NUjijStats voor ns_tl

3,510

Respect

Respect/dag 3.7
Respect/reactie 2.53

1,390

Reacties

Reacties/dag 1.47
Meeste reacties op 1 dag 11
Gestart op 29-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2020 13:34 op
Jammergenoeg spreek ik uit ervaring. Natuurlijk zal het niet altijd zo gaan. Je moet het net treffen. Zelf merkte ik overal een haast en tijdsdruk. Het personeel gaf dit ook toe.

1 respect 30-11-2020 10:22 op
Het is een gok maar na 2 jaar zorgeloos maak je sowieso winst en kan je bij ziekte daarna gewoon weer minimaal eigen risico nemen.

0 respect 30-11-2020 10:19 op
Voor 2021 zou ik zeker aanraden om maximaal eigen risico te nemen. Indien mogelijk natuurlijk. Steeds weer berichten dat er amper capaciteit is. Voor noodgevallen zul je wel geholpen worden maar de rest wordt misschien wel doorgeschoven naar een jaar verder. Of je krijgt een nog meer dan anders afgerafelde operatie vanwege de drukte. Daar heb je ook weinig aan.

1 respect 30-11-2020 10:14 op
Klopt die kosten worden vaak vergeten. Werken kost de werknemer ook altijd wel wat. Zeker bij een laag loon is dat iets wat het verschil met bijstand steeds kleiner maakt. Een miskoop qua autootje kan een flinke kostenpost zijn in afschrijving of onderhoud. Nette kleding nodig hebben. Minder tijd om alle aanbiedingen af te gaan etc.

0 respect 30-11-2020 09:55 op
Wat denk je dat je in loondienst krijgt dan? Om te beginnen valt er weinig te plukken want in loondienst krijg je een salaris waar de staat de sociale lasten al heeft afgehaald en de werkgever alle winst/risico. Dus wat dan overblijft is leefgeld en niks meer. Dan krijg je misschien een jaartje of 2 ww, een 'transitievergoeding' waar je wel iets maar niet heel veel mee kunt. Daarna is de koek ook op hoor en mag je ook de bijstand in. Baanzekerheid en ontslagbescherming zijn argumenten om mensen in loondienst niet mee te laten delen in de winst maar simpelweg een salaris te geven wat niet in verhouding staat tot de omzet die ze genereren voor het bedrijf, de klanten en de maatschappij. Maar als dat wegvalt dan wordt er gewoon ontslag aangevraagd op economische gronden en dan staat diegene ook gewoon op straat hoor. En horecaondernemers als waardige werkverschaffers zien kan ik mij niet in vinden. Veel misstanden en oneerlijkheid.

1 respect 30-11-2020 09:48 op
Dat mensen niet kunnen omscholen vind ik onzin. Dat ze niet hun droomstudie op een presenteerblaadje krijgen dat kan wel kloppen. Maar op mij komt het over als mensen die niet kunnen krijgen wat ze willen en daarom maar de verantwoordelijkheid afschuiven. Op youtube staan tientallen uren aan video instructies van timmermannen, stukadoors, etc etc etc. Gebruikte studieboeken kosten een appel en een ei. Genoeg bedrijven waar je wel kan meelopen als je maar aanklopt en het vraagt. Hoveniers schreeuwen om mensen maar de helft haakt af zodra ze af en toe een tuin moeten leegscheppen. etc Makkelijk is dat niet nee. Dat geef ik toe. Bijstand is makkelijker dan voor een krap loontje het vuile werk doen in weer en wind.

4 respect 30-11-2020 09:11 op
Even afwachten tot de steunmaatregelen niet meer vol te houden zijn. Dan kan de werkloosheid nog wel oplopen.

7 respect 30-11-2020 09:10 op
"Onder mensen met een westerse migratie-achtergrond was de stijging met 2 procent het grootst." Tja, werkgevers zijn blij met de Polen die plukken en lassen voor een tientje per uur. Maar de maatschappij krijgt er nieuwe inwoners bij die uiteindelijk ook aanspraak gaan maken op het sociale stelsel. Zeker de jongeren zijn hier nu meer geworteld dan in Polen en gaan echt niet meer terug.

4 respect 30-11-2020 08:41 op
Mensen uit de bankenwereld naar de overheid halen... Liever mensen die zich uit zichzelf graag inzetten voor de maatschappij dan ex-bankiers.

1 respect 27-11-2020 21:13 op
Wel heel knap om het vakantiegeld te vergeten want dat staat gewoon op de jaaropgave. Is het ook niet zo dat die bedragen al vooraf zijn ingevuld tegenwoordig? Maar los van dat vind ik het goed dat de fiscus dit doet. Voor het indienen staat heel duidelijk de vraag dat het naar waarheid moet. Maar veel mensen zijn nogal gemakzuchtig als het om ontvangen bedragen gaat waar ze geen recht op hebben. Goed dat de fiscus dit aanpakt en ook als het om 20 euro gaat. Sowieso is het schrikbarend dat er zulke bizarre bedragen naar ouders met kinderen gaan. Maargoed dat is mijn mening.

