NUjijStats voor AleXvanB

20,732

Respect

Respect/dag 14.58
Respect/reactie 2.64

7,867

Reacties

Reacties/dag 5.53
Meeste reacties op 1 dag 51
Gestart op 24-08-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

147 respect 30-11-2022 15:56 op
@Engelbert Omdat als je kaalgeplukt word door de overheid en met grote schulden blijft zitten je vanzelf hele enge ambtenaren over de vloer krijgt die jou maar een minderwaardig mens vinden en die alles beter weten en vinden dat je niets goed doet, inclusief het opvoeden van je kinderen.

3 respect 30-11-2022 15:45 op
@YuriOrlov "het waren alleen maar dat soort instanties en of Christelijke instituten die wetenschap het leven in hebben geblazen. Blijkbaar ben je niet op de hoogte." Geloof niet dat de grieken en romeinen het met u eens waren. Dat er hier in het westen een tijd was dat alleen de kerk het geld had om zich daar aan te wijden betekend niet dat ze daar een patent op hebben. Laat staan dat het een postief effect op de" wetenschap" had. "Waar denk je dat die normen en waarden uit zijn gegroeid?" Welke precies, u zult niet doden? U dacht dat twee honden op de bank elkaar niet de strot doorbijten omdat ze over Jezus hebben gehoord?

3 respect 30-11-2022 15:20 op
@YuriOrlov "'Onderzoek wijst uit dat moraliteit (o.a.) geleid wordt door intuïtie en passie.'" Ben wel benieuwd naar dat "onderzoek" Moraliteit is namelijk een gevolg van de practische en economische werkelijkheid van het moment. De intuitie en passie om de meest economische route te kiezen vind ik een vrij losse definitie

8 respect 30-11-2022 15:17 op
@YuriOrlov "wetenschap is vanuit religie ontstaan" Dat de een de waarheid claimt om daar een machtspositie mee te verschaffen betekend niet dat een ander die de waarheid zoekt daar afhankelijk van is. "Atheïsme is een vorm van normen en waarden los laten" Nee, atheisme is niet de kerk als zelf aangewezen autoriteit betreft normen en waarden erkennen. Maar dst betekent niet dat ze geen normen en waarden hebben. Als in niet voor uw bedrijf wil werken, betekend dat niet dat ik helemaal niet wil werken.

1 respect 30-11-2022 15:12 op
@Pietje_Pietje "In landen met religie" Kunt u vertellen in welke landen militairen op de leger basis wel seks met elkaar mogen hebben?

0 respect 30-11-2022 14:54 op
@Joop "Of mag een Groninger ook een Limburger niet de les lezen over zaken die de NL aan gaan?" Van mij mag alles, degene waar ik op Reageer vind dat echter niet kunnen.

60 respect 30-11-2022 14:52 op
@t_w "het liedje over han kie pan kie. Als Nederlander scha am ik me daarvoor. " Ik woon al lang niet meer in Nederland, kende het liedje eerlijk gezegd niet voordat de consternatie erover losbarste. Heb het opgezocht op YouTube en het aan mijn Chinese vrouw en dochter laten zien. Ze vonden het wel grappig en heb met mijn dochter het liedje in gestudeerd. Als mijn dochter met oma in China op Skype zit, doen ze iets gelijksoortigs als ze grapjes maken over pappa. Begrijp werkelijk waar het probleem niet zo.

5 respect 30-11-2022 14:27 op
@Culcans "rechtse koers" Excuus, maar in het buitenland uitleggen dst Nederland een "rechtse koers" vaart is iets waar men heel raar van gaat kijken. Er is niets, maar dan ook niets rechts in Nederland.

