NUjijStats voor Welkenaamisdanweloke

2,891

Respect

Respect/dag 11.03
Respect/reactie 3.05

948

Reacties

Reacties/dag 3.62
Meeste reacties op 1 dag 21
Gestart op 09-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

8 respect 26-11-2020 13:46 op
Onder de grond, buiten een levende gastheer, hooguit een paar dagen (waarschijnlijk minuten of uren). Maar het is wel een beetje een fail als je rekent op een graf van 2m diep. Er eentje van 1m krijgt. En dan maar tot aan 10cm onder het oppervlak de nertsen stapelen en daar bovenop een lullige 10cm aarde.

0 respect 25-11-2020 19:00 op
Alleen als (jong) kind kun je over het algemeen een taal native leren spreken. Zoals hij Nederlands spreekt is echt heel knap.

3 respect 25-11-2020 15:05 op
Op zijn 15e pas naar Nederland gekomen? Massaal respect voor jouw taalskills Danny. Ik had je minimaal tweede generatie ingeschat. Niet te onderscheiden van een autochtoon.

2 respect 24-11-2020 18:46 op
Ongepast misschien. Maar de minister had kunnen voorkomen dat die nabestaanden überhaupt nabestaanden waren. En erkende nog steeds geen verantwoordelijkheid voor het gevolg van zijn beleid. Ik vond het terecht dat die minister even heel duidelijk werd gemaakt watvoor leed zijn beleid veroorzaakt bij onschuldige mensen.

1 respect 24-11-2020 13:41 op
Want? Die breken weleens ofzo? Iets meer info is wel handig.

1 respect 24-11-2020 13:21 op
De onderzoeken over extra vitamine d toediening bij een positieve test vliegen de wereld om de oren van alle kanten. Een interessante informatiebron vind ik Dr. John Campbell op YouTube, die rustig de tijd neemt om al die onderzoeken in begrijpelijke taal aan de relatieve leek uit te leggen. Heeft u een paar voorbeelden van die landen waar ze geen vitamine d tekort hebben en het slecht gaat?

0 respect 24-11-2020 13:10 op
Als vaccinatie de enige manier was, zou ik het eens zijn. Zolang talloze andere manieren niet geprobeerd (niet eens overwogen) worden gaat vaccinatieverplichting mij, direct of indirect, te ver. Ga eerst maar eens iedere Nederlander 2 shots van 50.000IE vitamine D en eventueel nog wat andere supplementen waar de gemiddelde Nederlander tekorten aan heeft naar zijn/haar brievenbus sturen. En kijk of dat al voldoende werkt. Zo niet, heb je altijd nog een vaccin achter de hand. Uiteraard zou ik het qua timing wel zo hebben geregeld dat je niet met vaccineren hoeft te wachten totdat je vitamine D testresultaten binnen zijn. Maarja, dat is onze overheid. Altijd maanden te laat met alles, en dan de boel "redden" met een lockdown of (nadat het vertrouwen is gedaald) verplichte vaccinatie.

0 respect 23-11-2020 22:12 op
Ja, maar wat heb je eraan als de PVV gaat regeren. Als Wilders één ding heeft bewezen is dat hij geen interesse heeft in regeren. Als hij daadwerkelijk iets had willen veranderen, dan had hij niet 15 jaar hetzelfde blijven roepen. Als het na een paar jaar niet blijkt te werken, en je wilt wel dat er iets verandert. Dan ga je iets anders proberen. Lijkt me duidelijk dat Wilders daar ook gewoon voor de lekkere arbeidsvoorwaarden zit. En hij heeft er amper werk aan. Het zou me verbazen als Wilders fulltime werkt. Zo wel, vraag ik me echt af wat hij dan doet.

0 respect 23-11-2020 15:03 op
Het zou hier in Nederland gekoppeld zijn aan je DigiD waarschijnlijk. Prima toch? Zo'n beetje alle privacygevoelige informatie ligt al achter een "DigiD deur" of "Internetbankieren-deur" voor de hele wereld om in te zien. Inkomen, uitgaven, belastingdocumenten, tijdstippen van boodschappen doen, wanneer je geld hebt opgenomen bij de geldautomaat in de hoerenbuurt, etc. Ik zie niet waarom een "quarantainestatus" niet aan dat rijtje toegevoegd zou kunnen worden. Dat lijkt me een verwaarloosbaar iets vergeleken met de rest.

2 respect 23-11-2020 14:21 op
Het is letterlijk de enige zin in uw reactie. Alleen al omdat het idee uit China komt moeten we het idee niet eens overwegen.

0 respect 23-11-2020 14:17 op
Op de IC in coma vind ik een totaal ander verhaal, want je ligt in coma. Je lijdt geen ondraaglijke pijnen. Je ligt in een dromeloze slaap. Daar de stekker er voortijdig uittrekken is volgens mij in Nederland meer een financieel verhaal. Al zal niemand dat uiteraard ooit toegeven. We noemen dat "een heel efficiënt en modern zorgsysteem". In veruit de meeste andere landen schrikken ze zich kapot als ze ons 'beleid' horen.

6 respect 23-11-2020 14:13 op
En in 1918 is de Spaanse griep uit de VS naar ons toegekomen. Volgens uw logica ook verscherpt toezicht naar de VS dus? Slaat nergens op. China is momenteel waarschijnlijk het land met de meest effectieve epidemiebestrijdingstools ter wereld. Ik zou me nergens ter wereld in een grote stad zo veilig voelen voor COVID als in een Chinese stad. Uw reactie is zuiver xenofoob.

