NUjijStats voor Zwolse_Zelfstandige_Penvoerder

6,900

Respect

Respect/dag 3.21
Respect/reactie 3.98

1,734

Reacties

Reacties/dag 0.81
Meeste reacties op 1 dag 20
Gestart op 10-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 28-11-2022 19:51 op
De meeste schade is de eeuwige discussie over "one love". Met die ZP-discussie in Nederland is het hetzelfde: iedereen wil zijn plasje kwijt en er iets over zeggen maar niemand wil compromitteren tot een oplossing waar iedereen mee kan leven. Zo ook hier. Die KNVB-speldjes zijn de spreekwoordelijke probeer-kleur-en de roetveegpieten van de one-love-discussie: een minder uitgesproken versie van de stevig bekritiseerde variant, in de hoop dat beide partijen zich er in kunnen vinden. Ik ben vooral helemaal klaar met Qatar, de FIFA en de KNVB. Als je een punt wil maken, moet je ruggegraat tonen. Qatar kan dan de banden resoluut verbieden, de FIFA kan Qatar opdringen te buigen en de KNVB-lieden moeten gewoon die bandjes dragen. Dragen of kappen ermee. De discussie dient allang niet meer om uit te dragen dat er in de voetbalwereld acceptatie voor iedereen is.

1 respect 28-11-2022 19:13 op
Grappig. Pas wel op met dit soort grapjes want mensen gaan het geloven. Zo zijn er ook mensen die denken dat de wereld plat is.

0 respect 28-11-2022 17:45 op
Het communisme echoët nog flink na. Amper zestig jaar geleden werd je hiervoor opgepakt en gestrafd. Wat fijn dat we in een democratie leven, waarin bepaalde grondrechten de basis zijn, waaronder vrijheid van meningsuiting. We hebben al geruime tijd rechtsgeoriënteerde kabinetten. Daardoor ligt de focus op het bedrijfsleven; méér dan op de burger. Dat merk je. Echter, in casu drinkwater: het is niet moeilijk te bezuinigen op watergebruik. We kunnen ook kiezen voor een waternet dat geen drinkwater uit de kraan levert, zoals het overgrote deel van de wereld kent. Drinkwater rechtstreeks uit de kraan kost geld - nu, om dat nu te hebben en straks, als we ouder zijn. Managers hebben de neiging om toekomstgerichte en dus grote investeringen af te houden en te beknibbelen op onderhoud. Dat zie je OVERAL in het land. Daar plukken we nu de vruchten van, want we moeten overal de schade inhalen. Kijk dus niet naar overheid, maar verwijt management. Aan de schandpaal.

3 respect 28-11-2022 17:24 op
Waterstof is een extreem interessante brandstof. Het is goed in staat om voertuigen in beweging te brengen. We hebben ruim honderd jaar ervaring met het goedje. Tussen al die ervaringen zit ook de Zeppelin. Bijna niemand zal niet weten wat de Hindenburg is en wat daar gebeurd is. Menigeen denkt bij waterstof dan ook meteen aan de vuurzee, net als dat kernenergie snel gelinkt wordt aan Tsjernobyl. We meten zaken soms af aan één ernstig, vaak te voorkomen ongeluk(kige samenkomst van omstandigheden). Het is in die zin trouwens een wonder dat we überhaupt nog in de auto of het vliegtuig stappen...de ongelukken die daarmee plaatsgevonden hebben... Waterstof is zeer brandbaar en dús is men er collectief bang voor dat zulk onheil zal treffen. In de jaren 80, toen menig automerk een proef deed met waterstof, én in de jaren 90 toen er nog grootschaligere proeven gedaan werden, was steevast het ontploffingsgevaar element van gesprek. Is dat nu allemaal voorbij?

4 respect 26-11-2022 16:03 op
Ik denk dat dat slim is, als management zijnde: kop in het zand, afstand nemen, de maatschappelijke emotie volgen. Door te doen alsof je als managent niet precies wist wat de afdeling marketing goedkeurde én uitrolde, kan je niet echt aansprakelijk gehouden worden voor een campagne die het hele bedrijf schaadt. Maar het is dikke kolder natuurlijk: als management ben je altijd (eind)verantwoordelijk voor wat voor fratsen onderknuppels uithalen. Door je kop in het zand te steken verloochent management hooguit zichzelf. Men kan pretenderen afstand ervan te nemen, maar het is het management wat verantwoordelijk is voor de misstappen die een afdeling maakt. Een wanstaltige campagne betekent demotie danwel ontslag. Ik hoop dan ook dat er spreekwoordelijk kopjes gaan rollen, maar gezien de managementwereld zal ook dat met een laffe sisser aflopen en blijft iedereen daar met zijn modemanagementsceptertje zwaaien.

