NUjijStats voor Selena_Dunge

3,921

Respect

Respect/dag 4.16
Respect/reactie 1.52

2,573

Reacties

Reacties/dag 2.73
Meeste reacties op 1 dag 34
Gestart op 30-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-09-2019 15:42 op
Pfft, ga dan meteen met je kettingzaag het bos in: echt hout is pas stevig

0 respect 25-09-2019 15:12 op
Als ze zo'n piramidespel aan het doen waren dan was het faillissement onvermijdelijk. Maar dat een bedrijf pas maanden later hun toeleveranciers betaald voor geleverde diensten is op zich normaal.

1 respect 25-09-2019 15:09 op
@vicky Het zegt volgens mij heel veel over de financiële insteek van mensen waar hun persoonlijke 'nulpunt' zit (het punt waarop je vind dat je blut bent en zuiniger aan gaat doen): bij 2000 euro roodstaan, bij 0 euro, bij 2000 euro spaargeld. Dat soort standaarden komen denk ik voor 99% voort uit je opvoeding: hoe je ouders zelf met geld omgingen. Voor mij voelt het niet fijn om compleet door mijn spaargeld heen te zijn: als de wasmachine stuk gaat of de belasting een onverwachte naheffing oplegt dan wil ik dat diezelfde week nog kunnen betalen ipv allemaal extra moeite te moeten gaan doen (naar de wasserette gaan, gespreid aflossen aanvragen)

0 respect 25-09-2019 14:45 op
Ik kan me wel een vakantie permitteren maar ik blijf liever thuis: veel relaxter. Ik vind het wel een beetje zielig voor mensen die zich 1 weekje 'buitenland' per jaar kunnen veroorloven en dat dit jaar in het water zien vallen, moeten ze een jaar wachten om weer wat leuks te doen. Uiteraard zijn het nog steeds #firstworldproblems: grote delen vd wereld kunnen nooit op vakantie

1 respect 24-09-2019 22:05 op
Een goede manager heeft geen chantage nodig om naar zijn personeel te luisteren en gebruikt nooit zaken als 'jij hebt een tijdelijk contract' als drukmiddel om onwelgevallige meningen weg te drukken. Een slechte manager is niet onder de indruk als al zijn personeel wegloopt. Ik vind kortom dat we beter een systeem kunnen gaan invoeren gebaseerd op eenheid en samenwerking, ipv dit systeem waarin haantjesgedrag word aangemoedigd.

1 respect 24-09-2019 21:58 op
Ik verwacht dat die snelheid vooral is om te voorkomen dat ie nog bij 'bedrijfsgeheimen' kan komen: eerst iemand uit het bedrijfsnetwerk gooien en daarna pas zeggen dat ie is ontslagen is best normaal in functies die om netwerken draaien.

2 respect 24-09-2019 21:52 op
Als je eruit wordt gesmeten zou je hem uit wraak kunnen houden (niet goed voor je CV, maar dat is waarschijnlijk geen issue als je zo weer aan de slag kan als huisjesmelker) Als je zelf eruit stapt denk je waarschijnlijk zelf dat je een achterban hebt (die het ook ineens is met het partij-standpunt) Ik zou liever zien dat de wet wordt veranderd: ik denk dat het de stabiliteit ten goede komt als zetels eigendom zijn van de partij ipv de politicus (of eventueel zou een doorgeschoven zetel blijven toebehoren aan de lijsttrekker aan wie je die zetel te danken hebt)

1 respect 24-09-2019 14:37 op
Die 4,9 lijkt me grote onzin: dat is maar net op welk punt je de voldoende wil liggen (60% goed?80% goed?) Het klinkt iig niet alsof het om een internationaal onderzoek met algeheel geaccepteerde standaarden gaat. Zulke zelf-geknutselde 'alarmerende cijfers' dienen alleen om de subsidiekraan op gang te brengen.

1 respect 24-09-2019 10:38 op
Geef die rechter een rekenmachine: 25 miljoen is een héél groot voordeel

1 respect 24-09-2019 10:22 op
Ik zie vooralsnog meer nut in een hoofdband gericht op locked-in patiënten. Voor fanatieke gamers zou een voordeel kunnen zijn dat ze nog nét iets sneller kunnen reageren als de interface om hun arm zit ipv onder hun hand

0 respect 24-09-2019 10:19 op
Het is niet mogelijk om in detail jouw 'vieze gedachten' te lezen. Met een hoofdband kan hoogstens worden gezien dat jouw hersenen héél erg actief zijn, en eventueel dat er vooral veel gebeurd in gebieden die met sex en fantasie te maken hebben. Maar niemand kan zien wat jouw fetish is of over welke actrice je fantaseert. Ook je password is veilig.

1 respect 24-09-2019 10:00 op
Het zou hem sieren om gewoon onomwonden excuses te maken ipv te mompelen dat ie 'de omstandigheden' vervelend vind. Paar likes scoren via fake accounts valt wat mij betreft onder 'iedereen doet het, goed management laat een paar stagiaires alles wat hun artiest zegt liken', maar een ziek kind verzinnen gaat echt te ver. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer niet zo dat iemand heeft verkracht ofzo: dat zijn het soort daden waarbij een artiest voor mij echt hebt afgedaan en ik je geen comeback gun. (Of die artiest goed is in zijn vak is weinig relevant: ik moet je wel 'gunnen' om mijn geld en aandacht te krijgen, als die gunfactor weg is maakt de rest niet meer uit)

3 respect 23-09-2019 12:32 op
Je moet zelf beter lezen: die 1000 euro is alleen maar wat ze van de overheid/pensioenfonds krijgt, maar met haar bijverdienste erbij komt ze blijkbaar boven de sociale huurgrens. De schuld? Tja, in hoeverre zij er zelf van profiteerde dat haar ex zich in de schulden stak kan ik van een afstand niet zien: misschien was hij aan het gokken en wist ze nergens iets van, of misschien gingen ze samen op vakantie met het geleende geld.

