NUjijStats voor Jo_Jokos

4,842

Respect

Respect/dag 5.13
Respect/reactie 3.21

1,510

Reacties

Reacties/dag 1.6
Meeste reacties op 1 dag 10
Gestart op 06-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 05-12-2020 21:13 op
Er wordt niet gezegd waarom onderhandelingen nu wel verder kunnen. Wat is het nieuwe mandaat? Of alleen maar voor de buhne.?

0 respect 05-12-2020 12:39 op
Stringente controle van het vaccin door een onafhankelijke autoriteit.

2 respect 05-12-2020 09:54 op
In een totalitaire staat bepaalt de staat wat goed is voor de bevolking, wetenschap, vrije pers, rechtspraak en oppositie aan de kant geschoven. In een rechtsstaat probeert het kapitalisme de dienst uit te maken vandaar stringente controle vaccin. Toch de hoop dat dit voor de bevolking wel werkt en er levens gered worden.

2 respect 05-12-2020 09:45 op
Deze bemoeienis begint met wapenexport naar verre vreemde landen die het niet zo nauw nemen met mensenrechten.......het begin van alle ellende.

8 respect 05-12-2020 09:40 op
Nog beter zou zijn de export en handel van wapens te verminderen aan regimes die het niet zou nauw nemen met universele mensenrechten. In ruil voor goedkope olie. Het "moeten " ingrijpen door het zenden van troepen is o.a. een gevolg hiervan. Overigens geldt dit niet alleen voor de VS als grootste wapenleverancier: ook Rusland, het VK, Frankrijk, enz. zijn mede verantwoordelijk voor een enorme wapenverspreiding. Aanpak armoede en schendingen mensenrechten de grootste oorzaak van ontevredenheid en opstand/ migratiestromen lijkt beter.

5 respect 04-12-2020 21:38 op
Per saldo zijn ze dan uit onderhandeld binnen hun mandaat. Het woord is aan de politiek. Eventuele handel op basis van WTO- regels lijkt voor de hand liggend. Op naar een circulaire economie met alleen handel in schaarse grondstoffen / goederen. Samenwerken bij globale uitdagingen: milieu; veiligheid. Vriendschapsrelaties door middel van sport en cultuur. Succes.

15 respect 04-12-2020 20:12 op
Prima: in ieder geval is steeds meer duidelijk waar de " partij " echt voor staat. Geen succes gewenst.

1 respect 04-12-2020 20:01 op
Verder maakt DSM mooi weer met aangekochte bedrijven gericht op meer toegevoegde waarde en diversiteit met dank aan de oud-werknemers en oude afgeschreven milieuvervuilende bulkchemie die verder wordt uitgemolken op de Chemelot- site in Sittard-Geleen door o.a. andere bedrijven. Succes en verloochen je afkomst niet.

1 respect 04-12-2020 18:07 op
Mooi: dit zat er aan te komen. De wielersport biedt ruimte voor innovaties op allerlei gebied: materialen; voeding; kleding; veiligheid. En een mooi internationaal uithang bord. Voetbalclub Fortuna en Sittard- Geleen de basis van de (voormalige) chemische fabrieken/ kolenmijn heeft het nakijken. Moeten het met een dibieuze Turkse sponsor doen, ook mooi.

6 respect 04-12-2020 09:47 op
Bedreigen (anoniem) wordt steeds meer gezien als "vrije meningsuiting". Opkomen voor een duidelijke publieke mening wordt steeds minder gerespecteerd. Bedreigd worden hoort er haast bij: anderen aanspreken op afwijkend gedrag (hinder, hondenstront, zwerfvuil, verkeersgedrag) is een hachelijke onderneming. Aan wetten en regels houden is voor de domme. Zelf aangesproken worden op gedrag is onverteerbaar. In onze consumptie en weggooimaatschappij geldt vooral kansen pakken "mag ik effe" in plaats van "na u". Maar te zwijgen over het grof geweld van criminaliteit. Tijd voor bezinning!

0 respect 04-12-2020 09:08 op
Duidelijk: solidair zijn en werk en werkloosheid delen. Echter hier is geen draagvlak voor. Per saldo dus toch goed dat er sociale voorzieningen zijn. Ook een soort solidariteitsfonds.

2 respect 04-12-2020 09:03 op
De Britten waren/ zijn vooral goed in kopen/ importeren en buitenlands investeren met hun sterke pond: de hoop is nog meer te kunnen profiteren van vrije handel. Hopelijk wel een handel op basis van mensenrechten en milieunormen. Echter toch wel een prima ambitie. Nu nog de armoede de wereld uit in het VK.

0 respect 03-12-2020 18:44 op
De overheid neemt in een deel van de verantwoording over betreffende risico's volksgezondheid. Uiteindelijk blijft er een bedrijfsrisico. Duidelijk dat ook de eigenaars/ verhuurders/ investeerders hun deel van het verlies nemen. Mensen worden al jaren ontslagen als het bedrijven minder gaat, hiervoor zijn sociale voorzieningen. Succes. Moeilijke tijden.

7 respect 03-12-2020 18:38 op
Prima dat bedrijven geholpen worden. Wel zou het aannemelijk zijn dat ook de eigenaars panden / verhuurders/ investeerders hun deel ophoesten. Niet winsten privatiseren en verliezen socialiseren. Uiteindelijk draait de gehele maatschappij op voor de hulp.

