NUjijStats voor Nimor

6,700

Respect

Respect/dag 4.97
Respect/reactie 8.86

756

Reacties

Reacties/dag 0.56
Meeste reacties op 1 dag 10
Gestart op 17-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 25-01-2022 08:00 op
Niet als een juridische aanranding nee. Maar ik heb de afgelopen week genoeg reacties gezien van mensen die elke aanraking op de werkvloer of in een gezagsrelatie uit den boze vinden en zelfs immoreel. Je weet immers nooit wat de ander vindt en er zou sprake kunnen zijn van een ‘freeze’ reactie. Ik denk dat het belangrijk is om hier wat tegengas aan te geven zodat we niet helemaal doorslaan. Er zijn genoeg mensen die ook op de werkvloer normaal fysiek contact prima vinden en ook waarderen.

10 respect 25-01-2022 07:44 op
Ik leid in mijn werk veel mensen op. Dat zijn best intensieve trajecten van negen maanden tot een jaar. Persoonlijk vind ik het enorm belangrijk om in dat kader een vertrouwensband op te bouwen waarbij degene in opleiding zich veilig genoeg voelt om te vertellen welke onderdelen moeilijk worden gevonden en waar men meer op wil oefenen. Hoewel je uiteraard goed in de gaten moet houden hoe iemand in elkaar steekt, denk ik dat letterlijk een schouderklopje geven of zelfs een knuffel op een moeilijk moment prima moet kunnen. Ik denk wel dat je intentie alle verschil maakt. De meeste mensen voelen prima aan of je enkel supportive bent of dat er meer achter zit.

7 respect 24-01-2022 20:08 op
Wat ik niet goed begrijp, is dat velen aangeven dat John de Mol dit moet hebben geweten en dus mede verantwoordelijk is. Als dat zo is, geldt dit dan niet voor alle betrokkenen bij het programma, waaronder en misschien wel juist de (vrouwelijke) coaches van de kandidaten. Zij zagen toch juist hoe Ali B en Marco zich het grootste deel van de tijd opstelden? Maar deze dames melden op Insta dat zij van niks wisten en daarmee is het kennelijk goed. Dat is toch met twee maten meten?

0 respect 16-11-2021 07:33 op
Ik heb in mijn werk heel veel ouders bij hun echtscheiding begeleid. Het blijft me altijd verbazen hoeveel nadruk er op vreemdgaan wordt gelegd en hoe dit wordt gezien als het ultieme verraad en de enige reden waarom de relatie op de klippen is gelopen. Wanneer je doorvraagt, blijkt dan dat er soms al jaren geen seks of intimiteit meer in de eigen relatie was en dat men volledig langs elkaar heen leeft. Onder die omstandigheden is het naief om te denken dat de ander zijn of haar oog niet op een ander laat vallen. En ik zeg ‘zijn of haar’ want vrouwen gaan net zo goed vreemd. Het is mooi om te zien dat deze mensen nu een modus hebben gevonden die voor hen werkt.

13 respect 15-11-2021 12:44 op
Wanneer in Nederland wordt gezegd dat uitlatingen op social media wel wat waarheidsgetrouwer en vriendelijker mogen, staan veel mensen op hun achterste benen. De vrijheid van meningsuiting lijkt soms wel het grootste goed. Wanneer dit soort dingen in China gebeuren, hoor je veel minder mensen. Laat staan dat mensen hun koopgedrag aanpassen en echt een statement willen maken tegen China. Vrijheden zijn mooi, maar het mag geen moeite of geld kosten.

2 respect 15-11-2021 12:00 op
Laat het een les zijn. Geen belastingregels wel of niet aanpassen aan een of twee grote bedrijven. Ze kiezen toch wel hun eigen weg.

16 respect 15-11-2021 07:26 op
Sublieme race van zowel Verstappen, als van Hamilton. Wat was het spannend voor de F1-liefhebber. Ik zou Hamilton echt een baas vinden als hij Toto tot de orde zou roepen. Dat hij zegt dat het Mercedes moeilijk wordt gemaakt, is nog tot daaraan toe en zou je onderdeel van het spel kunnen zien. Maar dat Hamilton dit zijn hele leven al meemaakt? Als persoon van kleur? Hamilton leeft een gezegend leven. Als Hamilton serieus wil opkomen tegen racisme werpt hij deze uitspraak ver van zich.

