NUjijStats voor Supergirl

3,482

Respect

Respect/dag 5.35
Respect/reactie 5.59

623

Reacties

Reacties/dag 0.96
Meeste reacties op 1 dag 8
Gestart op 19-02-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 01-12-2020 10:03 op
Dit is toch tekenend voor hoe de Nederlandse overheid het steeds aangepakt heeft. Proactief handelen schijnt een ontzettend vies woord te zijn op het Binnenhof. Als ze gekeken hadden naar de landen die ons voor gingen in de verspreiding van het virus, dan hadden ze níet hoeven te proberen om het wiel opnieuw uit te vinden.

2 respect 30-11-2020 09:12 op
Het is natuurlijk waanzin dat er zo'n slap beleid gevoerd wordt. Het kabinet loopt al sinds het begin achter de feiten aan. Rutte had meteen met z'n vuist op tafel moeten slaan en stevige maatregelen moeten nemen. De versoepeling afgelopen zomer waren totaal en volledig genomen gebaseerd op hun eigen plannen en economische motieven. Dat de cijfers allang weer boven de signaalwaardes waren en er maar niet ingegrepen werd, is ook iets wat domweg niet te verdedigen is. Het lijkt nu wel alsof men bang is om duidelijk te zeggen hoe & wat en zo blijven we aanmodderen. En dan natuurlijk de mensen die persé móesten winkelen met "Zwarte Vrijdag", stelletje malloten. Alsof de korting zó groot is in Nederland ... Momenteel ligt de horeca op z'n gat, terwijl het daar veiliger is dan in de winkels in deze tijd!! Ja ik word onrustig van de cijfers. Ik word ongerust door het gebrek aan daadkracht van de overheid én het lakse egoïstische gedrag van hen die overal maling aan hebben.

3 respect 30-11-2020 08:59 op
Uit de berichten maak ik op dat FvD een vereniging is. Als dat zo is, dan gelden de normale regels voor een vereniging. Dat houdt in dat níet het bestuur maar de Algemene Ledenvergadering het hoogste orgaan is en zij dus besluiten over de samenstelling van dat bestuur. Om nu uit deze impasse te komen kunnen ze dus inderdaad maar het beste een ledenraadpleging houden. En iedereen die loopt te muiten over de extreme opmerkingen die er gemaakt zijn, denk even na. Kijk naar de huidige maatschappij. Sluit je ogen niet voor de kleine minderheid die steeds hun wil op willen leggen aan de grote meerderheid. Het tolereren én belonen van dat soort gedrag, maakt dat er ruimte ontstaat voor dit soort partijen om te groeien. En ja, de geschiedenis leert ons dat je eerst een sterke opkomst ziet op de linkerkant, die vervolgens gevolgd wordt door een opkomst op rechts. Met rechts "elimineren" los je het onderliggende probleem níet op, het is slechts symptoombestrijding!!

2 respect 26-11-2020 09:34 op
Er zullen er nog velen volgen! Hij zorgt heus wel dat diegenen die blind loyaal aan hem waren beschermd zijn. Wat vervelender is, is dat hij zichzelf op bepaalde punten ook nog kan beschermen. Tot zover de "President of Law & Order" (iets wat ik altijd al de grootste grap heb gevonden)

3 respect 26-11-2020 09:30 op
En dit is nieuwswaardig omdat??? Met de regels omtrent corona moet je eerder thuis blijven, logisch dus dat de getallen hoger zijn! Daar zwetst men dan een heel verhaal omheen (veel woorden, weinig wol) en voilá Ik voorspel dat we voor het 3e en het 4e kwartaal geen daling zullen zien in het ziekteverzuim ... behalve in díe branches die nu gesloten zijn.

6 respect 24-11-2020 11:25 op
Als u denkt dat de trumpsters ook maar wíllen lezen / horen over de wanorde, dan wens ik u weltrusten. De leugens en allerlei andere ellende is allang vrijelijk beschikbaar, men wil het alleen niet horen / zien / weten. Vergelijk het maar met een cult waarbij men blindelings de leider volgt!

