NUjijStats voor Thomas_Kievit

2,781

Respect

Respect/dag 3.12
Respect/reactie 4.28

650

Reacties

Reacties/dag 0.73
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 24-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 26-11-2020 11:40 op
Eer dat er weer wat herstel is voor deze producent zijn we wel weer een maand of 4 / 5 verder denk ik. Maar ja, voor welke producent is dat niet het geval? Vrijwel alle sectoren lijden onder de corona crisis.

7 respect 17-11-2020 07:28 op
Ik moest gisteren al lachen toen ik las dat het VK vanaf 2030 mogelijk al geen benzine en diesel auto's meer wilt gaan verkopen. Leuk, maar wie kan zich zo'n peper dure elektrische auto of waterstof auto veroorloven? Niet veel mensen in ieder geval. En ook dit bericht is wederom een sterk staaltje mission impossible. Wordt het nou niet eens tijd dat ze in Brussel een stuk minder gefocust zijn op dat verduurzamen en ook met name op het verminderen van stikstof en CO2 uitstoot? Veel doelen zijn al amper haalbaar, dus ook dit is er weer eentje van de open deur universiteit.

0 respect 17-11-2020 07:24 op
Klinkt leuk, al dat verduurzamen en een groene label. Maar wat betekent dat in de praktijk? De klimaatdoelen die zijn gesteld door Brussel zijn al lang door geschoten. Nu is het de huizenkoper die op de nodige kosten wordt gejaagd (zo'n korting klinkt leuk, maar als een woning niet duurzaam genoeg is, moet daar ook flink in geïnvesteerd worden wat tienduizenden euro's kan kosten). Maar ook andere problemen zullen vroeg of laat voor de nodige kosten gaan zorgen, denk aan problemen met de fundering bijvoorbeeld. Misschien dat de Europese Commissie dat pedaal om duurzaam te zijn wat minder ver moey in trappen?

2 respect 16-11-2020 07:51 op
Klinkt aardig, die inkomstenbelasting en toeslagen afschaffen, maar dat moet wel met iets gecompenseerd worden aangezien er dan niets binnen komt bij de overheid. Ik ben voorstander van een tweetaks : 25 % belasting tot €45.000 bruto per jaar, alles daar boven 35 %. Op die manier kan je ook de nodige toeslagen afschaffen.

5 respect 16-11-2020 07:45 op
Tja, ook dit is weer een discussie die waarschijnlijk nooit een eind zal kennen. Ik vraag mij af hoe men denkt dat dit betaalt gaat worden?RTL-Z besteedde enkele maanden geleden al aandacht aan dit onderwerp en berekende dat het maar liefst €86 miljard (!) per jaar zou gaan kosten als iedereen een basis inkomen zou krijgen. Waar komt dat geld vandaan? Begrijp mij niet verkeerd, ik heb een goed salaris, maar ik betaal mij wel helemaal scheel aan belasting (49,05 % inkomstenbelasting), ik kom niet in aanmerking voor sociale huur en ik heb ook helemaal nergens recht op verder. Dus als dat basis inkomen er komt, moet ik dan nóg meer gaan betalen om dit te gaan bekostigen? Lijkt mij niet eerlijk in ieder geval. De Nederlandse belastingen zijn op een hoop vlakken al toren hoog. Dáár zouden ze nou eens iets aan moeten doen. Werken moet weer gaan lonen, niet enkel om de staatskas te spekken de de staatsschuld zo snel mogelijk omlaag te brengen.

1 respect 13-11-2020 17:41 op
Die noodwet is er al door heen, ook in de Eerste Kamer

2 respect 13-11-2020 17:41 op
Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet denken.. We zitten in een crisis, meerdere landen zijn bezig met het ontwikkelen van een vaccin (of hebben er al een), dus wat zou het nu zijn van het hacken? Concurrentie uitschakelen? Patenten stelen?

2 respect 13-11-2020 17:36 op
Toch blijf ik het apart vinden dat er nog steeds een Eerste Kamer nodig is om wetten goed te keuren of af te wijzen. Of in de toekomst te wijzigen. Als de Tweede Kamer al akkoord is gegaan met een wet en dezelfde partijen ook voor de meerderheid zorgen in de Eerste Kamer, dan is het toch overbodig, of zie ik het verkeerd?

2 respect 13-11-2020 17:30 op
Als ze zo graag de economie willen aan jagen, dan zal er toch echt meer gedaan moeten worden dan die overheidssteun. Als ze nou hetzelfde voorbeeld nemen als Duitsland en de BTW verlagen (dus van 21 % terug naar 16 %) en ook die op voeding verlagen dan heb je veel meer kans op het V effect.

5 respect 12-11-2020 08:55 op
Altijd makkelijk, zo'n crisis gebruiken om dingen sneller door te douwen..

1 respect 12-11-2020 07:51 op
Wellicht dat dit ook komt door de overheidssteun waar bedrijven aanspraak op kunnen maken?

0 respect 12-11-2020 07:41 op
Eer dat we daar antwoord hebben, zijn we weer een jaar verder. Ik denk dat we pas rond begin 2022 geconcludeerd kan worden of er bijwerkingen zullen zijn door dit vaccin.

5 respect 12-11-2020 07:39 op
@De_Alwetende, uw betoog is precies dat waar ik de rillingen van krijg. U bent er dus voorstander van, dat als iemand zich niet wilt vaccineren hij of zij gelijk minder vrijheden (terug) krijgt dan iemand die dat wel doet. Dit is werkelijk te zot voor woorden. Een vaccinatie tegen dit virus staat niet direct garant voor minder besmettingen. Er is nog helemaal niks bekend over de werking er van. Oké, volgens de farmaceut zou het vaccin "voor 90 % doeltreffend zijn." Maar hoe zit dat allemaal op de lange termijn? Gaan we mensen pas inenten als zij positief getest zijn of gaan we net als met de griepprik al op voor hand maar vaccineren? Dit kan geen redenering zijn om de een meer rechten te geven dan een ander.

