NUjijStats voor OrangeHippo

5,259

Respect

Respect/dag 5.55
Respect/reactie 4.2

1,252

Reacties

Reacties/dag 1.32
Meeste reacties op 1 dag 10
Gestart op 28-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 01-12-2020 18:58 op
Dus wij moeten met zijn allen maar accepteren dat mensen die bewust kiezen voor geen vaccin en Corona krijgen en op de ic terecht komen de rekening voor de algemeen pot is? Dit zal wel onder het mom sociaal vallen en als we zeggen de consequenties van het niet nemen is eigen risico valt onder het mom van asociaal...

2 respect 01-12-2020 18:51 op
En wat gaat dit betekenen voor de hypotheken!? Ook negatieve rentes dus je krijgt geld toe als je een hypotheek afsluit..

4 respect 01-12-2020 18:49 op
Wat een enorme ... zeg! Voor Hongaarse standaarden verdienden hij een vermogen als Europarlementariër. Verder wat een afgang als volksvertegenwoordiger.

5 respect 01-12-2020 18:46 op
Super goed nieuws en kom maar op! Mensen die weigeren prima des te eerder ben ik aan de beurt. Verder nog even afwachten hoe je kan aantonen dat je gevaccineerd bent en of er nog restricties komen voor mensen die geen vaccin hebben/willen.

3 respect 29-11-2020 16:00 op
De EU heeft totaal geen recht om de visserij op te eisen. Lullig voor de vissers maar Engelse wateren worden weer Engelse wateren en het is aan hun of ze andere willen toelaten. Mogen de Engelsen vissers, alhoewel er volgens mij er niet heel veel zijn, na de Brexit wel nog in Europese wateren vissen? Als een land zelfstandig wordt of is bepalen ze zelf wat ze wel en niet toelaten. Ik begrijp dat de EU dit probeert veilig te stellen maar volgens mij is het trekken aan een dood paard...

4 respect 28-11-2020 18:16 op
Nog niet... maar je moet ergens beginnen en daar is Musk wel goed in...

7 respect 28-11-2020 16:57 op
Dat is duidelijke taal... de gevestigde orde van autofabrikanten kunnen de snelheid van Tesla niet bijhouden. Als Tesla nooit was begonnen met elektrische auto’s had het nooit zo’n boost gehad. Alle autofabrikanten zagen overal beren op de weg om dat te ontwikkelen.

2 respect 28-11-2020 12:01 op
Dus voor de beeldvorming we helpen Polen en hongarije met heel veel geld uit Brussel om een inhaal slag te doen. Ze ontvangen daar meer geld van Brussel dan wat ze inleggen in tegenstelling tot Nederland die meer betaald en minder ontvangt. En dan gaan deze twee landen dwars liggen zodat heel de EU vast komt te zitten!? Waarom ben ik niet verbaasd dat men hier niets aan kan doen... keer op keer worden onze opgezette regels misbruikt tegen ons! Waarom hebben landen een veto recht als ze minder bijdrage en wel meer ontvangen? Brussel moet hard optreden en bij beiden landen de financiële kraan dicht draaien. Elke week dat ze dwars liggen krijgen ze 10% minder van wat begroot is. Je wordt er echt niet goed van dat we eerst door een aantal zuidelijke landen in de greep worden gehouden en nu landen in het oosten..

0 respect 28-11-2020 10:31 op
Is waar maar lost dit het probleem op? Ik denk dat de werk ethiek ver te zoeken is. Onze overheid wil alles automatiseren onder het mom dat het dan goedkoper wordt en efficiënter. Helaas heb ik nog niet gezien dat dit betekende dat er minder overheid van is gekomen. Automatisering betekend ook dat er geen gevoel meer is met wat er achter het systeem zit. Heel frustrerend als je te horen krijgt “staat niet in de computer” dus kan er niets aan doen. Alles subsidies moeten worden herzien voor een ander systeem wat minder controle nodig heeft. De subsidie jungle maakt het onmogelijk om nog te volgen laat staan te controleren. Waarom niet een systeem zoals de kinderbijslag. Heb je een kind krijg je een bijdrage en dat is het.

12 respect 28-11-2020 09:39 op
Zolang de jongeren minderjarig zijn blijven de ouders verantwoordelijk of ze het willen of niet. Dit betekend als er boete volgt de ouders er voor mogen opdraaien. Ik zou het nog verder willen zien dat de ouders ook opdraaien voor alle schade die hun kind hebben veroorzaakt. Kinderen krijgen betekend ook dat je de verantwoording hebt!

0 respect 27-11-2020 13:08 op
Logische reactie... rentes zijn bijna nul dus moet men geld uitzetten in aandelen om rendement te halen. Als men dan nog industrieën negeert waar veel winst wordt behaald blijft het rendement laag. Dus om dit te compenseren moet er meer geld bij. Gelukkig voor de ambtenaren worden hun salaris en pensioenen betaald door alle niet ambtenaren.

5 respect 27-11-2020 13:05 op
Ik vermoed dat het water bij de Engelsen langzaam tot aan de lippen stijgt nu de eind datum in zicht komt. Voor de export is een deal wel handig voor de Engelsen bedrijven. Het feit dat men in Engeland massaal aan het hamsteren is laat ook zien dat men weinig vertrouwen heeft in een deal. Jammer voor beiden partijen maar vrees dat Engeland meer klappen zal krijgen dan Europa.

