NUjijStats voor Nuikvanveen

6,177

Respect

Respect/dag 7.02
Respect/reactie 4.99

1,238

Reacties

Reacties/dag 1.41
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 09-07-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 05-12-2020 11:27 op
Reageer je op observator of op mij?

1 respect 05-12-2020 11:10 op
Jij zegt het. Ik denk dat het anders zit. In de koude maanden leven we dichter op elkaar. Dat en dat alleen is de reden van de stijging in de koude maanden en de daling in de warme maanden. Er is geen aanwijzing dat het virus minder besmettelijk is in de warme maanden. Het virus blijft net zo besmettelijk, het verandert niet in warme maanden. Oftewel, ons gedrag is bepalend voor de verspreiding.

7 respect 05-12-2020 10:14 op
Ik ben benieuwd. Een deel van de Nederlandse bevolking vind zich niet gehoord. Die zoeken aansluiting bij conservatieve rechtse media. Fijn dat die nu een podium op televisie krijgen, dan worden de denkbeelden voor iedereen te zien en kunnen we met zijn allen daar een discussie over voeren. Nu vindt er op internet vanuit de ultra conservatieve bubbel een nauwelijks te volgen debat waarbij de meest idiote complottheorieën omarmd worden. Ik vind het goed dat het conservatieve geluid zijn eigen podium krijgt. Er zit waarde in de deze geluiden, het speelt in de samenleving en krijgt weinig gehoor. Kunnen we aan de andere kant de idiote complottheorietjes ook met zijn allen beoordelen en bespreken. Nu gaat dat ongebreideld zijn gang binnen deze groepen. Ongelooflijk wat ik soms hoor en waar mensen echt in geloven. Op het podium en met zijn allen bespreken en de waarde voor de samenleving eruit halen.

3 respect 04-12-2020 19:49 op
Jouw voorbeeld snap ik niet. Het omt slaat namelijk niet. Zij geven een op wetenschap gebaseerd advies. Dat u de maatregelen erg lastig vindt is een andere zaak. Maar als je nou een toverstaf je had konden we corona wegtoveren. Het omt heeft geen toverstaf je. Wat bedoel je met inlevingsvermogen? Moet ik begrijpen dat je boos bent op het virus en het ont daarvoor zou willen straffen? Euh nee, daar kan ik mij niet in inleven.

23 respect 04-12-2020 07:49 op
Eindelijk krijgen we geluiden vanuit presidentiële hoek die lijken op een vorm van corona beleid. Zo tekenend, Obama, Bush en Clinton treden als voor maling president op de voorgrond en vertellen op de bühne dat zij het vaccin als eerste zullen nemen. Dan verwacht je toch zeker actie van de huidige president. Maar nee hoor, die was. Druk bezig met golfen en met zielige achtergrond gevechten tegen fraude. Alle rechtszaken verloren maar dat is kennelijk het enige dat de man nog bezig houdt. In en in triest.

8 respect 03-12-2020 21:41 op
Hahaha, NPO heersers. Hoeveel procent van de media is NPO? Dit is een bericht uit ultra rechtse bubbel met een enorme aversie tegen de NPO. Nee, Jensen die is wel geweldig toch? En zo lekker feitelijk ook. Nederland is een voorbeeld voor de VS. Als je het verschil niet ziet tussen Trump en om het even welke Nederlandse politicus met uitzondering van Baudet dan kijk en lees je niet genoeg. Kom uit je bubbel en verbreed je horizon.

0 respect 03-12-2020 19:39 op
Wat een bullshit. Er volgden direct felicitaties van de vorige president. Er was een zeer uitgebreide overdracht vanuit de vorige president. Nooit maar dan ook nooit eerder hebben we gezien wat Trump in al zijn kinderachtigheid en ontkennen van feiten heeft gepresteerd. Nee, Trump riep veel tegenstand op. Volkomen eigen verdienste met zijn meer dan 20000 leugens en bashen en onderuithalen van twgenstanders. Jij verwart gerechtvaardigde kritici met niet accepteren. Daar heeft Trump ook last van. Als iemand hem tegenspreekt ontslaat hij die persoon. Of erger nog, verlaat boos als een klein kind de persconferentie.

7 respect 03-12-2020 07:35 op
Die groepsimmuniteit is binnen een week teruggetrokken als strategie. Rutte heeft het 1 keer genoemd, direct daarna is het tegengesproken en van de radar gehaald.

5 respect 03-12-2020 07:33 op
De griep doofde vanzelf uit in 2018, dat is met corona wel anders. We hebben destijds ook geen lock doen nodig gehad om de griep te beteugelen. Overigens was de griep van 2018 de zwaarste griepgolf in 10 jaar, we hebben ook jaren gehad met 0 griepdoden.

