NUjijStats voor AP_te_D

10,994

Respect

Respect/dag 5.84
Respect/reactie 6

1,832

Reacties

Reacties/dag 0.97
Meeste reacties op 1 dag 10
Gestart op 25-02-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 30-11-2022 14:28 op
Doe vooral wat u zelf goed lijkt, maar juist deze daling biedt kansen. Daarbij kan je ook bij dalende koersen prima geld verdienen met beleggen.

15 respect 30-11-2022 14:12 op
Ze concludeerden dat alle kinderen die het betrof kinderen waren van gedupeerden. Verderop in het artikel staat dat ze de lijst van gedupeerden als bron hebben gebruikt voor het onderzoek. Da's dan niet echt een verrassende conclusie. Dit is allemaal volkomen betekenisloos als niet ook wordt onderzocht wat het verband is en in hoeveel gevallen de uithuisplaatsing daadwerkelijk het gevolg was van het feit dat de ouders onterecht door de belastingdienst werden belaagd. Mijn vermoeden is namelijk dat is veel gevallen die uithuisplaatsing anders ook had plaatsgevonden en nu wordt net gedaan of het een logisch gevolg was en de belastingdienst er bijna op uit was om ook kinderen uit huis te plaatsen. Ik vind het nogal eenzijdig allemaal.

1 respect 29-11-2022 22:39 op
Vaste reizigers zijn bekend met de lagen stof en andere viezigheid overal op stations. Dat er nog spullen uit 1891 worden gevonden verbaast ons niet.

1 respect 29-11-2022 09:49 op
Duurzaamheid gaat om meer dan alleen maar bomen planten en windmolens bouwen. Juist ook grote mainstream bedrijven kunnen veel verschil maken door hun keten beter in te richten. Een paar procent verbetering bij Coca Cola zet meer zoden aan de dijk dan een zonneparkje bouwen op een weilandje. Of dat voor genoemde bedrijven ook geldt kan ik zo niet zeggen, maar als het artikel beweert dat Coca Cola, Apple en Microsoft-beleggingen niet duurzaam zijn mogen ze ook wel uitleggen waarom.

8 respect 28-11-2022 09:05 op
Of de boycot effectief is vanwege de handelsimpact op Rusland is natuurlijk niet het hele verhaal. De boycot is ook effectief omdat we laten zien dat we geen zaken doen met dit criminele regime. Woorden zonder daden zijn betekenisloos. Daarbij denk ik dat het ook een goede stimulans is om onze hele energievoorziening met grote spoed tegen het licht te houden en in rap tempo over te gaan naar zelf geproduceerde groene energie, Europees gas en olie (of uit andere bevriende westerse landen), en als laatste optie het midden oosten.

10 respect 28-11-2022 08:43 op
Vluchteling is een vrij ruim begrip bij onze overheid. Als je duizenden dollars kan betalen om hier heen te reizen, terwijl de rest van het gezin veilig in hun huis de brief afwacht dat ze hierheen mogen komen, dan vind ik dat geen vluchteling. De echte vluchtelingen zitten in plastic tentjes op zanderige of modderige vlaktes. Die hebben niets meer, zeker geen geld voor mensensmokkelaars.

63 respect 28-11-2022 08:39 op
Men concludeert dat sommigen op pad zijn gestuurd door hun ouders. Ik denk dat ze bijna allemaal op pad zijn gestuurd door hun ouders. De reis naar hier kost vele duizenden dollars. Ik zie geen realistische scenario's waarin jongeren van die leeftijd hier komen zonder dat de ouders dat bedrag hebben betaald. Dit is wat mij betreft ook niet waar die regeling voor bedoeld is. Die regeling lijkt me eerder bedoeld voor vluchtelingen die elkaar onderweg zijn kwijtgeraakt. Van mij mag die nareisregeling voor jongeren worden afgeschaft. Als jongeren oud genoeg zijn om hier alleen heen te reizen. zijn ze ook oud genoeg om hier zonder ouders een paar jaar, onder begeleiding van jeugdzorg, te verblijven. Dan kunnen ze op persoonlijke titel hun eigen procedure afwachten en als ze 18 zijn zelfstandig hier wonen of worden teruggebracht. Hereniging met het gezin: prima, maar dan wel daar.