11 respect 23-09-2019 12:28 op
Jij hebt er iig over nagedacht, deze mevrouw niet heb ik het idee: die dacht na alle buitenlandse avonturen bij vadertje staat op schoot te kunnen kruipen en heeft zo te lezen zelf helemaal niks geregeld.

2 respect 23-09-2019 11:21 op
Het is ontzettend vervelend voor het personeel: heel wat mensen die nu hun baan kwijt zijn in een branche waar nauwelijks meer werk is. Maar zulke directeuren maken met hun gegraai hun eigen bedrijf kapot. Sommige zijn gewoon schaamteloze hedonist, anderen zijn bang dat als ze zuinig aan gaan doen ze 'investeerders afschrikken die bang zijn dat het slecht gaat'.

0 respect 23-09-2019 11:14 op
De hele reisbureau-branche zit in zwaar weer, vanwege crisis maar vooral vanwege internet. Het hielp niet dat de TC-directie zichzelf miljoenen bleef betalen.

5 respect 23-09-2019 10:34 op
Nee, dat is totaal niet te overzien. Die jongeren zitten elkaar in de kelder of in de bosjes op te stoken, zijn het vertrouwen in volwassen zowiezo allang kwijt. De begeleiders vinden het allemaal best: als de boel op papier maar in orde is. En als de kinderen door al die verwaarlozing een dijk van een trauma oplopen staan ze zo ongeveer te juichen: meer werk voor de hulpindustrie.

14 respect 22-09-2019 21:38 op
Griekenland en Italië willen zich niet aan de EU-regels houden en mompelen ook wel eens iets over weggaan. Dat die haantjes de boel niet op scherp drijven en de 'rustige' Britten juist wel past goed bij mijn beeld van die volken: zuid-europa heeft een grote mond maar is niet achterlijk, terwijl in Engeland de hooligans-in-maatpak alles kapot zitten te maken zonder duidelijke reden.

6 respect 22-09-2019 19:33 op
Loki misschien: laat zich door zijn grote broer keer op keer uit de puree helpen en steekt hem dan in de rug, waardoor uiteindelijk niemand hem meer vertrouwd. Hilarisch om naar te kijken maar zijn eigen ergste vijand.

23 respect 22-09-2019 19:17 op
Welke dwarsheid? 'kom met een werkbaar en eerlijk plan', dat is al maandenlang de boodschap uit Brussel

1 respect 22-09-2019 19:10 op
Groepsreizen voor bejaarden: dat is volgens mij het enige waarvoor een reisbureau nog nut heeft.

0 respect 22-09-2019 09:26 op
Vroeger belanden die dikke winsten bij de overheid: was dat dan beter? Wanneer is Big Farma ooit met soldaten een land binnengevallen om de regering te bestraffen voor hun anti-drugs-beleid? Hetgeen ook meteen aangeeft dat drugsverboden buiten de westerse wereld al heel wat langer bestaan: de chinese kiezer verbood opium, de Iraanse shah zette straffen op tabak-roken, etc etc. In de westerse wereld was het alcoholverbod nauw verbonden met de arbeidersbeweging: men wou dat bazen stopten met hun personeel dronken voeren. En zelfgekozen nuchterheid was natuurlijk ook een manier om aan jezelf te bewijzen dat je niet het uitschot bent dat de baas in jou en de andere arbeiders ziet.

0 respect 22-09-2019 09:16 op
Als iets schadelijk is moet je het verbieden: net als loodverf of arseen of radium. Maar veel vergif heeft ook nut om bijv tumoren of andere ziekteverwekkers te vergiftigen, dan accepteer je de bijwerkingen. De psychiatrie heeft al sinds het ontstaan in de 19e eeuw een ongemakkelijke relatie met drugs: je patiënt drogeren is zoveel makkelijker dan met je patiënt praten. Dat gaat gepaard met een Pinocchio-relatie met de rest vd medische wetenschap ('i am a REAL boy': 'we zijn een ECHTE wetenschap'), en een niet-aflatend vertrouwen dat ze dit decennium eindelijk eens een niet-verslavend pil hebben bedacht

0 respect 21-09-2019 16:33 op
Ik vind het hartstikke knap als iemand een boeiend verhaal in elkaar kan puzzelen, dat kan ik zelf niet en ik geniet ervan om in andermans fantasie te worden meegenomen (via een boek of via Netflix) Maar ik lach me kapot om van die artistieke dames van middelbare leeftijd die allemaal De Schrijver willen imponeren met hun kunstzinnigheid en ruimdenkendheid in de hoop mee te mogen genieten van zijn Interessante Kunstzinnige Leven. Nog erger dan nerds op Comic Con (die wéten dat het allemaal maar fantasie is, beschouwen doorgeslagen fanboys als stalkers, en hebben inclusiviteit hoog in het vaandel) Het kunstenaarschap is wat mij betreft gewoon een beroep als elk ander (je maakt iets wat anderen hopelijk willen kopen) en heeft weinig tot niks te maken met intelligentie of spirituele superioriteit.

3 respect 21-09-2019 16:14 op
Tuurlijk vergelijken we het: en Giphart wint 😛