NUjijStats voor inwonervan

805

Respect

Respect/dag 0.98
Respect/reactie 3.48

231

Reacties

Reacties/dag 0.28
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 24-01-2022

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 30-11-2022 12:27 op
Voor iedereen die zegt dat het betutteling is en dat bezoekers van feesten en festivals zelf wel kunnen beslissen of iets te hard staat: er zijn heel wat mensen die denken "als de muziek ongezond hard stond, dan was het wel verboden, dus kan ik gerust naar binnen gaan". Wat zeg je dan tegen die mensen? Dat het hun eigen schuld is dat ze op de festival-organisator vertrouwd hebben wat hun veiligheid betreft?

0 respect 29-11-2022 11:01 op
Het komt onder andere door een overdreven obsessie voor assertiviteit. Voor sommigen is het niet oké om af en toe niet assertief te zijn. En als je eenmaal die instelling hebt dan begint het te lijken of in essentie de hele wereld tegen je is en je altijd van je af moet bijten. Alleen staat men dan ook niet meer open voor de mogelijkheid dat een kleine tegenslag ook iets positiefs in zich kan hebben. Of dat de ander, die de vervelende boodschap brengt, misschien toch wel het beste met je voorheeft.

0 respect 29-11-2022 10:48 op
@Ultimate nogmaals : mijn reactie gaat niet over wat wij willen. Ik reageer op de reactie van de emir, onafhankelijk van waar hij op reageert. Maar door jouw reactie wordt mij wel iets duidelijk : sommige mensen willen blijkbaar een tegenstelling zien in "wij en zij" en zien in het verhaal de thema's "opdringen", "verbieden" en dergelijke. Dat is maar net hoe erg je het op de spits wilt drijven.

1 respect 29-11-2022 10:02 op
@Ultimate het gaat niet erom dat wij aan hen iets willen opleggen. Het gaat om de (symbolische) communicatie en hoe die voor alle partijen het beste uitpakt.

2 respect 29-11-2022 09:31 op
De emir had ook ook bedankt kunnen zeggen voor alle tips die de Westerse gasten kwamen brengen voor de Qatarese samenleving via de 1-love-uitingen. En met die goedbedoelde tips en adviezen vervolgens na het WK binnenlands gewoon niets doen. Als hij dat gedaan had, dan was het WK een groot publicitair succes geweest voor alle partijen. Weliswaar een hypocriet succes, maar van hypocrisie zijn zowel het Westen als het Oosten niet vies ; dat zou dus niets bijzonders zijn. Alleen dat deed de emir niet. Door te heftig de beeldvorming te willen regisseren, laat hij nu eigenlijk aan zijn eigen bevolking zijn ware aard zien. En tevens laat hij aan toekomstige handelspartners zien dat beeldvorming voor hem het belangrijkste is.

1 respect 28-11-2022 11:06 op
@Rogier_Giesbertz dan is er maar een verschil. Nou en? Je kunt ook zeggen: als samenleving kunnen we het verdragen als een aantal drugs gelegaliseerd is, maar niet als ze allemaal vrij te verkrijgen zijn, want een te grote groep mensen kan daar niet verantwoordelijk mee omgaan. Dus moeten we keuzes maken. De ene drugs wel, de andere niet. Daar is nu toevallig uitgekomen dat alcohol (helaas) wel veel te vrij verkrijgbaar is en suiker ook by the way en wiet is een tussengeval en allerlei andere drugs zijn verboden. Prima toch.

3 respect 27-11-2022 13:33 op
@AD69 "Populisten hebben succes omdat de vastgeroeste politiek geen enkele verbinding meer heeft met de bevolking." Hoe ziet die verbinding er volgens u dan uit? Als je zegt dat politici de weg naar de burger niet meer weten te vinden dan zeg je eigenlijk ook dat de burger niet zo zelfstandig is om zelf de partijprogramma's met elkaar te vergelijken. Of moeten politici alles in Jip-en-Janneketaal kunnen voorkauwen zodat de burger zich meer verbonden voelt met de politiek?

1 respect 27-11-2022 10:35 op
Henk, ik ben het er helemaal mee eens dat we in NL en Europa hard(er) moeten werken om de democratie op hoog niveau te houden. De genoemde voorbeelden toeslagenwet en vermogensrendementsheffing vind ik persoonlijk ook monsterlijke wetgeving, maar die is in een tijd genomen waarin op dat moment het politieke compromis zodanig was dat iets omslachtigs als de toeslagenwet de meest optimale uitkomst was. Het gaat erom dat de politiek soms (meestal?) te langzaam is om die wetgeving van destijds op tijd aan te passen aan veranderingen in de samenleving. Dat komt misschien wel doordat wij juist iets teveel inspraak willen hebben. Maar dat is nu net democratie: in het eindresultaat zit ook zoveel mogelijk het belang van een minderheid verwerkt. Dat levert stroperige en dure wetgeving op, en daar moeten we aan blijven verbeteren, maar zodra je alleen je eigen geluid wilt terugzien in een wet dan ben je hetzelfde bezig als een Afrikaanse dictator.

