NUjijStats voor Zwolse_Zelfstandige_Penvoerder

3,994

Respect

Respect/dag 4.29
Respect/reactie 3.64

1,097

Reacties

Reacties/dag 1.18
Meeste reacties op 1 dag 20
Gestart op 10-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 26-11-2020 19:35 op
Waardoor is dit nu "opeens" een issue geworden terwijl dit voetbalspel al heel lang beeltenissen gebruikt van bekende voetballers? Ik mis dit een beetje in dit hele verhaal. Gaat het om geld? Lijkt me niet dat de betrokken voetballers om geld verlegen zitten. Maar bovenal...als spelers geen geld ontvangen voor de genoten portretrechten door deze en gene, dan is het (mij) prima dat ze deze praktijken aanvechten.

12 respect 26-11-2020 19:32 op
T_Teet, je opmerking raakt kant noch wal als het aankomt op de reacties van mensen op internetfora.

19 respect 26-11-2020 19:23 op
Ik snap wat je zegt, maar het ligt echt anders hier. Mensen kennen onvrede over de gang van zaken, zelfs als ze in overeenstemming met wettelijke bepalingen ook zijn. Wellicht piep je ook anders als jijzelf of iemand die je kent, in elkaar geslagen of van het leven beroofd wordt, al dan niet om vermeende misdaden. Dan wil je gerechtigheid - en de wens om algemene gerechtigheid roept menigeen ook op om oneens te zijn met de huidige gang van zaken.

1 respect 26-11-2020 19:05 op
Die van Loos rijden regelmatiger schade, gezien de staat van hun wagens.

2 respect 26-11-2020 18:24 op
De roep om een einde te maken aan de fraudegevoelige praktijken in de vorm van toeslagen en subsidies gaan al heel lang. Het gevolg is fraude, daar "gratisj geld" altijd (witteboorden)criminelen aantrekt. Punt is dat toeslagen en subsidies "nodig" zijn om bepaalde zaken betaalbaar of aantrekkelijk te maken. Dat kan op andere manieren óók, maar goed, de overheid is nog (lang) niet om en gaat liever door met deze subsidie-ellende. Maar los daarvan, de Belastingdienst ging hier heel ver in het opsporen van mogelijke fraude. Het opsporen ervan is prima, tenzij de fraudeopsporing "doorslaat" en onjuist terechte toekenning afkeurt. Met alle gevolgen vandien. Deze affaire is een goede reden om alles anders te doen, maar in realiteit zie ik dat niet gebeuren. De affaire zal geen enkele gevolgen hebben voor politici, ambtenaren of het toeslagensysteem.

3 respect 26-11-2020 17:28 op
Ik hoop wel dat de chauffeurs van Loos hun rijkwaliteiten snel op het peil van Appel brengen...

3 respect 26-11-2020 17:27 op
Nee joh. Er zijn nog tal van andere transportpartijen actief in de retail.

0 respect 25-11-2020 19:17 op
Ik begrijpt wat je bedoelt, maar vergeet niet dat FvD (inmiddels) meer is dan Baudet alleen (door de stemmer). Baudet is het bekende gezicht, frontman, woordvoerder, smaakmaker (en dergelijke) die koersbepalend is voor FvD (net als Wilders bij de PVV dat is en Fortuyn dit bij de LPF was). Het is te verwachten dat zonder Baudet/Wilders/Fortuyn zo'n politieke partij weinig forté biedt en derhalve op wankelen staat - - maar dit hoeft niet zo te zijn. Het spektakel rondom FvD is nog niet over. En over stemsuggesties... Voor wie FvD overwoog: je bent vrij om je stem op deze partij uit te brengen, maar ik raad het af. Baudet's tegengeluid verdient een plek in de Tweede Kamer, net als dat van Wilders wat mij betreft, maar regeren? Nee, FvD is daar nog niet aan toe. Laat FvD nog even rijpen en (uit)rusten van deze soap.

1 respect 25-11-2020 19:10 op
Smaakvol.

1 respect 25-11-2020 19:08 op
Eerste deel ben ik met je eens, tweede deel oneens. De partij is jong, maar de kopstukken erachter zijn geen kleuters. Het zijn volwassen (voornamelijk) mannen en daar mag je van verwachten dat ze hun emoties enigszins onder controle kunnen houden. Toegegeven, gezien de gebeurtenissen is het arbitrair of de top van FvD hieraan voldoet. De kiezer bepaalt de betekenis van een partij in het totale politieke landschap. Zie ook LPF en PVV. Wat de kiezer niet bepaalt, is het verzilveren van dit stemmers-vertrouwen, partij-cohesie en daadwerkelijk (kundig) politiek bedrijven. Zowel bij LPF en PVV is akelig zichtbaar dat de stemmer niet kreeg wat voorgeschoteld werd: pijnlijk en teleurstellend. LPF is dan ook verdwenen en PVV is allang niet meer zo indrukwekkend als enkele jaren terug. Bij FvD is de toekomst onzeker. Dat de partij in grote (leiderschaps)problemen is, is evident. Dat bepaalt toekomstige politieke betekenis uiteindelijk - ik zie het niet rooskleurig in, maar het zou kunnen.

