NUjijStats voor Thomas_Kievit

3,710

Respect

Respect/dag 3.28
Respect/reactie 4.62

803

Reacties

Reacties/dag 0.71
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 24-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 20-07-2021 19:04 op
@Vuurvlieger Dit soort ''schikkingen'''zijn een begin. Kijk maar naar de tienduizenden rechtszaken die zijn aangespannen tegen chemiereus Monsanto, omwille van het onkruid verdelging product Round Up. Goed, dat is weliswaar geen farmaceut, maar ook daar zijn vele slachtoffers door gevallen omdat men verzweeg wat voor chemicaliën en werden gebruikt. Dit leidde bij heel veel mensen tot verschrikkelijke ziektes, zoals (huid)kanker. Als dit soort bedragen een slag kunnen uitdelen bij zo'n gigant, dan kan ik dat alleen maar toejuichen.

2 respect 20-07-2021 18:52 op
Wat is het toch geweldig om dit soort berichten te lezen! Het toont aan wat de macht van de farmaceuten allemaal teweeg heeft gebracht. Zij zijn indirect betrokken bij het verstrekken van dit soort verslavende middelen en dienen hier keihard voor gestraft te worden. Ja, ik weet dat farmaceuten onmisbaar zijn voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, helaas gaan de praktijken van veel farmaceuten veel verder dan dat. Het draait allemaal om geld. Hoe meer, hoe beter. Hoeveel mensen daar slachtoffer van worden maakt ze niet uit, zolang het geld maar binnen blijft stromen doet men een vreugdedans.

1 respect 18-07-2021 14:16 op
Poeh, alweer een excuus. Tegenwoordig kan men niet zonder excuses maken voor dingen die echt nergens over gaan lijkt het wel.

3 respect 18-07-2021 14:11 op
''Maar de olieprijzen liepen de afgelopen maanden hard op, omdat met het economisch herstel de vraag naar brandstoffen ook weer toeneemt.'' Onzin. Er werd al veel langer voor de coronacrisis getracht de olieproductie omlaag te brengen om zo de prijs voor een vat olie op te krikken. Echter lukte dit steeds niet omdat voornamelijk Rusland dwars lag en vrolijk verder ging met hun productie. Nu er weer meer vraag is naar olie, had hier makkelijk op ingehaakt kunnen worden, echter is het een tijd langer laag gehouden om zo de prijs voor een vat olie fors omhoog te stuwen en meer winst te maken.

1 respect 15-07-2021 16:51 op
Tot dusver 130 landen voor en 5 landen tegen. Ik vermoed dat het niet lang duurt voordat die 5 landen die nu tegen stemmen ook overstag gaan, aangezien het steeds minder aantrekkelijk wordt voor grote bedrijven om op welke manier dan ook belasting te ontwijken. Overigens ben ik wel van mening dat wij hier in Nederland ons echt dood moet schamen da wij al jaren lang in de top 5 staan van de EU van belastingontwijkende landen..

3 respect 14-07-2021 16:24 op
Slim toch van de ECB? Ze gaan dit onderzoeken omdat met er met de huidige digitale munten niets verdient kan worden. Waarom anders zouden steeds meer landen de digitale munten (willen) gaan verbieden? Er zit namelijk niets van de overheid tussen en ja, dat is natuurlijk hartstikke zuur voor ze om er niets aan te verdienen.

3 respect 14-07-2021 16:00 op
Uiterst treurig. Ben je 6,5 jaar samen, ook nog eens verloofd en dan toch nog uit elkaar. Ja, als het niet meer werkt, dan werkt het niet meer. Maar ten alle tijden toch erg pijnlijk. Heel veel sterkte Hugo en Sander!

2 respect 14-07-2021 15:55 op
Stephen Hawking zei destijds al dat de mensheid slechts nog 200 jaar zal bestaan. Globale veranderingen, teveel mensen op deze planeet, vervuiling, weersinvloeden die steeds langer aanhouden en steeds heviger zullen zijn brengen onze voedselbronnen ernstig in gevaar brengen. Ik zeg niet dat we niets moeten doen, maar waar van mij de nadruk op mag komen te liggen is het stoppen van o.a. overbevissing van de oceanen, het drastische afbouwen van het consumeren van vlees (wereldwijd moet gewoon de veestapel gigantisch omlaag), er moet ook meer focus komen te liggen op het opruimen van onze oceanen en rivieren. Ik mis dat soort dingen namelijk nog al..