7 respect 26-11-2022 14:46 op
Over een half jaartje is iedereen het weer vergeten en is het vergeven. Dan "kan" het merk weer. Elke marketingspecialist weet dit en dus rekenen ze erop dat de storm wel weer overwaait. Dat...en negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ik vind dit pure wansmaak. Meer niet. De vraag die we ons moeten stellen, is vooral: hoe bepalen we wat kan en wat niet (meer) kan? En, met name, waarom kan iets niet (meer)? Ethiek verandert met de tijd, ingegeven door maatschappelijke tendensen. Meestal ten goede. Het is alleen zo dat de gehele maatschappij afkeur heeft - niet het ene individu of een klein groepje dat ergens aanstoot aan neemt. Dat laatste is hedentendage trend aan het worden: een klein aantal mensen dringt verandering op aan de massa, door stelselmatig, structureel en hardnekkig negatief-kritisch te zijn. Vastberadenheid en compromisloos voert de boventoon, waardoor er sprake is van afdwingen in plaats van aanwennen. Het hele woke-gebeuren kent dit met name.

1 respect 23-11-2022 22:52 op
Weet je, het is supergrappig dat je meer 'respects' binnenharkt dan mijn reactie. Je reactie gaat echter geenszins in op de kernkwestie hier: de ruggegraatloosheid die rondom het WK hangt van alle betrokken partijen. Je hangt vast op het woordje "opdringen". Dat stootte je duidelijk persoonlijk tegen de borst. Wellicht ben ik gewoonweg fatsoenlijker opgevoed dan jij, Oud_militair. Ik heb namelijk geleerd dat je je aanpast aan de geldende regels als je ergens op bezoek gaat. Je bent immers te gast bij een ander.

17 respect 23-11-2022 22:13 op
Slap besluit van de FIFA, net zo slap als Europa die haar verheven ethiek van gelijkheid niet opdringt aan het gastland. Aan alle kanten zijn het ruggegraatloze managers die wat van dit ongelukkige huwelijk van stevig betwiste lokatie en internationale verbintenis via de sport proberen te maken. Ik vind het an sich niet zo erg dat die OneLove-bandjes af moeten (en de Belgische shirts aangepast moesten worden...al snap ik nog steeds niet zo goed wat het probleem ermee is), ondanks dat ik lgbt'er ben. Het gastland deelt onze normen en waarden niet en wij zouden ze niet aan hen moeten opdringen - hoe goed bedoeld ook. Bij het koloniseren meenden de veroveraars ook dat ze de onderdrukten gingen helpen en verlichten, maar dat pakte ook slecht uit in retrospect, zeg maar... Laten we dus niet nu hetzelfde doen en Qatar opdringen te geloven in gelijkheid. Had Europese lidstaten de onelove-band essentieel gevonden, dan hadden ze gewoonweg het WK moeten boycotten. Rechte rug, gestrekt been.

2 respect 23-11-2022 19:20 op
Goed idee. Laat die oudjes maar verkassen naar plekken waar zorg gecentraliseerd en dichtbij is en waar er faciliteiten om zelfstandigheid zolang als mogelijk gegarandeerd is. Voordeel is ook dat de centralisatie van ouderen ook verlichting brengt voor de overwerkte zorg, al zal het een druppel op een hete plaat zijn. Dat...en oudjes willen niet naar een zorginstelling/bejaardentehuis. En dan is er de stikstofkwestie nog. Dus leuk om een voornemen te maken over woningbouw, maar in de praktijk...dat wordt moeilijker dan gedacht.

2 respect 22-11-2022 13:27 op
Om tegemoet te komen aan de populariteit... Oké. Ik had niet het idee dat het ESF dusdanig populair is dat het zich moet uitbreiden naar niet-deelnemende landen. Maar goed, ik vind het sowieso een vreemdsoortig festival met deelnemers die zich niet Europees mogen noemen. Noem het dat beperkt-Internationaal Liedjesfestijn ofzo. Persoonlijk vind ik het leuk om ernaar te kijken. Het is een beetje als op de radio vroeger, wanneer er een nieuw liedje uit de hitparade gedraaid werd: soms is het bagger; soms is het een hit. En soms kopen platenmaatschappijen een succesje in... Dus tja, een dagje of drie liedjes luisteren, lachen om de lokale baggerband en balen van de puntentelling: echt iets voor Europa.