8 respect 03-12-2020 08:31 op
Prima: niet alleen een handel in balans tussen landen op basis van universele mensenrechten en belasten milieu maar ook een balans in investeringen. De aanpak van Trump is opmerkelijk omdat vooral de vermogenden in de VS met hun sterke dollar profiteren van lucratieve beleggingen/ investeringen in buitenlandse bedrijven. Deze president heeft op zijn minst de boel op zijn kop gezet en gedwongen tot kritische beschouwingen instituties.

0 respect 02-12-2020 17:42 op
Mooi: trainerswisselingen hebben niet veel zin met een beperkt budget is het rommelen in de marge. Leuker lijkt dat Fortuna weer 1e divisie gaat voetballen. De lol van spelen tegen Ajax, PSV en Fijenoord is weer over. Leuke duels tegen Roda en MVV en meedoen in de top 1e divisie lijkt zo gek nog niet voor weer enkele jaren.

7 respect 02-12-2020 13:13 op
Frank: ook u bedankt voor uw (voetbal)spel en bijdrage aan onze samenleving. Mooie afscheidswoorden. Rust zacht in vrede.

13 respect 02-12-2020 09:35 op
Duidelijk dat dit ook geldt voor de EU : er moet iets gebeuren tegen de enorme goedkope spullenstroom uit/ naar China / Azië / Afrika enz. wegkijkend voor mensen/ arbeidersrechten en milieubelasting. Op zijn minst handel- en investeringen in balans. Goedkopen prullen en afval, mensen over de wereld slepen in uit den boze.

4 respect 02-12-2020 09:18 op
Mooi: de Britten steken zo mooi onze EU- bureaucratie de loef af. En dat was ook de bedoeling. Proficiat.

2 respect 01-12-2020 12:07 op
Dit heeft de schijn van politieke beïnvloeding. Een rechter hoort onafhankelijk te zijn in onze rechtsstaat. Een rechter verdenken van politieke partijdigheid besluiten en daarom niet of wel benoemen lijkt politieke beïnvloeding van de rechtsspraak. Een rechter kan wel zelf terugtreden bij een zaak waarin hij vooringenomen lijkt/is .

4 respect 01-12-2020 08:35 op
De vis staat symbolisch voor het Britse onvermogen economisch concurrerend te zijn. Ze hebben EU-visgronden te over maar weten ze niet te vangen, kunnen de concurrentie met de sterke EU-landen economische niet aan (negatieve handelsbalans). Ze zijn/ waren gewend met een duur pond goedkoop te importeren goederen en diensten. Tevens te investeren in het buitenland. Ten koste van de eigen bevolking/ maakindustrie / migratiestromen. Een Brexit zal geen oplossing blijken voor deze Britse klassenmaatschappij. Ze zetten nu in op een Brexit / betere deal dit onvermogen te compenseren. Echter ook al zou hun BBP toenemen, de minder bedeelden lijken er niet beter van worden. Voor de EU een nederlaag onze Britten niet binnenboord te houden. Ook het vrije verkeer goederen en diensten staat in de EU onder druk en heeft zijn grenzen.

1 respect 30-11-2020 21:44 op
Soms biedt geen handelsaccoord voordelen: je hoeft geen mensenrechten en milieu- normen en waarden vast te leggen, enz. Voorbeelden handel met VS; China; India, Afrika, Zuid- Amerika, enz. Zoals Nederland en de EU ook doen. Echter met het VK het is wel een stap terug. Overigens staat ook de vrijheid van personen en goederen in de EU onder druk. De rijken EU- landen steeds meer als de werkplaats van de EU met steeds grotere stromen goederen en internationale arbeidersmigranten heeft ook zijn grenzen.

1 respect 30-11-2020 07:24 op
Twee uiterste bij elkaar: een vangrail die bezwijkt, een auto die in brand vliegt lijkt niet zo bijzonder. Maar wel een coureur die levend uit in het wrak komt, dankzij goed werk van de hulpdiensten. Werk aan de winkel. Iedere ongeluk is te voorkomen.

0 respect 29-11-2020 21:40 op
De regels zijn prima: blijf thuis houd afstand, enz. Vervolgens maken winkeliers (onverantwoorde) reclame om mensen naar de stad te lokken/ snakken mensen naar een uitje. Een oplossing is dat de overheid en organisaties/ burgers naar kansen zoeken binnen de regels activiteiten te organiseren. Zo worden we ook geacht zoveel mogelijk aan het werk te blijven naar te school gaan. Dat moet ook kunnen met onze vrije tijd. Overigens mis ik nog steeds een app (webcam) die op een directe manier de drukte in de stad / het bos, enz. aangeeft. Alles blijven doen binnen de regels is de uitdaging. Waarom geen gezamenlijk vuurwerk afschieten door Overheid met de jeugd. enz. Met name mensen met aandoeningen moeten daarbij zelf de verantwoording nemen en zichzelf zoveel mogelijk isoleren/ thuis blijven/ bezoek weigeren, enz. . Van de andere kant moet ook de gezondheidszorg aangeven wat ze aankunnen en regels stellen aan wat mogelijk is. Moeilijke tijden, maar het kan nog erger.....

0 respect 29-11-2020 15:53 op
Voor Fortuna enVVV lijkt er nog weinig te halen in Eredivisie. Leuker lijkt de 1e Divisie met allemaal Limburgse clubs met nauwelijks Limburgse voetballers.