NUjijStats voor invalid

7,297

Respect

Respect/dag 4.66
Respect/reactie 3.63

2,012

Reacties

Reacties/dag 1.29
Meeste reacties op 1 dag 18
Gestart op 07-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 21-02-2022 10:59 op
"Duscmaar geen bomen, struiken planten wat het is geen "echte natuur"" Of je bomen, struiken en planten in de stad wilt is een politieke keuze, Dat 'natuur inclusief' bouwen noemen is compleet onzinnig. Het is geen natuur, het is een plukje groen op postzegel formaat. Het is vooral een poging om het op een onjuiste manier te framen.

0 respect 21-02-2022 10:34 op
"Ook het beleid van "indikken in plaats van uitdijen" van steden draagt actief bij aan dit probleem. " De vraag is natuurlijk of het wel een probleem is. Hoe meer je steden uit laat dijen hoe minder ruimte er is voor 'echte' natuur. Je kunt ook gewoon een aantal torenflats bouwen en dan begint het platte land een paar blokken verderop.

3 respect 21-02-2022 10:30 op
"De milieuorganisatie doet daarom een oproep tot een landelijke verplichting voor natuurinclusief bouwen" Weer een oxymoron van jewelste, je krijgt alleen natuur als de mens de handen ervan af houdt en liefst helemaal weg blijft. Dat is nauwelijks meer te vinden in de wereld, nog minder in Nederland, hier hebben we alleen maar cultuurlandschap. Natuur inclusief bouwen is iedereen zo dicht mogelijk op elkaar zodat er ruimte komt voor natuur elders.

3 respect 20-02-2022 17:15 op
"Is het echt heel boeiend hoe hard het precies waait op die foto?" Als naar de relevantie van de foto bij een artikel over storm gevraagd wordt wel lijkt mij. Foto ziet er naar mijn idee niet echt stormachtig uit.

0 respect 19-02-2022 17:45 op
"Het gaat hier niet over de slachtoffers maar over het aantal rampen." Hoe definieer jij ramp dan? Een ramp wordt veelal gedefinieerd als iets waarbij veel slachtoffers vallen. Al erken ik dat de term aan inflatie onderhevig is en men tegenwoordig elke tegenslag graag een ramp noemt.

0 respect 19-02-2022 17:18 op
" En ik vraag mij af in hoeverre Nederland echt voorbereid is kwa hulpdiensten als wij echt eens door een groot event worden geraakt ." Dat hoef je je niet af te vragen, men is voldoende voorbereid om de elite te helpen, wat er met het gewone gepeupel gebeurd boeit ze niet zo.

4 respect 19-02-2022 17:11 op
"Eigen schuld dikke bult?" Nee, dat is keuzevrijheid, mensen die naar buiten gaan doen er niemand kwaad mee. Dus stop gewoon met de bemoeizucht en laat ze hun eigen keuzes maken.

2 respect 19-02-2022 17:07 op
"Ik vraag mij echt af waarom men naar buiten gaat bij een code rood en een NL alert." Waarom niet? Jij was blijkbaar ook buiten, geef het goede voorbeeld in plaats van met het vingertje te wijzen. Laat ieder gewoon eigen keuzes maken, heeft niemand last van.

0 respect 19-02-2022 17:05 op
"In Spanje, Italiƫ enz, hadden ze nergens last van." Hier ook niet echt hoor, de storm van woensdag/donderdag voelde hier zwaarder aan dan gisteren. Was begin van de avond bij een vriend en vroegen ons af waar de heisa nu eigenlijk over ging. Het waaide stevig, maar zou het eerder storm achtig dan zware storm noemen.

0 respect 19-02-2022 16:55 op
"Regering informeerde Kamer onvolledig over Afghaanse evacuaties" Dat is hun standard operating procedure. "Bovendien werden vlak voor de val van Kaboel via DHL dozen met laissez passers naar Afghanistan verstuurd, een zending die overigens nooit aankwam omdat het land op slot ging." Die zullen dan wel in handen komen van iemand die er wel raad mee weet.

