NUjijStats voor invalid

6,962

Respect

Respect/dag 5.12
Respect/reactie 3.59

1,937

Reacties

Reacties/dag 1.43
Meeste reacties op 1 dag 18
Gestart op 07-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 24-01-2022 22:21 op
"Bij DNA onderzoek heb je ook DNA van mogelijke slachtoffers nodig. Denk je dat ze dat 100 jaar geleden verzamelden?" Die slachtoffers hebben ze gevonden! Verder, ooit van familieleden gehoord, daarmee kunnen identiteiten nog steeds prima vastgesteld worden als ze dat echt willen, aangenomen dat er inderdaad DNA geisoleerd kan worden. Ik heb er niets op tegen als ze zeggen we vinden het de moeie niet waard, sterker nog, daar ben ik het in principe mee eens. Maar zeg dat dan in plaats van te roepen dat het niet kan! Het DNA is om een andere dan leeftijd reden niet te isoleren of ze vinden het de moeite niet waard, beide prima, maar claimen dat 100 jaar te oud is voor DNA onderzoek is onzinnig!

2 respect 24-01-2022 20:55 op
"In het artikel staat duidelijk dat dat niet mogelijk is voor schedels van meer dan 100 jaar oud." Wat uiteraard gewoon onzin is, ze doen immers ook DNA onderzoek op resten van neanderthalers en denisovans die al tienduizenden jaren uitgestorven zijn. Van de mammoet, zo'n 4000 jaar geleden uitgestorven heeft DNA onderzoek al zoveel opgeleverd dat deextinction al is voorgesteld hoewel dat wel wat meer vergt.

26 respect 24-01-2022 20:48 op
"Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat deze schedels meer dan honderd jaar oud zijn. DNA-onderzoek is dan niet meer mogelijk, meldt de politie." Ze kunnen DNA onderzoek onderzoek doen bij resten van neanderthalers en denovans die al tienduizenden jaren uitgestorven zijn, maar na 100 jaar is het niet meer mogelijk? Wat een kolder, geef gewoon de werkelijke reden waarom het niet kan (betwijfel of die bestaat) of geef gewoon aan dat het niet de moeite waard gevonden wordt.

6 respect 24-01-2022 15:42 op
"Op maandagochtend werd het telefoonnummer van de GGD voor testafspraken 390.000 keer gebeld. " Aangenomen dat zoals afgelopen tijd ca 40% positief test zijn dat er 150k per dag. Dat begint ergens op te lijken, immuniteit opbouwen!

1 respect 24-01-2022 07:50 op
"Volgens jouw theorie zouden dan alle mannen vrouwen lastig vallen en dat is natuurlijk niet zo." Hoezo dat? Je hebt een distributie van eigenschappen rond een gemiddelde. Opvoeding gaat dat niet veranderen, het heeft uiteraard wat invloed als je het goed doet, maar gaat het probleem niet zomaar oplossen. Verder vraag ik me af of het maar een kleine groep is, als ik sommige vrouwen iemand die ze niet mogen een compliment geeft al meteen een creep noemen en grensoverschrijdend vinden. Het probleem is veel complexer als gesuggereerd wordt. Er is variatie in waar vrouwen de grens trekken, er is variatie in waar mannen denken dat de grens ligt, en ook de omstandigheden hebben nog een flinke impact. Ik dat er weinig mannen zijn die nooit een grens van een vrouw overschreden heeft. Helaas is de wereld is niet binair hoe graag sommige mensen dat ook lijken te willen! Dat zou het wel een stuk minder complex maken!

16 respect 23-01-2022 21:43 op
"de nadruk hoeft niet te liggen op het beschermen van vrouwen, als wij onze zoons beter opvoeden. " Als ik de klachten hoor over mannen die niet/onvoldoende bijdragen aan de opvoeding ligt de fout dus toch bij de vrouwen dat ze hun zoons niet goed opvoeden.... Dit is natuurlijk simplistisch en kortzichtig, de interactie patronen die we nu hebben tussen mannen en vrouwen is ontstaan door honderden duizenden jaren van sexuele selectie, dat ga je niet zomaar veranderen met 'wat opvoeding'. Zolang er niet de bereidheid is de complexiteit en nuanceringen te erkennen en aan een meer holistische oplossing gaat werken gaat dit nooit opgelost worden, doet men het wel zal het nog steeds lastig en een langdurig verhaal worden, maar is er in ieder geval nog hoop op progressie.

