NUjijStats voor zich_afvragend

7,326

Respect

Respect/dag 12.19
Respect/reactie 6.45

1,136

Reacties

Reacties/dag 1.89
Meeste reacties op 1 dag 24
Gestart op 03-06-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

9 respect 24-01-2022 16:23 op
Ik denk dat hij/zij daar een beetje overheen leest omdat dat niet voelt als iets "doen". Ik moet bekennen dat ik zelf ook pas relatief kort geleden die nuance heb aangeleerd. Het is (zeker als man zijnde) ongelooflijk moeilijk om "slechts luisteren en beschikbaar te zijn" te zien als "iets nuttigs doen" want je hebt de regie niet zelf in handen. Dat is de moeilijke les die door velen nog geleerd moet worden.

18 respect 24-01-2022 16:16 op
Het punt is een beetje dat je in beginsel niet zo heel veel kan doen, en dat te accepteren is al een hele stap in de goede richting. Onvoorwaardelijk steun bieden aan iemand is lastig. Mensen zijn nogal geneigd alles op te willen lossen (zeker voor anderen) want het geeft een goed gevoel als je een rol speelt in het oplossen van een probleem. Als men daar zelf geen actieve rol in kan nemen voelt men zich machteloos en dat is frustrerend en demotiverend. De bedoeling is dat je er voor iemand bent, wil luisteren en geduldig bent, zonder de garantie op de "beloning" van het idee dat je hebt geholpen het op te lossen. Dat is in ieder geval de strekking die ik ervan maak. Dus wat u zelf zegt (u komt niet verder dan..) - dat is eigenlijk al heel goed. U kunt ook de opties op tafel leggen. Het is uiteindelijk aan het slachtoffer om te bepalen hoe verder.

2 respect 24-01-2022 16:09 op
Erkennen dat je je niet in iemands situatie kan verplaatsen omdat je het zelf niet hebt meegemaakt is ook een vorm van empathie tonen. Dat weerhoudt niemand ervan om alsnog te luisteren en zijn/haar best te doen het te proberen te begrijpen.

6 respect 24-01-2022 16:05 op
Met minderjarigen zeker, maar met volwassenen zal dat toch per persoon verschillen. Uw persoonlijke ervaring kan op zichzelf toch niet volstaan om het advies te overrulen van professionals die juist heel veel verschillende situaties hebben gezien? Misschien bent u wel de uitzondering op de regel, net zoals een enkeling ook wel eens een ongeluk overleeft juist omdat die de gordel niet om had.

9 respect 24-01-2022 15:28 op
Waaruit concludeert u dan dat ACM niet duidelijk is geweest en dat het niet Apple is die net iets teveel de grenzen opzoekt?

4 respect 24-01-2022 13:57 op
Beetje simplistische massa oplossing waar ook heel veel "onschuldigen" de dupe van worden. Lijkt me eerder dat er dan iets bedacht moet worden om die ooit zwart verdiende centen direct (ipv indirect) te belasten en als dat niet kan, dan gewoon pech gehad. Op zo'n rare manier achteraf gaan heffen vind ik ronduit belachelijk.,

31 respect 23-01-2022 15:57 op
De CO2 uitstoot had 50 jaar geleden al fors omlaag gemoeten. Het urgente probleem is de opwarming van de aarde, weet u nog? Laten we dat probleem eerst oplossen. Duurzaamheid is dan het volgende probleem en daar hebben we heus nog wel 100 jaar voor. Ik begrijp dus niet waarom ze zich zo blindstaren op 'duurzaam'. Heeft op zichzelf niks te maken met het oplossen van de huidige klimaatcrisis. CO2-uitstoot-vrij is wat we nodig hebben. Daar vallen kerncentrales wel onder, gascentrales niet. Omgekeerde wereld dus daar in Duitsland. Niet te geloven.

1 respect 16-11-2021 11:57 op
Gaat het?

0 respect 16-11-2021 09:27 op
Hoe is "betrouwbaarheid" dan gedefinieerd in de reglementen en hoe kan dit gecontroleerd worden? Lijkt mij dat een afname in vermogen duidt op slijtage hetgeen per definitie betekent dat de motor er sneller mee zal stoppen dan voorheen. Volgens mij houdt het dus vooral in dat ze er niet ineens een verder ontwikkelde motor in mogen zetten.