2 respect 14-11-2021 16:14 op
Dat is een andere discussie die wat mij betreft in het voordeel van die personen uitvalt. Het nadeel dat anderen daarvan ondervinden, is dat ze zorgpremie omhoog gaat. Ook niet leuk, maar onvoldoende om vrijheden in te perken. Hier gaat het om reguliere zorg die afgeschaald wordt, zorgpersoneel dat volledig overwerkt is, weer nieuwe maatregelen die iedereen moet ondergaan en het vooruitzicht van nog meer. Dat is wel wat anders.

29 respect 14-11-2021 16:02 op
De mensen zonder vaccin beroepen zich simpelweg op hun rechten en lijken het volstrekt normaal te vinden dat de rest van de samenleving de rekening betaalt. En ook nog ontkennen dat er nadelige gevolgen aan hun handelen zit: Dat de cijfers oplopen, ligt aan de mensen die gevaccineerd zijn. Juist ja.

12 respect 14-11-2021 11:26 op
Mooi om te zien dat iedereen er zin in heeft vandaag en dat zowel Hamilton-fanaten als Verstappen-liefhebbers vertrouwen hebben in hun favoriet. Persoonlijk denk ik dat Verstappen wint vandaag. Hij staat aan de goede kant en zal in tegenstelling tot gisteren dezelfde banden hebben als Bottas. Ik vermoed dat Bottas geen zin heeft in een alles of niets gevecht aan het begin. Als Max meteen voorop rijdt, zal hij een gat slaan met Lewis. dat moeilijk te overbruggen is. Dat stelt Hamilton voor een dilemma. Gaat hij er vol voor en durft hij echte risico’s te nemen? De kans os groot dat er nu veel meer verdedigd wordt. Kans is aanwezig dat er een crash volgt en hij eruit vliegt. Of doet hij voorzichtiger? Al met al wordt het voor ons een plezierige race.

11 respect 13-11-2021 12:31 op
Volgens mij staat allerminst vast dat Verstappen de wagen van Hamilton aanraakt. Zelfs als dat echter wel zo is, dan hebben we het toch over totaal verschillende vergrijpen? Hamilton zijn auto voldoet niet aan de reglementen en hij had daardoor een flink en oneerlijk voordeel. De regels lijken ook duidelijk op dat punt: diskwalificatie. Dit zou alleen anders zijn als Verstappen de auto van Hamilton bewust saboteert. Maar is er iemand die dat gelooft? Het blijkt niet uit het beeld. Volgens mij krijg je dat in zo’n korte tijd zonder gereedschap ook niet voor elkaar. En waarom zou Verstappen dat risico lopen met zijn voorsprong op dit moment?

2 respect 13-11-2021 11:01 op
Ik begrijp nooit zo goed waarom Nederland tegen de klippen op hetzelfde spelletje blijft spelen. Wanneer je aanvallers en middenveld geen wereldtop zijn, waarom dan toch aanvallen en spelen op balbezit? Nederland heeft daarentegen (op papier) drie van de allerbeste verdedigers rondlopen. Speel dan defensief en speel op de counter.

9 respect 13-11-2021 08:53 op
Kan iemand mij uitleggen hoe Mercedes zo’n aperte fout kan maken? Zijn ze zo wanhopig dat ze zo proberen om nog een race te winnen of gingen ze ervan uit dat dit gezien zou worden in de hoop dat Hamilton een zware sanctie krijgt zodat ze aan het einde kunnen zeggen dat ze niet door RBR en Max verslagen zijn, maar door deze te zware sanctie?

2 respect 12-11-2021 18:48 op
Zijn gedrag misschien niet. Zijn briljante racestijl wel. De jaren dat Mercedes oppermachtig was, waren eigenlijk dodelijk saai. Max heeft de F1 weer doen opveren. Og kijkt u liever naar saai rondjes rijden?