2 respect 14-07-2021 15:48 op
Als dat wapen inderdaad echt is en het motto is ''dat wapens voor iedereen zijn'', heb ik een vermoeden dat dit een wapen is wat is geproduceerd voor kinderen. Het wordt hoe lang hoe gekker daar in Amerika.

6 respect 12-07-2021 20:15 op
Heel sneu. Mooie leeftijd wel om heen te gaan. Bijzonder om te zien hoeveel deze man heeft gedaan in zijn leven. Hij heeft zijn rust verdiend.

16 respect 12-07-2021 18:47 op
Mooi zo'n onderzoek! Het is in een eerder onderzoek al naar buiten gekomen dat (voor de coronacrisis uitbrak uiteraard) van de 500.000 vluchten die Schiphol per jaar verwerkte, de helft (!) er van vrijwel niets opleverde voor de staat. Dat kan dus als kiespijn gemist worden als je het mij vraagt. Overigens kunnen de plannen voor een Schiphol op de Noordzee met een geschat prijskaartje á €35 miljard ook linea recta de prullenbak in.

1 respect 11-07-2021 20:53 op
410 van de 436 zetels? Hmm, waar hebben we zoiets eerder gehoord?

6 respect 08-07-2021 22:46 op
@Dennis Die schepen zijn er toch alsnog door gegaan?

5 respect 08-07-2021 22:03 op
Mooi opgelost? Te gek voor woorden zult u bedoelen? Dat bedrag is werkelijk nergens op gebaseerd, sterker nog : de lading van dat schip had nog niet eens die waarde.

3 respect 08-07-2021 21:53 op
Het zoveelste voorbeeld at quota's voor beroepen niet werken. Hetzelfde gaan we krijgen als er een X % vrouw in het management moet zijn of een X % mensen met een migratie achtergrond op de werkvloer. Hoezeer ik al die mensen een goede baan gun, dergelijke quota's werken simpelweg niet omdat de mensen of de kennis niet hebben voor een vak, of omdat er bepaalde beperkingen zijn (zoals in bovenstaand artikel) waardoor iemand ergens niet of niet goed kan functioneren. Frankrijk en Duitsland hebben allebei al een wet die het bedrijven verplicht om quota's in te voeren voor verhoudingen van man en vrouw op de werkvloer. Zo was er een paar maanden geleden een zaak in Parijs (ik meen een apotheker) zie een boete kreeg van maar liefst €90.000 omdat er te veel vrouwen werken (ofwel, de verhouding man / vrouw stond niet gelijk aan wat de wet voorschreef). Is dit nou echt wat wij willen?

3 respect 30-06-2021 07:50 op
Het verdient ook zo lekker. Vorig jaar was de export van vlees goed voor €8,8 miljard. Tja, die cijfers blijven toch belangrijk hè voor de staat?

20 respect 30-06-2021 07:49 op
De veestapel hier in Nederland is echt buitenproportioneel groot en moet drastisch gehalveerd worden! Is het niet vanwege de uitstoot van stikstof, dan is het wel vanwege het leed die vele miljoenen dieren moeten doorstaan. Waarom worden er nog steeds mega stallen gebouwd als er al heel veel problemen zijn in deze sector?

4 respect 29-06-2021 13:35 op
Eeuwig zonde. Toch vraag ik mij af waarom het bedrijf er mee is gestopt?

3 respect 28-06-2021 14:40 op
@PietroD Nou ik ben er best wel over te spreken. Gisteren toevallig nog een gegeten. De pizza's van Domino's daar in tegen....

3 respect 28-06-2021 10:48 op
Ik vraag mij dan af hoe het zit met de neutraliteit van uitgeverijen als er zo ontzettend veel bedrijven onder een eigenaar vallen...

