NUjijStats voor J_Jansen10

6,358

Respect

Respect/dag 6.3
Respect/reactie 4.58

1,387

Reacties

Reacties/dag 1.37
Meeste reacties op 1 dag 35
Gestart op 20-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 25-01-2022 10:43 op
2022, het jaar waarin je afkomst belangrijker is dan je kwalificaties. Heb je een andere afkomst? Dan ben je divers en dus goed. Nooit gestudeerd en geen kwalificaties? Geen probleem. Heb je Nederlandse roots en heb je gestudeerd en goede kwalificaties? Dan ben je onderdeel van het probleem en houd je progressiviteit tegen. Ben je man dan heb je nog een streepje tegen. 2022, het jaar waarin het divers genoemd wordt als er alleen maar vrouwen aan tafel zitten. Waarin een onderneemster tijdens een netwerkbijeenkomst in haar pitch zegt dat ze alleen met vrouwen wil samenwerken en daar een applaus voor krijgt. Wanneer gaan we ophouden met het kijken naar iemands afkomst of geslacht?

5 respect 23-01-2022 10:25 op
"Ook spreken wij niet van 'vermeende slachtoffers'. Uiteraard wel van vermeende daders, of - beter nog - verdachten. Als iemand zich slachtoffer voelt, is het niet aan een ander om dat te nuanceren." Hier wordt het concept van een valse aangifte genegeerd. Een valse aangifte kan een heel krachtig wapen zijn als de verdachte bij voorbaat veroordeeld wordt, geen mogelijkheid heeft om zijn onschuld te bewijzen (want het is zijn/haar woord tegenover die van de ander) en de aanname dat iemand daadwerkelijk slachtoffer is niet eens door de rechter vastgesteld hoeft te worden. Als media heb je ook de verantwoordelijkheid om de basisprincipes van de rechtstaat na te leven en trial by media te voorkomen. Er zijn genoeg voorbeelden van valse beschuldigingen die het leven van een man kapot hebben gemaakt. Deze site moet ook een veilige plek zijn voor mannen die met een valse aangifte gechanteerd worden en niet op de stoel van de rechter gaan zitten.

51 respect 15-11-2021 22:53 op
Shell is koploper met het maken van greenwashfilmpjes. Groen praten aan de voorkant, grijs lobbyen bij COP26. Voor het moetje de schijn hooghouden. Voor 1 cent CO2 compensatie aanbieden om ongeruste autorijders gerust te stellen en met dat geld een papieren werkelijkheid creëeren. Sinds de jaren '80 waren ze op de hoogte en ze hebben niks significants gedaan. En nu moeten we opeens op hun vertrouwen dat ze ons uit de crisis helpen met innovatie?

0 respect 15-11-2021 13:32 op
Stel je voor dat de supermarkten een bak moeten aanschaffen om blikjes hygiënisch in op te slaan. Het is natuurlijk een fikse investering, maar dan kunnen ze wel een bijdrage gaan leveren aan het verminderen van zwerfafval. Ik hoop dan ook van harte dat deze in oplossing denkende sector snel ontdekt hoe producten en afval van elkaar gescheiden kunnen worden in hun magazijn.

0 respect 15-11-2021 12:27 op
Veel kennis over greenwashing bedoel je? Hoe je met 1 cent het geweten van de autorijder kan geruststellen, terwijl wat ermee gedaan wordt een papieren tijger is? Of bedoel je het onder de grond opslaan van CO2, wat met name gefinancierd wordt door de overheid, waar kennis ook bij veel andere partijen ligt zoals EBN, Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam en het überhaupt de vraag is of we het moeten willen?

1 respect 15-11-2021 11:49 op
Er is niks "Royal" aan Royal Dutch Shell. Blij dat dit predicaat niet meer geassocieerd zal worden met het versnellen van klimaatverandering. Nu hopen dat er zoveel mogelijk meeverhuisd wordt, zodat we ons met alle slimme koppen op de nieuwe duurzame industriële revolutie kunnen focussen.

0 respect 15-11-2021 11:42 op
Een aantal, aldus het artikel. Maar dat is geen getal waar we van zullen schrikken. Dus hoeveel banen denkt u dat het ons gaat kosten? Overigens mogen alle fossiele banen wat mij betreft op termijn verdwijnen, dus mooi als we hier snel een start mee kunnen maken. Kunnen alle slimme koppen zich gaan focussen op de volhende industriële revolutie.

0 respect 11-11-2021 12:57 op
Ik_weer_alles_beter Dat is wat Feyenoord zegt, maar dat hoeft nog niet de waarheid te zijn. Ze vergeten ten eerste de forse kostenstijgingen overal in de bouw. Ten tweede, welke bouwer wil nu opeens zelf geen nieuwe klussen meer, zeker niet zo'n memorabele als deze? Ten derde lijkt dit meer op onderhandeltechniek: als ze het project nog willen zullen ze weer moeten zakken met de kosten. Het is een manier om te zeggen: doe het voor de oude prijs of we zoeken een ander.