2 respect 26-11-2020 19:23 op
Wellicht dat we is moeten overwegen om de belastingdienst is te vereenvoudigen. Met alle regels en subsidies zie je door het bos de bomen niet meer en is de controle heel ver te zoeken. Met alle regelingen en subsidies is de achterliggende gedachte om mensen te helpen maar als we weet ik hoeveel mensen bij de belastingdienst moeten meer zetten om alles te controleren kost het vier keer zoveel.

0 respect 26-11-2020 09:58 op
Als dit soort bedrijven door hebben dat ze middel streamdiensten meer geld kunnen verdienen dan zou het zo maar kunnen dat de premières van films tegen een extra bijdrage via streamdiensten aangeboden worden. Netflix heeft 170 miljoen abonnees als die allemaal 5 euro betalen voor een première film is het gedaan met de bioscopen.

2 respect 26-11-2020 08:52 op
Klopt helemaal de gemiddelde Amerikaan is er heilig van overtuigd dat ze het beste land ter wereld hebben. Dit komt omdat heel veel Amerikanen geen idee hebben wat we in Europa hebben...

0 respect 26-11-2020 08:50 op
Helemaal mee eens! Het Amerikaanse systeem kan heel snel schakelen en daar is het hele systeem op ingesteld. Gaan de zaken slecht dan kan je heel snel mensen ontslaan en gaat het goed dan worden er ook weer heel snel mensen aangenomen. Elke Amerikaan begrijpt dit ook en weet ook dat ie vandaag ontslagen kan worden en over twee maanden zijn baantje weer terug kan krijgen.

3 respect 26-11-2020 07:46 op
En dat scheelt weer geld! Dus we zullen met zijn allen weer zien dat de kosten van een rekening goedkoper zal worden... of niet?

15 respect 26-11-2020 07:44 op
En dat in een land wat beweerd het meest ontwikkelde land te zijn... het is wel duidelijk dat de economie belangrijker is dan gezondheid. In Amerika hebben ze eigenlijk ook geen keus. Alles draait dat geld snel moet rollen om alles in beweging te houden. Verder leeft bijna iedereen op de pof en die rekeningen blijven gewoon komen. Meerdere creditcards met vreselijke rentes kosten heel veel geld als je rood staat. Dus als men thuis moeten zitten komt er geen geld binnen en kan dus niets meer betaald worden. Verwacht dat er weer heel veel huizen door de bank verkocht zullen worden in Amerika, home of the brave...

21 respect 25-11-2020 17:12 op
En dit zijn volksvertegenwoordigers die met belasting geld het land in goede banen moet leiden... als men hun eigen organisatie al niet kan leiden dan heb ik erg weinig vertrouwen voor het land.

6 respect 24-11-2020 22:15 op
Het VK heeft de bevolking controle beloofd en controle kost tijd! Als Engeland wat sneller beslissing hadden genomen had men meer tijd gehad om te onderhandelen. De druk zullen ze nu wel voelen in Engeland en de bevolking zal snel ook merken wat het betekend als er geen akkoord is.

2 respect 24-11-2020 17:05 op
Begrijpelijk... als je dingen snel voor elkaar wilt hebben moet je niet de politiek in. Politiek is uren praten over nixs en het is belangrijker om de tegenstanders in discrediet te brengen. Slagvaardigheid is heel ver te zoeken bij de politiek. Verder lijkt het erop dat fvd uit elkaar aan het vallen is. Baudet had ver kunnen komen mits hij niet van die rare uitspraken had gedaan. Zijn ideeen is voor een gemiddelde nederlander niet te volgen.

2 respect 24-11-2020 10:18 op
Men moet wel bij de KPN omdat ze niet kunnen concureren met de kabel internet qua snelheid. Ziggo is alleenheerser en drijft de prijs elk jaar op. Ik hoop dat KPN met een betaalbare glasvesel oplossingkomen want ik ben niet van plan 2000 euro neer te leggen met daarnaast de maandelijkse kosten die vergelijkbaar zijn als met Ziggo.

5 respect 24-11-2020 09:04 op
Inderdaad, volgens mij is dit nog niet helemaal ingedaald in Den Haag. Volgens mij heeft Lubach dit in een van zijn uitzendingen in Jip en Janneke taal uitgelegd. Maar ja Den Haag en toegeven dat ze fout zitten zal niet gebeuren..

0 respect 23-11-2020 17:05 op
Ach keer op keer komen we der achter dat er maar wat aangekloot wordt bij alle ministeries. Loopt de boel vast dan gooit men er gewoon meer geld tegenaan met het idee dat het dan wel oplost. Makkelijk als je zo kan werken! Als men het denkt op te lossen met geld dat is dus aan geld geen gebrek, waar wel een gebrek aan is is kennis, kunde en verantwoordingsgevoel! Helaas is dit ver te zoeken. Het geeft wel aan dat we dus teveel geld hebben bij de overheid en men dus heel nochalant hiermee omgaat. Het is immers toch maar belasting geld....

3 respect 23-11-2020 14:08 op
En daar gaan we weer hadden hadden hadden... als men echt hart voor de zaak hadden gehad dan had men gewoon de klok moeten luiden. Werd er niet geluisterd dan naar een vertrouwenspersoon.. wat een aanfluiting. Verder heeft iedereen bij de belastingdienst gewoon hun salaris ontvangen en lekker geslapen.