NUjijStats voor VulpesInculta

3,808

Respect

Respect/dag 4.05
Respect/reactie 2.86

1,333

Reacties

Reacties/dag 1.42
Meeste reacties op 1 dag 19
Gestart op 07-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

5 respect 22-11-2020 11:06 op
De bewijzen die u beweert te hebben, wil ik zien. Ik wil zien dat het percentage ongeldige poststembiljetten in Pennsylvania in 2020 1% was, of in 2016 0.03%, of in beide jaren een ander vergelijkbaar percentage. Daarmee komt u ook nu niet. U verwijst naar 'cijfers van de individuele staten'; daar heb ik toegang toe, dus vertel mij precies welke dataset u gebruikt en ik haal hem tevoorschijn.

1 respect 22-11-2020 11:04 op
"Als er zoveel getuigen zijn, waarom worden ze dan niet ondervraagd? Wellicht omdat advocaten weten dat liegen in de rechtszaal strafbaar is" Ook hier blijkt juist ú niet over de feiten te beschikken. Ze hoeven helemaal niet in de rechtszaal te komen om vervolgd te worden als ze hebben gelogen. Ze hebben affidavits getekend; dat zijn documenten die onder ede zijn getekend met uitdrukkelijke vermelding dat ze tot vervolging mogen leiden als ze onjuist zijn. Oftewel: als deze getuigen hebben gelogen, dan is het nu al mogelijk om ze strafrechtelijk te vervolgen. Daar hoeven ze niet eerst voor bij een rechtbank te getuigen.

0 respect 22-11-2020 11:00 op
"Feiten laten zien dat er niet meer/ niet minder ongeldige stembiljetten zijn verwerkt dan in voorgaande jaren." Welke feiten laten dat zien?

1 respect 22-11-2020 10:51 op
In Georgia is een 'recount' geweest, maar geen 'audit', en daar wringt het. Bij een 'recount' worden de stemformulieren opnieuw geteld (kwantiteit); bij een 'audit' wordt er ook gekeken of de stemmen wel geldig zijn (kwaliteit). Die laatste wil het team van Trump nu hebben, omdat alleen dáármee eventuele fraude kan worden ontdekt. De advocaten van Trump hebben in zowel Pennsylvania als Georgia getuigen die bereid zijn op straffe van meineed te getuigen dat ze hebben gezien dat er stemformulieren met ontbrekende, onjuiste of identieke/gekopieerde handtekeningen toch zijn geteld. Statistisch gezien is het ook aannemelijk dat er meer problemen zijn met poststemmen dan tot nu toe is ontdekt. In 2016, toen er veel minder poststemmen waren, werd ongeveer 1% van de poststemmen in Pennsylvania geweigerd om duidelijke gebreken. Dit jaar was dat slechts 0.03%. Dat wekt de suggestie dat er gebreken genegeerd of wederrechtelijk hersteld zijn door medewerkers van stem- of telbureaus.

4 respect 06-11-2020 19:21 op
Hier is alvast wat bewijs van het Amerikaanse ministerie van Justitie, op basis van informatie verzameld door de FBI. https://www.justice.gov/usao-m... "The FBI has recovered a number of documents relating to military ballots that had been improperly opened by your elections staff, and had the ballots removed and discarded, or removed and placed separately from the envelope containing confidential voter information and attestation. Specifically, a total of nine (9) military ballots were discovered to have been discarded. Seven (7) of those ballots when discovered by investigators were outside of any envelope. Those ballots were all cast for presidential candidate Donald Trump. (...) The majority of the recovered materials were found in an outside dumpster."

6 respect 29-10-2020 18:05 op
Deze schorsing scoort, grappig genoeg, eerder een punt vóór antisemitisme dan ertégen. Na een hetze, die over niet veel meer ging dan kritiek op Israël door een handjevol partijleden, is Corbyn vervangen door Keir Starmer, die uitdrukkelijk Zionistisch is en getrouwd is met een Joodse vrouw wiens familie in Tel Aviv woont. En de schorsing van Corbyn? Die komt na een rapport van de Equality and Human Rights Commission, waarvan de voorzitter David Isaac heet. Als er ooit een Joods complot was, dan is dit het!

2 respect 28-10-2020 13:46 op
"het scenario wordt niet door de meerderheid geaccepteerd als de waarheid" Weten we wat de mening van de meerderheid van de Nederlandse bevolking is over het al dan niet bestaan van pedofielennetwerken? Dat zou namelijk weleens heel anders kunnen gaan dan u denkt.

