NUjijStats voor Ahaa

5,132

Respect

Respect/dag 5.59
Respect/reactie 3.26

1,576

Reacties

Reacties/dag 1.72
Meeste reacties op 1 dag 24
Gestart op 23-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 26-11-2020 21:27 op
Ik ben wel benieuwd hoe de FvD-fractie in de Brabantse Staten gaat reageren. En hoe blij ze hier bij het CDA mee gaan zijn. Vorig jaar hebben ze een forse interne discussie gehad over samenwerking met FvD, en nu dit. Zou de coalitie in de PS standhouden?

0 respect 26-11-2020 19:54 op
Het zal aan mijn beperkte vermogens liggen, maar ik snap nog steeds niet wat het een met het ander te maken heeft. Zou er minder geld naar burgers in andere EU-landen gegaan zijn als we geen toeslagenaffaire gehad hadden? Zou er evenveel naartoe gegaan zijn, maar haddden ze het dan terecht van een van ons gehad?

0 respect 26-11-2020 19:49 op
Als je mazen in de wet gebruikt dan ben je geen fraudeur. Wat je doet is dan niet verboden, het is alleen niet de bedoeling volgens de wet.

1 respect 26-11-2020 19:41 op
Kan je de afslag eens uitleggen die je neemt om van onterecht teruggevorderde toeslagen uit te komen bij geld dat onterecht bij burgers van andere EU-landen terecht komt? Het klinkt mij een beetje alsof je een waterleiding en een gasfornuis aan elkaar knoopt …

1 respect 26-11-2020 16:55 op
Statutair gezien moeten er bijna 30.000 leden bijelkaar komen eer de leden iets over de samenstelling van het bestuur te zeggen hebben wat afwijkt van wat het bestuur wil. Statuten van FvD artikel 28 lid 6. Succes met het vinden van een locatie waar je nu een vergadering met 30.000 man kunt beleggen …

1 respect 26-11-2020 11:48 op
Bij dit risico moet je er wel rekening mee houden dat niet vaccineren niet alleen een risico inhoudt voor jezelf, maar ook voor anderen. Het is dus niet alleen de vraag “neem ik het risico om zelf ziek te worden”, maar óók “neem ik het risico dat door mijn doen of laten anderen ziek worden”. Met “verzekeren” heb je het dan over collectief dragen van de gevolgen van coronabesmettingen die direct of indirect het gevolg zijn van mensen die zich niet laten vaccineren. Ik zie een parallel met hardrijders in dikke auto’s: aan alle kanten beschermd, goed verzekerd tegen schade. Hun kan weinig gebeuren. Toch accepteren we hardrijders niet vanwege het risico dat ze ánderen schade of letsel toebrengen. En het is zelfs zo dat hoe dikker de auto is en hoe minder het risico voor henzelf is, hoe asocialer we hardrijden vinden. Zo zie ik de afweging bij vaccineren ook: “ik laat me niet vaccineren, want ik ben jong en word niet ziek van corona” is (letterlijk) een asociale overweging.

4 respect 25-11-2020 16:20 op
“Draait om genetische manipulatie”! Dat klinkt ENG! En dat is ook de bedoeling van de mensen die het zo framen. Het klinkt namelijk alsof de gevaccineerde genetisch wordt gemanipuleerd en dat is niet zo. Het gaat om de productie van het vaccin waarvoor sommige fabrikanten genetische manipulatie gebruiken. Overigens houdt “verzwakt” in dat het virus zélf genetisch wordt gemanipuleerd. Alleen dan met een tamelijk botte bijl en tamelijk ongecontroleerd. Bij zulke vaccins zal je eerder kans hebben op terugmutatie dan bij de vaccins die van GMO’s gebruikmaken in het productieproces.