4 respect 02-12-2020 20:13 op
Het laatste truukje van Trump. Zijn vast aanhang nog even een paar miljoen met een mooi verhaaltje uit de zak kloppen. Natuurlijk weet Trump dat hij geen rechtszaak gaat winnen. Hij zit in geldnood, geld moet er komen om de schuldeisers van het lijf te houden die in de rij staan wanneer hij president af is. Ik heb geen medelijden met zijn goedgelovige volgers, willens en wetens laten ze zich bedriegen. Een blinda kan toch inmiddels wel zien dat Trump als een bezetene de ene na de andere leugen uit zijn mond en telefoon perst. Ben wel benieuwd wanneer Barr nu ontslagen wordt door Trump. You are fired, iedereen die Trump tegenspreekt wordt ontslagen. Wel zo gemakkelijk, al die nare tegensprekers zouden je toch eens doen twijfelen aan je eigen oordeelsvermogen.

3 respect 01-12-2020 19:04 op
Ik vind het wel bijzonder dat u nu al Jan beweren dat de vaccinatie voor u ernstige bijwerkingen gaat hebben. Ik kan u wel vertellen dat ook jongere. Ernstige bij en b werkingen kunnen hebben van corona. Percentage wijs een stuk minder dan ouderen, maar de kans is groter dan met een regulier griepvirus je.

0 respect 01-12-2020 19:02 op
Niet geschikt is wat zwaar uitgedrukt. Men weet nog niet welke doelgroep het best beschermd is met welk vaccin. Jammer dat we dat nog niet weten, dan is het een stuk eenvoudiger het vaccinatie programma te organiseren

1 respect 01-12-2020 18:21 op
De populatie besmette mensen is veel groter dan in maart, het daalt dan weliswaar, maar het stuwmeertje is een stuk groter dan in het voorjaar. het lijkt mij heel verstandig dit stuwmeertje eerst te laten leeglopen voordat we weer gaan versoepelen. Mocht het dan weer stijgen kan je sneller met maatwerk optreden. Met het huidige plateau aan zieken is dit niet te doen. Anders gezegd, het aantal mensen wat besmet wordt door geïnfecteerden is gedaald, maar het absolute aantal besmette mensen is nog steeds hoog, veel hoger dan begin dit jaar.

5 respect 30-11-2020 19:14 op
Precies deze tekst kwam ik onder een andere naam ook al tegen. Typisch gevalletje anti virus waanzin volgers die als een dolle hun mening verkondigen op elk forum. Het woordje angst komt weer voor, met als toevoeging aangewakkerde angst. Janos, ik heb geen angst, ik ben voorzichtig. Dat is heel wat anders. Dan; de vaccinatie is te snel gebracht met als toevoeging, men vertrouwt de techniek nog niet. Jouw bron is; velen vinden. Broodje aap zonder onderbouwing. Dat noem ik mensen angst aanpraten, je doet het zelf. Dan het woordje Pharma-lobby, doet het erg goed in bepaalde kringen die denken in alternatieve waarheden. Lekker vaag ook. Janos: het virus is overal ter wereld, alle regeringen nemen strenge tot zeer strenge maatregelen. Daar waar men dit niet doet krijgt men een gigantsich probleem met de ziekenhuizen, zie California. Kijk eens wat verder dan je eigen anti Corona bubbeltje. het vaccin is wel degelijks getest en heeft straks alle stadia doorlopen. Wel lekker snel gelukkig.

1 respect 30-11-2020 15:49 op
Dat had inderdaad een oorzaak, ze kregen Corona.

0 respect 30-11-2020 14:09 op
Heel simpel, In maart liep het aantal besmettingen pijlsnel op. Dit liep op tot 1304 opgenomen patienten met Corona op de IC. 12 maart zijn de eerste maatregelen genomen, Precies zoals verwacht daalde iets meer dan 2 weken daarna de aantallen opnames in het ziekenhuis. Je zag in de maanden daarna nog steeds afnames. Omgekeerd hebben de amerikaanse staten die geen maatregelen wilden nemen juist nu enorme toenames van het aantal besmette mensen en ziekenhuis opnames, in sommige staten is er sprake van paniek. Gezond verstand. Virussen draagt men over van mens tot mens. Afstand houden, anderhalve meter minimaal en thuis werken verkleinen de kans op besmetting. het virus komt echt je huis niet binnenvliegen van buren 2 straten verderop. In Zweden en denemarken gedraagt men zich echt niet alsof er niets aan de hand is. Dat is een totale misvatting. Mensen zijn zich terdege bewust van het virus en beperken veelal contacten tot de eigen kleine bubbel, en ze hebben ze wel degelijk maatregelen.

2 respect 30-11-2020 12:56 op
Wat bedoel je met 2,955 besmet, is dat een percentage? Het kan geen absoluut aantal zijn, dat ligt namelijk een stuk hoger. Het probleem met percentages is dat mensen denken het valt wel mee. Wat dan vergeten wordt zijn de volgende zaken: - Een klein percentage op heel veel mensen, is heel veel mensen. Als maar een klein percentage mensen opgenomen moet worden in het ziekenhuis levert dat toch gigantische problemen op omdat de gezondheidszorg niet berekend is op een klein percentage van heel veel mensen. - Deze cijfers zijn cijfers in een tijd van best strenge maatregelen. Zonder maatregelen zou het er totaal anders uit zien omdat bijna niemand nog afweer heeft tegen deze ziekte. - deze cijfers spitsen zich toe op sterfgevallen. Het aantal gevallen met langdurige of blijvende restschade wordt niet geregistreerd. Daar denken voor en tegenstanders dus meteen totaal anders over, de ene groep spreekt daar zorgen over uit, de ander bagatelliseert dit aantal en de gevolgen.

