NUjijStats voor Aanwijsneus

2,675

Respect

Respect/dag 26.23
Respect/reactie 3.44

777

Reacties

Reacties/dag 7.62
Meeste reacties op 1 dag 50
Gestart op 22-08-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

10 respect 17-11-2020 17:02 op
Er schuilt wel een gevaar in al die kansloze rechtszaken. En in al dat geroep zonder bewijs. Als er straks weinig zaken ontvankelijk worden verklaard en dat geroep dus nergens anders op is gebaseerd dan niet-tegen-je-verlies-kunnen, neemt over 4 jaar niemand de republieken nog serieus, als ze echt iets aan de kaart stellen. En dat zullen ze op een gegeven moment wel moeten, om de verkiezingen te winnen, want de demografie haalt hen in.

11 respect 14-10-2020 17:45 op
In Staphorst is het aantal besmettingen per 100.000 mensen 1,5 keer zo groot als in Den Haag. Dat komt niet door een wandeling langs de fraaie tuinhekjes daar. Onbegrijpelijk dat er überhaupt nog gedacht wordt aan de mogelijkheid om met vele mensen bij elkaar te komen. Ook in het voorjaar waren religieuze bijeenkomsten, van Zuid Korea, via Nederland, tot in de VS, zogenaamde super spreaders.

2 respect 14-10-2020 10:05 op
Je zou eens kunnen informeren bij een opleiding tot crisismedewerker. De mensen die daar staan, weten echt wel hoe je iemand tijdelijk fixeert. Dat ging altijd goed, tot er steeds meer bezuinigd moest worden op de geestelijke gezondheidszorg. Toen waren er niet meer genoeg plekken, waar de politie verwarde mensen heen kan brengen.

8 respect 14-10-2020 10:03 op
Vreselijk dit. Er wordt al jaren beloofd dat die taak bij de politie wordt weggehaald en er zo snel mogelijk passende zorg is. In Amsterdam werkt dat wel goed, met de speciale ambulance voor mensen met psychische klachten. In andere regio's is dit niet te betalen. En daar komen we meteen bij het grote knelpunt hier. Jarenlange bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg. Alle mensen die daarmee te maken hebben, kondigen dit al jaren aan: er komen meer verwarde mensen op straat, als je meer bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg.

0 respect 14-10-2020 09:57 op
Het werd nu maandenlang ontkend, dat er iets moest worden onderzocht of iets moest gebeuren. In alle toonaarden werd het belang van ventileren gebagatelliseerd. Toen de scholen twee weken open waren, moest er opeens toch wat mee. Nu moeten ze maar de hele winter de ramen open hebben. Djt hele verhaal geldt ook voor mondkapjes, opschalen testen, etc.

0 respect 14-10-2020 09:55 op
Klein heel-erg-rechts is maar een klein deel van de kamer, hoor. Dat de VVD en het CDA bang voor ze zijn, heeft met stemmenverlies te maken, niet met hun grootte nu. Rutte je De Jonge (en hun fracties) weigerden in augustus terug te komen, om de noodwet eerder te behandelen. Dat was niet nodig. Daar hadden ze dus wel wat kunnen doen.

0 respect 14-10-2020 09:48 op
In vele landen moest iedereen uit risicogebieden gewoon twee weken in quarantaine. Had hier ook gewoon afgedwongen kunnen worden. De overheid heeft vooral haar oren laten hangen naar de luchtvaartlobby.

1 respect 14-10-2020 09:45 op
En weer staan Rutte en Co naar ons te wijzen. Natuurlijk had iedereen zich beter aan de regels kunnen houden. Maar de overheid heeft ook maanden op hun handen gezeten, beetje te dagdromen of zo. Als er voldoende testcapaciteit was geweest (en er niet tot in september door De Jonge actief werd tegengewerkt dat er opgeschaald werd), genoeg mensen om bron- en contactonderzoek te doen, als er deze zomer was gekeken naar ventilatie in scholen en kantoren, als er sneller een noodwet was geweest, als er geen uitzonderingen voor kerken en voetbalsupporters was gemaakt, als er getest was op Schiphol, als iedereen uit risicogebieden twee weken in verplichte quarantaine was gegaan, als er eerder een mondkapjesplicht was geweest, als er eerder duidelijkheid was geweest over die routekaart, etc etc etc, had dat ook wel uitgemaakt. Ook even hand in eigen boezem steken, voor je naar anderen gaat wijzen.