6 respect 25-11-2020 16:15 op
En nu denk je aan de beroemde stelling dat afwezigheid van bewijs geen bewijs van afwezigheid is. Men geloofde ook niet dat zwarte zwanen bestonden. Die waren nog nooit gezien namelijk. En toen werd Australië ontdekt. Met andere woorden: dat Nini008 zulke gevallen kent bewijst dat ze bestaan. Dat jij ze niet kent betekent verder niks. Overigens ken ik óók gevallen die maanden uit de roulatie zijn geweest. Ouder én jonger.

2 respect 24-11-2020 16:46 op
Ik denk dat het vertrek van Baudet een nieuwe kans is voor FvD. De partij is eigenlijk voortgekomen uit een denktank die zich op democratische vernieuwing richtte. De komst van Baudet heeft daar de aandacht van afgeleid, FvD is meer met het boreale alt-right gedachtengoed besmet geraakt. Nu Baudet en de jeugdstorm het veld ruimen kan FvD misschien weer terug naar zijn roots. Het zou dan-in mijn ogen-een soort cultureel conservatieve variant van D66 worden. Ik denk dat daar in het politieke spectrum best ruimte voor is. Het zou trouwens een interessante ontwikkeling zijn als Baudet zou overstappen naar de PVV. Al denk ik niet dat Wilders daar op zit te wachten: twee diva’s op één posium gaat niet lang goed.

2 respect 24-11-2020 16:26 op
De remweg duurt langer. Ja, duh: als je harder rijdt wordt je remweg langer. Er is te laat en niet hard genoeg ingegrepen toen de besmettingen weer opliepen. Men is op het gaspedaal blijven duwen. Daardoor is er nu een veel te groot en verspreid reservoir aan nieuwe mogelijke bronnen van uitbraken en uitbraakjes. Vooral nu een deel van de bevolking steeds minder geneigd is om zich aan de maatregelen te houden. Vooralsnog valt de zorg nog niet om, en ik ben bang dat de besmettingen pas gaan dalen als dat wél gebeurt en men de noodzaak van isolatie weer voelt. Ik hoop dat dat voor veel mensen ook de ogen zal openen om zich dan tóch maar te laten inenten. Dat we afkomen van dat egoïstische “laat anderen dat maar doen”.

1 respect 24-11-2020 08:22 op
Ik heb nog niet gezien dat er al resultaten over besmettelijkheid gepubliceerd zijn. Het zou in principe kunnen dat bepaalde vaccins leiden tot asymptomatische covid. Dat zou slecht nieuws zijn. Wat je dan krijgt is dat die gevaccineerden weliswaar zélf beschermd zijn, maar niet bijdragen aan groepsimmuniteit. Ze kunnen immers nog wel steeds een besmetting doorgeven. En wat erger is: je fractie asymptomatische dragers neemt doe, en die is nú al een probleem. Maar als ík kan bedenken dat dit mechanisme kan optreden, dan zullen vaccinontwikkelaars dat vast ook al bedacht hebben. Ik ga ervan uit dat dit wel onderwerp van onderzoek is.

0 respect 21-11-2020 15:29 op
Sorry, maar de waarde van een munt behoort niet te worden bepaald door vraag en aanbod van de munteenheid. Een munt is niks meer dan een administratief hulpmiddel om te voorkomen dat je in ruil voor een dag werken een kwart varken meekrijgt. En nee, dat slechts zo’n klein deel van de criminele transacties in bitcoin plaatsvindt wist ik niet. Dat is ook niet de relevante vraag. De relevante vraag is: van elke $800 aan bitcointransacties, hoeveel dollar gaat om criminele transacties. Vast meer dan $1. Overigens zijn er een probleem met de vraag op zich: óf je kunt geen schatting maken van welk bedrag om criminele transacties gaat, óf bitcointransacties zijn niet zo ontraceerbaar als men doet voorkomen.