4 respect 23-01-2022 20:16 op
"En dit soort aantallen verwerken we zonder problemen." Licht er natuurlijk aan wat de verwerking in houdt, maar inderdaad 100k records stelt niets voor. Het lijkt mij dat dit zelfs in een excel sheet op een standaard laptop zou moeten kunnen. Zou in ieder geval niet weten wat voor moeilijke verwerking er op losgelaten zou moeten worden.

5 respect 23-01-2022 20:12 op
"Dat doe je voor je omgeving. Zodra positief blijf je thuis ....." Volgens mij is het advies dat je bij symptomen thuis blijft. "U vraagt zich dit echt af..? Wat sneu" Dat jij pas thuis blijft na een positieve test dat is pas echt sneu!

11 respect 23-01-2022 20:10 op
Er zijn twee goede redenen om te testen, een herstelbewijs en bij ernstig verloop een bevestiging van de diagnose.

0 respect 15-11-2021 21:20 op
"Denk dat alleen getest het meeste resultaat heeft. " Testen is verre van waterdicht, het is slechts een moment opname en de sneltests hebben nog een forse foutmarge ook. En dan, wat ga je daarmee bereiken? Je wilt juist besmettingen, immuniteit opbouwen anders blijven we eeuwig met deze flauwekul zitten. Je wilt alleen bepaalde risico groepen beschermen zodat de zorg het aan blijft kunnen.

6 respect 15-11-2021 20:04 op
""Maar stel dat de druk door COVID-19 nog verder toeneemt of dat het langer duurt, dan heb je op een gegeven moment geen speelruimte meer, omdat er dan geen ziekenhuizen meer zijn die ruimte hebben", aldus Kuipers. "Dan is de gezondheidsschade voor patiënten heel groot." Loopt wel los. De bulk van de mensen op de IC hebben al ernstige co-morbidities en ook zonder corona een levensverwachting die in maanden uitgedrukt wordt. Toegevoegde waarde van IC zorg voor die groep is zeer beperkt. Blijkt ook wel uit de mortaliteitscijfers op de IC. Dus gewoon de feiten erkennen, prioriteiten stellen en stoppen met absurde hoeveelheid zorg te geven om het onvermijdelijke zo lang mogelijk uit te stellen. Ga voor kwaliteit ipv kwantiteit van leven!

11 respect 15-11-2021 19:56 op
"Met deze enorme slechte cijfers, lijkt het echt noodzaak een Lockdown in te voeren voor de ongevaccineerden. " Hoezo slechte cijfers? Hoe meer besmettingen hoe beter, er moet immuniteit opgebouwd worden anders blijven we eeuwig met deze nonsense bezig!

1 respect 15-11-2021 19:54 op
"Een 2G, liefst 1G zou dan ook snel geïmplementeerd dienen te worden om ook toekomstige golven te voorkomen." 1G? welke G? Verder hoef je niet te verwachten dat 2g veel verschil gaat maken, hoewel dat in ieder geval een stuk beter te verdedigen is dan 3g.

4 respect 15-11-2021 19:52 op
"Aanscherping coronamaatregelen leidt (nog) niet tot grote run op prikken" Goh, wat een verrassing dat mensen die een principiele keuze maken zich niet te laten vaccineren niet opeens massaal dat alsnog doen omdat de overheid een trollbeleid voert. De regels worden steeds absurder, er wordt vooral beleid gevoerd om de crisis te verlengen ipv om er zo snel mogelijk doorheen te komen!

5 respect 15-11-2021 15:51 op
" "In januari zouden we de piek bereiken met 1.500 mensen. Het is half november en we zitten al op 2.000. De instroom zou naar 150 mensen per dag stijgen en we zitten nu al op 250 opnames per dag. Ik durf niet te zeggen waar we naartoe gaan."" Met deze aantallen zijn we zo bij het aantal nog te verwachten aantal opnames dat 'deskundigen' een paar maanden geleden berekend hadden. Daarna wordt het beter...... helaas vrees ik dat het opnieuw slechts weer onzinnig gezwets zal blijken te zijn.....