0 respect 14-10-2020 09:34 op
Ik begrijp niet helemaal wat dit met bovenstaande reacties te maken heeft. Of wilde u graag nog even het punt van overbevolking naar voren brengen? Misschien volgende keer een reactie kiezen die daarmee te maken heeft. Als u trouwens de rest van die uitzending van tegenlicht bekijkt, ziet u ook wat oplossingen om iedereen te kunnen voeden. Verder bleek al weer een maand geleden uit een artikel in de Lancet dat de overbevolking veel eerder de piek bereikt, en dus ook eerder zal dalen, dan eerder voorzien.

0 respect 14-10-2020 09:30 op
Als je ziet dat het nu een gevaar voor de volksgezondheid oplevert, moet je toch ingrijpen als overheid? Nu wordt het niet eens genoemd.

1 respect 14-10-2020 09:29 op
Ik denk dat er vast wel iets te bedenken is. Dit is meer onwil. Als je een noodsituatie uitroept, kan je veel, bijvoorbeeld. Verder weet dit kabinet allerlei oude, stoffige, zelden gebruikte wetjes te gebruiken, om bij lokaal bestuur in te grijpen, om scholen hun wil op te leggen, om rondom asielbeleid. Dit kabinet gebruikt meer oude, ongebruikelijke wetten dan ooit. Daarnaast heb je ook nog lokale, bestuurlijke maatregelen. Demonstraties mogen verboden worden, demonstranten mogen bestuurlijk verplaatst worden, als het een gevaar oplevert. Bijvoorbeeld voor de volksgezondheid.

3 respect 14-10-2020 09:25 op
We zijn nog steeds samen een virus aan het bestrijden. Als ik nou beloof dat ik me aan deze maatregel houd, belooft u dat dan ook?

2 respect 14-10-2020 09:22 op
In het hele schema van de routekaart (zowel die voor burgers als die voor bestuurders) komt het hele woord kerken niet voor. Houden die hun uitzonderingspositie? Niet zonder gevaar, aangezien in Staphorst het relatieve aantal besmettingen al anderhalf keer zo groot is, als die in Den Haag.

5 respect 13-10-2020 19:01 op
De eerste vijf minuten van de uitzending van tegenlicht, afgelopen zondag, geven een heel mooi beeld van hoeveel landbouwgrond en hoeveel natuur er is in Nederland. (Plus alle andere dingen waar ruimte mee wordt gevuld.) Als u dat kijkt, ziet u dat de natuur nog best een stukje mag oprukken.

4 respect 13-10-2020 18:58 op
Die discussie en bijgaande berekeningen zijn al vorig jaar gevoerd. Nog een keer over gedaan afgelopen winter door de boerenlobby. Steeds komt daar uit dat je voor de grote stikstof uitstoot toch echt bij de boeren moet zijn. Uw argumenten zijn dus al tweemaal verworpen, waarvan eenmaal door de boeren zelf.

7 respect 13-10-2020 18:55 op
Dat wordt dus weer een gang naar de rechter. Vorige keer had het kabinet (Bleeker) bedacht dat je kon doen alsof er in de toekomst minder stikstof zou worden gaan uitgestoten en dat er daarom nu al vergunningen verleend mochten worden. Dat werd door de raad van state afgeschoten. Nu, na meer dan een jaar een oplossing zoeken, komt het kabinet (Schouten) met een nieuw plan. Als ze nou net doen alsof er in de toekomst minder stikstof uitgestoten gaat worden, kunnen er nu alvast bouwvergunningen worden uitgedeeld. Is dat niet precies hetzelfde?