2 respect 29-11-2020 21:45 op
Hugo. Je spreekt het verhaaltje van anti virus waarheid corona knuffelaars. Stichting Nice houdt alles bij. Ga eens kijken. In de leeftijdsgroepen tot 60 jaar heeft meer dan 70% geen andere aandoening op de IC. Vanaf 70jaar loopt dit op en heeft meer dan de helft wel een andere kwaal erbij. De opmerking met of door corona is dus onzin. Mensen sterven door corona. En dat zorg verhaaltje. Afschuiven op een ander. Het is gods onmogelijk en duur om de zorg te organiseren op topcapaciteit die 1 keer in de 100 jaar voorkomt.

3 respect 29-11-2020 19:07 op
Ik haak af als je zegt dat dit net zo ernstig is als griep. Het is niet net zo ernstig als griep. We hebben jaren gehad zonder griepdoden en 1 jaar met een sterfte van ongeveer 9500 doden in het griepseizoen. Door Corona hadden we in de maanden maart april een sterfte van ongeveer 10.000 mensen. Dankzij de maatregelen is dit niet verder opgelopen. Zonder maatregelen was de Ic bezetting, 1304 IC bedden 4 april!) door het dak gegaan. Je begrijpt het gewoon niet, of beter, ik denk dat je het niet wil begrijpen. De tekorten komen door de bezuinigingen zeg jij, vertel eens, met hoeveel procent zou de dagelijkse normale bezetting in ziekenhuizen opgehoogd moeten worden om een pandemie als deze door te komen. Leg ook uit graag hoe we dat dan doen in tijden dat we geen pandemie hebben, wat gaan al die dokters en verpleegkundigen dan doen? Een opleiding voor een arts kost 6 jaar, een verpleegkundige 4 jaar. Beetje zonde als die allemaal jaar in jaar uit zitten duimendraaien bij werkgebrek.

0 respect 29-11-2020 13:25 op
Wat een rare gedachtegang. En waarom zou men dat willen zonder goede reden? Of ben jij die van die mensen die geloven in microchips die met de vaccinatie worden ingebracht? Vaccinatie is de enige manier om van deze pandemie af te komen. Zonder vaccin zitten we nog jaren met deze ellende.

1 respect 29-11-2020 13:18 op
Geert, in maart kregen we door dat we een corona pandemie op ons dak hadden gekregen. 10 maanden verder is het januari 2021. Je leeft in de toekomst. De zorg aanpakken? Even wat werkloze stewardessen en barkeepers invliegen en klaar is Kees. Bedoel je dat? Ik heb liever een gediplomeerde verpleegkundige aan het bed dan iemand met een stoomcursus van drie weken. Een arts opleiden kost 6 jaar, een verpleegkundige 4 jaar. Je staat er een beetje te simpel in vrees ik

0 respect 29-11-2020 11:57 op
Onzin zeg. We hebben geen zorg genoeg om pandemieen te kunnen opvangen. Het lijkt me ook nogal onzinnig om de zorg elke jaar met 1000% te verhogen voor een pandemie die 1 keer in de 100 jaar voorbijkomt. De laatste was de Spaanse griep van 2017. En ruim een jaar? Begin maart ontstond de Corona epidemie dat is 7 maanden geleden. Het probleem is niet apparatuur maar mensen. Een arts opleiden kost 6 jaar, een verpleegkundige 4 jaar. Wat wil je nou?

0 respect 29-11-2020 11:54 op
Er liggen nu 1700 mensen in het ziekenhuis met Corona. Dat is bijna 14%. En we willen dat dat getal naar beneden gaat en niet stijgt. Dat gaat ten koste van de reguliere zorg. Bedenk je wel dat qua zorg Corona patienten meer vragen dan de reguliere patienten.

0 respect 29-11-2020 09:18 op
Loopt steeds verder terug, nou nou. We hebben net een kleine daling te pakken en ik hoor hosanna. Het verhaaltje over afdwingen van gedrag bezorgd mij de kriebels. Wie zou dit willen en met welk doel. De economie krijgt een dreun, overheidsinkomsten dalen en uitgaven stijgen en je roeptoetert over afdwingen van gedrag. Wat bedoel je daarmee?

0 respect 29-11-2020 09:16 op
Tja, Dat lijkt een klein getal. Ik dacht dat iedereen inmiddels wel begrepen had dat we niet willen dat de ziekenhuizen alleen en volledig gevuld worden met corona patienten. We hebben ongeveer 12.500 bedden in ziekenhuizen waar we patienten en dus ook corona patienten kunnen opnemen. Als er voldoende personeel is, als.. Die 19 miljoen die je noemt, eiegenlijk 17 miljoen, hebben er dus niets mee te maken.