1 respect 11-11-2021 11:30 op
Geld ophalen, aandacht vragen voor een goed doel. Zie het filmpje. Het is origineel genoeg dat het in het nieuws is en velen zullen zich toch afvragen of het stevig genoeg is om op te staan en hoe hij erop belandde.

2 respect 11-11-2021 11:13 op
Een ambtenaar is iemand die werkt voor de overheid, dus het waren geen ambtenaren. En het artikel zegt juist dat de oorzaak marktdenken was, terwijl voorheen (ook toen het onderdeel van de overheid was) de bezetting goed was. Die "toppers" uit het bedrijfsleven hebben er een mooi potje van gemaakt.

0 respect 10-11-2021 09:48 op
Geordie76 Dat is nogal een wrang statement voor alle militairen die keihard gewerkt hebben om de regio daar stabiel te krijgen, scholen hebben opgericht, vrouwen kansen hebben gegeven om te studeren en een relatief vrije samenleving hebben gehandhaafd voor 20 jaar (kijk maar hoe de situatie nu is). Dat hebben onze militairen met hard werken voor elkaar gekregen en hebben daar helaas ook een aantal levens voor opgeofferd. Om dan vanuit je luie stoel dat af te kraken en te bagetaliseren alsof we er enkel voor de belangen van de VS zaten is triest en een gebrek aan empathie aan onze militairen die alles hebben gegeven voor een betere toekomst van Afghanistan. We zijn daar naartoe gegaan vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel en hebben een bijdrage geleverd. Wij hebben Afghanistan geholpen, niet andersom.

5 respect 09-11-2021 17:50 op
Maar Henk en Ingrid kunnen ondertussen wel lekker ongevaccineerd "normaal doen", dus we krijgen er wel wat voor terug. Want he, de oplossing is niet vaccineren, nee de zorg had maar moeten opschalen. Net als in Duitsland. O wacht, die hebben ook last van uitstroom. O wacht, die zitten ook vol. O wacht, ook daar zit zorgpersoneel ziek thuis. Wanneer gaan mensen beseffen dat "schaal de zorg maar op, dan kunnen wij lekker ongevaccineerd normaal doen" geen werkbare situatie is? En dat daar Nederlanders de dupe van zijn die niet opgenomen kunnen worden? De onverantwoordelijke houding kost mensenlevens.

2 respect 09-11-2021 09:34 op
Dan zou je AES encryptie moeten kunnen decrypten. AES wordt gebruikt om zo'n beetje alles wat belangrijk is te encrypten. Google gebruikt het op hun servers, Microsoft gebruikt het (bijvoorbeeld met Bitlocker, om data op je computer te beveiligen), de NSA adviseert de Amerikaanse overheid om er geclassificeerde documenten mee op te slaan, je berichtverkeer naar HTTPS websites wordt beveiligd met AES. Kortom, als AES gekraakt wordt dan heeft het internet en de mensheid heel veel problemen. Wat wel gehackt kan worden zijn handelsplatformen. Als mensen snel willen kunnen kopen/verkopen op zo'n platform en ze slaan in dat platform hun private key (wachtwoord) op, dan kan een inbreker via dat platform transacties doen namens die accounts. Daarom is het belangrijk om nooit je wachtwoord op te slaan op zo'n platform.

2 respect 08-11-2021 15:00 op
Mensen in de zorg hebben wel behoefte aan minder besmettingen. Dat alle mensen niet uit hunzelf maatregelen nemen die niet verplicht zijn is ook te begrijpen. Het moet vanaf zaterdag, dus men doet vanaf zaterdag. Meer een kwestie van of men zin heeft om eerder uit hunzelf maatregelen te nemen, dat zegt niks over of de maatregel an sich zin heeft.

2 respect 05-11-2021 12:30 op
"Dat komt niet alleen door de niet-gevaccineerden, maar dat is nu wel de groep die makkelijk de schuld krijgt." Die niet-gevaccineerden veroorzaken ook veel meer besmettingen, ziekenhuisopnames en hebben met een kleine groep een flink negatief aandeel in de crisis waar we ons nu in bevinden. Dat zijn de feiten. En dan kunnen mensen wel met emotionele excuses aankomen als "we willen niet weggezet worden als tweederangs burgers" op het moment dat je met feiten aankomt, maar "facts don't care about your feelings".