3 respect 08-10-2020 16:24 op
Heeft Trump het debat nog wel nodig? Misschien heeft hij al binnengehaald wat hij wil. Zoals bijvoorbeeld dat de staat in de VS het experimentele middel regeneron voor alle Amerikanen gaat inkopen. Een fors dure operatie, terwijl het middel nog niet eens is goedgekeurd en wereldwijd ook wat vragen oproept. Maar goed: de winst zit er in dat Trump aandelen heeft in dat bedrijf. De commercial is al opgenomen (zie de hele wereld afgelopen weekend eens voor de tv zitten), één staat (VS) koopt het middel al in. Met het bemoeilijken van handel en eventueel sancties moet het toch mogelijk zijn om andere landen ook op te leggen dat ze dit middel kopen.

0 respect 06-10-2020 22:41 op
Syl: Goed, goed. Ik rondde het naar boven af. Het is 66%. Was vandaag gewoon overal in het nieuws. Het geeft niet als u dat gemist heeft, maar spreek mij er dan niet op aan, dat ik het nieuws wel heb gevolgd. In dat geval kunt u zich beter even inlezen, in plaats van eerst te roepen.

44 respect 06-10-2020 22:07 op
Met zo'n president heb je geen vijand meer nodig. Eén receptie en de hele legertop is weg. Eens kijken welke delen van de overheid in de VS er nog meer geraakt zijn.

4 respect 06-10-2020 22:03 op
Goed. Voor de lockdown was geen noodwet nodig, toch? En ik geloof dat hele verhaal over die noodwet ook niet helemaal. Als alle landen, in de hele wereld, in staat zijn om strenge gezondheidsmaatregelen te nemen, hoe kan ons landje daar dan als enige niet toe in staat zijn? Er zou ook een soort gezondheids- noodtoestand kunnen worden uitgeroepen of zoiets.

3 respect 06-10-2020 21:54 op
Petra: U suggereert dat ik me niet aan de gezondheidsmaatregelen houdt. Dat heeft u nu al meermaals gedaan. Ik heb u al die keren uitgelegd dat ik me aan de gezondheidsmaatregelen houdt. Probeert u dat te onthouden, svp. Mijn reactie ging over iets anders, zoals u kunt lezen.

2 respect 06-10-2020 21:52 op
Is uw bedrijf geraakt door de gezondheidsmaatregelen? Vervelend. En leeft uw eigen gezin daardoor onder de armoedegrens? Helemaal vervelend. Als je van Rutte iets niet kunt zeggen, is dat hij niet aan het bedrijfsleven denkt. Daarover is hij ongeveer jaarlijks in conflict met zo ongeveer de hele kamer, omdat hij dan een nieuw voordeel wil voor het bedrijfsleven en de rest niet. We zullen als samenleving nog wel een tijdje zwaar op de zorg moeten leunen. Nu al zijn ziekenhuizen al weer aan het schuiven met Covid-19 patiënten. En het wordt nog erger, de komende weken. Als deze golf achter de rug is (misschien door nog strengere maatregelen), komt er waarschijnlijk nog een derde golf. En wellicht een vierde. Het verloop van het komende jaar hangt erg af van hoe goed we het virus onder controle houden. Hoe goed we ons aan de maatregelen houden. Iets teveel versoepelen, kan als snel leiden tot wekenlange verdubbelingen van alle cijfers. Met alle ellende van dien.

4 respect 06-10-2020 21:44 op
Dat is opmerkelijk. Rutte wil nadrukkelijk niet de baas spelen. Oké, dan zou je zeggen dat de meerderheid de baas is. Maar als dan 70% strengere maatregelen wil, dan wil Rutte dat ook weer niet. Is hij weer electoraal aan het denken, misschien?

4 respect 06-10-2020 10:36 op
Dat is toch ook het motto van het kabinet in deze gezondheidscrisis. Ruimhartig waar het kan (lees: bedrijfsleven, die er en passant ook nog 2 miljard extra bij krijgen), zuinig waar het moet (lees: de zorg).

3 respect 06-10-2020 10:35 op
Vorige week was nog in het nieuws dat er ruim voldoende voorraad was. Dat bleek dus niet waar. Begin juli was trouwens in het nieuws dat de VS de hele productie voor de drie maanden daarna hebben opgekocht. (Juli, augustus, september.) America first, blijkbaar. De rest van de wereld kan dus sowieso pas sinds oktober nieuwe voorraden inslaan.