2 respect 25-11-2020 18:47 op
Lijkt mij leuk als het "live opgenomen" was en alle actie van dichtbij mee te maken (alleen al voor een realistisch "achter de schermen"-idee), maar dat zit er vast niet in. Waarschijnlijk moeten we dan wachten totdat de dvd uitkomt. Is er al iemand voor de soundtrack gevonden?

0 respect 25-11-2020 18:36 op
Eerste zin ietwat krom verwoord... Ik bedoelde dat het kwalijk is dat men zich (nu) realiseert dat het toeslagensysteem slecht is/zou uitpakken, maar men (destijds) er niks aan deed.

6 respect 25-11-2020 18:26 op
Als voetballer briljant en wereldberoemd - geroemd om zijn talent. Na zijn carrière in het voetbal ging het met hem niet zo best. Een schim bleef over van de man. Gelukkig hebben we de beelden nog.

0 respect 25-11-2020 18:24 op
Kwalijk zijn de afkeurende responsen van de betrokkenen, maar hun inactiviteit om er daadwerkelijk iets aan te doen. Wat mij betreft zijn ze allemaal medeplichtig aan het instandhouden van een walgelijke belastingspraktijk en mogen zij allemaal persoonlijk gestrafd worden.

3 respect 25-11-2020 18:22 op
Het was een slimme zet popcorn te pakken en deze tragiek te volgen, want...wat...een...soap! Ik vraag me vooral af wat het nu zo'n enorme zooi ervan gemaakt heeft. Ik bedoel, het kan niet zo zijn dat het slechts de verwerpelijke teksten binnen JFVD de aanleiding is voor de snel opeenvolgende gebeurtenissen. Er lijkt een langlopend probleem met interpersoonlijke relaties, (ietwat ego-georiënteerde/arrogante?) persoonlijkheden en leidinggevende kwaliteiten, die nu tot desastreuze gevolgen leidde. Ik denk namelijk niet dat je, als partij, hiervan weer tot elkander kan komen - ja, wellicht voor de bühne en de noodzaak/kiezer, maar niet voor de lange termijn. Voor de FvD-stemmer is het frustrerend niet te weten wat deze partij gaat doen. Dit kan je niet betrouwbaar noemen en weinig vertrouwen geven voor de toekomst, mocht FvD in het kabinet komen. Kentering dus in de opkomst van een nieuwe partij...

0 respect 24-11-2020 17:47 op
Woonden er zeehondjes dan in die tenten? Ik denk niet dat de Gendarmerie erop zit te wachten om mensen dood te knuppelen. Maar goed, het is Frankrijk. Je weet het niet.

0 respect 24-11-2020 17:45 op
Als het eigenlijk om een reguliere camping vol Nederlandse sleurhutten met ANWB-lidmaatschapsleden ging in plaats van een tentenkamp, dan is een reactie van de Nederlandse overheid wel op zijn plaats.

1 respect 24-11-2020 17:44 op
Met of zonder Noah is de polarisatie in Amerika (en de wereld wat dat betreft) sowieso wel. Grappen sluiten daarbij aan en, zoals bij zoveel dingen, is humor zeer subjectief. Zo ook de presentatie van de Grammy's. Persoonlijk, ik vind Noah prettig presenteren. De meeste grappen zijn overzees prima te volgen, zeker als je Amerikaans nieuws een beetje in de gaten houdt en (dus) weet waar het over gaat. Echter, dat is zijn eigen show - niet de Grammy-uitreiking. Hoe hij dat zal doen en hoeveel vrije ruimte er is voor zijn eigen inbreng (en die van zijn team van schrijvers), tja... Punt is vooral:, Doen die prijsuitreikingen er überhaupt (nog) wel toe?

1 respect 24-11-2020 17:34 op
Er werken nog genoeg mensen op lokatie - enerzijds omdat hun beroep dat vereist, anderzijds omdat het niet anders kan. Denk eerst eens in realistische zaken, in plaats van ideale omstandigheden. En daarnaast: niemand kan oma acht, bijna negen maanden alleen thuis of in een verzorgingstehuis laten zitten. Echt niet. Maar los daarvan: je slaat de kern van mijn betoog compleet over. Reageer gewoon niet als je niks zinvols weet bij te dragen.