3 respect 21-11-2020 14:28 op
Bitcoin heb ik nooit gedaan, ethereum wel. Het was voor mij vooral om eens te kijken wat het nou was en hoe het werkte. Ik ben er op een gegeven moment mee opgehouden vanwege het enorme energiegebruik dat met cyptocurrencies gepaard gaat. In juli 2019 gebruikte het Bitcoin-netwerk net zo veel energie als heel Zwitserland. Voor iets wat eigenlijk een speculatie-instrument en een betaalmiddel voor criminele activiteiten was vond ik dat niet verantwoord. Trouwens best grappig dat de prijs van bitcoin stijgt omdat men het een waardevaste investering vindt. Volgens mij geeft dat juist aan dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft, maar dat de waarde vooral wordt bepaald door vraag en aanbod.

0 respect 20-11-2020 12:30 op
Als je leest dat Rusland record na record vestigt met besmettingen en doden, dan ben ik bang dat het óf niet goed genoeg werkt, óf niet snel genoeg wordt uitgerold. Maar ik verwacht eigenlijk over een paar dagen te horen dat het Russische vaccin voor 98% effectief is. Ze kunnen natuurlijk niet achterblijven bij het Westen. Ook over China heb ik trouwens nog geen cijfers gezien. Die zouden intussen ook al wel iets moeten kunnen zeggen over de effectiviteit.

1 respect 20-11-2020 12:26 op
Maar je betaalt die €30 dan juist om wél naar de bar te kunnen.

0 respect 20-11-2020 12:25 op
Van het eigen risico aftrekken bedoel je denk ik. Anders betaal je de vaccinatie uit eigen zak én moet je ook nog eens meer zelf betalen aan medicijnen en behandelingen.

5 respect 20-11-2020 08:15 op
O jawel, dat mag wel. Als je ouder bent dan 35, geboren in de VS én woonachtig in de VS, dan maakt het verder niet uit wat je allemaal uitgevreten hebt. Een strafblad kan hooguit tegen je werken in je verkiezingscampagne. Maar goed, we hebben bij Trump gezien dat waarschijnlijk tegenwoordig, als je zegt dat je iemand met je blote handen hebt gewurgd omdat zijn stropdas je niet aanstond en je genoot van het dovende licht in zijn ogen, dat je volgelingen je dan prijzen om je eerlijkheid.

3 respect 20-11-2020 08:08 op
Vlak Ivanka niet uit. Mooi, slim, gewetenloos en meedogenloos. Als Harris het niet wordt, dan maakt Ivanka in mijn ogen best kans om de eerste vrouwelijke president van de VS te worden. Waarschijnlijk meteen de laatste ook.

3 respect 20-11-2020 08:06 op
Ik geloof best dat ze dat willen, alleen moet iedereen die nog niet in de zeventig is er rekening mee houden dat ze over twee of vier jaar campagne moeten voeren met een tierende Trump aan de zijlijn. En ze moeten maar hópen dat Trump niet van onder de dreiging van bankroet of bak uitwurmt. Tactisch gezien kunnen Republikeinen Trump pas laten vallen als hij zéker onschadelijk is gemaakt of sterft. En dan is er altijd nog Ivanka die een tandje intelligenter is dan haar vader, maar niet minder geslepen of gewetenloos. Die zie ik er nog wel voor aan om de fakkel van d’oude Donald over te nemen. Misschien zelfs al over vier jaar, gesteund door Donald.

4 respect 20-11-2020 07:56 op
Transparante verkiezingen betekenen dat de huidige koers van de Republikeinen kansloos wordt. Dan hebben ze geen andere keuze dan aanpassen of uitsterven. Het zou niet ongekend zijn. De Democraten waren vroeger racistischer en reactionairder dan de Republikeinen. Nu is het andersom. Maar ook binnen de Democratische partij is aardig wat discussie of de partij niet progressiever moet worden. Zie het toch best grote succes van Sanders en the Squad. Het zou mooi zijn als eerlijke verkiezingen ervoor zorgen dat de grip van reactionairen op de VS wordt verbroken.