6 respect 24-11-2020 11:20 op
Of Murphy de beslissing al dan niet "helemaal zelf' (klinkt trouwens als een kind dat trots ertelt dat hij iets zelf gedaan heeft) heeft genomen is iets wat niet zo heel belangrijk is. Belangrijk is dát de beslissing eindelijk genomen is. Misschien was ze uiteindelijk bang voor de risico's om de uitslag niet te erkennen (zoiets is namelijk een felony in de VS) Hoe dan ook, Biden kan dan eindelijk gaan beginnen aan zijn werk met de mensen en middelen die nodig zijn om een totaal verrot land weer uit het slop te trekken. En voor wie denkt dat de "goedkeuring" van Trump in zal houden dat hij zijn nederlaag zal erkennen? Droom rustig verder, dát zal hij nóóit doen, zit niet in zijn aard en heeft hij nooit geleerd in zijn opvoeding (lees het boek van Mary Trump maar) Ik vrees echter voor de verkiezingen van 2024 aangezien Trump nú al van plan is om dan mee te gaan doen. Waarschijnlijk als onafhankelijke kandidaat en dát kan met zijn volgers nog eng worden! (vergelijkbaar met een cult!)

1 respect 23-11-2020 10:07 op
Als ik het artikel lees dan begrijp ik daar uit dat dit Oxford vaccin 70% effectief is bij 1 volledige dosis en 90% bij 1,5 dosis. Oftewel, de dosis van het Oxford vaccin moet groter zijn om dezelfde effectiviteit te bereiken als de andere vaccins. In de praktijk zullen er dan dus nóg minder vaccins beschikbaar zijn om een goede effectiviteit te bereiken. Wat ik echter mis in álle persberichten over de vaccins is hóe lang iemand "immuun" is voor het virus. Immers, de antistoffen bij mensen die besmet zijn geweest zijn na ongeveer 4 maanden verdwenen uit hun bloed. En dát is in de praktijk óók te zien geweest aan de mensen die in zowel de 1e als de 2e golf ziek zijn geweest mét een positieve test! Dan zit ik nog met de beeldvorming. Men doet alsof het vaccin je immuun maakt, zoals bijvoorbeeld de vaccins uit het "gewone" vaccinatie programma,maar is het niet zoals het griepvaccin? Je krijgt het evengoed, alleen wordt je er minder ziek van. Teveel onduidelijk nog wat mij betreft.

4 respect 20-11-2020 11:18 op
Ik vind deze versoepeling alleen maar goed. Het doet immers níets af aan de dossier opbouw die bij euthanasie hoort. Ik denk ook dat het voor héél veel mensen rust zal geven te weten dat een keuze die ze maken wanneer ze nog helemaal goed zijn, uiteindelijk uitgevoerd zal worden en dat ze níet door hoeven tot het bittere einde. Het voorkomt een hoop lijden én onnodige zelfmoord met alle psychische gevolgen van dien voor de omgeving.

3 respect 20-11-2020 11:15 op
Ik vind uw reactie nogal getuigen van een God-complex. Wie bent u dat u de kwaliteit van leven kunt beoordelen? Of om iemand te dwingen te "leven" tot het bittere einde? Natuurlijk staat het u vrij om uw eigen mening te hebben en er voor te kiezen niet mee te willen werken aan euthanasie, maar doe het dan met een beargumenteerde reden vanuit uzelf, uw eigen gevoel!

1 respect 17-11-2020 14:20 op
Lijkt mij een uitstekend moment om het lidmaatschap van Polen en Hongarije te heroverwegen. Lusten komen nou eenmaal met lasten, wil je het een niet, dan dus ook het ander niet. Ben benieuwd of ze dan nog steeds zo lopen te jammeren!

2 respect 13-11-2020 17:17 op
Prima plan, alleen níet alleen maar handhaven met de jaarwisseling. Begin daar nú maar meteen mee aangezien het onaangepaste gespuis al overal loopt te knallen met zwaar (illegaal) vuurwerk. En dan ook écht meteen beboeten en niet wéér dat halfslachtige Nederlandse foei-vingertje

13 respect 09-11-2020 10:13 op
Dit filmpje heeft natuurlijk níets meer te maken met vrijheid van meningsuiting, en álles met bedreiging en het oproepen tot geweld. Ik vind het opvallend dat het een groep is die uit culturen komt waar vrijheid van meningsuiting niet zo'n groot goed is. Zodra het hen niet aan staat wordt de racisme e/o discriminatie kaart getrokken, om nog maar te zwijgen over het gebruik van geweld. Vrijheid van meningsuiting wil zeggen dat je, zónder bang te zijn voor represailles, jouw mening mag uiten. Dit houdt tegelijkertijd in dat anderen met een ándere mening deze óók mogen uiten. Je hoeft het namelijk niet met elkaar eens te zijn. Dat we nu, in de Westerse wereld, geconfronteerd worden met individuen die hierheen verhuisd zijn en de westerse waarden & normen niet waarderen, is zéér triest. Ik wil deze personen én iedereen die zich niet kan vinden in de hier geldende waarden & normen dan ook van harte aanmoedigen te verhuizen naar een land dat wél aansluit bij hun denkbeelden!