6 respect 27-11-2022 10:00 op
@Henk_en_de_Meiden steeds meer beslissingen op EU-niveau is absoluut niet hetzelfde als macht weggeven in de handen van een dictator. U suggereert dat Nederland een totaal andere koers zou varen wanneer Nederland niet meer in de EU zou samenwerken met andere EU-landen. Volgens mij is dat een illusie, want kijk maar naar Noorwegen, Zwitserland en dergelijke: in de praktijk stemmen zij hun belangrijkste beslissingen alsnog af op datgene waar de EU-landen het na langdurig overleg over eens zijn geworden. En zij betalen daar meer voor ook. Het overleg binnen de EU gaat via de landelijke regeringen (en via de gekozen EU-parlementariers) en de landelijke regeringen zijn weer democratisch gekozen. Dus de vergelijking machtoverdragen aan EU en WHO met de wankele democratie in Afrika klopt in mijn ogen niet.

1 respect 26-11-2022 14:32 op
@Jeroen86 mijn salaris laat ik storten op een bank die onder (staats-)toezicht staat. Ik denk dat de hardware wallet in jouw voorbeeld meer gezien kan worden als het equivalent van contant geld? Of zie ik dat niet goed? Bij contant geld ben je namelijk zelf verantwoordelijk ervoor dat je wachtwoord niet kwijtraakt of gestolen, terwijl bij er bij een gereguleerde bank nog andere mogelijkheden zijn (bij bedrijven bijvoorbeeld die verschillende machtigingen op dezelfde rekening nodig hebben). Ook investeringen in valuta of waardepapieren worden normaal gesproken bij een depotbank aangehouden en nog maar door weinig mensen in een fysieke kluis bewaard. Zijn de gedecentraliseerde handelsplatformen dan de missende schakel die zonder anonimiteit, dus met gecontroleerde identiteit en in contact met de Belastingdienst vraag en aanbod bij elkaar kan brengen? Hoe verdienen de gedecentraliseerde platforms hun geld anders als ze niet onder een landelijk toezicht zouden staan?

0 respect 26-11-2022 14:20 op
bedankt, dat wist ik niet.

1 respect 26-11-2022 14:10 op
Kan iemand mij uitleggen waarom sommigen zeggen dat er geen probleem is zolang je je crypto maar in een eigen wallet op eigen computer houdt? Stel dat iedereen dat doet en er dus geen handelsplatforms als FTX en Genesis en dergelijke meer zijn, dan kun je toch niet meer snel en makkeljk vraag een aanbod bij elkaar brengen? Of zie ik dat verkeerd. Er is in mijn ogen maar één oplossing voor de cryptomunten: dat hun handelsplatforms gaan voldoen aan de financiele eisen die in elk land worden gesteld. Oké, dan gaat de anonimiteit ervan af, maar volgens de crypto-die-hards was anonimiteit nooit het belangrijkste argument. Of toch wel?

29 respect 26-11-2022 09:50 op
Voor iedereen die moeite heeft met het herkennen van geraffineerde oplichters: - hoor je bijna alleen maar punten waar je het volledig mee eens bent? - lijkt het alsof de oorzaak van allerlei problemen vooral in grotere machten buiten jezelf liggen (overheid, geheime clubjes, wetenschap..) ? - dat je positiviteit krijgt wanneer je meedoet met de betreffende groep of spreker? Zoals liefde, vrijheid, echte waarheid... Dan is de kans groot dat je met een oplichter te maken hebt. Een goede vriend, een betrouwbare partij, zal het ook tegen je zeggen wanneer het beter is om iets vervelends te doen: - bezuinigen, gezond eten, rekening houden met anderen, oftewel je aan allerlei regels houden, regels waarvan de oplichters proberen te vertellen dat je vrijheid wordt afgenomen. Zo zijn er nog talloze voorbeelden te verzinnen in de cursus: hoe herken ik een charlatan? En de vervolgcursus: wat is het verschil tussen een gewone oplichter en een geraffineerde oplichter?

0 respect 25-11-2022 14:26 op
@Saltymax wat is uw oplossing om geluidoverlast en vernielde prullenbakken en luchtvervuiling tegen te gaan?

3 respect 25-11-2022 14:13 op
Waarom moet de vrijheid van meningsuiting door Musk beschermd worden? Dat is toch een overheidstaak?

0 respect 24-11-2022 17:01 op
@IfICouldFly "Wat interessanter in de EU kan zijn als Musk iemand wil ontslaan omdat hij niet 2 keer zo hard werkt. Ik zie hem al bij een rechter aankomen. " dit is dus precies het punt wat ik in mijn eerste post maak. Ik begrijp dus niet goed wat uw aanvullende reactie is op mijn tekst, maar we zijn het dus eens.