25 respect 20-11-2020 07:45 op
Trump heeft allerlei plannen voor als hij geen president meer is. Realistisch gezien is hij bankroet en heeft hij zelf het geld niet om een nieuwsmedium op te richten of een verkiezingscampagne te financieren. Het enige wat hij heeft is bewezen succes bij het verdelen en opruien van de Amerikaanse bevolking, het beschadigen van het internationale aanzien van de VS en het saboteren van internationale samenwerking. Scrupules kent hij niet. Dat maakt hem levensgevaarlijk, want hier is iemand die véél schade kan aanrichten en die te koop is voor bad actors met voldoende diepe zakken. Overigens moet ik nog zien dat Trump na januari nog lang meester van zijn eigen agenda blijft. Er staan hem zó veel rechtzaken te wachten dat het haast niet anders kan of hij verdwijnt voor een paar jaar in de bak. En vanuit de gevangenis is het moeilijk twitteren of campagne voeren.

5 respect 18-11-2020 21:13 op
We hebben een samenleving. En die willen we weer open hebben. Dat kan alleen als er genoeg mensen immuun zijn door vaccinatie of een doorgemaakte ‘wilde’ infectie. Je laten vaccineren is dus een individuele keuze die naast persoonlijke bescherming óók bijdraagt aan een gemeenschappelijk doel. Ik vind het helemaal niet vreemd om te zeggen dat je, als je niet wilt meewerken aan dat gezamenlijke doel van een normale, open samenleving, je er dan ook niet van mag meegenieten. Dat zou parasitair gedrag zijn. Dus een vaccinatiebewijs of een bewijs van doorgemaakte infectie vragen voor activiteiten die groot risico op overdracht geven: prima. Er komt een punt dat genoeg mensen gevaccineerd of geïnfecteerd zijn geweest. Dan kan je het bewijsvereiste weer afschaffen. Dan kunnen mensen dus zelf de keuze maken of ze zich laten inenten en snel weer ‘normaal’ kunnen doen, of zich niet laten inenten en dan maar moeten wachten met de “gezellige” dingen tot genoeg anderen dat vóór ze hebben gedaan.

9 respect 18-11-2020 16:55 op
Na zes maanden nog steeds antistoffen met virusbinding: da’s mooi. Dat geeft goede hoop dat de vaccins óók tamelijk langdurig bescherming bieden. Dat pas één op de twintig Nederlanders antistoffen heeft, da’s minder. Dat betekent dat bijna alle Nederlanders nog vatbaar zijn. En als je ziet hoeveel long-haulers en doden er nu al zijn, en hoeveel arbeidsuren al verloren zijn gegaan met de “niet heel ernstig maar te ziek om te werken”-gevallen… laten we de maatregelen nog maar even vasthouden en laten we tóch maar proberen om de ongegronde achterdocht bij vaccinvrezers weg te nemen. Want zég dat je uiteindelijk op 60% moet uitkomen voor groepsimmuniteit, dan hebben we nog 11 keer zoveel ziektegevallen te gaan als we nu al hebben gehad. Beter dat we dat met vaccinatie doen dan met “natuurlijke”, ongecontroleerde besmetting.

12 respect 18-11-2020 07:16 op
Lijkt me een mooie voor een (omgekeerde) “J’accuse”: hij kan een rechtszaak aanspannen wegens onterecht ontslag en smaad. Dan zal de regering-Trump met bewijzen moeten komen dat er wel degelijk op grote schaal gefraudeerd is. Die bewijzen zijn er niet. En dat wordt dan (voor de zoveelste keer) in de rechtzaal vastgesteld, alleen dan niet op het niveau van counties en staten, maar landelijk.

0 respect 16-11-2020 15:30 op
Nee hoor, niks mis met de statistiek. Je hebt een odds ratio van 5:90. Zonder vaccin een 18 keer zo grote kans, dat komt overeen met een reductie van 94,4% van de kans op covid. Dat je daar nog een betrouwbaarheidsinterval of MCI bij moet halen neemt niet weg dat er een reductie van (bijna) 95% is waargenomen.