0 respect 18-02-2022 14:06 op
"Omdat het ons allemaal aangaat als europeanen" Hoezo? Ik heb er weinig van gemerkt toen ze onafhankelijk werden van de sovietunie, vermoed dat ik er ook weinig van ga merken als dat weer terug gedraaid wordt.

2 respect 18-02-2022 14:04 op
"Het gaat in totaal om 3.000 gevechtshelmen en 2.000 scherfvesten met bijbehorende pantserplaten, verschillende defensieve wapens zoals metaaldetectoren en wapenlocatieradars en honderd scherpschuttersgeweren met 30.000 stuks bijbehorende munitie." Indrukwekkend, we verslaan Duitsland... 30 000 kogels gaat het verschil maken, als ze deze goed gebruiken resteren er nog maar 100 000 Russische soldaten!

0 respect 18-02-2022 10:14 op
"Ik zou als de dood zijn dat ik midden in de jungle dan opeens geen internet meer zou hebben." In de bulk van de jungle is er geen internet.... dus misschien beter om niet naar de jungle te gaan als je een internetverslaving hebt.

0 respect 18-02-2022 10:13 op
" zodat je een beetje een beeld krijgt wat er met het ruimtepuin gebeurt na de botsing." Er zijn al diverse sattelieten in de ruimte vernietigd zonder dat dit direct resulteerde in een ketting reactie. Als het drukker wordt kan dit uiteraard veranderen. Zoals gezegd, er is daar veel ruimte. We praten op dit moment over ik meen ca 30 000 objecten van 2 inch of meer, (uiteraard zijn er nog veel meer veel kleinere objecten), vergelijk dat met de miljarden objecten op het aard oppervlak, bovendien heeft in de ruimte elke schil meer oppervlakte en heb je ook seggregatie in hoogte. Zoals gezegd, hoe drukker het wordt, hoe meer het een issue wordt. Het is goed om vooruit te kijken, maar op dit moment is de urgentie nog niet zo heel erg groot.

1 respect 18-02-2022 09:18 op
"Het grote probleem is dat er op korte termijn veel nieuwe ruimteobjecten worden toegevoegd, maar dat er niet voldoende capaciteit is om ze allemaal te volgen. " Tracking lijkt mij niet echt de issue, er is genoeg computer capaciteit, lijkt me niet zo moeilijk dat op te schalen als dat nodig is. "De ene operator belt naar de andere en zegt: 'Mijn satelliet gaat richting jouw satelliet, wie van ons wijkt uit?.'" Dit is natuurlijk wel een issue, dergelijke manoeuvres vergen brandstof en gaan ten koste van de levensduur van de satteliet. Dan krijg je gevallen dat ze een game of chicken gaan spelen, volgens mij is het al gebeurd dat spacex weigerde actie te ondernemen. Als er serieuze botsingen plaatsvinden, kan dat, zeker als het aantal objecten toe neemt, tot een kettingreactie leiden. Weet niet hoe serieus dit probleem werkelijk is, er is daar immers veel ruimte, maar op termijn is dit wel een issue.

0 respect 16-02-2022 18:33 op
"Je moet ze plaatsen waar veel energie is, liefst een overschot." Waarom? Je kunt even goed stellen dat je ze moet plaatsen waar de restwarmte nutting gebruikt kan worden.

0 respect 16-02-2022 18:32 op
"Iedereen kan gerust zonder faseboek. 99% wat er op staat is slap gel.l." Internet is groter dan facebook.

0 respect 16-02-2022 18:30 op
"Ja dat is het inderdaad, voor een datacenter maakt het eigenlijk ook niet uit in welke backyard het staat." Dat geld natuurlijk voor de windmolens, kerncentrales etc ook, maar veranderd niets aan het feit dat wij die datacenters ook gebruiken, waarom zouden we de consequenties dan afschuiven op Noorwegen of Duitsland? Zie zowiezo het probleem niet zo, Er staan hele industrieterreinen vol met lelijke blokkendozen, als ze gewoon betalen voor hun stroom en de restwarmte gebruiken om woningen, kassen oid te verwarmen wat kun je daar dan op tegen hebben?

