NUjijStats voor Asimo

72,359

Respect

Respect/dag 33.36
Respect/reactie 7.51

9,630

Reacties

Reacties/dag 4.44
Meeste reacties op 1 dag 45
Gestart op 15-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

16 respect 28-11-2022 20:15 op
'Moaz staat bekend vanwege zijn extreemrechtse retoriek en sprak zich in het verleden uit tegen de lhbtiq+-gemeenschap. Ook is hij tegenstander van vrouwen in het leger en heeft hij zich uitgesproken tegen Arabische leraren op Israëlische scholen." Kortom, tegen gelijke rechten voor vrouwen, tegen gelijke rechten voor de lhbtiq gemeendschap, en tegen leraren op Israëlische scholen als deze een arabische achtergrond hebben. Dit laatste is gewoon discriminatie pur sang. En wat betreft de rest, nu ja, het is geen "fris" persoon, en dan druk ik me nog eufemistisch uit. Je zult zo'n persoon maar steunen.

4 respect 28-11-2022 18:53 op
Vreselijk dit voor de nabestaanden. Door één doorgedraaide minkukel zoveel slachtoffers. Woorden schieten te kort, gewoon waanzin dit.

3 respect 28-11-2022 18:42 op
Zorgelijke ontwikkeling. De man waar Netanyahu schijnbaar een coalitie mee wenst te vormen en wil aanstellen als vice-premier is een xenofoob pur sang en komt met opmerkingen die discriminatoir van aard zijn, sommige zelfs ronduit racistisch. Dat kan nooit een vruchtbare noch productieve relatie opleveren met Amerika, een land waar Israel in financieel opzicht erg afhankelijk van is. Zeker de standpunten van deze mogelijk aanstaande vice-premier tegen niet orthodoxe joden zal bij veel senatoren en politici in het huis van afgevaardigden slecht vallen; en terecht. Tijd zal het leren, maar Israel lijkt steeds verder af te glijden in de verkeerde richting, echt zorgelijk.

1 respect 28-11-2022 18:33 op
"Netanyahu's conservatieve partij Likud, die begin deze maand de verkiezingen in Israël won, maakte zondag bekend een deal te hebben gesloten met de orthodox-joodse en nationalistische Moaz. " Moaz is tegen vrouwen in het leger, tegen Arabische leraren op Israëlische scholen tegen de lhbtiq+-gemeenschap, en laat zich denigrerend uit niet-orthodoxe joden. Je moet maar durven om met een extreemrechtse dogmatische, xenofobische en racistische politicus een regering te vormen. Ik vraag me af wat de niet-orthodoxe joden in het Amerikaanse Senaat en Huis van Afgevaardigden hiervan vinden. Zonder Amerikaanse steun heeft Netanyahu een serieus (financieel) probleem.

0 respect 28-11-2022 08:15 op
Ik gun het team alle succes, maar op een toernooi met zoveel, terechte, controverses zou ik een vroege uitschakeling ook niet erg vinden. Ik denk dat Qatar wordt onderschat, ik kijk er niet vreemd van op als het in een gelijk spelletje zal eindigen. Maar goed, ik kijk toch niet dus het zal allemaal wel. Blij als deze illegale WK, toegewezen aan de hand van steekpenningen immers, snel voorbij is.

13 respect 28-11-2022 08:12 op
“ Een blanco blaadje is uitgegroeid tot protestsymbool. Zonder boodschap kan je namelijk niet worden opgepakt.” Briljant gevonden, maar toch nog steeds riskant en dus erg dapper van deze Chinese burgers om toch op deze wijze te gaan demonstreren. Deze demonstranten hebben gelijk. Corona gaat niet meer verdwijnen, ook hier niet in Nederland. De truc is om er verantwoordelijk mee om te gaan. Preventief vaccineren en voorlichting blijven geven aan mensen die, onterecht, menen dat vaccinaties gevaarlijk zijn of nog spannender, dat hier een “geheim” plan achter zit. Er gaan de wildste indianenverhalen rond, aangedikt op social media en mensen die zich hier onderdompelen komen terecht in een echokamer waar hun achterdocht voortdurend wordt onderstreept als zijnde ‘de enige waarheid’, zelfs politici in Nederland maken zich hier schuldig aan. De beste remedie tegen Corona, voorlichting, vaccineren en bij een grote uitbraak situaties waar veel mensen bij elkaar komen tijdelijk opschorten.