1 respect 30-11-2022 14:25 op
@Pit_pit "Moet jij jezelf ook niet een spiegel voorhouden voordat je andere Nederlanders de les gaat lezen?" Dus als Nederlander andere Nederlanders de les lezen hoe ze jouw belasting geld uitgeven vind u al te ver gaan? Vind ik prima, maar hoe u dat gebruikt als rechtvaardiging om als nederlanders hongaren de les te mogen lezen ontgaat me enigzins de logica van. Volgens u mag je andere mensen hun kinderen wel slaan omdat je je eigen kinderen niet mag slaan? Of hoe bedoelt u dat precies?

2 respect 30-11-2022 14:13 op
@Ladygeja "Orban zit daar alleen maar omdat hij zo kwistig met EU geld kan strooien" Klopt Ja, maar hoeveel politici kent u die niet graag kwistig met anderen hun geld strooien. Namen en rug nummers graag :)

4 respect 30-11-2022 14:11 op
@Maurice "de wettelijke erkenning van transgenders en intersekse mensen in Hongarije verbiedt." Daar ging die wet niet over. Het ging over het verbod om het promoten van alle vormen van seksualiteit, inclusief hetero, pedofilie en inderdaad ook homoseksualiteit bij minder jarigen te verbieden. Ook het promoten van seks verandering operaties bij minder jarigen die zeer makkelijk beinvloedbaar zijn werd verboden. Ben het eerlijk gezegd niet geheel oneens met de hongaarse wet. Laat kinderen kind zijn, en ga ze niet bestoken met seksualiteit waar ze helemaal nog niet aan toe zijn. 5 jarigen vragen hun seksualiteit en geslacht te laten kiezen vind ik ook getuigen van een onsmakelijke perversie.

11 respect 30-11-2022 13:55 op
@Immigrate "Geen enkel exscuus is gerechtvaardigd om aan te geven dat het duurder moet, en we alles moeten doorberekenen" U klinkt als een recht geaarde socialist. U verwacht niet alleen dat anderen gratis voor u werken en nog eigenlijk veel liever dat ze zelf betalen om u gratis hun producten en diensten te geven. Weet u hoe het heet als u mensen dwingt gratis voor u te werken terwijl u de vruchten van hun arbeid in beslag neemt? Oh, Ja, dat heet slavernij, dat vind u een legitiem systeem zolang u maar degene bent die daar beter van word.

0 respect 30-11-2022 13:02 op
@AH_4 "als ze de uren/minuten daarna weer inhalen is dat toch geen probleem" Als je in het leger tijdens de wacht in slaap valt, gaat zitten gamen, de krant leest, of Seks met een andere militair hebt. Niet zo zeuren joh sergeant, die tijd haal ik wel weer in, denk niet dat u geschikt bent voor het leger als u denkt daar mee weg te kunnen komen.

0 respect 30-11-2022 12:59 op
@DucoRo "kunt u voor mij aanduiden waar in dit artikel staat dat dit onder werktijd was?" Het feit dat dit zeer significante detail van belang inderdaad niet vermeld staat in het artikel zou u al genoeg moeten vertellen. Ze zijn dan ook ontslagen en berrecht door de militaire rechtbank, niet door de civiele rechtbank. Anders waren het twee burgers, niet twee militairen.

0 respect 30-11-2022 12:56 op
@Maarnee "Ik neem aan dat hetero koppels ook geen statement maken met hun seksuele gedrag." Dar Klopt, ook voor hetero militairen is Seks onder werktijd en zichtbaar in het publiek niet toegestaan.

1 respect 30-11-2022 12:54 op
@DucoRo "Dus U vind dat niet iedereen op de wereld mag zijn wie zij willen zijn en houden van de persoon van wie zij willen houden?" Ja, dat vind ik, en de rechter in Nederland is het met mij eens. Seks onder diensttijd is voor militairen niet toegestaan. Iedereen in Nederland is gelijk voor de wet, ook als je homo bent.

6 respect 30-11-2022 12:42 op
@F9b5e9 "ben kompleet oneens met deze rechtbank" U vind dat militairen onder werktijd seks mogen hebben waar en met wie ze maar willen? Vind u een bijzondere mening hebben.

