NUjijStats voor Unamuno

3,060

Respect

Respect/dag 12.44
Respect/reactie 3.1

986

Reacties

Reacties/dag 4.01
Meeste reacties op 1 dag 26
Gestart op 31-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 01-12-2020 13:58 op
Wat is er mis in dit land dat je niemand meer kan aanspreken zonder onmiddellijk met verbaal of fysiek geweld te ontmoeten? Er is heel veel mis in dit land. Het is totaal verziekt.

0 respect 01-12-2020 13:57 op
Een voorzitter van de burgemeesters kliek die niets anders doet dan het balletje naar het kabinet of naar de burgers te schuiven. En dan nu weer BOA’s die er niet klaar voor zijn. Politiek en ambtelijk Nederland begint steeds meer op een zwijnenstal te lijken. Tijd voor uitmesten.

2 respect 01-12-2020 13:49 op
Het wordt wel eens giechelend gezegd: Nederland is de 51e staat van de USA. In sociaal opzicht lijkt het inderdaad op een Amerikaanse staat. Het handhavingsniveau en de belastingdruk wijken er echter wel sterk van af. Dat eerste ligt op het niveau van Madurodam, dat laatste meer op het niveau van Scandinavisch land. Alleen in Scandinavië bieden de overheden service, passende maatregelen en duidelijkheid. Iets dat je in Nederland niet meemaakt.

2 respect 01-12-2020 13:44 op
Inderdaad. En daar zijn ze ook nog aan het zingen. Lees: aan het rond spetteren. Het is aan iemand die geen Nederlander is niet uit te leggen wat er in Nederland allemaal gedaan en (na)gelaten wordt. In sociaal- en in handhavingsopzicht is er maar één kwalificatie voor het land: a failed state.

4 respect 01-12-2020 12:22 op
De handhaving blijft het onderschoven kindje van Nederland. Ik begin mij zo langzamerhand af te vragen waarom de belastingdruk in Nederland toch zo hoog is. Het geld lijkt in ieder geval niet naar wetshandhaving te gaan. Ik hoop dat we straks met vaccineren weer geen puinhoop krijgen. Organiseren schijnt voor Nederlandse politici en ambtenaren toch wel meer dan een ‘dingetje’ te zijn.

1 respect 01-12-2020 12:18 op
Mm. De correctie wordt niet geheel aangepast. Het gaat om het toetsen van de uitvoering van de bestaande wetgeving. Dan alsnog dient dit te geschieden door mensen die niet bekend staan als uitgesproken pro of contra.

6 respect 01-12-2020 12:15 op
Ook al heb ik veel kritiek op het (non-) handhaving beleid van deze minister, in deze lijkt mij dit een terechte zaak. Een raadsheer die bekend staat als voorvechtster van euthanasie lijkt mij geen goede kandidaat om in de commissie plaats te nemen. In Nederland bestaan zeer zorgvuldige procedures op dit gebied en de toetsing van die zorgvuldigheid van wetsuitvoering dient boven alles gewaarborgd te zijn.

6 respect 01-12-2020 09:29 op
Vreselijk, die gemeenplaats “met de kennis van nu”. Zodra daar tegenwoordig iemand over begint, denk ik ‘wat heb je te verbergen?’.

5 respect 01-12-2020 09:27 op
In Duitsland is het optimistische scenario dat iedereen (lees: 70% die nodig is voor groepsimmuniteit) aan het einde van 2021 ingeënt is. Tel er voor Nederland maar een half jaartje bij. We lopen immers de hele tijd al achter met maatregelen.

4 respect 01-12-2020 09:26 op
Een ministerie dat er een half jaar over doet om testen op orde te krijgen, een wetenschappelijk instituut dat de mondkapjes-discussie een andere draai geeft, een minister-president die zegt geen dictator te zijn als ie bedoelt te zeggen dat handhaving in Nederland niet erg de gewoonte is, een voorzitter van de veiligheidsregio’s die zegt dat winkeliers zelf verantwoordelijk zijn voor handhaving.. Hoe zal dat straks met de vaccinaties gaan?

0 respect 01-12-2020 08:55 op
Iets wat bewezen minder werkt dan mondkapjes is een beroep doen op het gezonde verstand en eensgezindheid van Nederlanders.

1 respect 01-12-2020 08:53 op
Nee, mensen met een mondkapje houden echt niet meer afstand. Anders zouden er weinig besmettingen in Spanje geweest zijn. Waar iedereen altijd bovenop elkaar kruipt. Je zou trouwens ook kunnen proberen wat ik doe: afstand vragen en er op wijzen dat zonder dat de ellende langer duurt, de cafés langer dichtblijven en meer mensen hun baan kwijt raken. Gek genoeg werkt het.

0 respect 01-12-2020 08:48 op
Je houdt in dit landje je hart vast. Het organiseren van testen duurde ruim een half jaar. Over het nut en onnut van het mondkapje werd langer gediscussieerd (honderden miljoenen Europeanen dragen ‘m al een half jaar). Hoe zal dat straks met de vaccinatie gaan?

1 respect 30-11-2020 20:22 op
Uh? Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘heb je dat in het sufferdje gelezen?’.

2 respect 30-11-2020 20:19 op
En dan misschien eens combineren met het aantal doden, dat nu ook een stuk lager ligt. Er wordt heel wat afgerommeld in Nederland. Als dat al voor de algemene bevolking geldt, dan hoeven we echt niet te verwachten dat ministers in het kabinet, of zelfs de MP, een ander slag mensen is dan de gemiddelde Nederlander. We zullen het moeten doen met dit zigzag kabinet, dat maar een beetje aan rommelt en frommelt.