0 respect 27-11-2022 18:55 op
Dat is dus precies de vraag. Gaat het er wel om kinderen te laten lezen? Dat lijkt me meer iets voor de basisschool, misschien nog de eerste 2 jaar van het VO. Volgens mij zou het daarna moeten gaan om het leren begrijpen van de taal en de taalgeschiedenis. Het doorgronden van verhalen en daaruit halen wat de schrijver probeert over te brengen. Probleem is dat dat lastig gaat als een kind een boek leest waar het de helft niet van begrijpt, zonder enige uitleg. Dan kan je beter met meer begeleiding minder lezen, deels ook klassikaal uit dezelfde boeken. Misschien gelijk oefenen met voorlezen. En of een kind dan in zijn vrije tijd nog boeken voor zijn plezier leest maakt niet zoveel uit.

9 respect 27-11-2022 18:45 op
Wat ik dan wel weer tegenstrijdig vind is de opmerking van Dera dat het logisch is dat je voor je Nederlandse lijst geen vertaling mag lezen. Als het toch niet zo veel uitmaakt wat je leest en uit welke tijd kan je beter een goed vertaald buitenlands boek van een topauteur lezen dan een matig literair werk van een Nederlandse. Vergeleken met vroeger is lezen op school al ontzettend versoberd. Niet perse slecht, want echt fijne herinneringen heb ik niet aan die boeken van 150 jaar geleden. En qua aantal te lezen boeken is het ook al sterk verminderd. Wat mij betreft een goede zaak. Ik was als kind een fervent lezer, maar na het middelbaar onderwijs heb ik 20 jaar geen boek meer aangeraakt, behalve wat studieboeken. Het plezier in lezen hebben ze volledig om zeep geholpen.

16 respect 27-11-2022 14:34 op
Je denk er over een nieuwe TV te kopen. Net wat groter en beter dan de huidige, maar je vrouw vindt het maar onzin. Wekenlang zeur je aan haar hoofd met tal van argumenten waarom die nieuwe TV er moet komen. Uiteindelijk geeft ze toe, dus je bestelt de TV, na twee dagen wachten komt hij eindelijk aan. Je pakt hem uit, hangt hem op en sluit hem aan. Tevreden kijk je naar je eerste film, maar na een paar dagen realiseer je je dat het beeld er eigenlijk niet veel anders uit ziet. De vreugde van de aankoop is alweer verdwenen. En dan valt het kwartje: het ging je helemaal niet om de televisie. Je deed het vooral om je vrouw op de kast te jagen.

2 respect 27-11-2022 09:16 op
Dat weiland krijgt jaarlijks tientallen kilo's mest per viekante meter over zich heen. Dus die ene drol zal weinig uitmaken. Je moet het alleen wel inspuiten, dus ze moet flink kracht zetten.

10 respect 27-11-2022 08:53 op
Beetje jammer dat de bijstandsuitkering nog altijd gekoppeld is aan het minimumloon. Wanneer komt nu eindelijk eens het inzicht dat werken lonend gemaakt moet worden. We hebben nog steeds honderdduizenden vacatures en een vergelijkbaar aantal werklozen.

2 respect 25-11-2022 17:21 op
Lezen is lastig blijkbaar. Ik beschuldig niemand, maar excuses aanbieden impliceert schuld, dus blijkbaar vindt onze overheid ons schuldig. Zoals ik al schrijf, hoe schuldig je bent als Nederlander is een kwestie van mening. Ik voel me niet schuldig in ieder geval.

4 respect 25-11-2022 17:10 op
Als ze er dan aftrekken wat ze al ontvangen hebben. Ze hebben hun land gekregen, vele miljarden, een behoorlijke infrastructuur. En dan woont het merendeel van de Surinamers alsnog in Nederland. Het zou zo'n rijk land kunnen zijn als het een beetje fatsoenlijk beheerd werd.

3 respect 25-11-2022 17:06 op
Ze vragen er zelf om. Ik weet ook niet wat ze er mee moeten. Maakt ook niet uit, want het is toch nooit genoeg. Nu excuses, volgende keer geld. Over een paar jaar nog meer geld. Het is gewoon morele chantage. En de regering gaat er nog in mee ook.