3 respect 16-11-2021 09:18 op
De vraag is wel of je de militaire uitgaven zo direct 1-op-1 met elkaar kan vergelijken en daar de militaite "macht" uit kunt extrapoleren. Zo las ik laatst een nieuwsbericht van een topmilitair uit de VS die opstapte omdat hij het helemaal beu was hoe de VS achter de feiten aan liep met bijvoorbeeld AI. Als je technologie beter is dan kun je met veel minder geld hetzelfde bereiken en gezien het bovenstaande is het niet onaannemelijk dat China in belangrijke opzichten een stukje verder is. Uiteindelijk is de vraag niet wie geeft er het meeste uit maar wie zou er winnen als er oorlog uitbreekt. En er heerst vanuit de VS al langere tijd het sentiment dat ze er niet zeker van zijn dat ze van China zouden winnen (zelfs als je kernwapens weg zou denken). U heeft natuurlijk gelijk vwb de NATO maar het gaat hier wel om een gesprek tussen 2 landen, niet tussen 2 allianties.

2 respect 16-11-2021 09:12 op
"Als iemand met een blindedarmontsteking corona oploopt in het ziekenhuis. Dan valt hij volgens de definitie van het RIVM onder de corona opname." Omdat je dan naar een corona afdeling moet zodat je niet nog meer patiënten besmet. En ongeacht de reden, als je een corona bed in beslag neemt dan belast je de corona capaciteit van het ziekenhuis. Natuurlijk kun je wel weer naar huis zodra je van de ontsteking hersteld bent als corona verder mild is. Wat schiet je er mee op om zo'n uitzonderingssituatie bij te houden? Zo kun je altijd wel zinloze vragen bedenken om maar te kunnen roepen dat de experts ergens geen antwoord op hebben. Een ander doel dient zo'n vraag niet. Die informatie is in het totaalplaatje volstrekt irrelevant. Verder: de zorg staat vooraan in de rij voor die derde prik dus dat wordt ook geregeld. Je herhaalt duidelijk punten uit die brief van Maurice. Ik heb ook die brief gezien en het was tenenkrommend eerlijk gezegd.

1 respect 16-11-2021 08:46 op
Ik vraag me af wat de VS dan gedaan zou hebben (of wat zij zouden willen dat de Russen zouden doen in dit geval). Gewoon meer geld uitgeven aan zo'n duurdere oplossing? Was dit dan gewoon zo'n typisch Russisch gevalletje "gevaarlijke maar goedkope oplossing, doen!"

3 respect 16-11-2021 08:40 op
Niet aan u en niet aan de Russen, maar aan de eerste de beste voorbijganger die toevallig verstand van zaken heeft en een nuttige toelichting kan geven zoals @RDT een paar minuten voordat u uw opmerking plaatste.

5 respect 16-11-2021 08:29 op
Heel jammer dit, ongeacht wie er gelijk heeft. Als de vrouwen inderdaad liegen dan zal dit voorval enorme afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van toekomstige aanklachten terwijl het nu al een behoorlijke strijd kan zijn voor vrouwen om serieus genoeg genomen te worden. Mochten de vrouwen toch de waarheid vertellen dan heeft dat ook forse implicaties. Dan zal ik (en velen met mij) mij achter de oren moeten krabben hoe goed mijn mensenkennis daadwerkelijk is, want dan heb ik me dus behoorlijk vergist in Marilyn Manson op basis van verschillende interviews en interacties die ik heb gezien. En misschien heb ik me dan ook wel vergist in vele anderen. Hoe het ook zij, hier kan alleen maar ellende uit volgen.

12 respect 16-11-2021 08:18 op
Doet me meteen denken aan de film Gravity uit 2013, daarin schieten de russen een satelliet kapot waardoor de brokstukken allemaal ellende veroorzaken (uiteraard met een hoog hollywood gehalte maar dat terzijde). Ik vind het daardoor wel extra bijzonder dat ze dan 8 jaar later precies datgene in het echt doen, terwijl we eigenlijk ook al jaren weten dat ruimtepuin een steeds groter probleem aan het worden is. Ik sluit me derhalve op zijn minst aan bij het standpunt van de VS dat dit onverantwoordelijk is. Konden ze dat ding niet gewoon neer laten storten of desnoods eerst een flink stuk de ruimte in schieten en dan pas opblazen (als opblazen echt zonodig moest gebeuren)? Zo primitief dit.

4 respect 16-11-2021 08:07 op
"Wie is er straks nog gevaccineerd als de geldigheidsduur maar 9 maanden is." Bijna iedereen onder de 60 komt met de afgelopen zomer gezette tweede prik nog makkelijk de winter door en de rest moet als een speer die derde prik krijgen, precies waar men nu dus mee bezig is. Dan hebben we weer de hele zomer om voor te bereiden op de volgende winter. "Zij zorgen al voor het grootste deel van de opnames." Kijk eens op de site van het RIVM daar staat uitgebreid uitgelegd waarom dit een drogreden van jewelste is. Dit is ook al zo vaak in het nieuws uitgelegd. "Als deze mensen stad en land hebben afgereisd met hun coronapas hebben zij ,ondanks hun genomen risico's, wel recht op gratis zorg?" Ze zijn gevaccineerd dus dat risico is lang niet zo groot als iemand die zonder vaccin 1 kroegje in loopt. Dus het antwoord daarop is volmondig ja. "Trouwens hoeveel mensen lopen covid om in het ziekenhuis terwijl zij voor andere zaken zijn opgenomen?" Wat zou je punt zijn ongeacht het aantal?