4 respect 27-11-2020 20:55 op
Tja en hoeveel mensen zouden het eerlijk zeggen als ze onterecht meer dan 3000 hadden ontvangen? 9 van de 10 zegt niks. Geen slapende honden wakker maken. Ik kom overal sjoemelaars tegen. De automonteur die voorstelt om het zwart te doen. Zzp'ers die opscheppen over zwart bijklussen. Studenten die zich inschrijven op een ander adres om onterecht een uitwonende beurs te krijgen. PGB budgetten die naar vrienden en familie terwijl er niks tegenover staat. Mensen die geen bijtelling betalen maar wel in de zakelijke auto prive rijden. Mensen die de thuis keuken verbouwen en de kosten zakelijk opvoeren. enz enz enz. De lijst is eindeloos. In dit geval is er het een en ander mis gegaan maar ik hoop dat ze toch blijven doorpakken.

4 respect 27-11-2020 20:43 op
Ik snap de politie maar het is wel jammer dat ze gelijk afgaan op mensen die juist open zijn naar journalisten. Daardoor kijken mensen voordat wel beter uit voordat ze iets aan een journalist vertellen. Aangezien Danny toch een kijkje geeft in hoe de wereld eruit ziet wat mensen vaak niet zien is dat wel jammer. Ook al pakt de politie deze paar jongeren op dan blijft het probleem op grote schaal bestaan. Danny brengt deze problemen bij zijn publiek onder de aandacht. Maargoed de politie zal al wel weten hoe groot het probleem is in Nederland.

5 respect 26-11-2020 20:22 op
Toen ik de meting weigerde mocht ik bij een groot bedrijf niet naar binnen. Ze hadden het coronabeleid opgezet met hulp van de veiligheidsregio. Hoewel het geen groot pakket was wilde de beveiliging het ook niet aannemen. Onder protest toch maar laten meten. Vervelend om tijdens werk niet voor je rechten op te kunnen komen. Praktisch gezien niet tenminste.

0 respect 24-11-2020 16:53 op
Scholieren zijn superspreaders. Die moet je mijden als de corona

1 respect 24-11-2020 09:59 op
Door de geschiedenis heen zien we mensen samenkomen en samen wonen om de warmte op te zoeken. Van dat men samen bij het vuur zat tot dat men samen woonde. De indianen hadden grote tenten/hutten en leefden met meerdere families onder een dak. De eskimo's kleden zich ook binnens'huis' dik aan. In Nederland zelf zat de hele familie in de keuken bij het fornuis. Zoals we nu leven is fijn en luxe maar het is even de vraag hoelang het nog is vol te houden. De makkelijkste besparing op gas is je lichaam isoleren, in beweging blijven en gericht te verwarmen. Bijv. een infraroodpaneel bij je zitplek ipv het hele huis opwarmen. Maargoed voor 9 van de 10 mensen is er nog geen noodzaak om te besparen op energie.

24 respect 23-11-2020 10:47 op
Niet zo netjes dat mensen er zomaar vanuit gaat dat het opa is. Zeker in deze tijd. Had ook oma kunnen zijn 😅

11 respect 22-11-2020 11:26 op
Ga er maar vanuit dat Boeing tot in den treure heeft gezocht naar mogelijkheden om de schuld af te schuiven. Als de piloten iets te verwijten was geweest dan was dat inmiddels wel bekend.

1 respect 21-11-2020 13:01 op
Netto is niet 1/3 weg. OV chauffeurs hebben een riant salaris vergeleken met andere chauffeurs. Aan de andere kant zou ik niet met ze willen ruilen want versleten gewrichten krijg je er gratis bij.

7 respect 21-11-2020 12:56 op
Waar heb je het over. De zorg heeft vorig jaar nieuwe cao afspraken gemaakt met verhogingen waar de rest van het land alleen maar van kan dromen. 6,5% erbij!

5 respect 21-11-2020 12:53 op
Transport mag niks kosten. Het is nog erger dan OV. De cao voorstellen van de werkgevers zijn vooral verslechteringen. Liever deze cao houden tot betere tijden. Het enige en beste wat je in het transport kunt doen is op zoek gaan naar een bedrijf waar ze beter zorgen voor de chauffeurs dan wat minimaal nodig is vanuit de cao.

2 respect 20-11-2020 11:45 op
Beleggers (ver)kopen nog snel woningen voordat overdrachtsbelasting omhooggaat. Veel deals zijn naar voren gehaald, waardoor er nu een piek aan transacties is volgens experts. Er komt de komende weken nog voor zeker €1 mrd aan woningtransacties aan.

0 respect 20-11-2020 11:36 op
Dat is eigenlijk wel prima. Want die Tesla's worden wel echt gemaakt en de anderen zien het nut van investeren in duurzamere auto's. Het is vooral een probleem als er wordt ingekocht terwijl het van fraude aan elkaar hangt en de ingekochte certificaten nep zijn. Ik vermoed dat we daar de komende jaren nog veel over gaan horen.

0 respect 19-11-2020 22:35 op
Misschien is het ook een strategisch besluit. Ik weet niet in hoeverre ze de hete adem van Rusland in de nek voelen die wellicht gebieden gaat opeisen? Zo milieubewust is Noorwegen nu ook weer niet. Ze leunen ook sterk op de export van gekweekte zalm. Daar kleven nogal wat nadelen aan....

1 respect 19-11-2020 21:21 op
Hedonisme en materialisme is het nieuwe geloof. Maar om al die reizen en spullen te betalen moet je toch wel aardig wat werken. Dat houdt mensen gelukkig in beweging :p

2 respect 19-11-2020 10:44 op
Bij de Spaanse griep vielen veel doden. Daardoor hadden de jongeren daardoor veel werk met hoge lonen. Woonruimte was er ook in overvloed. Nu krijgen ze niets van dat alles. Wat jongeren nu krijgen is een staatsschuld waar je U tegen zegt.