NUjijStats voor Adrian_S

3,409

Respect

Respect/dag 3.73
Respect/reactie 5.29

644

Reacties

Reacties/dag 0.71
Meeste reacties op 1 dag 9
Gestart op 05-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 04-12-2020 19:09 op
Tja, vraag me af in hoeverre deze visie van het RIVM politiek is ingegeven. Wat me sowieso opvalt aan het hele Nederlandse medische circus is dat ze ten opzichte van veel andere landen een bepaalde arrogantie hebben als van 'wij weten het, het beste'. Als iets niet aan ze onderricht is vervallen ze in een hele starre houding. Zie bijvoorbeeld een antwoord op het antibiotica resistentie probleem de 'fagen'. En zo zijn er vele voorbeelden te noemen. Andere landen staan een stuk opener voor andere behandelmethodes dan dat wat onderricht is en politiek passend.

2 respect 03-12-2020 18:02 op
' Ook is niet getest of mensen er minder ziek van worden en er dus minder ziekenhuisopnames en sterfte zullen zijn. Dit zijn toch wel cruciale factoren.' Dat is toch juist getest. Een vaccin is er om mensen of niet ziek te laten worden, of minder ziek te laten worden. Anders kan je een vaccin helemaal stoppen.

2 respect 03-12-2020 17:16 op
Maar natuurlijk worden de standaard reacties weer uitgelicht. In plaats van dat men het een keertje toejuicht dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar wat wel en niet kan. Stel dat het onderzoek uitwijst dat dit soort zaken gewoon kunnen. Dan kan wellicht het sporten voor anderen ook gewoon doorgang vinden. Vindt er in een stadion geen besmettingen plaats, dan zal dat langs de zijlijn al helemaal niet het geval zijn. En wat ik in een reactie lees dat men het aantal reisbewegingen tegen wil gaan. Laten we wel wezen, er zijn weer genoeg files op de weg. Het is bijna net zo druk als voor de crisis. Had het kabinet echt wat willen doen, dan had men het thuiswerken op een dringende manier kunnen stimuleren met belastingmaatregelen. Als blijkt dat je buiten amper besmet kan raken, dan maken de reisbewegingen dus ook niet uit. Dus... dit soort onderzoeken zijn alleen maar toe te juichen en openen wellicht perspectieven.

4 respect 02-12-2020 19:36 op
Tja, bij trekking voor de indeling voor het wereldkampioenschap voetbal heb ik ook altijd zo mijn bedenkingen. Het komt commercieel altijd zo goed uit dat de belangrijkste landen er mogelijk zo lang in blijven.

6 respect 02-12-2020 18:59 op
Goed nieuws. Lijkt me dat dan in de lente al de maatregelen kunnen stoppen. Tenminste, als de meest kwetsbaren al gevaccineerd zijn. Dit zal ervoor zorgen dat de zorg niet meer overbelast raakt en daar draaide alles om.

0 respect 02-12-2020 10:23 op
Ik weet niet waar jij een vraag leest, maar die heb ik niet gesteld. Ik schreef iets op dat ik me voor kan stellen. Uiteindelijk gaat de economie altijd voor levens bij een groot gedeelte van de mensen die aan de macht zijn.

0 respect 02-12-2020 10:22 op
Ik heb geen vraag gesteld.

0 respect 02-12-2020 10:21 op
Ik weet het niet. De reactie die ik plaatst is dan ook niet mijn mening. Alleen iets dat ik me voor kan stellen. Ik denk dat die langdurig zieken minder kosten dan een economie op slot. Die langdurig zieken krijgen al snel van de arts te horen 'sorry, maar we kunnen niets voor u doen. U bent getest en we hebben niets kunnen vinden'.

0 respect 02-12-2020 09:51 op
Ik kan me voorstellen dat als je de hele zaak vanuit puur economisch oogpunt bekijkt je een oogje dicht knijpt als het aankomt op bijwerkingen van zo'n vaccin. Zonder vaccin gaan er mensen dood aan de gevolgen van Corona. Mochten er mensen dood gaan of verschijnselen krijgen van de bijwerkingen van het vaccin, maar zijn dat er minder dan aan de gevolgen van Corona, dan neem je dat voor lief. Let wel, dit is puur bekeken vanuit een economisch standpunt.