8 respect 12-11-2020 07:26 op
Dat er misstanden zijn is al langer bekend dan vandaag. Maar dit slaat werkelijk alles. Belachelijke reactie van DHL "dat zij zich hier niet in herkennen." De inspectie heeft anderhalf jaar lang onderzoek gedaan en als er iets onafhankelijk is, dan is het de inspectie wel. Ik hoop dat er drastische maatregelen worden genomen hier tegen en dat er indien noodzakelijk sancties worden opgelegd bij deze bedrijven.

0 respect 11-11-2020 10:42 op
U spreekt u zelf tegen in uw laatste reactie

12 respect 11-11-2020 10:41 op
Ze krijgen de nodige tientallen miljarden van Europa onder het mom "financiële steun voor de schade door corona". Ook wil Italië een slordige €28 miljard voor "werktijdverkorting". Dus wie is er nou echt gek?

7 respect 11-11-2020 10:36 op
Zoals u al schreef : wat vaak (net) goed gaat. Deze valpartij had fataal af kunnen lopen voor Jakobsen. Dat hij er weer volledig boven op komt na zo'n klapper mag een wonder genoemd worden. Ik vind de sanctie passend. Er moet nou eenmaal een duidelijk statement gemaakt worden dat dit niet zonder straffen kan blijven.

0 respect 03-11-2020 23:42 op
Er zijn meer instuten die waarschuwen voor de rem die nu op de economie staat. Als dit gedoe met corona niet snel wordt aan gepakt (er moet meer gedaan worden om zo veel mogelijk te laten draaien) dan kan die uiteindelijk meer dan een miljoen mensen hun baan kosten! Dat is een scenario waar we absoluut niet naar toe willen gaan, want dat zal de crisis alleen nog maar langer en zwaarder maken.

0 respect 03-11-2020 23:38 op
Ik hoop dat de eerste zin in uw reactie sarcastisch is bedoeld. Hoe wel Nederland een kennis economie is (althans, daar wordt vol op in gezet) is een groot deel van de beroepen wel degelijk vervult door lager opgeleiden. Denk aan logistiek, hét kloppend hart van onze economie. Of wat dacht u van de zorg, bouw? Ook deze sectoren vragen meer eisen (lees papieren) maar het is bij lange na geen hogere opleiding, voornamelijk MBO. Ik ben er een van.

2 respect 29-10-2020 08:37 op
Ben benieuwd wat er uit gaat komen wat betreft de onderzoeken. Hoewel Ron Jeremy een vrij hoog testosteron gehalt had (ik las ooit eens in een interview dat hij seks heeft gehad met meer dan 4000 (!) vrouwen in de adult industry) en waarschijnlijk ook heel wat geld heeft binnen geharkt, vraag ik mij af in hoeverre het gaat om er wellicht een slaatje uit te slaan? Dat van dat destijds 14 jarige meisje vind ik al helemaal moeilijk om te geloven, maar dat is aan de aanklagers om dat te bewijzen in de rechtszaal

18 respect 20-10-2020 14:22 op
Vreemd dat de beste man zich niet kon of wilde legitimeren, terwijl hij zelf agent is en dus weet hoe het moet. Ook betreffende het mishandelen zoals hij beweert roept vraagtekens op. Een agent is getraind om zoveel mogelijk deëscalerend te werken, al helemaal op het bureau. Er zal ongetwijfeld het nodige gebeurd zijn waar wij geen weet van hebben.

0 respect 16-10-2020 16:18 op
Ik vrees dat ''The war on drugs'' een verhaal zonder eind is. Het is met geen pen te beschrijven hoe smerig, maar ook hoe ontzettend machtig die wereld is. Als je alleen al kijkt naar Mexico, Columbia, Peru en Bolivia : dit zijn zeer groot producerende landen van o.a. cocaïne. Met het bestrijden onder de gebruikers alleen kom je er niet. Dat is dweilen met de kraan open...

1 respect 16-10-2020 16:08 op
Goed om te lezen dat ook deze keten in Nederlandse handen blijft! Ik ben benieuwd wat Michiel Witteveen van plan is met BCC

3 respect 23-09-2020 19:54 op
@jaunito vergeet echter niet dat de bevolking in Europa al aan het inkrimpen was en dat er vanwege de enorme vergrijzing in Europa nog veel minder populatie zou zijn. Maar ja, als we alle grenzen wagenwijd open zetten en iedereen maar binnen laten komen....

6 respect 23-09-2020 19:40 op
Als ik nu kijk hoe de wereld er voor stond voordat de corona crisis uitbrak, denk ik persoonlijk dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat dit tot een einde zou komen. Eeuwige groei bestaat niet, steeds meer miljonairs en miljardairs op deze aardkloot (ofwel, het gat tussen arm en rijk wordt met de dag groter en groter), de druk op de grondstoffen stond nooit zo torenhoog als vandaag de dag terwijl dit ook ernstig ten koste gaat van het milieu. Kortom, het was eigenlijk gewoon wachten totdat die deksel op de neus kwam. En dat is nu met het corona virus gebeurd. Ik kan mij ook niet voorstellen dat we ooit weer terug gaan naar het niveau van voor corona crisis. Veel bedrijven zijn personeel en materieel aan het afstoten, denk aan vliegtuigmaatschappijen, rederijen enzovoort. Ook worden en minder auto's verkocht en ga zo maar door. En misschien is het niet eens zo heel erg als dit zo blijft. Het enige wat ons kan helpen is een totale reset van de wereld...