9 respect 21-11-2022 12:30 op
Het management van PostNL heeft eerder al laten zien hoeveel ze om het personeel geeft, toen zij besloot het voltallige pakketpost-bezorg-personeel te ontslaan om hen als zzp in te huren. Dat scheelt enorm in kosten natuurlijk, waaronder die van vervoersmiddelen, maar vooral de in de cao afgedwongen regelingen en wettelijke reserveringen. Dat het management niet inziet dat een staking zó geregeld wordt dat belangrijke briefpost wel bezorgd zal gaan worden, geeft ook aan hoeveel vertrouwen zij heeft in personeel en de bond. De rechter doet er goed aan alle bezwaren van het PostNL-management van tafel te vegen en de staking doorgang te laten vinden.

10 respect 20-11-2022 13:41 op
Religie is een raar ding, want het is in staat mensen veiligheid, houvast en zekerheid te geven door te geloven in grotere dingen dan dit aardse bestaan -- maar het is ook bron van overtuigingen die kwetsen, discrimineren of zelfs schadelijk zijn. Ik zou een gelovige nooit "achterlijk" betitelen. Ik trek wel in twijfel of diegene helemaal alles op een rijtje heeft; als religie haat predikeert of zelfs geweld aanmoedigt, en terwijl er zoveel "goeds" tegenover gezet wordt, dan is het een dwaling die religieuze voorschriften minutieus te volgen. Kan je de goede religieuze zaken scheiden van de kwalijke, zonder afbreuk te doen aan je geloof? De meningen zijn verdeeld. Ik weet het niet; ik ben geen theoloog. Geloof is iets persoonlijks. Zolang het geen schade aan anderen berokkent, ben ik er oke mee wat je achter je voordeur gelooft. Als het kwaad doet, is het niet meer van deze tijd en is het tijd om je religie te moderniseren - ongeacht op welk vlak dat is.

7 respect 20-11-2022 13:35 op
Binnen diezelfde tolerantie is ook de ruimte te vinden om zoiets te vinden, dat haaks op onze Nederlandse grondwet staat. Het zal niet makkelijk zijn om te leven in een land waar je in vrijheid iets mag vinden én uiten, dat haaks op de wettelijke fundamenten staat van dat land. Wellicht zal je, samen met mensen met dezelfde overtuigingen, meer waardering vinden in een land waar dezelfde opvattingen over tolerantie en acceptatie gelden. Je zal er meer gelijkgestemden vinden, die spreken met een stem van angst. Dat zal ongetwijfeld fijner zijn dan telkens maar weer geconfronteerd te moeten worden dat er in Nederland ruimte, onderdak, begrip en acceptatie is voor de lgbti-ers. Je bent niet verplicht om te leven in de onveiligheid van een tolerant land. Zoek je heil elders.

2 respect 10-11-2022 17:22 op
Telt Rusland niet als veilig land? Begrijp me goed: ik zeg niet dat het praktisch veilig IS in het land, maar op globale schaal lijkt me dat een hoop landen onveiliger zijn dan Rusland. Het is mij niet helder nu hoeveel kans hun asielaanvraag hier is. In casu de lgbti-gemeenschap... Ik wil ze niet de deur wijzen. Ze zijn welkom, maar ze vergeten wel dat er in eigen land tal van jongeren zijn die óók lgbti zijn. Je moet stevig in je schoenen staan om strijdbaar te zijn tegen onrecht, maar wegrennen is gemakkelijk. Zie Stonewall 1969. Zie het homohuwelijk in 2001. Russische lgbti'ers moeten er voor elkander zijn. Vanuit Nederland kan je niet strijden voor meer gelijkheid en acceptatie dáár. Nogmaals, ze zijn welkom, maar het zal dáár niks veranderen en dát gaat mij ter harte. Ik denk aan jonge Russen die erachter komen dat ze anders zijn en dan zich genoodzaakt voelen om acceptatie in het buitenland te vinden omdat in Rusland niemand "die hetzelfde is" er is. Tja...

12 respect 09-11-2022 22:30 op
Ze kunnen de naam beter veranderen in †witter, want al die instabiliteit is funest voor bedrijven en gebruikers. Leuk dat Musk wil experimenteren met de mogelijkheden, prima dat dingen soms niet zo goed uitpakken. Wie Muskfan is, zal ermee instemmen. Wie het gehannes nu al zat is, zal rennen. Hyves was, toen TMG het overnam, ook niet zo bang...