1 respect 24-11-2020 17:30 op
Dat de filmsector het moeilijk heeft, begrijp ik - - elke sector heeft het, tengevolge van corona, moeilijk. Maar net als bij de miljoeneninjectie bij KLM vraag ik me af of deze steun echt noodzakelijk is in de zin van hoge prioriteit. Als ik kijk naar de overige kostenposten en nog te verwachten verrekeningen, dan is het een rare zet om nú de filmindustrie te steunen. Opnames stilleggen kost geld, dat begrijp ik, maar de opnames voort laten gaan lijkt mij niet maatschappelijk essentieel. Dat acteurs, cameramensen en wat dies meer zij met stilgezette opnames werkloos zijn, is rot - is deze doelgroep essentiëler dan andere beroepsgroepen? En, met name, als corona nog wel even aanhoudt, moet de filmindustrie dan nog vaker geld erbij? Is dat geld er wel?

3 respect 24-11-2020 17:19 op
Supertof, je klasgenoten besmetten met corona, het meenemen naar huis, waar je vader het mee kan nemen naar zijn werk...of even bij oma op bezoek en haar besmetten. Waar we van werkenden verwachten dat zij zoveel mogelijk vanuit huis werken waar mogelijk, verwachten we van jongeren minder ingrijpende veranderingen. Natuurlijk, ze zijn jong en weerbaarder, maar we mogen hun rol in deze niet, zoals nu, onderschatten. Zij moeten volwassener erin staan en verantwoordelijker gehouden worden voor hun eigen gedragingen. Maar tja, dan de vraag hoe. Thuisonderwijs, niet meer samenkomen... Geen een ouder die hun kind ongelukkig en eenzaam wil maken.

4 respect 24-11-2020 17:08 op
Niet dat het verschil uitmaakt, maar wie woonden er in dat tentenkamp? Politiegeweld en hardhandige ontruimingen... Frankrijk heeft er, zeker de laatste jaren, "ervaring" mee. Bij Calais ging het er ook niet altijd zachtzinnig aan toe. De vraag is verder vooral: wat doe je met deze daklozen nadát je ze ontruimd hebt? Zelfs als de groep tengevolge van het ingrijpen migreert, ontstaat elders in de regio of in het land wederom een lokatie met vergelijkbare onwenselijke praktijken, gezondheidsrisico's, onhygiënische en ziekteverwekkende aspecten voor de "bewoners" en de inherente onveiligheidsgevoelens bijde omgeving. Politieoptreden is wellicht noodzakelijk om "beweging" in de bewoners te krijgen, maar zonder een vorm van opvang en kernaanpak lijkt het ingrijpen enkel een verplaatsend maatschappelijk probleem dat aanhoudt. Dat kan echt wel beter.

1 respect 24-11-2020 16:59 op
Wat voor een luis is een zees-luis? Ongeïnspireerde naam, al was Sluisje McSluisface ook niet heel erg creatief te noemen. Klagen is zelf beter doen: had gewoon nooit een prijsvraag uitgezet om namen te verzinnen voor een sluis, als je niet echt een originele naam wil maar juist de minste van alles. Weggegooide tijd en geld.

4 respect 23-11-2020 19:26 op
Voor iemand die "jarenlang met deze materie heeft gewerkt" bent u niet in staat uw standpunt te beargumenteren, maar doet het enkel af met een verwijt. Reageer niet als u niet in staat bent inhoudelijk te reageren.

5 respect 23-11-2020 19:20 op
Je laatste zin doet sterk vermoeden dat je niet precies (meer) weet waar het kinderpardon én de verruiming om gingen. Volgens mij sla je dan ook compleet de plank mis met je reactie, TjongedeJonge. Het kinderpardon zoals het oorspronkelijk gelanceerd werd, zorgde ervoor dat "enkele" kinderen- getogen en soms ook geboren in Nederland- van nog niet toegelaten asielzoekers door jarenlange procedures bij de IND, alsnog uitgezet zouden worden. Dat leidde tot veel mediaaandacht voor deze buitengesloten kinderen, die helemaal niet bekend zijn met het "land van herkomst" (van hun ouders). De verruiming van het oorspronkelijke kinderpardon gaf dan ook ruimte om deze kinderen (en hun ouders/verzorgers) permanent te blijven in Nederland, omdat ze per ommegaande een verblijfsvergunning kregen.