1 respect 05-11-2020 12:28 op
Dát niet alleen, ook de Deutsche Bank wil z'n geleende geld terug hebben. Om nog maar te zwijgen over de strafrechtelijke onderzoeken die dan wél kunnen omdat hij geen diplomatieke onschendbaarheid meer heeft.

5 respect 05-11-2020 12:27 op
Trump claimt de "President of Law & Order" te zijn, beetje jammer dat hij de law niet Kent. Hij wil dat het tellen in die staten (met name Pennsylvania) stopt en dat ze in Arizona door moeten gaan met tellen. Dat hij, op basis van de federale kieswetten, een hertelling aanvraagt is zijn recht.. De motivaties die hij gebruikt slaan echter nergens op. Trump gedraagt zich absoluut als een klein kind die tijdens het spelen van een spelletje steeds de regels wil veranderen omdat hij anders niet kan winnen.

1 respect 02-11-2020 11:51 op
En u als KLM'er zou beter moeten weten dat ook het FNV (waar het grondpersoneel onder valt) óók niet getekend heeft. Verder lijkt het mij verstandig dat u alleen praat over iets waar u wat van weet. Uw loonoffer van 17% is wat anders dan wat van de piloten gevraagd wordt én wat zij eerder óók al gedaan hebben!! Daarnaast, tekent u zónder alle voorwaarden te kennen? Zonder dat u het "geheime term sheet" kent dat onderdeel is van de clausule? Zou ú tekenen voor een loonoffer gedurende onbepaalde tijd, dus zeg tot en met uw pensioen?!

4 respect 02-11-2020 11:47 op
Ook hier is de verslaggeving weer tendentieus. Er wordt gedaan alsof alleen de piloten niet willen tekenen. Men vergeet gemakshalve even dat ook de FNV (waar het grondpersoneel onder valt!) ook niet getekend heeft. En vraagt u zich eens af of ú zou tekenen. Ze krijgen namelijk een blanco papier voor zich wat ze moeten tekenen. De voorwaarden worden dan later ingevuld. Oftewel, je hebt géén idee waar je voor tekent. Er is een term sheet dat als onderliggend document geldt, alleen is dat term sheet geheim!! Hoekstra past ongegeneerd het middel van chantage toe en dát vind ik ongepast!! Dus @redactie wellicht kunnen jullie je eens écht gaan verdiepen in de materie en ga praten mét piloten ipv óver ze!! Wat mij betreft hebben de piloten gelijk als ze zeggen "dit / deze clausule tekenen we niet" vooral omdat ze al akkoord waren met 2 jaar een loonoffer. Daarnaast zijn ze bereid te praten over een loonoffer voor 5 jaar. Niíemand zou tekenen voor een loonoffer voor onbepaalde tijd!!!

2 respect 27-10-2020 14:27 op
Ik snap niet helemaal waarom iedereen nu opeens die griepprik wil hebben. Ze zitten er al een aantal jaren naast voor wat betreft het voorspellen van de virus variant die we krijgen. Daarnaast is het níet zo dat je dan helemaal geen griep krijgt, je krijgt het evengoed alleen iets minder heftig. Ik vraag me tevens af hoeveel van deze mensen die 'm nu willen ooit een échte griep gehad hebben (dus níet wat je vaak ziet dat ze griepachtige verschijnselen labelen als "de griep") Hier hebben wij de uitnodiging óók gekregen en besloten om, net als voorgaande jaren, de prik níet te halen. Dit jaar overigens tot grote afschuw van de huisarts omdat hij vindt dat het verplicht is en hij verantwoordelijk is voor onze gezondheid. Meteen een nieuwe huisarts gezocht dus!! Als je je gewoon aan de hygiëne regels houdt én zo gezond mogelijk leeft, dan is het goed te doen om de griep niet op te lopen.

