NUjijStats voor Thijzer

8,001

Respect

Respect/dag 5.87
Respect/reactie 5.54

1,444

Reacties

Reacties/dag 1.06
Meeste reacties op 1 dag 14
Gestart op 02-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

17 respect 24-01-2022 21:50 op
Examenleerlingen zullen er niet mee geholpen zijn. Vervolgopleidingen, stages en eerste werkgevers zullen kritisch naar die generatie kijken vanwege hun kennisachterstand. Die poets je niet weg met een onvoldoende wegstrepen, dat moet je aa pakken door die kennis alsnog bij te spijkeren. Kortere vaka toe, langere dagen, kortom meer tijd besteden om de schade te beperken. Uiteindelijk lopen ze vast in het vervolgonderwijs en daar is niemand bij gebaat. Dit is een ruk oplossing, symptoombestrijding.

8 respect 24-01-2022 18:48 op
Het is gewoon stommigheid dat die cijfers niet worden gesplitst of geduid. Dat had gemakkelijk gekund maar omdat er geen systeem voor is, is dit wat 't is. En daar wordt beleid op gemaakt, kun je nagaan.

0 respect 23-01-2022 11:44 op
Oh ja, dat kan ook. Een beetje omslachtig en duur maar het kán.

0 respect 23-01-2022 10:59 op
Vegetariërs zijn inderdaad de bron van het probleem. Ze willen wel zuivel consumeren maar niet het dier dat het produceert. Zo'n koe heeft daarna voor hun ineens geen waarde meer. Wat aan lafhartig volk die vegetariërs.

0 respect 23-01-2022 10:37 op
Uranium en zeker Thorium is in ruim voldoende mate aanwezig inderdaad. Door de vraag te stellen toont u aan geen idee te hebben van hoe weinig grondstof je maar nodig hebt. Een vat kernafval... U kijkt teveel films. Maar toch, de opslag van ons kernafval gebeurt heel veilig inderdaad en als we overgaan op Thorium hoeven we het slechts 200 jaar op te slaan.

1 respect 23-01-2022 09:28 op
Ja, dat klinkt inderdaad als de gemiddelde millennial, opgevoed als sneeuwvlokje en allemaal bijzonder en uniek maar in werkelijkheid erg fragiel en overmoedig.

4 respect 23-01-2022 09:21 op
Kernenergie is alleen gedemoniseerd door de groene bewegingen die geen flauw idee hebben. Als ik mensen zie rondrijden met zo'n sticker "Stop Tihange" dan weet ik dat er nog een hel grote groep mensen is die geen flauw idee heeft hoe kernenergie werkt, hoe veilig het is en hoe weinig afval we ermee produceren. Kernenergie kost bijzonder weinig brandstof die gemakkelijk te delven is en het levert geen uitstoot op, behalve die tijdens het delven. De veiligheid is subliem en ik zou er met een gerust hart naast durven te wonen. Maar Duitsland heeft ze gesloten, de arme stakkers. Benieuwd hoe die straks hun huisje warm gaan stoken.

5 respect 23-01-2022 08:42 op
Er zijn geen logistieke problemen door de pandemie, dat is de grootste flauwekul. Handelaren en fabrikanten hebben de handel gefrustreerd en de prijzen opgedreven. Een schip met containers vaart met een handvol mensen de wereld over, daar doet corona niks aan. En in China draaien de fabrieken al lang op volle toeren door, daar trekt de overheid zich niks aan van covid en worden werknemers snel vervangen.

16 respect 23-01-2022 08:38 op
45.000 lines in je database en hij kan 't al niet meer aan. Ik neem dan aan dat het systeem loopt op een ZX Spectrum, een Commodore 64 of soortgelijke hardware? Wat een faalhazen. Zelfs een excelbestandje kan dit beter. Het is al 2 jaar lang gepruts van de bovenste plank en de verantwoordelijke ministers doen er niks aan. Het beleid wordt gebaseerd op cijfers maar die krijgen we niet goed in het systeem. Elke week storingen en het gaat maar door. Ik durf hardop te twijfelen aan de juistheid van de cijfers, als dat zo vaak fout gaat.