3 respect 14-11-2021 09:49 op
"Er is geen langetermijnvisie of een langetermijnbeleid gemaakt." Lang is natuurlijk subjectief, maar vorig najaar was er wel een langere termijn beleid. Een roadmap op basis besmettingen niveaus, echter bij de eerste de beste gelegenheid werd die roadmap direct genegeerd. Ook in de eerste speech van Rutte werd er een duidelijke strategie gekozen. Ook toen werd de strategie de dag erna op basis van slecht onderbouwde onzinnige kritiek meteen weer verlaten, zonder de gekozen strategie te verdedigen, zonder over te stappen op een van de andere in de speech genoemde opties of ander alternatief te definieren. De kern van die speech, groepsimmuniteit op bouwen om uit de crisis te komen wordt nu in essentie genegeerd, terwijl dit punt nu belangrijker is dan ooit. De vaccins zijn niet de uitweg (te besmettelijk/te lage effectiviteit) en opgebouwde immuniteit zakt vrij snel weg (tenminste bij sommige groepen). Met het huidige ineffectieve beleid gaat het nog waarschijnlijk nog jaren duren!

1 respect 13-11-2021 12:42 op
"Commerciële testlocaties zoeken soms de randjes van misleiding op" Goed voorbeeld doet volgen... De overheid liegt, draait en misleid er ook op los zonder consequenties. De supermarkt staat vol met ongezonde produkten waar niet zelden dubieuze suggesties op gedaan worden. etc etc. Zou raar zijn als testlocaties anders zouden opereren.

1 respect 11-11-2021 15:55 op
"Hoe effectief is het 2G-beleid? Die vraag is lastig te beantwoorden. Volgens het Nederlandse OMT is het verstandig om de methode in Nederland te introduceren om de snel stijgende besmettingscijfers tegen te gaan." Dat zal best, maar 3g doet weinig tegen besmettingen, gevaccineerden kunnen immers ook besmettelijk zijn, met 2g zorg je ervoor dat ongevaccineerden, die hoogste risico hebben in ziekenhuis te komen (wel wat op af te dingen) niet besmet worden. "Het is, net als bij de meeste maatregelen tegen corona, heel lastig om concreet aan te wijzen wat het exacte effect van één maatregel is geweest" Klopt, en steeds het alles of niets beleid helpt hierin ook ook niet. Door een weg van geleidelijkheid te hanteren en wat alerter steeds 1 of 2 dingen tegelijk aan te passen zou je een beter inzicht kunnen krijgen in de effecten van afzonderlijke maatregelen. De lethargie in het beleid, zowel bij versoepelen en verstrengen, maakt de issue groter dan nodig is!

6 respect 09-11-2021 21:45 op
"En wie denkt u dat u bent om zoiets te zeggen of zelfs maar te denken." Je moet wel heel erg naief zijn om er anders over te denken. Wuhan ging in lock down, een extreme maatregel, en nog steeds deed vDissel/het RIVM alsof er niets aan de hand was het het hier niet zou komen. Er was vlak over de grens in Heinsberg een grote uitbraak en er lagen al corona patienten op de IC en er werd nog steeds beweerd dat er geen corona in Nederland was. Er werd enorm lang volgehouden dat mondkapjes niet werken terwijl al vele decennia bekend is dat ze wel effectief zijn tegen overdracht van infectie zieken, en daarna werden ze opeens verplicht Rutte gaf in essentie aan het doet niks maar we gaan ze toch verplichten, ook vDissel beweerde nog nog ruim daarna dat ze geen effect hadden. Met maatregelen lijkt het steeds alles of niets te zijn, geleidelijkheid lijken ze niet te kennen. Ze nemen vooral ad hoc maatregelen op het laatste moment etc etc. Dit kun je toch niet serieus nemen!

15 respect 09-11-2021 20:40 op
"vooral richting de mensen die al meer dan 1,5 jaar hun hele ziel en zaligheid en kunde inzetten om ons te helpen verstandige keuzes te maken." En wie zijn dat dan? Het RIVM en het kabinet zijn vooral bronnen van dubieuze, misleidende en zelfs volstrekt onzinnige informatie geweest. Transparantie wordt regelmatig zelfs actief uit de weg gegaan zodat goede controle onmogelijk gemaakt wordt. Zelfs nadat het kabinet door de rechter op de vingers getikt is en dat ze aan WOB verzoeken moet voldoen wordt er nog steeds actief vertraagd en getraineerd. Ze hebben geen respect verdiend, als ze respect willen moeten ze eerst maar eens beginnen met de bevolking en de democratie te respecteren door transparantie tot norm te verheffen zodat ze fatsoenlijk gecontroleerd kunnen worden en het democratisch proces plaats kan vinden.