7 respect 27-10-2020 14:13 op
Het griepvaccin heeft níet als doel het tegengaan van de verspreiding maar om bij de genoemde groep te zorgen dat áls ze de griep krijgen deze minder heftig verloopt. Binnen de genoemde groep zitten namelijk mensen voor wie de griep dodelijk is. Het vaccineren van deze groep heeft dus meer nut dan het stoppen van de verspreiding zoals u suggereert (en wat bij vaccinaties gebruikelijk is)

3 respect 26-10-2020 09:25 op
En zo hobbelt de Nederlandse overheid dus steeds verder achter de feiten aan. De schade door dit halfslachtige gedoe is véle malen groter dan wanneer je gedurende een relatief korte periode gewoon alles op slot gooit. Het is nu toch onderhand wel overduidelijk dat een bepaalde groep het gewoon vertikt om zich aan te passen (ikke, ikke, ikke en de rest kan (letterlijk) stikken) en even níet dat feestje te vieren. Krijg je namelijk níets van! Maar ja, die hele generatie heeft kennelijk nóóit geleerd wat "nee nu even niet" inhoudt. Dus wat mij betreft liever nog vandaag dan morgen strenge maatregelen én bestraffen van overtredingen (voor zover ik begrepen heb, heeft bijvoorbeeld die feestende groep onder het viaduct niet eens een boete gekregen) want het "dat mag jij niet doen" vingertje werkt dus overduidelijk níet!!

21 respect 23-10-2020 12:17 op
Was helaas te laat wakker om het live te zien, wel daarna de analyses op CNN gevolgd. Wat mij vooral opviel is dat je héél duidelijk zag dat Trump vooraf zéér duidelijk geïnstrueerd is door mensen die wisten hoe die instructies te brengen. Jammer genoeg zegt zo'n debat niet heel veel, je weet niet wat de mensen uiteindelijk doen als ze hun kruisje op het formulier zetten. Voor de VS én de wereld hoop ik dat Trump géén 2e termijn krijgt!!

3 respect 23-10-2020 12:12 op
Dan wil ik u aanraden om CNN te kijken voor de analyses én de fact checks aangezien zij dat daar standaard in hebben. Om zoiets tijdens een debat te doen is lastiger aangezien er een grote hoeveelheid bronnen gecontroleerd moet worden. Nog even afgezien van wie je dat tijdens het debat laat doen. Levert ongetwijfeld gezeur op over partijdigheid etc En een fact checker in dienst van Fox (Faux) News zal héle andere facts vinden dan een onafhankelijke fact checker.

3 respect 22-10-2020 19:23 op
U vergelijkt appels met peren De meeste kinderen zijn niet ouder dan een jaar of 11 en die vergelijkt u met het staatshoofd die óók nog eens een voorbeeldfunctie heeft ... sérieus?!

16 respect 22-10-2020 19:16 op
En híer trek ik de lijn. Volgens alles en iedereen vormen kinderen "geen gevaar" en dan zouden ze dat nu opeens wél zijn?! In de buitenlucht is de kans op besmetting vrij klein en dan nú opeens groot?! FU hè om maar even te onderstrepen wat ik bedoel. Kinderen kunnen príma langs de deuren en voorverpakt snoep is al járen de trend. Als iemand symptomen heeft dan doe je domweg de deur niet open (lekker in het donker gaan zitten werkt ook!) of je zet een mandje met snoep buiten neer. Zóveel kinderen hebben hun verjaardag niet kunnen vieren door alle toestanden en dan zou je ze dit óók nog afpakken?! Hier hangen de lichtjes buiten én staat er traditiegetrouw een grote schaal met voorverpakt snoep klaar!

3 respect 22-10-2020 10:14 op
Ik zie veel gemopper op Facebook en wat ze allemaal van je weten. Tegen die mensen wil ik zeggen: je bent niet verplicht om een Facebook account te hebben, dan heb je ook géén last van "schendingen van je privacy" Of ik de dating optie zelf zou gebruiken? Géén idee, misschien wel. In elk geval leuk om even te bekijken, net als met andere dating apps (die ik overigens dramatisch vind, het merendeel blijkt uiteindelijk alleen op zoek te zijn naar seks)