8 respect 30-11-2022 12:41 op
Het detail van belang wat hier voor het gemak natuurlijk ontbreekt. Deden ze dit onder werktijd of thuis in hun eigen bed in hun vrije tijd. Is Seks voor hetero's wel toegestaan onder werktijd in het leger als je op wacht staat of in je schutters putje?

1 respect 30-11-2022 12:06 op
@BobbyReeuwijk " "Meer dan een derde van Oekraïense vluchtelingen in ons land vond hier werk"" Inderdaad, en volgens de spaanse belasting dienst en CBS heb ik hier in spanje ook werk gevonden. Toen ik hier nog niet woonde had ik hier namelijk nog geen werk. Daar waar je je persoonlijke belasting betaald, daar heb je werk gevonden volgens de statistiek.

2 respect 30-11-2022 11:57 op
@John "Uit uw opmerking begrijp ik dat Nederland nog veel male meer mensen in theorie zou kunnen opvangen zolang meer efficient zn ruimtes indeeld?" Jazeker, London heeft bijvoorbeeld 8 miljoen inwoners, net zoveel als de randstad gezamenlijk. Singapore heeft 5 miljoen inwoners op een 53 maal kleiner oppervlak. Sommige locaties trekken meer mensen dan anderen, doe je weinig aan en moet je weinig aan willen doen, dat gaat vanzelf. Locaties aan rivieren en zee verbindingen zijn dichtbevolkt, het was hier al relatief dicht verstedelijkt onder Keizer Karel. Het is nooit anders geweest.

1 respect 30-11-2022 11:50 op
@PeterR "We moeten dus eigenlijk gewoon zorgen dat alle 8 miljard mensen op de wereld in Nederland komen wonen" Daar hoef je niet voor te zorgen, dat doen mensen vanzelf wel. Die gaan vanzelf naar de plekken waar ze nodig zijn, zoals ook naar andere dichtbevolkte locaties, zoals Hong Kong, Singapore, Parijs, London, New York etc.

0 respect 30-11-2022 11:31 op
@Kevin1988 "Het is dus vooral vreemd dat er op deze manier over oude data wordt bericht" Nou nee, dit is een copy paste krantje, ze doen gewoon alle artikelen copieren. Onderzoeks journalistiek is duur, en alle adverteerders die geld betalen zitten op sociale media en niet hier.

2 respect 30-11-2022 11:28 op
@BobbyReeuwijk "Er is ook nog een groep wat gewoon remote het werk blijft doen wat ze al deden" Dat is dus inclusief die groep, niet exclusief Ik heb een nederlands paspoort, mijn bedrijf is gevestigd in estland, mijn klanten zijn amerikaans en Chinees. Maar ik woon en werk in spanje met mijn laptop.

0 respect 29-11-2022 14:29 op
@Capabri Precies, bij de bouw van de stadions, en aanverwante infrastruur word er gezegd. Dan denk je dat het over een weg er naar toe gaat en wat water en electriciteits leidingen. Dat er hele steden en wijken om die stadions zijn gebouwd en het een project was waar 2 miljoen arbeiders bij betrokken waren word voor het gemak niet vermeld. Het zullen veel doden zijn vergeleken met het gemiddelde hier, maar is dat 2 keer zoveel als hier of 20 keer. Absolute aantallen zonder de gemiddeldes per capita te vermelden, dan weet je dat je zelf even op onderzoek bent en niet zo maar het gevoel van het artikel over moet nemen.

0 respect 29-11-2022 14:23 op
@Lein "In Nederland zijn dat er per jaar ca. 20. Miss kun je de rest van het rekensommetje zelf maken" Vroeg me af of u dat rekensommetje gemaakt heeft, u moet dat namelijk eerst opzoeken. Hoeveel bouwvakkers zijn er in Nederland actief, hoeveel waren er daar actief, en dan graag het gemiddelde per capita berekenen.