7 respect 05-11-2021 12:07 op
Kijk op het coronadashboard, klik op "Bekijk alle cijfers op dit dashboard", klik op "Ziekenhuisopnames", scroll naar beneden en je ziet "Ziekenhuisopnames per leeftijdsgroep door de tijd heen". Je mag dit weten, je kan dit weten en alle cijfers worden transparant voor jou gepubliceerd.

0 respect 05-11-2021 11:50 op
Niet binnen een week maar over een week.

0 respect 02-11-2021 13:14 op
"Wat kan Nederland volgens jou bijdragen aan de klimaattop in Glasgow?" Actie, actie, actie, met ingang van vandaag. Niet "aansluiten bij kopgroepen", maar de lat verder leggen. Inzetten op een duurzame economie. Stop op hout uit buitenland importeren voor biomassa. Investeren in fossiele brandstoffen zwaar belasten. Belofte doen om onze kolencentrales met ingang van volgend jaar te sluiten. Hogere importtarieven voor niet duurzame goederen. Inzetten op vergroenen van Nederland. Duurzame energie nog aantrekkelijker maken. Onderzoek naar nieuwe duurzame toepassingen stimuleren, net als duurzame startups. Als we met de coronacrisis net zo traag zouden zijn als met deze crisis, dan had de pandemie ons volledig overrompeld. Kom op Rutte, doe, niks blijven doen wordt steeds duurder.

13 respect 02-11-2021 10:44 op
Aanvullend: bij dit incident had de verdachte mentale problemen vanwege werk en vrienden (aldus het artikel). Dat heeft geleid tot zijn gedachte om veel mensen te doden. Dat de manier waarop hij dat uitvoert gerelateerd is aan een film maakt niet dat zonder die film deze man vredig een nuttige bijdrage aan de maatschappij had geleverd. Wellicht had hij zelfs wel een effectievere manier gevonden: in de tijd dat hij brand stichtte konden vele mensen wegkomen. Hollywood scenes zijn (gelukkig) niet altijd het meest praktisch. Dit laatste is uiteraard puur speculatie.

26 respect 02-11-2021 10:33 op
Hier is een ontkenner. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor een verband tussen gewelddadige games en films en geweld in de reële wereld. "Violent video game engagement is not associated with adolescents' aggressive behaviour: evidence from a registered report" - Bron: https://royalsocietypublishing... "Playing video games doesn't lead to violent behaviour, study shows. Analysis of 28 global studies dating back to 2008 found a minuscule positive correlation" - Bron: https://royalsocietypublishing...

3 respect 29-10-2021 09:34 op
Je reageert op het verkeerde artikel. Of je spreekt tegen dat ambulancemedewerkers relatief weinig geweld ervaren op basis van het geweld wat jij ervaart in een ander beroep?

1 respect 29-10-2021 09:31 op
Hoezo statistiekvervalsing? Het ambulancepersoneel moet zowel regulier ambulancevervoer als spoedritten doen. Dat is onderdeel van hun baan. Waarom dat dan weglaten? Het beeld leeft dat je als ambulancepersoneel elke dag met geweld te maken krijgt en dat is gewoon niet de waarheid. Jij doet precies hetgeen waar het ambulancepersoneel van aangeeft dat ze last van hebben: focussen op enkel waar het misgaat waardoor een verkeerd beeld ontstaat.

9 respect 29-10-2021 09:15 op
Al met al een objectief stuk dat niet speelt op de emotie of de subjectieve meningen van geïnterviewden of de journalist. Als alle stukken voldoen aan deze standaard dan zou het probleem waarover geschreven wordt (een verkeerd beeld over het geweld tegen ambulancepersoneel doordat de berichtgeving zaken uitvergroot of geen context geeft) niet spelen. De verklaring van de AZN is in feite een oproep aan deze site en andere media om meer stukken van deze kwaliteit te schrijven. En dat onderschrijf ik van harte. Het spelen op emotie en het gebrek aan context zorgt voor steeds meer polarisatie in de samenleving.

5 respect 29-10-2021 09:08 op
Voor een medewerker is het niet aan de orde van de dag. Ja in een land met miljoenen mensen en 1,3 miljoen ritten gebeurt er weleens wat. Maar daardoor leeft het beeld dat ambulancepersoneel dagelijks met geweld te maken krijgt. Wat dus niet zo is. Jouw statistiek ten spijt.

15 respect 28-10-2021 22:02 op
Klopt. Men heeft echter geen probleem met zo'n beetje alles wat in de supermarkt ligt en vertrouwt blind op de instanties die het eten veilig houden. Die mensen die zich zorgen maken over wat in het vaccin zit omdat ze bang zijn dat de overheid er verkeerde spullen in stopt en tegelijkertijd van alles eet zonder zich zorgen te maken. Als de overheid kwaad wilde doen dan hadden ze er geen virus voor nodig. Het is ongefundeerd wantrouwen wat nu mensenlevens kost.