0 respect 24-11-2022 16:53 op
@IfICouldFly persoonlijk zou ik ook zo denken. dus in principe ben ik het hier helemaal mee eens. Maar ik vraag me wel af of dubbel zo hard werken niet ingaat tegen de principes van Europese arbeidswetgeving. Hard werken is namelijk subjectief uit te leggen. En arbeidsvoorwaarden mogen niet zomaar eenzijdig gewijzigd worden. In Amerika misschien wel, maar in de EU niet. Daarom zou het interessant zijn als een aantal medewerkers de druk die werkgever oplegt juridisch aan zou kaarten om te kijken wat er gebeurt. Het lijkt dat iedereen echter vertrokken is, dat doet mij denken dat de vertrekkende mensen een mooie vertrekregeling hebben ontvangen, omdat Musk geen zin heeft in juridisch gesteggel in Europa.

2 respect 24-11-2022 16:26 op
Jammer dat niet een van de medewerkers is blijven zitten, om uit te testen wat "dubbel zo hard werken" precies inhoudt ten opzichte van Europese arbeidswetgeving. Of zou Musk alle Europese medewerkers het equivalent van een mooie transitievergoeding hebben gegeven, die alle medewerkers natuurlijk aanpakten, omdat er toch werk genoeg is in Europa?

1 respect 17-11-2022 10:15 op
@Nujijgebruiker_efbececcedebcbc aan de ene kant denk ik ook zo, maar aan de andere kant: wie betaalt de ziektekosten van de roker, en van niet alleen de zware maar ook van de matige drinker? Een deel van de mensen heeft moeite met het begrip eigen verantwoordelijkheid. Tot op zekere hoogte zijn dat gewoon vaste kosten in de samenleving. Beter dat accepteren dan alles op eigen verantwoording afschuiven want dan kom je in een eindeloze discussie terecht van wat eigen verantwoording eigelijk precies is en in welke gevallen die wel en niet toe te passen.

0 respect 17-11-2022 09:52 op
@J0K0 er is ook altijd een groep die meteen in de conspiracy-stress schiet als de voorlichting van de overheid af komt. Zie het hele corona-verhaal en ook bij drugs. Voorlichting genoeg. Wat mij betreft geen extra belastinggeld voor voorlichting voor mensen die het toch allemaal beter weten.

0 respect 10-11-2022 15:03 op
"Zei je dat gisteren ook niet? Nog altijd onjuist" Nee. Ik was gisteren niet eens op dit forum. Dus graag geen ongegronde suggesties de wereld in strooien. "Nog altijd onjuist" Om je eigen geloofwaardigheid op peil te houden, graag duidelijk vermelden welke bewering uit mijn reactie onjuist zou zijn en waarom en met bronvermelding. Dank.

0 respect 10-11-2022 14:11 op
@Daan1212 de waarde van de techniek begrijp ik volledig en ik sta daar ook achter. Maar dat is geen reden voor mij om te speculeren met munten die die techniek gebruiken. "...en waarom dit in de toekomst nog wel eens heel belangrijk kon gaan worden." Dit is nu al belangrijk. Ook bestaande banken zijn er al lang mee bezig. Dus ik zie niet in waarom het beter zou zijn nu opeens BTC te gaan gebruiken. Welke voordelen biedt dat dan ten opzichte van alles wat ik nu met de euro al kan?

4 respect 10-11-2022 14:07 op
Mocht de waarde van BTC gestaag blijven dalen tot en met 1 januari 2023, dan hoeven de mensen die hun bit-muntjes eerlijk opgeven bij de belastingaangifte, volgend jaar in ieder geval alweer wat minder belasting in box 3 te betalen.

6 respect 10-11-2022 13:57 op
@T0chWel "Je hebt overduidelijk niet begrepen waar het met cryptomunten over gaat." Ik ben ook iemand die overduidelijk niet begrijpt waar het bij investeringen in cryptomunten om gaat. Kun je mij in Jip-en-Janneketaal uitleggen waarom bijvoorbeeld Bitcoin een stabiele, betrouwbare vervanging van de euro zou zijn? En kom dan niet aanzetten met dat ik niks zou begrijpen van blockchain-technologie en dergelijke, want de techniek erachter en een munt bruikbaar voor het dagelijks leven zijn twee totaal verschillende dingen.

1 respect 01-11-2022 18:32 op
Heel goed dat hier op gewezen wordt. Er is veel te weinig ambitie in dit land. Zodra er een verandering aankomt, die aanpoten betekent en die uiteindelijk goed is voor Nederland op de lange termijn, dan schieten hele volksstammen weer in de stress. Allemaal smoezen van we doen al genoeg of laat eerst landen die meer vervuilen beginnen. Allemaal redenen om buiten jezelf de schuld te leggen. Waar is de ambitie? Het streven om klimaatneutraal te produceren is juist heel waardevol voor NL. Minder afhankelijk van energie van buiten levert dat ook nog eens op. Vindingrijkheid, innovatie en flexibiliteit, dat is alles wat er nodig is.