1 respect 16-02-2022 18:24 op
"Alleen overduidelijk professionele beelden zijn van dit verbod uitgezonderd." Raar, ik dacht dat buiten in openbare ruimte gemaakte beelden formeel altijd toestemming nodig was om beeldmateriaal van herkenbare personen te publiceren. Nu is dat voor professioneel materiaal niet zo'n issue zijn, die tekenen immers standaard een release form, maar vind het vreemd dat de rechter over deze categorie nu zegt dat een release form blijkbaar niet nodig is.

0 respect 16-02-2022 17:18 op
Kortom, het is meer een kwestie van not in my backyard? En als er dan een internationale crisis komt en internet down gaat gaan klagen dat we onvoldoende controle hebben over kritische infrastructuur....

0 respect 16-02-2022 17:16 op
"Ze kunnen ook bepalen dat de datacenters het gewone elektriciteitstarief moeten betalen en ze dus geen korting van 90% krijgen " Inderdaad, de issue is vooral de subsidies niet dat die datacenters er komen. In tegendeel zelfs, data centers zijn de logische consequentie van het moderne internet. Nogal hypocriet om wel volop internet te gebruiken en datacenters te bannen. En dan als er een crisis komt en internet down gaat zeker weer gaan klagen we te afhankelijk zijn en er te weinig aandacht is geweest voor kritische infrastructuur.

3 respect 16-02-2022 17:10 op
"Critici vinden dat hyperscale-datacenters, die tientallen hectares in beslag nemen, te veel stroom gebruiken en te weinig opleveren. In antwoord op vragen uit de Tweede Kamer erkent De Jonge dat de economische waarde van zulke datacenters "relatief beperkt" is. " Ik neem aan dat deze mensen geen gebruik maken van het internet? Geen datacenters prima, maar dan stel ik hoop ik dat ze ook zo consequent zijn om geen internet meer te gebruiken. Al die websites die ze bezoeken moeten ergens gehost worden, de search engines moeten hun dat ergens consolideren en verwerken, de hypocrisie viert weer hoogtij!

7 respect 16-02-2022 11:46 op
"Onderzoeksraad: 'Stille ramp' doordat kabinet verpleeghuizen uit het oog verloor" Was dat werkelijk een stille ramp? Wat was het alternatief? Dat bezoek verbod dat volgde was een veel grotere ramp. Bij binnenkomst in een verpleeghuis wordt de resterende levensverwachting uitgedrukt in maanden. Compleet onzinnig, inhumaan en disproportioneel om die mensen bezoek te onthouden. De nadruk behoort te liggen op kwaliteit van leven, niet om quantiteit van leven. Dat geld voor deze groep nog sterker dan voor de rest van de bevolking, een aantal maanden 'hardship' om daarna nog jaren een goed leven te hebben is prima te verdedigen. Maanden 'hardship' met een grote kans dat je het niet overleeft of hooguit enkele maanden een redelijk leven kunt leiden in onzinnig. Dat is ook wat veel ouderen zelf zeggen, die nemen graag wat risico als dat betekend dat ze een beter leven kunnen leiden.

0 respect 15-02-2022 07:47 op
"Poetin heeft nu immers al precies wat hij wil hebben" Wat dan? Ukraine heeft juist zeer expliciet herhaald dat ze NAVO lid wil worden, precies dat waar Rusland een probleem mee heeft en een meer neutraal/Russisch gezind Ukraine als strategisch essentieel ziet.

0 respect 15-02-2022 07:44 op
"Als deze situatie uit de hand gaat lopen, dan is het dankzij de bemoeizucht van de Verenigde Staten. " Beetje simplistische voorstelling van zaken. Dit is primair een intern Ukraiens conflict waar een deel van de bevolking met het westen wil associeren en een ander deel met Rusland. In plaats van een middenweg te bewandelen wordt de wens van een significant deel van de bevolking genegeerd. Rusland maakt opportunisch gebruik van die interne verdeeldheid om haar strategische belangen te beschermen. Had Ukraine een middenweg gekozen hadden ze van de EU en Rusland kunnen profiteren. Door een meer polariserende keuze te maken roepen ze de problemen over zichzelf af. EU/US spelen uiteraard een rol, maar Ukraine zelf is de hoofdrolspeler hierin.