2 respect 08-11-2022 21:56 op
Je had beter kunnen vragen wat ik bedoelde met "warmdraaien au naturel" in plaats van aannemen dat je weet wat ik bedoelde, pgbd. Ik doelde er namelijk niet op dat je de auto moet starten en stationair moet laten draaien totdat deze warm is... Als ik dat wel bedoelde, had ik dat namelijk wel als dusdanig gezegd. Met "warmdraaien au naturel" doelde ik op de normale manier van warmdraaien: starten en wegrijden -- de natuurlijke, gebruikelijke, gewoonlijke manier van de motor opwarmen.

2 respect 08-11-2022 16:53 op
Sponsored content. Waar je aan de ene kant (fossiele) brandstof zult besparen doordat de motor deels opgewarmd is en de choke dus minder zijn werk hoeft te doen, verbruik je wel weer energie via de standkachel zelf. Afhankelijk van de keuze van de variant standkachel is dat wel of juist niet efficiënter dan de motor gewoon laten warmdraaien. Warmdraaien au naturel is onder aan de streep beter, want de warmte-energie die nodig is om de fossiele-brandstoffen-motor brandstofarmer (want op optimale bedrijfstemperatuur t.o.v. weersomstandigheden) te laten lopen, is hoger dan een externe bron (standkachel) efficiënt kan genereren. Daarnaast loopt de motor sowieso al iets rijker door de kou. Je kan je ook afvragen of een installatie zoals een standkachel de elektronica van de moderne auto niet in de war brengt, waardoor hij alsnog onzuinig rijdt. Met elektrische auto's gelden, zoals altijd, andere regels. Standkachel is vooral rijdersgemak: een warme auto om naar je werk toe te gaan.

1 respect 06-11-2022 14:34 op
Musk bouwt zijn empirium op schulden in afwachting van grootse winsten. Het emperium Musk draait op oude ideeën als duurzaamheid, innovatie, dichtbij de mens, etcetera. Het spreekt allemaal aan. Grote beloftes dus. De plannen voor ruimte, mobiliteit, energie, internet...en nu dus Twitter... zijn van eenzelfde formaat: the stakes are high. Die winsten in geld moeten er dus nog komen, maar de mythe van geslaagde zakenman is er al. Met Twitter in zijn hand en grootse beloftes moet het goedkomen met het platform. Nu Twitter aankopen met geleend geld, grondig herstructureren, Musk-ideologie uitdragen en hopelijk dan winst maken: investeerders geloven erin. Of zij hun geld terugverdienen? Ja natuurlijk. De woorden, de mythe, de man: Musk verkoopt, hoe dan ook.

5 respect 06-11-2022 14:19 op
Ervan afstappen is makkelijk(er) als je je FOMO-drang kan onderdrukken. Dan hoef je niet te wachten tot je digitale vriendengroep meegaat - je gaat gewoon je eigen weg. Sowieso, als het ervan afhangt of je vrienden ook meegaan, dan ben je ernstig verslaafd. Het is dan zeker tijd om te stoppen. Ik ben inmiddels allang afgehaakt van Cu2, Hyves, Facebook en een handjevol terziele gegane fora/profielwebsites. Ik denk er niet meer aan; ik mis ze niet. Ik heb Instagram nog en ook daar zie ik mijn inzet/enthousiasme/plezier langzaamaan verdwijnen. Dus och...

4 respect 01-11-2022 19:18 op
Als lid van die homogemeenschap zou ik je erop willen wijzen dat je opmerking erg kortzichtig is. Niet iedere homo houdt van die "mierzoete homopop". Doe mij maar een fraaie Stones, Emerson, Lake & Palmer, Muse, Editors, White Lies met hier en daar uitstapjes naar Joy Division en Rammstein en slechts af en toe een Abba-tje of Elton John. Daarnaast zou je eens moeten kijken wat er ingezonden wordt. Dat is allang niet meer die "mierzoete homopop". Het is dus nogal bevooroordeeld en kortzichtig wat je zegt, alles gebaseerd op gebrek aan kennis. Maar dat is prima hoor. Je bent niet verplicht om te kijken, al zou je er dan beter aan doen je ideeën voor je te houden.