14 respect 01-12-2020 13:41 op
Ik zie bij de uitgelichte reacties voornamelijk opmerkingen over het feit dat de rechter zogenaamd niet meer onpartijdig kan zijn vanwege haar persoonlijke mening. De kracht van een rechter ligt juist in het uitschakelen van zijn eigen persoonlijke mening en de zaak te toetsen aan de wet. Wat denken jullie hoe rechters zijn in het algemeen? Het zijn gewoon mensen met allen een eigen opvoeding en allen een eigen persoonlijkheid. Net als jullie hebben zij over van alles een eigen mening. Dat wil niet zeggen dat die mening hun in de weg staat bij het uitoefenen van hun beroep om een onpartijdig oordeel te kunnen vellen gebaseerd op bewijsmateriaal en regelgeving. Wie je ook aanstelt voor de functie.... iedereen heeft een eigen mening!

10 respect 01-12-2020 13:26 op
Heb je het ritueel wel eens gezien van een chirurg voordat die aan een operatie begint? Ontsmetten, desinfecteren en een medisch mondkapje. Dat is totaal andere koek. Dus of die opmerking zo verstandig is...

8 respect 01-12-2020 13:20 op
Welk van de factchecks lees jij? Ik zie in een kop het volgende staan 'Geen zekerheid dat mondkapjes in openbare ruimten besmettingen voorkomen' Is het dan niet bizar dat het een wettelijke verplichting is geworden op een aanname?

19 respect 01-12-2020 13:18 op
Je mag me corrigeren als ik het fout heb, maar uit dit artikel blijkt dus eigenlijk dat het wetenschappelijk niet bewezen is dat mondkapjes het aantal besmettingen significant helpen voorkomen. Alleen als iemand hoest of niest kan het de uitstoot van een virus beperken. Nu hoor ik eigenlijk nog maar weinig mensen in het openbaar niezen of hoesten omdat mensen waarschijnlijk met klachten gewoon zoveel mogelijk binnen blijven. Nu hoor ik mensen denken, baat het niet, dan schaadt het niet, maar is dat wel zo? Bij verkeerd gebruik kan het juist zorgen voor meer besmettingen of andere infecties omdat mensen vaker met hun handen in hun gezicht zitten en vaak hetzelfde mondkapje voor dagen gebruiken. We zijn ook allemaal geen chirurgen die weten hoe ze hun handen dienen te ontsmetten en een mondkapje horen te gebruiken. Dit zal je er ook niet in krijgen. Daarom denk ik, stop met die mondkapjes. Het kan meer kwaad doen in allerlei opzichten, zowel lichamelijk als geestelijk.

13 respect 27-11-2020 18:00 op
Geweldig nieuws dit! Ik ken Humberto persoonlijk goed. Hij is altijd oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van anderen met veel gevoel naar de medemens. Een bijzonder aardig en intelligent persoon. Ik gun hem de talkshow zeer, want daar komen zijn talenten toch het beste tot zijn recht. Klasse!

1 respect 26-11-2020 09:20 op
Ik ben het met je eens dat carnaval geen verstandige move is geweest, maar kom op, duwen in het bos en reisjes naar het strand? Je bent nog vergeten het protest op de Dam... Alle drie buiten en geen van allen heeft het cijfer doen stijgen. Sterker nog, de lijn zette toen gestaag door naar beneden. Je loopt buiten amper de kans besmet te raken. Dat is anders als je binnenshuis met honderden loopt te zweten en te zingen.

2 respect 25-11-2020 07:56 op
Het is ook een lastig begrip. Je kan extreem rechts zijn op economisch gebied bijvoorbeeld, maar op sociaal gebied ergens anders staan in het politieke veld. Zo zie je bij de PVV en FvD vaak mensen die menen dat ze rechts zijn omdat ze geen buitenlanders in Nederland willen hebben, maar weer wel dat de Staat meer voor hun leven doet om dat te verbeteren. Wat weer een links gedachtegoed is. Wat zullen zij zich bedrogen voelen als zo'n partij ooit aan de macht komt en het verschil tussen arm en rijk weer verder gegroeid is.