4 respect 23-01-2022 08:29 op
Voornamelijk jonge vrouwen hebben er last van heb ik elders gelezen. Zou het niet ook te maken hebben met een generatie sneeuwvlokjes die wel heel erg overgevoelig zijn? Glutenvrij, vega, powerfood en dan gek vinden dat je het even niet meer trekt. Ik zeg niet dat 't zo is maar dit klinkt als een nieuwe modeziekte. Waar we eerst ADHD hadden, toen fibromyalgie, glutenintolerantie en nu long covid. De link wil ik u niet onthouden natuurlijk : https://eenvandaag.avrotros.nl...

6 respect 22-01-2022 20:55 op
De MC Donalds moet zeker dat flesje innemen, dat is het hele principe van statiegeld. Dat ze het niet doen is strafbaar en dat kunt u melden bij ILT. Wij werken als bierbrouwers ook aan duurzaam gebruik van glazen flessen door gebruik te maken van de Bruine Nederlandse Retourfles. Die kost 10 cent statiegeld en uitgeven betekent ook innemen. Maar goed, wie wil het voer van de Mac nou ook?

2 respect 16-11-2021 12:27 op
Dan zou ik daar toch de afgelopen 6 jaar iets van hebben moeten merken? Maar niet dat deze dame er iets aan kan doen lijkt me. 3FM is in die jaren verworden tot een zender voor woke sneeuwvlokjes en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zulks door politieke druk is ingezet om de jeugd al vroeg te indoctrineren met over-the-top diversiteit. Je ziet het ook aan de keuze voor een zendermanager die op meerdere vlakken lekker divers is maar niet is gekozen vanwege haar kennis en kunde. Er is een hoop belastinggeld aan weggegooid en er luisteren steeds minder mensen naar die zender (hoewel dit de laatste jaren wel weer toeneemt, doch lang niet de aantallen van een decennium geleden) dus de doelgroep wordt duidelijk niet bereikt. Wat heb je dan nog aan een zendermanager die niks voor elkaar krijgt? Ik bedoel, haar taak is toch "managen" (de titel geeft het al een beetje weg). Jammer. Met dat geld hadden we betere dingen kunnen doen.

20 respect 16-11-2021 11:26 op
Had 3FM een zendermanager? Daar was de laatste jaren niets van te merken. Het zal we een diversiteitsdingetje zijn geweest, dat er niet iemand zat met verstand van zaken. Jammer, die zender is in 10 jaar tijd echt helemaal tot op het bot gesloopt.

1 respect 16-11-2021 09:45 op
Nederland doet weer niet mee met het WK. Zoals er nu wordt gespeeld met het weggeven van een 0-2 voorsprong gaan ze het niet redden. De zesjescultuur is al jaren gemeengoed in het Nederlands elftal en dat zie ik nu niet veranderen. "Ohne Holland fahr'n wir zu WM!" zongen de Duitsers in 2002. En dat gaan ze in 2022 weer uit de kast halen.

0 respect 16-11-2021 09:00 op
Een explosie in een atmosfeer zorgt inderdaad voor het wegslingeren van brokstukken. In het nagenoeg vacuüm waarin zich deze satellieten bevinden is geen sprake van een explosie. U heeft teveel James Bond of Startrek gekeken denk ik. Daarbij is de kans dat één fragment van de geschatte 1.500 stukjes het ISS raakt een heel stuk kleiner dan u zich voorstelt, kleiner dan dat het ISS wordt geraakt door een koelkast-formaat afgedankte satelliet op weg naar de dampkring (en die dus de 400km-laag doorkruist). En zelfs die kans is gruwelijk klein.