10 respect 26-10-2020 19:24 op
Het blijft me een naar gevoel geven, dat bedrijven die met z'n drieën praktisch de hele social media-markt bezitten, politiek geëngageerd zijn en bovendien belang hebben bij een bepaalde verkiezingsuitkomst (Twitter, Facebook en Alphabet/Google), zich steeds meer opstellen als feitenrechters en informatiepoorten. En voor de progressieven hier, die denken dat het goed is als de Democraten winnen, en dat het beperken van de invloed van 'misinformatie' van de kant van de Republikeinen iets goeds is: vergeet niet dat dezelfde bedrijven in Nederland volgend jaar een belang hebben bij een daverende verkiezingsoverwinning voor de VVD. Kiezen ze ervoor om hier eenzelfde beleid goed te keuren, dan wordt het niet Trump, maar Klaver, Jetten of Marijnissen die wordt afgeraden.

0 respect 26-10-2020 17:53 op
"Een verdronken dorp vinden is eigenlijk diep tragisch." Als er voldoende tijd is verstreken, dan is het positieve van het opdoen van kennis belangrijker dan het negatieve van het verdwijnen van het dorp. De mensen die hun land en hun huizen destijds zijn kwijtgeraakt, zijn er al eeuwen niet meer; wij zijn er nu wel om van die kennis te genieten.

0 respect 26-10-2020 12:00 op
Het wordt interessant om te zien wat er nu gebeurt. Want de oude grondwet was niet het probleem; structurele economische, demografische en politieke factoren waren het probleem, en die verdwijnen niet met een nieuwe grondwet. Hoe gaan de Chilenen reageren als ze een 'moderne' grondwet krijgen, maar nog steeds enorme moeite hebben met rondkomen in het dagelijks leven?

0 respect 24-10-2020 16:29 op
Eritrea praat over onafhankelijkheid van ontwikkelingshulp, maar feit is dat de Europese Unie dit jaar nog heeft toegezegd om €80.000.000 te betalen voor wegenbouw. Bovendien bestaat meer dan een derde van de Eritrese economie uit geld dat door Eritrese migranten naar het thuisland is teruggestuurd. Isaias Afwerki, de dictator van Eritrea, is een bedelaar die van de daken schreeuwt dat hij geen bedelaar is. Dat is volstrekt ongeloofwaardig.

0 respect 24-10-2020 16:15 op
Eritrea belooft weinig goeds, zelfs met alle hulp die het land nu al krijgt. De grond is droog en heet, meer nog dan in het naastgelegen Ethiopië. Grote delen van het land zijn bergachtig of rotsachtig, met maar zeer beperkte ruimte voor winstgevende landbouw (ondanks dat meer dan tweederde van de beroepsbevolking in Eritrea in de landbouw werkt, exporteert Eritrea nauwelijks landbouwproducten). Meer dan een derde van de Eritrese economie bestaat uit geldzendingen van Eritrese migranten in andere landen, veelal verkregen via uitkeringen in West-Europa, en nog eens een derde van de economie is van de besteding van die zendingen afhankelijk. Met andere woorden: Eritrea kan onmogelijk op de eigen benen staan, en het is eigenlijk niet mogelijk om Eritrea fysiek te ontwikkelen tot een land dat dat wel kan, want het landschap leent zich er gewoon niet voor.

4 respect 24-10-2020 16:05 op
Als je het scheidt van je eigen belangen (immers, de woonruimte die deze mensen innemen is niet voor Nederlandse jongeren, en hun leefgeld wordt uit Nederlandse zakken betaald), dan is het een reuze-interessant wereldje, de wereld van sommige diasporagroepen. Je hebt namelijk een soort interne economie - handel binnen die groepen - die op de verzorgingsstaat steunt. Zo krijgt een Somaliër een uitkering, die hij voor een deel uitgeeft aan qat, verhandeld door een andere Somaliër, die zijn qat weer inkoopt bij een derde Somaliër, die dat geld witwast bij een vierde Somaliër die met de winsten uit zijn 'telefoonwinkel' een vinexwoning en een Audi kan betalen. Ergens zit er wel iets moois in zo'n systeem van onderlinge afhankelijkheid en loyaliteit - alleen jammer dat het, omdat het geld uit de verzorgingsstaat betreft, feitelijk ten koste gaat van de belangen en levensmogelijkheden van de rest van Nederland.

14 respect 23-10-2020 15:43 op
De bedrijven in kwestie zijn belangrijke politieke actoren geworden, misschien nog wel belangrijker dan de grote donoren die de afgelopen paar verkiezingen zo'n grote rol hebben gespeeld. En in de politieke arena zijn twee dingen van belang voor die bedrijven: hun bestuurders zijn het op ideologisch vlak veel meer eens met de Democraten dan met de Republikeinen, en in tegenstelling tot de Republikeinen zijn er bij de Democraten nauwelijks politici die de Facebook/Google-duopolie willen reguleren of opbreken. Daarbij komt dat de 'betrouwbare partners' die direct of indirect content mogen helpen filteren - de New York Times, de Washington Post, de Guardian, en zo voorts - ook openlijk de kant van de Democraten hebben gekozen. Zij mogen hun aanzien gebruiken om het ene verhaal (het onbewezen, maar nog steeds geregeld genoemde 'Russiagate') wel legitimiteit te geven, en het andere verhaal (het aanneembare, niet-ontkrachte verhaal van de "Laptop From Hell") niet.