0 respect 30-11-2020 20:15 op
Het kabinet had eerder in het jaar gezegd dat alle nertsfokkerijen gesloten zouden worden als zich op enig moment voor 18 augustus nog nieuwe besmettingen zouden aandienen. Die zijn er in veelvoud geweest, maar het kabinet kwam de belofte niet na. Bij mijn weten heeft er ook geen onderzoek naar eventuele besmettingen op mensen agv overdracht door nertsen plaatsgevonden. Zoals in Denemarken gebeurde. En zo rommelt en frommelt het kabinet verder met het zigzag optreden in de virus verspreiding.

0 respect 30-11-2020 14:10 op
Pfizer, Janssen, Astrozenica. Behoort Moderna bij één van deze drie? Of is het nummer vier?

2 respect 28-11-2020 15:44 op
Mijn reactie is er ook één van ‘dan de geldkraan maar dichtzitten, en als je wilt kan je vertrekken’. Zo simpel is het natuurlijk niet. We vergeten trouwens ook al te makkelijk dat de verre voorouders van het Hongaarse, maar vooral van het Poolse volk hun bloed hebben gegeven in de strijd tegen het oprukkende Osmaanse rijk. Dankzij hen hoeven wij nu niet 5 maal per dag ons kleedje richting Mekka uit te rollen. Orbán vind ik een ongelikte beer eerste klasse, eentje die qua gedachtengoed niet zo ver van Likoetjenko af zit. Hij schoffeert niet alleen Europese waarden maar net zo makkelijk Europese politici. Dat kan echt niet. Voorzitter Duitsland zal al haar kracht en diplomatie moeten aanwenden om de beide landen binnenboord te houden. Dat is ook het Duitse (en dus Europese) geostrategische belang. Het Europese landbouwfonds keert jaarlijks vele miljarden uit aan Polen en Hongarije. Als daar niet ergens een sleutel tot een oplossing ligt, zie ik het somber in.

2 respect 28-11-2020 15:27 op
Hongarije staat eerder onder invloed van China (is ondertekenaar van het Belt- and Road Initiative) en flirt met Rusland. Dat staat haaks op de EU-belangen. Wat mij betreft wordt Hongarije het stemrecht ontzegd. Als ze dan willen, kunnen ze vertrekken.

2 respect 28-11-2020 15:23 op
Hongarije moet de EU maar verlaten. Het ontvangt jaarlijks miljarden EU-geld en levert er niets voor terug aan Europa. Polen vind ik een lastiger verhaal. EU-voorzitter Duitsland moet toch in staat worden geacht met dat land een akkoord te bereiken. Het breekt nu op dat groot-profiteur Frankrijk (nu netto-betaler) nooit haar landbouwhervormingen voor elkaar gekregen heeft. De subsidie voor landbouw heeft een absurde omvang en is niet meer van deze tijd.

0 respect 28-11-2020 12:51 op
Helaas keren ontwikkelingen nooit om. Ook ik zou het fijn vinden als we alleen spullen zouden kunnen kopen die een lifetime meegaan. In Italië zijn nog veel kleine bedrijfjes, vaak familie bedrijfjes, waar mooie en duurzame spullen gemaakt worden. Maar de economische en sociaal-economische structuur hebben de -pakweg- laatste tweehonderd jaar een grondige verandering meegemaakt als gevolg van industrialisering en massaproductie. ‘Was einmal war, kommt nie wieder‘. Op kleine schaal vindt het nog steeds wel plaats, inderdaad tegen prijzen die een veelvoud zijn van de rommel die door grootschalige productieprocessen wordt uitgebraakt. ‘Goedkoop, is duurkoop’, zei mijn moeder altijd.

2 respect 28-11-2020 12:27 op
Geheel mee eens. Een prachtige atleet, die altijd in dienst van het elftal zijn spel speelt. Net als Rijkaard ondergewaardeerd werd, wordt Wijnaldum dat nu.

0 respect 28-11-2020 12:24 op
U geeft het beste voorbeeld uit de hedendaagse geschiedenis van verkeerde en catastrofale beslissingen. Vooropgesteld dat vrijwel geen enkel regime in Arabische Staten enige vorm van waardering te geven valt, was en is Assad het legitieme staatshoofd van Syrië. Nederland heeft actief bijgedragen aan de chaos en instabiliteit in de regio. Hoe kwalijk de rol van Turkije in dit conflict ook is, het land neemt in ieder geval de verantwoordelijkheid miljoenen Syrische vluchtelingen op te vangen. In Nederland wordt er alles aan gedaan om zelf enige duizenden asielaanvragen van deze groep tot een minimum te beperken. Hypocrisie ten top.

0 respect 28-11-2020 12:14 op
Ik heb een enorme hekel aan de uitdrukking ‘met de kennis van nu’ dat te pas en te onpas als excuus gebruikt wordt. In dit geval betekent het: ‘we wisten eigenlijk niet waaraan we begonnen’. Dat was jaren daarvoor ook al in Afghanistan gebeurd. Rutte is notabene historicus, dus juist hij had moeten weten dat de hele regio één groot wespennest was en is, door de hele geschiedenis heen. Het zal een ondoordacht besluit geweest zijn dat genomen is tussen de bestudering van ‘koopkrachtplaatjes, variant 56 C’..

2 respect 28-11-2020 11:55 op
U roept maar wat. Historische volkomen onjuist.