1 respect 16-11-2021 08:43 op
Een satelliet op 400km hoogte? Dat kunnen er niet veel zijn. De meeste satellieten bevinden zich een heel stuk hoger dan het ISS. Bovendien is de ruimte tussen satellieten immens. Je struikelt er echt niet over, zoals veel nieuwsberichten je willen doen geloven. Ik kan me goed voorstellen dat ook deze satelliet zich een heel stuk buiten de LEO hoogte bevond en dat het ISS alleen uit voorzorg de medewerkers heeft verplaatst (ze waren dus wel op tijd gewaarschuwd) en de brokstukken door de impact alleen maar verder van de aarde zijn geslingerd en uiteindelijk nog verder weg vliegen. Een deel zal naar de aarde terugvallen maar ook daarvoor geldt: de kans op impact is gruwelijk klein door de enorme afstand tussen de satellieten. Als Rusland op afstand satellieten wil kunnen uitschakelen, bijvoorbeeld van een bemoeizuchtig Amerika, dan moeten ze dat wel een keer kunnen testen. Amerika mag blij zijn dat het deze keer een satelliet van Rusland zelf was.

0 respect 13-11-2021 09:04 op
U bent niet bekend met de Thorium centrale waarvan het afval 100 tot 200 jaar radioactief blijft? Dat is zeer goed te overzien. Kernfusie is nog veel te ver weg dus we zullen de komende 50 jaar ons iets anders moeten laten invallen.

0 respect 13-11-2021 08:44 op
Als je goed had gelezen dan wist je dat er door de overheid regels zijn opgelegd die het nu onmogelijk maken om prioriteiten te stellen. Dus een netbeheerder wíl wel maar mág niet. Daarom moet de overheid ingrijpen.

1 respect 13-11-2021 08:42 op
Als het 's nachts niet waait dan heb je onvoldoende energie. Hoe los je dat op? De weg van wind- en zonne-energie is niet de juiste weg omdat opslag van energie simpelweg onvoldoende mogelijk is. Daarom hebben we centrales die moduleren aan de hand van de vraag, dat doen de zon en de wind niet. En de vraag meer spreiden is al zoveel mogelijk gedaan maar we hebben nu eenmaal een dag-nacht ritme. De enige oplossing om de klimaatdoelen te halen is daarom kernenergie.

1 respect 12-11-2021 07:26 op
Top idee. Ook invoeren voor rokers, dikkerdjes, mensen die voetballen of op wintersport gaan en oude mensen. Die drukken ook allemaal te hard op de zorg.

1 respect 11-11-2021 12:55 op
Als ik dat zo lees dan moeten mensen na het werk dus NIET naar huis want daar vinden de meeste besmettingen plaats. Beter dus naar café of theater!

2 respect 11-11-2021 12:53 op
Het theater gaat 2 weken dicht. Als de overheid dat financieel compenseert dan kunnen alle producties extra lang draaien en kan er per saldo meer geld verdiend worden. Nee, de branche trekt weer een lang gezicht en denkt alleen in problemen. Overigens hebben ze wel gelijk in het feit dat de overheid hun eigen QR-beleid hiermee bekritiseert.

1 respect 11-11-2021 08:06 op
Als de super een lagere prijs voor vlees vraagt, dan draagt dat niet automatisch bij aan meer consumptie. Als de biefstuk in de aanbieding is, ga ik niet ineens vlees eten. Andersom wel: als vlees structureel duurder gaat worden dan ga ik op een gegeven moment wel overwegen om wat anders te kiezen. Dus stunten met vleesprijzen maakt de consumptie niet automatisch hoger dus waarom daar kritiek op hebben?

5 respect 11-11-2021 08:04 op
Dat wordt gewoon wederom een drama. Elk jaar is het feest bij PostNL en elk jaar kondigen ze aan dat ze er klaar voor zijn. Zal best dat ze dat vinden maar tot nu toe is het nog geen enkel jaar goed gegaan.

30 respect 11-11-2021 07:14 op
Het verbaast me niks. Het boekje kon zelfs wel bewust "verloren" zijn om het onderzoek te frustreren zodat er geen vuiligheid naar boven kan komen. Wie weet wie er nog meer bij deze deal betrokken zijn geweest en die dat liever niet openbaar krijgen. Als de inhoud van het boekje bekend wordt, kon het zomaar zijn dat het onderzoek dichtklapt en we er nooit meer iets van horen. Let maar op, dit is geen toeval.