1 respect 28-06-2021 10:30 op
Ik heb het al vaker geschreven en ik schrijf het hier nog maar een keer : eeuwige bestaat niet. Leuk dat er telkens berichten naar buiten worden gebracht als 'export weer gestegen', 'haven Rotterdam kreeg meer goederen te verwerken' enzovoort. Op een gegeven moment is er een grens bereikt en nu heeft corona ook nog eens een flinke slag geslagen in de import en export van goederen. Geeft niets, voor het milieu is het gunstig. We moeten alleen nog iets doen aan de weg gooi maatschappij waar we in leven.

0 respect 27-06-2021 13:32 op
@fwmt Wat raar dat er dan zo weinig van profiteren van die welvaart? Ik wordt een beetje moet van die eeuwige ''ja kijk eens even hoe rijk wij zijn'' argumenten die schip noch wal raken. Waarom groeien onze lasten al ruim 10 jaar op rij? Omdat het geld bijna niet meer bij grote bedrijven vandaan komt. De laatste 8 (!) kabinetten hebben er zelf voor gezorgd dat bedrijven steeds minder en minder af hoeven te dragen aan de staat. Kijk eens naar Shell : verkast simpel zijn hoofdkantoor naar Engeland omdat het geen belastingvoordeel van €2 miljard kreeg. En houd alsjeblieft op met 'ja maar ze zorgen wel voor werkgelegenheid'. Joh. En zijn nou ineens alle banen van Shell verdwenen? Nee natuurlijk niet. Shell en heel vee andere multinationals hebben het voor het zeggen. Zoals ik al zei : het financiële systeem moet wereldwijd op de schop. Laat Joe Biden daar maar heel gauw werk van maken en alle andere landen het overnemen zodat er betere verdelingen komt over de lasten en meer welvaart komt

2 respect 27-06-2021 13:13 op
@fwmt ook dat kan zo naar fabeltjesland gestuurd worden. Ja, die mensen zijn er inderdaad. Maar geldt dat dan gelijk voor iedereen? Nee natuurlijk niet. Steeds meer en meer mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Kijk eens naar alle lasten die enorm gegroeid zijn : sinds het aantreden van Rutte 1 zijn onze lasten met ruim 55 % gegroeid, ruim 60 % van het loon gaat naar de vaste lasten, jaarlijkse heffingen zoals waterschapsbelasting, afvalstoffenheffing etc. groeien ieder jaar weer. Wanneer houd dit op?

10 respect 27-06-2021 13:05 op
@watikzegisdewaarheid ja hoor, daar gaan we weer.. ''basisinkomen''. Weet je, ik ben opgegroeid met de mentaliteit dat als je geld wilt hebben, dan moet je je handen laten wapperen. Ik heb niet anders gedaan en zal ook niet anders willen. Ja er zijn zat mensen die het door omstandigheden (zoals medische redenen) niet kunnen, maar waar we hier in Nederland eens moeten stoppen is het onzinnig rondpompen van belastinggeld in de vorm van subsidies. Heb je een sociale huurwoning? Subsidie. Zit je onder een bepaald inkomen? Zorgtoeslag. Heb je kinderen? Toeslag. Wat denk je wat dat allemaal niet kost? Als de die 3 dingen eens schrappen en daar tegenoverstelling dat de inkomstenbelasting DRASTISCH omlaag gaat (ikzelf zou opperen voor een tweetaks van 25 % tot een bruto inkomen van €45.000 per jaar, alles daarboven betaalt 35 %) Belasting op overuren verlagen naar 30 % (dat staat nu op 52%) BTW terug naar 16%

2 respect 27-06-2021 12:56 op
@Moccona Als je een wereldwijd systeem op de schop wilt gooien, dan zul je toch met alle landen aan de tafel moeten gaan zitten om de lasten eerlijk te verdelen (dus de grote bedrijven gaan fors mee afdragen en krijgen ook geen belastingvoordelen meer). Gelukkig wordt daar nu onder leiding van Joe Biden werk van gemaakt. En nee, dat is niet het enige wat er moet gebeuren. Lande zitten tot aan hun nek in de schulden en die schuldenberg wordt alleen maar groter en groter. Het huidige systeem is kapot. Rentes historisch laag, spaartegoeden leveren niets meer op, als een land geld leent, krijgt ze geld bij (whut?), er word massaal geld bijgedrukt (dat leidt tot hyperinflatie).. Kortom, dit stelsel stort als een kaartenhuis in elkaar als het zo door gaat.