11 respect 31-10-2022 13:56 op
Prachtig idee om "afval" her te gebruiken, al is het idee van mensenhaar echt nog wel een beetje vies in mijn ogen. Waar ik extreem minder blij van word, is de opmerking dat het "klimaatneutraal" is om met elektrische voertuigen het haar op te halen. Dat is pertinent onjuist. De elektriciteit opwekken om het voertuig op te laden, levert altijd klimaatschade op, zelfs met groene varianten als windmolens en zonnepanelen. Het delven en raffineren van de grondstoffen voor de accu's die de elektriciteit aan boord van het voertuig houden, geeft extreem veel milieuschade. Maar bovenal: fietsen of te voet ophalen is klimaatneutraler...dus als je écht om het milieu geeft, ga je niet met een elektrisch voertuig. Klimaatneutraal bestaat ook niet. De vervuilingscertificaten zijn handelswaar - maar echt "schoon"/"schoner"/klimaatneutraal worden gebeurt enkel bij het produceren; niet door geld betalen voor gelegitimeerde uitstoot. Elektrische voertuigen zijn een tussenstap naar klimaatschade-vrij vervoer, maar het is allerminst, als je alles meerekent, klimaatneutraal. Hooguit is het minder schadelijk voor milieu en klimaat.

8 respect 29-10-2022 12:35 op
Ik heb enorm veel medeleven met Wolf en de situatie waarin Wolf beland is. Ik hoop dan ook dat hij zijn leven weer op de rails krijgt. Ik kan me voorstellen hoe hij zich voelt bij de voedselbank. Maar je móet eten - hoe ongemakkelijk dat ook voelt. Ik hoop dat hij gauw energie hervinden kan. Ik ben zelf werkzaam in de logistiek van een supermarktketen en meerdere keren per week sturen we voedsel weg; soms retour leverancier en soms naar de voedselbank. Niks daarvan ís al "over de datum". Zelfs wat retour gaat, is dat niet. Wij leveren exact hetzelfde aan voedselbanken wat diezelfde dag óók naar onze 900 winkels ging. Nooit gaan er producten naar de voedselbank die (bijna) bedorven zijn of terugkwamen vanuit de winkelketen. Dat laatste kan ook niet, want die worden gestort bij een partner van ons concern. Daarnaast...de kwestie van de energielasten zie je nu overal. Waarom nam iedereen überhaupt een flexibel contract? Dit was toch duidelijk een voorwaarde? Kostprijs daalt mee met de inkoop...en kan dus ook meestijgen! Lang leve contracten met vaste prijzen...

0 respect 27-10-2022 18:50 op
Sorry Jeroen, maar als we allemaal onderbuikgevoelens zonder enige onderbouwing uit de realiteit gaan neerpennen, dan kunnen we beter meteen kappen met bijdrages. Dit is gewoon het domme marketingpraatje van Zuckerberg oplepelen. Daarnaast kan ik me niks voorstellen wat een "netwerkeffect" moet zijn (een effect van een netwerk? Het effect dat een netwerk heeft?). Wellicht bedoel je de werking van een netwerk, zoals bijvoorbeeld het suggereren van vrienden-van-vrienden (facebook), bepaalde berichten binnen je interessevelden uitlichten (insta), mogelijke sollicitanten voorstellen (linkedin) of een krabbel die openbaar is (hyves)...dat is geen effect; dat is louter een truc om je profiel te laten koppelen aan anderen. Het punt ligt hem vooral bij het persoonlijke nut. Als je kennissenkring kleiner wordt, daalt je plezier en dús het nut ervan. Werkt exact ook zo bij social media.

5 respect 27-10-2022 17:31 op
Je kan niet om meta/Facebook heen, zegt men, maar is dat wel zo? Kritiek op (met name) Facebook is niet zeldzaam, dus zit men wel op zo'n Metaverse te wachten? Ik weet het niet. Ik denk dat met de recente schandaaltjes de animo wel afneemt voor Zuckerbergs producten, zeker als er alternatieven zijn. Als ik terugdenk in de tijd, dan is een social mediaplatform vergankelijk: alles kent een einde. MySpace, MSN Messenger, ICQ, Cu2, Hyves, etc etc etc. Facebook zal ook verdwijnen en ook Metaverse zal, op den duur, door combinaties van gebeurtenissen verdwijnen. Ik snáp dat je je stervende zwaan redden wilt en uit een nieuw nestje een jonkie wil laten groeien...

1 respect 27-10-2022 17:23 op
Tijd om actie te voeren tegen actievoerders en de kosten waaronder verloren derving verhalen op hen en hun organisatie.