2 respect 24-11-2020 16:28 op
Tadaaa toch even mijn gelijk halen. Ik herinner mij een discussie een paar maanden geleden toen ik als eerste opperde dat de besmettingen alleen significant zullen dalen als de scholen sluiten. In de discussie haalde ik aan wat het grote verschil was tussen de zomer, waar er nauwelijks nog besmettingen waren en een maand later. De scholen waren weer open gegaan! Nee, zeiden ze, het kabinet geeft aan dat kinderen nauwelijks anderen besmetten. Tevens was ik geen viroloog en moest ik luisteren naar de kenners... Let wel, ik ben tegen het sluiten van de scholen. Had laatst de mentor van mijn zoon aan de lijn vanwege de slechte cijfers. Niet alleen mijn zoon, maar alle kinderen hadden deze. Alsof ze vergeten zijn hoe te leren. De jeugd wordt hard getroffen, daar waar een jaar en groot en belangrijk deel van hun ontwikkeling is. Dat is anders voor 40 plussers.

5 respect 24-11-2020 11:07 op
Erg duidelijk wordt nu dat we als mens sociale wezens zijn. We hebben de lach van anderen nodig. De real life gesprekken. Het elkaar kunnen en mogen aanraken. Dat is in 4 miljoen jaar in ons DNA geslopen. Dit niet kunnen ontregeld ons complete systeem als mens zijn en heeft een enorme onderschatte impact. Nu verbaasd het me niet zo dat de minister daar nu pas aan denkt. En zeker geen VVD minister. Dat is toch meer een partij die op geld verdienen gericht is en niet op het sociale welbevinden van mensen.

3 respect 21-11-2020 11:52 op
De blaam ligt vooral bij de huisartsen. Ook mijn huisarts ontving zo goed als niemand meer, tenzij je een hartaanval of totale uitval van spieren of andere organen had. Vooral de huisartsen dat eerste vaccin geven. Dat zal een hoop schelen als ze dan weer kinderen durven te ontvangen. Daarna het kind eventueel opnemen in een ziekenhuis zal waarschijnlijk niet zo'n probleem zijn. En inderdaad, de kinderafdeling mag er nooit onder lijden.

3 respect 20-11-2020 18:47 op
Klopt, ze kunnen zo mooi steeds hun handen wassen in onschuld. We luisterden naar de experts.

2 respect 20-11-2020 18:44 op
Terecht dat het kabinet het advies overneemt. Alleen snap ik niet zo goed de gedachte dat dan veel van de maatregelen kunnen worden losgelaten. Het lijkt wel alsof we nog steeds vergeten zijn dat alles draait om de zorg niet te overbelasten. Met 3,5 miljoen vaccins kan je ruim meer dan de helft van de meest kwetsbare mensen vaccineren. Dat wil zeggen dat de druk op de zorg met zeker meer dan 60% afneemt. In de volgende 3 maanden nog eens 3,5 miljoen vaccins en loslaten alle maatregelen. Tegen de zomer moeten festivals e.d. gewoon weer mogelijk zijn en alle maatregelen tot het verleden behoren. Daarna zal vooral het kabinet moeten gaan nadenken hoe ze een zorgsysteem op kunnen zetten die een stuk flexibeler is dan wat we nu hebben. Er zal weer een virus komen en dan mag je toch hopen dat er op een andere manier mee wordt omgegaan dan nu het geval was. Een hele samenleving gegijzeld omdat de zorg het niet aankon.

8 respect 20-11-2020 13:18 op
Wat een lastig dilemma hoor. Mijn vader is dement en heeft het er steeds over dat hij dood wilt. Hij leeft in constante angst en depressie. Alleen heeft hij geen wilsverklaring getekend toen hij nog beter van geest was. Nu mogelijk nog jarenlang in angst en depressie. Ga er maar aanstaan. Ze zouden toch ook eens beter moeten kijken naar de wens van demente mensen die niet bij goed verstand graag dood willen. En daarbij hoeft de familie geen inspraak te hebben. Het mag van mij dus nog veel soepeler allemaal.

2 respect 20-11-2020 12:11 op
Wat leuk dat hij dat doet! Maar wat erg toch, dat bij alles wat iemand doet er telkens weer vragen komen. Het grote nadeel van social media is dat je altijd wel mensen vindt die je tegen het hoofd aanstoot en dat ze dat ook kunnen laten weten. Niemand kan eigenlijk meer goed doen. Er moet altijd wel wat van gevonden worden.

4 respect 20-11-2020 07:55 op
Dit zegt toch niets over de maatregelen? Zo zou je ook kunnen stellen dat dankzij de maatregelen er meer oversterfte is. In tijden van maatregelen, meer oversterfte. Net zo wetenschappelijk onderbouwd...

4 respect 20-11-2020 07:52 op
Hoeft helemaal niet. Op die leeftijd sterven erg veel mensen, ieder jaar weer, aan de griep.