:47 op
Het is hardstikke druk in steden, waar inkopen voor de feestdagen gedaan worden. Dat geldt niet alleen voor 25 steden, maar voor elke fatsoenlijke stad met een behoorlijk centrum. Nederland is te dicht bevolkt om aan te nemen dat het anders is. En daarom mag en moet er inderdaad terecht naar het kabinet gekeken worden. Die echter net doen alsof hun neus bloedt, alsof ze van niets weten, hun kop in het zand steken, er zich nu met een jantje van leiden vanaf proberen te maken. Mijn naam is haas. Makkelijk. Dat burgemeesters hiermee naar buiten komen, geeft aan dat het kabinet wéér niet op tijd de juiste maatregelen genomen heeft. Burgemeesters kunnen niet optreden zonder landelijke steun vanuit de overheid en van het kabinet. Zij staan er nu alleen voor, en voelen zich terecht in hun hemd staan. Voor hen is dat overduidelijk een pijnlijke constatering. Het kabinet weet nergens van. Wie zal dat geloven? Waar is de daadkracht, en wordt er nog wel iets gedaan met de nieuwe wetgeving?

2 respect 29-11-2020 21:23 op
Het is te hopen dat hij geen verdere schade aan zijn handen zal overhouden. Hij mag van geluk spreken dat hij er zo uitgekomen is. Autocoureur zijn is niet zonder gevaar, en geld zou voor mij niet de belangrijkste reden zijn om met het risico te moeten dailen dat het ook een fatale afloop kan hebben. Desalniettemin een spoedig herstel toegewenst.

4 respect 29-11-2020 20:58 op
Natuurlijk is het wel hardstikke druk in steden, waar inkopen voor de feestdagen gedaan worden. Dat geldt niet alleen voor 25 steden, maar voor elke fatsoenlijke stad met een behoorlijk centrum. Nederland is te dicht bevolkt om aan te nemen dat het anders is. En daarom mag en moet er inderdaad terecht naar het kabinet gekeken worden. Die echter net doen alsof hun neus bloedt, alsof ze van niets weten, hun kop in het zand steken, er zich nu met een jantje van leiden vanaf proberen te maken. Mijn naam is haas. Makkelijk. Dat burgemeesters hiermee naar buiten komen, geeft aan dat het kabinet wéér niet op tijd de juiste maatregelen genomen heeft. Burgemeesters kunnen niet optreden zonder landelijke steun vanuit de overheid en van het kabinet. Zij staan er nu alleen voor, en voelen zich terecht in hun hemd staan. Voor hen is dat overduidelijk een pijnlijke constatering. En het kabinet weet nergens van. Wie zal dat geloven?

5 respect 29-11-2020 17:45 op
Dit aantal en deze cijfers zullen alleen nog maar toenemen, als burgers en het kabinet nu al 25 burgemeesters die wél hun verantwoording nemen, in hun hemd laten staan. Drukke winkelcentra en winkelstraten, massale bezoeken tijdens de feestdagen aan familieleden, kennissen en vrienden, vraagt om iets extra's. Niet alleen van burgers, maar ook van het kabinet. Als het verstand van de burger het laat afweten, de steun in de maatschappij afneemt, dan vraagt dit om zwaarder geschut. Als boetes niet uitgedeeld worden, handhaving ontbreekt, en extra wetgeving niet ingezet wordt, dan kun je op je vingers natellen wat er tijdens de feestdagen gaat gebeuren. Dan weet je nu bij voorbaat al hoe het er begin januari voor staat. En dan zijn de feestdagen nog niet eens begonnen.

4 respect 29-11-2020 17:29 op
Aboutaleb neemt zijn verantwoordelijkheid. Net als 24 andere burgemeesters, die het belangrijk vinden dit virus wél onder controle te krijgen in hun gemeente. In tegenstelling tot burgers, en het kabinet, die 25 burgemeesters in hun hemd laten staan, en zo tegen hen zeggen: zoek het maar uit, wij doen toch waar we zélf zin in hebben.

1 respect 29-11-2020 17:15 op
Als het stokt met het verstand van de burger, en eveneens met het draagvlak in de maatschappij, dan is het nu aan het kabinet om burgemeesters te steunen en niet in hun hemd te laten staan. Dan is het duidelijk tijd voor het kabinet om nu zwaarder geschut in te zetten.