0 respect 25-11-2022 17:04 op
Waarom niet? Hij is Nederlander en dus medeschuldig. Het gaat om je nationaliteit, niet om je kleur. Dat zou namelijk racistisch zijn. Iedereen met een Nederlands paspoort is even schuldig, ongeacht je afkomst. En hoe schuldig je dan bent is een kwestie van mening natuurlijk.

21 respect 25-11-2022 17:01 op
Hoeveel van die organisaties zijn er wel niet. Hebben al die mensen niet iets beters te doen? Is dat dan vrijwilligerswerk of wordt dat ook nog door de gemeenschap betaald? Of werkt het als zo'n no-cure-no-pay advocaat, dat ze betaald worden uit de schadevergoedingen waar ze op zitten te azen. Ik moet zeggen dat dit hele gedoe bij mij eerder weerstand oproept dan begrip.

0 respect 24-11-2022 19:00 op
Meneer C was zelfstandige met een arbeidsongeschiktheidsverzekering die arbeidsongeschikt raakte. Woont nu nog in zijn oude huis en kan zijn gezin onderhouden. Meneer D was zelfstandige zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering die arbeidsongeschikt werd. Woont nu in een volksbuurt met een werkloosheidsuitkering. Meneer E kocht een staatslot. Won de hoofdprijs. Woont nu in Laren en rijdt Ferrari. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2 respect 24-11-2022 14:49 op
Verstandig om u niet gek te laten maken door anderen die het beter weten. Gewoon beslissen wat u goed past en waar u zich comfortabel bij voelt. En natuurlijk zijn er altijd mensen die achteraf een betere deal hebben, maar de mensen die een slechtere deal hebben hoor je nooit. Daarbij: als er ook nog een spaarcomponent in de hypotheek zit is die hoge rente alleen maar gunstig, want wat u betaalt is nog steeds aftrekbaar, maar u ontvangt wel de volle mep aan rente.

3 respect 24-11-2022 14:45 op
Verstandig. Kiezen voor zekerheid geeft rust. En met 2,09 procent zit je historisch gezien nog heel gunstig.

8 respect 24-11-2022 14:44 op
In Engeland leveren deze flexibele rentes enorme problemen op. Veel mensen die de laatste jaren fors hebben geleend en die nu ineens elke maand hun rentebedrag zien oplopen. Gevaarlijke strategie. Als je bv 3 % wel kan betalen maar 6 % niet moet je je afvragen of je het dan toch niet beter kunt vastzetten op 3 ipv gokken op lager.

17 respect 23-11-2022 11:51 op
Ik ben het voor deze keer helemaal met Brussel eens. Er wordt veel te veel uitgegeven en te veel geleend. Vooral ook al dat geld dat naar het buitenland verdwijnt is volkomen onnodig. Minder naar Brussel, minder naar Zuid-Europa, minder naar alle ontwikkelingslanden. Als we dan ook nog eens stoppen om de halve wereld hier te huisvesten ziet de begroting er al een stuk beter uit.

0 respect 23-11-2022 11:46 op
Tip: huur met een groep een grote boot, vaar naar de middellandse zee, gooi je paspoort weg, zeg dat je uit Eritrea komt en vraag asiel aan. Heb je over een jaar of 2 je eigen huis. Nog volledig betaald ook.

16 respect 22-11-2022 16:15 op
Wat een onzin. Talloze mensen met allerhande lichamelijke en geestelijke kwalen worden beperkt geholpen en komen voor grote uitgaven te staan. Kunnen ze allemaal zelf betalen. En dan wordt voor zoiets, waar je eigenlijk in praktische zin niets mee opschiet, ineens van alles geregeld en betaald. Als mensen dit zo belangrijk vinden kunnen ze dat dan niet zelf betalen?

35 respect 21-11-2022 21:39 op
Iedereen spreekt er schande van en gaat vrolijk verder. Wat een mooi statement was het geweest als de grootste voetballanden gewoon het vliegtuig naar huis hadden gepakt. Kan de FIFA mooi pronken met Canada of Algerije als wereldkampioen. Maar nee hoor, over een paar weken is een van deze landen gewoon kampioen en wordt er vrolijk gedanst door de politieke afvaardigingen uit Europa.