0 respect 23-11-2020 14:09 op
Volgens mij heeft dit niks met je medische dossier te maken. Maar met je 'quarantainestatus'. Die staat niet in je medische dossier. Het is volgens mij meer vergelijkbaar met of je bijvoorbeeld momenteel een rijverbod hebt of niet, wanneer je wordt aangehouden achter het stuur. Dat kan de politie ook gewoon zo in hun systeem opzoeken.

1 respect 23-11-2020 14:07 op
Tegengas tegen wat precies? Een voorstel? Je kunt er ook beleefd voor bedanken als je het geen goed idee vindt. Maar er in ieder geval over nadenken.

1 respect 23-11-2020 14:05 op
Omgekeerde wereld inderdaad. Wij zijn de melaatsen in dit verhaal. Niet de Chinezen.

0 respect 23-11-2020 14:00 op
Dat is een drogreden. Wij kunnen ons systeem dan toch wel inrichten met oog op privacy en bescherming van persoonsgegevens? Sinds wanneer is het 100% China stijl, of helemaal niks?

0 respect 23-11-2020 13:57 op
Behave dat die "China stijl" qr tool dus niet anoniem is. Die is gekoppeld aan je ID. Niet dat ik daar iets op tegen heb. Ik heb ook een DigiD gekoppeld aan mijn ID waar ik bij verschillende instanties moet tonen (inloggen) om er gebruik van te maken. Ergens moeten inchecken met DigiD zou ik niet erg vinden.

0 respect 23-11-2020 13:52 op
Laat ik dan heel sterk verduidelijken dat ik in geen geval voorstel om een voorbeeld te nemen aan de VS. Het voorbeeld was misschien inderdaad ongelukkig gekozen. Samengevat wil ik (in mijn ideaalbeeld) gewoon geen geheime militaire operaties tegen burgers zien. Al is het "slechts" surveillance en dataverzameling.

0 respect 23-11-2020 13:26 op
Natuurlijk ga je er altijd zelf over als je in staat bent je wensen te uiten. Ik wilde niet zeggen dat je zure schoonmoeder je samen met de dokter moet kunnen overrulen terwijl je zelf door wilt vechten. Maar dat artsen vaak mensen die zoveel leed hebben zonder uitzicht op verbetering niet uit hun lijden morgen of durven verlossen en de zieke dus in feite nodeloos extra pijn lijdt, vind ik ook niet goed. Dat is bijna een vorm van marteling.

1 respect 23-11-2020 13:22 op
Ik noemde het als voorbeeld met de geest van die wet in acht nemende. De gedachte erachter. Dat ze er daar kennelijk honderdduizend omwegen voor hebben verbaast me ook geen moment. Had alleen beter van ons eigen land verwacht.

3 respect 23-11-2020 12:19 op
De wet is veel te zwart-wit om in alle situaties humaan te zijn. Ik denk dat een beslissing over euthanasie het beste door (ervaren) artsen in samenspraak met familie genomen kan worden. Politiek en wetgeving zou zich daar, op grote lijnen na, buiten moeten houden.

6 respect 23-11-2020 10:25 op
Ik blijf het eng vinden dat de militaire tak van de overheid kennelijk zo actief is op Nederlands grondgebied. Ik vind dat absoluut niet kunnen in een vrije democratie. Voor dat werk heb je civiele instanties. NIET militair. Niet zonder reden hebben ze in de VS de posse commitatus act. Ongetwijfeld zal Nederland ook wel zoiets hebben, maar kennelijk met voldoende mazen om geen probleem te vormen bij zulke gevallen. Militairen zouden naar mijn mening alleen op duidelijk en transparant verzoek van de overheid en burgers op Nederlands grondgebied mogen opereren. Denk aan het coördineren van de ziekenhuizen toen de civiele bobos het verklootten. Of het bijspringen met militaire artsen en verplegers. Allemaal geen probleem en juist hartstikke goed. Maar in het geheim massaal surveilleren? Onaanvaardbaar in mijn ogen.

1 respect 23-11-2020 10:22 op
Er is geen enkele consensus over potentiële lange termijn bijwerkingen van mRNA vaccins. Lijkt me ook onmogelijk om te weten, aangezien de techniek nieuw is. U heeft zeker gelijk dat een paar avondjes inlezen (hopelijk niet op Facebook) je geen vaccinoloog maakt. Maar net als met virologie en epidemiologie kun je in een paar avondjes best je kennis bijspijkeren naar een niveau waarbij je tenminste (in grote lijnen) begrijpt waar de wetenschappers over discussiëren. En als je mij vraagt: Kun je beter een mens zijn welk nieuwsgierig, onderzoekend en kritisch is? Of beter ongeïnteresseerd blind vertrouwen op zogenaamde specialisten? Ik weet in ieder geval 1 oorlog die voorkomen had kunnen worden als er meer mensen zoals de eerste groep waren geweest. Om Godwin nog even te eren. ;)

2 respect 22-11-2020 15:56 op
Geloof me, als de ME met knuppels op je in begint te slaan met je illegale vuurwerk houd je er snel mee op.

2 respect 21-11-2020 13:07 op
Anders dan covid19, doet alcohol niet aan leeftijdsdiscriminatie en maakt het ook niet uit of je binnen of buiten loopt te zuipen. Ik ga ervanuit dat Dokovic ook geen bejaarden heeft uitgenodigd. Overigens, waar blijft uw kritiek op de voetbalclubs in Nederland, die tot voor kort ook gewoon publiek toelieten dat geen afstand hield? Bij Dokovic was het tenminste nog een benefiettoernooi voor het goede doel. Die clubs in Nederland gaat het puur om de omzet.