52 respect 12-11-2021 18:44 op
Praat eens met de mensen die geen vaccin willen en de horeca-ondernemers die weigeren QR-codes te controleren. Dat zijn de boosdoeners. Niet het Kabinet en het OMT

10 respect 12-11-2021 09:10 op
100 uur maar liefst voor het schrijven van een boek. Iets meer dan twee uur per hoofdstuk. Dat zal een diepgang hebben.

67 respect 11-11-2021 20:39 op
Ik blijf het commentaar van Hamilton vermakelijk vinden. Volgens mij heeft hij zelf niet eens door dat hij elke keer dat hij de superioriteit van Verstappen terugbrengt tot de snelheid van de Red Bull afbreuk doet aan zijn eigen zeven wereldkampioenschappen. Hij had die zeven seizoenen veruit de snelste en beste auto.

22 respect 11-11-2021 13:01 op
De gemiddelde Nederlander betaalt een enorme prijs voor de personen die zich niet willen laten vaccineren. Mensen die zitten te wachten op hun reguliere behandeling, mogen nog even langer wachten. Iedereen mag de komende maatregelen weer ondergaan. En waarschijnlijk moeten er weer miljarden betaald worden aan het bedrijfsleven ter compensatie. Bedankt he.

7 respect 11-11-2021 07:46 op
Wat een slecht verhaal van deze bestuurders. Het aantal besmettingen neemt toe in verpleeghuizen ondanks de basismaatregelen. Dat weten zij ook heel goed. Door dan de wenselijkheid van beter in acht nemen van deze maatregelen te benadrukken, gaat er niks veranderen. De mensen in de verpleeghuizen zijn ondanks een vaccinatie kwetsbaar. Zij mogen erop rekenen dat hun bestuurders er alles aan doen om hen te beschermen. Ze hebben gewoon geen zin in het gedoe en de confrontatie met sommige niet-gevaccineerden.

36 respect 08-11-2021 07:59 op
‘Als Perez aan het drukken is, weet je dat de auto snel is’. Juist mijnheer Hamilton. Dan heb ik deze voor u: ‘Wanneer Hamilton zeven keer kampioen wordt, weet je dat zijn auto al die tijd superieur is geweest.’

34 respect 06-11-2021 16:42 op
Wanneer u door medische redenen geen vaccin kunt krijgen en daarom alle nadelen daarvan moet ondervinden, heb ik oprecht met u te doen. Ik heb echter nog meer te doen met de nabestaanden van personen die zijn overleden doordat de reguliere zorg grotendeels vertraagd is en zij niet tijdig hun levensreddende operatie konden krijgen. En ja, mensen die zich zonder geldige reden bewust niet laten vaccineren, zijn daar in belangrijke mate debet aan.

4 respect 05-11-2021 07:28 op
Mooi resultaat. Veel experts voorspelden een verlies. Wanneer je zonder je belangrijkste spelers in een uitwedstrijd toch gelijk speelt en de nul houdt, doe je het gewoon goed.

15 respect 05-11-2021 07:25 op
Zullen we de signalen uit de zorg nou eens serieus nemen? Niet zeggen dat ze zitten te liegen of overdrijven. Niet de voordelen van vaccineren bagatelliseren. Niet de basismaatregelen negeren. Niet bewust de qr-codes niet controleren. Gewoon doen wat er nodig is. Zodat iedereen die dat nodig heeft, de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. En een nieuwe lockdown hopelijk kan worden voorkomen.

22 respect 04-11-2021 07:14 op
Ik denk dat de Tweede Kamer eens kritisch naar zichzelf moet kijken. In plaats van alle spoeddebatten naar aanleiding van incidenten en parlementaire enquetes die nog eens over doen wat al zes keer is gedaan, zou men haar tijd moeten besteden aan het controleren van nieuwe wetgeving en het oplossen van huidige problemen. Voorkom dat iets over drie jaar zodanig uit de klauwen is gelopen dat er dan weer een parlementaire enquete nodig is.

9 respect 02-11-2021 19:37 op
Waarom komt een bedrijf als facebook uberhaupt op het idee om automatische gezichtsherkenning in te zetten. Wanneer iemand foto’s op zijn of haar account zet, waarom moet die foto dan worden herkend? Daar kan toch alleen maar een kwade gedachte achter zitten?