9 respect 09-11-2021 20:26 op
"Het RIVM denkt en verwacht dat boosterprikken effect gaan hebben op het gemak waarmee het coronavirus zich onder mensen kan verspreiden, zegt RIVM-topvrouw Aura Timen dinsdag in gesprek met NU.nl. In welke mate dat gaat zijn, is nu nog niet te zeggen." Misschien moet ze dan wat meer tijd besteden aan haar werk ipv overal haar mediageilheid te bevredigen. Volgens mij zijn er al een aantal studies tav effectiviteit van boostershot gedaan. Je zou dus zeggen dat als ze de vakliteratuur bij hield en de analyses had gedaan ze een aardige indicatie zou moeten kunnen geven over de te verwachten impact.

0 respect 09-11-2021 14:42 op
"Minister De Jonge sluit zich aan bij de Gezondheidsraad, die beklemtoonde dat een booster "geen instrument is om de vierde golf te stoppen of tegen te gaan. " Uit Israel komt een heel ander verhaal, daar claimen ze dat de boostershot de opkomende golf tot staan heeft gebracht. "Het ministerie herkent zich niet in enkele internationale studies, uit Israël en de VS, die een afname in bescherming laten zien bij de alleroudsten. "Dat zien we hier gelukkig nog niet", stelt de zegsvrouw." Hoe wordt dan verklaard dat in het voorjaar, toen de oudjes net gevaccineerd waren, corona in tehuizen geen issue was en nu de media weer gevuld worden met berichten over corona in tehuizen? Waar is de objectieve data?

0 respect 09-11-2021 10:13 op
"waarom wil je dan immuniteit opbouwen? " Wat is het alternatief? Uitroeien is niet realistisch, zeker niet op korte termijn. Dan resteren er twee opties, immuniteit op bouwen en zo goed mogelijk met het virus leren leven of angstig wegkruipen. Op individueel niveau stelt corona helemaal niet zo veel voor, zeker niet als je gevaccineerd bent, dan is de impact minder dan griep. De issue is dan ook niet het virus, de issue is dat de zorg het niet aan kan. Ik heb niet de indruk dat daar iets aan gedaan wordt, daar ga ik dan ook niet op zitten wachten.

0 respect 09-11-2021 09:19 op
"In verhouding tot het aantal NL inwoners is dat ruim 6000 per dag." Dat zeg ik, niet veel. het ligt ruim onder de eerdere pieken toen nog niemand gevaccineerd was. Als we de officiele data mogen geleven reduceert vaccinatie het risico op ziekenhuis opname met een factor 20 en de zorgbelasting nog meer omdat de gemiddelde opnameduur een stuk korter zou zijn. De enige manier hier doorheen te komen is immuniteit opbouwen. Vaccinaties verplichten wil men niet en met dit soort besmettingscijfers duurt het vele jaren voordat iedereen aan de beurt is geweest en zakt de groepsimmuniteit eerder weg dan dat hij opgebouwd wordt. De crisis wordt vooral verlengd. Ik snap best dat het vervelend/lastig/zwaar is voor de zorg, maar uiteindelijk is de keuze vooral of kort en heftig of lang en slopend. Kort en heftig lijkt mij een stuk beter, dan heb je sneller weer perspectief.

4 respect 09-11-2021 08:44 op
"Vertel je dat aan de nabestaanden van de bijna 5 miljoen doden wereldwijd," Ach gut, 5 miljoen doden wereldwijd, dat is slechts een zeer kleine fractie van het totale aantal doden wereldwijd. Een groot deel van die mensen waren al serieus ziek. Gelezen dat ca 99% van de corona doden in Italie minimaal 1 serieuze onderliggende kwaal had en ca 75% twee of meer. Mortaliteit van het virus, na besmetting, is slechts een fractie van de normale jaarlijkse mortaliteit. Na vaccinatie is nog eens met ruwweg een factor 20 verlaagd. Corona is in dit respect helemaal niet zo ernstig vergeleken met andere issues. Vervuiling veroorzaakt net zoveel of meer ernstige ziekte en vroegtijdige overlijdens. Hetzelfde geld voor ongezond voedsel dat de voedselindustrie produceert. Door het geld en aandacht die nu op corona gericht worden daarop te richten kun je veel meer bereiken voor de kwaliteit en kwantiteit van leven.