7 respect 16-11-2021 07:53 op
Vooral de laatste zin vind ik interessant: "Het land zegt bereid te zijn tot een dialoog als Washington zijn nucleaire voorraden tot het niveau van China terugbrengt." Hiermee geven ze de VS dus een keuze: - Of China breidt hun arsenaal uit naar het niveau van de VS - Of de VS krimpt hun arsenaal tot het niveau van China Linksom of rechtsom wil China als gelijke gezien en behandeld worden, ook als nucleaire grootmacht. Eigenlijk hebben ze daarin ook wel recht van spreken. Dat "recht" is niet iets wat gegeven wordt op basis van ethiek maar op basis van wie de grootste militaire macht heeft. De realiteit is dat China de VS aan het inhalen is, als dat niet al gebeurd is.

6 respect 15-11-2021 22:53 op
Ik pleit voor een systeem vergelijkbaar als in Singapore. Dus als je in het ziekenhuis komt met COVID dan worden je kosten alleen vergoed als je óf gevaccineerd bent, óf een doktersverklaring hebt die aangeeft dat je een goede medische reden hebt om niet gevaccineerd te worden. Dan wordt het niet alleen een gezondheidsrisico (waar velen geen boodschap aan hebben) maar ook een financieel risico. Natuurlijk duidelijk overgebracht dmv een stevige overheidscampagne die mensen informeert over de mogelijke kosten (die van wat ik begrijp tot wel 20.000 euro kunnen oplopen). Dan hoeft wellicht dat 2G beleid ook niet meer. Mooie bijkomstigheid: als het geen effect heeft op de ziekenhuisopnames dan ben je na 10.000 van die opnames tot wel 200 miljoen euro rijker en dat kan dan weer in de zorg geinvesteerd worden. Hou je er in ieder geval nog wat aan over.

4 respect 15-11-2021 22:33 op
Net als met gewoon salaris mag de belasting in dit geval inderdaad best wel stapsgewijs toenemen naar de hoogte van het bedrag, dat vind ik eigenlijk helemaal geen slecht idee.

7 respect 15-11-2021 22:30 op
Interessante gewaarwording. Misschien wordt dit een nieuw dingetje. Een motor die veel sneller is en daardoor ook sneller slijt, maar zolang het snelheidsverschil maar genoeg is om voor de gridstraf te compenseren zijn de baten de kosten waard. Dus gewoon iedere paar races een nieuwe motor. Ben benieuwd hoe lang deze motor mee zal gaan maar mijn gevoel zegt dat het verschil de volgende race al merkbaar kleiner zal zijn.

34 respect 15-11-2021 22:16 op
"Maar als iemand van de kandidaten ooit zoiets heeft meegemaakt, vragen wij diegene zich te melden. Wij hebben hier uitgebreide protocollen voor en zullen er dan zeker werk van maken." Nou prima toch. Dat klinkt uitnodigend en oprecht genoeg, dus als het echt zo is zal dat binnenkort wel boven water komen.

1 respect 15-11-2021 21:52 op
Ik zie het woordje "duurzaam" niet in de reactie staan, dat bedenkt u erbij. Wat de twee met elkaar gemeen hebben is dat er geen CO2 wordt uitgestoten bij de opwekking van electriciteit. Beiden hebben in die zin een toekomst. Dat kernenergie niet duurzaam is doet daar niets aan af (we kunnen er in ieder geval 1000 jaar mee vooruit zonder de aarde daarbij verder op te warmen)

2 respect 15-11-2021 13:09 op
Ik vind het ook een onhandig gekozen voorbeeld inderdaad. En het is ook niet eens de tijd van het jaar ervoor. Ze hadden ook fondue of desnoods kaasfondue kunnen zeggen, zo lastig is dat niet.. vreemd dat niemand daar bij stil stond voordat het persbericht naar buiten ging want AH profileert zich de laatste tijd juist zo milieubewust..

1 respect 15-11-2021 13:06 op
Pas als AH betaald heeft voor het plaatsen van een advertentie is het een advertentie. Een uitgaand persbericht is op de eerste plaats gewoon nieuws, bijvoorbeeld voor beurshandelaren omdat zo'n samenwerking van invloed zal zijn op de beurswaarde. Als gunstig neveneffect is het gratis reclame en zo wordt het spel wel bewust gespeeld inderdaad.

2 respect 15-11-2021 12:57 op
Je omgeving uitroken doe je toch wel met een barbecue. Hooguit dénk je dat je het niet doet. Zelfoverschatting.