0 respect 20-10-2020 14:04 op
De pensioenen zijn van twee grote factoren afhankelijk: de werkenden die bijdragen aan de pensioenpotten, en de prestaties van de fondsen op de aandelenmarkten. Beide factoren zullen in de toekomst verslechteren. De Nederlandse beroepsbevolking is aan het veranderen. De belangrijkste verandering is het te lage vruchtbaarheidscijfer: elke generatie na 1970 is minstens een kwart kleiner dan de vorige. Dat betekent een topzwaar pensioenstelsel. Verder verandert het soort werk dat jongeren doen: steeds meer werknemers leven "hand to mouth", van gig naar gig, zonder goede pensioenvoorziening. Zij zullen daarom minder bijdragen aan de gespecialiseerde/vakgebonden pensioenfondsen dan voorheen. En de aandelenmarkten, die onze pensioenfondsen schijnbaar boven water hebben gehouden na de crisis van 2008? Die vormen nu nog veel meer dan toen een bubbel, en elke bubbel moet uiteindelijk barsten. Zodra dat gebeurt, wordt duidelijk hoe irrationeel en doorgerot ons pensioenstelsel eigenlijk is.

0 respect 20-10-2020 13:40 op
Een site die alleen bezocht kan worden als een internetgebruiker al weet wat 'Qanon' is.

0 respect 20-10-2020 13:32 op
Het internetgebruik is in de afgelopen twintig jaar radicaal veranderd. Vroeger was het zo dat je een site kon bouwen, je meningen op die site kon uiten en een flink aantal bezoekers kreeg. Maar in de loop van de tijd is het internetgebruik steeds meer geconcentreerd geraakt op een handjevol sites. Als er nu drie bedrijven zijn die jouw mening niet willen horen (Alphabet, Facebook en Twitter), dan is jouw mening voor het gros van de Europese en Amerikaanse internetgebruikers niet meer te vinden. Wil Alphabet van je af, dan mag je geen YouTube-kanaal meer hebben en is je eigen website niet meer te vinden via Google. Wil Facebook van je af, dan kom je niet meer voor op Facebook, Instagram of WhatsApp. En wil Twitter van je af, dan wordt jouw mening geweerd van een belangrijk politiek platform. Met andere woorden: ga je in tegen de opvattingen van een handjevol Amerikaanse miljardairs, dan word je onzichtbaar gemaakt voor het gros van de politiek betrokken internetgebruikers. Dat is eng.

1 respect 17-10-2020 18:56 op
Laten we niet overdrijven; Nieuw-Zeeland is geen paradijs. Qua kinderarmoede, huizenschaarste en huiselijk geweld doet het 'positief ingestelde' Nieuw-Zeeland het een stuk slechter dan Nederland. En erg progressief is Ardern zelf ook niet; het bij de vorige verkiezingen beloofde massale bouwproject (om betaalbare, kwalitatief goede woningen te leveren) is niet verwezenlijkt, en bij deze verkiezingen wilde ze niet eens praten over het verhogen van de vermogensbelasting of het invoeren van een 'miljonairsbelasting'. Ze heeft gewonnen, niet omdat ze een 'anti-populist' is of omdat Nieuw-Zeeland het onder haar bewind in het algemeen zo doet, maar omdat ze in crisistijd een gemakkelijke, niet linkse, niet rechtse status quo-boodschap stuurt. Dat doet onze premier ook, en daarom wordt de VVD volgend jaar weer ruim de grootste, ook al is Rutte inhoudelijk schijnbaar heel anders dan Ardern.

1 respect 16-10-2020 10:06 op
Het is beter om te zeggen: ze worden (ongeveer) betaald naar de vraag die er naar hun werk is en de mate waarin we van hun werk afhankelijk zijn. Een arts verdient meer dan een secretaresse omdat hij bijzonder intelligent en scherp moet zijn, veel langer over zijn opleiding moet doen voordat hij aan het werk mag als arts, regelmatig congressen moet bijwonen, steeds nieuwe kennis moet opnemen, veel meer uren moet werken, het werk van zijn verplegers/assistenten moet controleren en persoonlijk verantwoordelijkheid moet dragen voor het welzijn van zijn patiënten.

2 respect 16-10-2020 09:59 op
De Nationaal Rapporteur is, citaat van zijn (overheids)website, "onafhankelijk, rapporteert aan de regering en is bij wet aangesteld voor vier jaar." Hij is géén directeur van een goed doel.

1 respect 16-10-2020 09:54 op
"Het is niet de bedoeling dat je anderen schaadt." Als dat in discussies over de politiek wordt toegepast, dan krijg je een rigide, angstig, terughoudend publiek debat dat bestaat uit echokamers en ongeopende beerputten. Dan mag je niet meer zeggen dat je een hekel hebt aan een bepaalde politicus om iets wat hij volgens jou gedaan heeft (dat is in het geval van Biden aan de orde). Dat verstikt de participatie van burgers in de democratie. En ook buiten de politiek leidt het tot zo'n vervelende Jan Salie-maatschappij. Hoor je dan ook niet te zeggen dat je een bepaald liedje niet mooi vindt, omdat je daarmee de muzikant schaadt? Mag je nog wel uitleggen waarom je vindt dat een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte spuuglelijk is? Ook daarmee 'schaad' je de kunstenaar, plus de mensen die het een meesterwerk vinden. Mijn angst is dat het internet op die manier verandert in een 'televisienetwerk' met gecentraliseerde 'zenders', en 'ontvangers' die alleen positieve reacties mogen geven.

2 respect 16-10-2020 09:39 op
Aan dit onderzoek ligt een denkfout ten grondslag. Men gaat ten onrechte uit van volledige gelijkheid tussen groepen qua intelligentie, aanleg en levenswandel. Alleen dan is er een probleem met ondervertegenwoordiging. Van 'personen van kleur' in Nederland weten we dat hun gemiddelde IQ rond de 85-90 ligt. Omdat IQ in Nederland (en andere landen met hoogwaardige diensteneconomieën) sterk samenhangt met werkprestaties en maatschappelijk aanzien, is het niet meer dan normaal dat deze groepen 'ondervertegenwoordigd' zijn. Sterker nog: 'personen van kleur' zijn een klein beetje oververtegenwoordigd als we kijken naar hun aandeel van 's lands voornaamste intellectuelen. Vrouwen maken andere keuzes dan mannen (vaker deeltijdwerken, vaker kinderen verzorgen, minder zwaar/gevaarlijk werk verrichten, werken in de publieke sector, et cetera), en komen daarom gemiddeld minder ver in hun carrières. En wie een expert zoekt, die neemt graag iemand die aan de top van het vakgebied staat - logisch.

6 respect 09-10-2020 12:15 op
Deze mannen zullen nooit meer zijn dan een bedreiging voor onze samenleving. Ze hebben hun keuze gemaakt, en hun keuze was om ons te proberen te doden. Het is jammer dat we gebonden zijn aan allerlei mensenrechtenverdragen en internationale organisaties. Als het aan mij lag, dan werden deze mannen vervolgd en veroordeeld voor het voorbereiden van een gewapende opstand, en was de straf daarvoor dood door ophanging.

14 respect 05-10-2020 18:44 op
Waarom zouden die landen tegen stemmen? Dit soort posten wordt dikwijls verdeeld onder tegenspartelende kleine lidstaten om de loyaliteit van lokale bestuurders te splijten. Een bestuurder die voor een dergelijke functie tekent - of dat nu Elderson is of Timmermans - heeft automatisch een dubbele loyaliteit en een persoonlijke motivatie om het oordeel van de grotere lidstaten over grote politieke kwesties te accepteren. Krijgt Elderson deze functie, dan zal Nederland zich door zijn tussenkomst gematigder en welwillender opstellen tegen Frankrijk, Spanje en Italië. Voor de prijs van een paar honderdduizend euro per jaar - de vergoeding voor functies als die van Timmermans en wellicht Elderson - krijgt men het honderdduizendvoudige aan financiële toezeggingen van Nederland - en dan hebben we het niet eens over politieke en juridische concessies - losgepeuterd. Het is een investering van jewelste... maar niet een investering die voor Nederland goed gaat uitpakken.

4 respect 22-09-2020 10:07 op
Dit is een jaarlijks ritueel: het kabinet schreeuwt op de derde dinsdag van september van de daken dat iedereen er volgend jaar flink op vooruit gaat, en tussen eind september en eind december komen de (zorg)verzekeraars, woningcorporaties en gemeenten met nieuws over lastenverhogingen (premies, huur, lokale lasten) om dat optimisme geleidelijk af te bouwen. Het briljante aan dit ritueel is: de meeste Nederlanders volgen het nieuws niet zo nauw. Dus ze luisteren wel naar het nieuws dat ze er volgend jaar flink op vooruit gaan, maar zien dit soort 'verrassingen' als incidentjes die verder weinig betekenen. Zo kunnen de coalitiepartijen veel méér beloven dan de burger uiteindelijk krijgt, en toch de electorale vruchten plukken.