7 respect 28-11-2022 07:51 op
Misschien zouden wereldleiders moeten afspreken dat medicatie ter preventie van besmetting kosteloos verstrekt moet gaan met worden naast het kosteloos verspreiden van condooms. Dat kan helpen om hier een norm te realiseren, dat het normaal is om even een condoom te gebruiken en/of medicatie wat besmetting kan voorkomen. Taboe is namelijk ook nog steeds een struikelblok voor veel mensen. Normaliseer het gebruik van voorbehoedsmiddelen begint in mijn optiek ook bij het weghalen van obstakels, eentje daarvan betreft de kosten voor deze middelen. Dit zal in mijn optiek veel gevolgen hebben, in positieve zin, voor de daling van het aantal nieuwe HIV patiënten wereldwijd.

18 respect 27-11-2022 12:27 op
@IngridJAF57 Mee eens. Dat was ook waar ik aan moest denken toen deze mannen verkleed als ZP een auto begonnen te vernielen en met eieren begonnen te gooien. Je zult maar als kind zo'n ouder hebben, wat voor voorbeeld geeft zo'n vent dan eigenlijk? Een retorische vraag.

38 respect 27-11-2022 12:16 op
Heerlijk programma. Ze maakte op voortreffelijke wijze gehakt van de mensen die sympathie voelen voor de demonstranten die middels geweld en intimidatie, een volstrekt legitiem recht om te demonstreren in Staphorst, andere demonstranten belaagden. Geen speld tussen te krijgen. Ze brengen elke week maatschappelijke thema's in beeld, weten dit vaak genuanceerd te brengen wanneer nuance zich hier ook voor leent maar voor kwesties die overduidelijk een statement verdienen zijn ze snoeihard; en terecht. Wat mij vooral aanspreekt is dat dit alles gepaard gaat met humor, lichtvoetigheid, en met veel creatief vernuft. Een waardig vervanging van maatschappelijk kritische entertainment waar voorheen Keek op de Week hier ook al zo voortreffelijk op ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving onder de loep namen. Even tot hier past zo in de top tien thuis van programma's waar ik graag naar kijk, waaronder Lubach, Tegenlicht, Zomergasten, studio sport, het Journaal, Buitenhof, etc.

4 respect 26-11-2022 19:54 op
Hallo John Baptiste. Dat klopt.

6 respect 26-11-2022 19:53 op
@srdbr Mee eens. Bewustwording is inderdaad een goed punt wat je hier aangeeft.

10 respect 26-11-2022 19:35 op
“Ze zong enkele jaren later ook de titelsong van Flashdance, ook wel bekend als What A Feeling.“ Ach nee! R.I.P, veel herinneringen aan dit nummer ook.. “What a feeeeeeling!!”, luidkeels nog meegezongen in die tijd. Heerlijk “hangnummer”, eenmaal in je hoofd dan krijg je het refrein er niet zomaar uit. Voor velen hoorde deze bewondering thuis in de categorie ‘guilty pleasure’ en voor de mannelijke jong adolescenten in die tijd een gateway tot erotiek bij het zien van deze videoclip. Vergeet niet, vandaag de dag is sprake van een oversekste samenleving, elke puber met een smartphone kan ongegeneerd toegang krijgen tot websites waar je rode oortjes van kunt krijgen, maar ‘back in these days’ moest je het doen met videoclips á la Flashdance; of met foto’s van E.T, the Extra-Terrestrial, als sprake was van een afwijking…

14 respect 26-11-2022 19:21 op
Het idee spreekt tot de verbeelding, eentje die door sommige mensen al snel als vulgair wordt bestempeld. Toch is het een prima concept, het gaat hier natuurlijk niet letterlijk om een drol op een wit/bruin kadetje. Het gaat om de voedingsstoffen en dat deze prima herbruikbaar zijn voor het menselijk lichaam. Gezien de voedselschaarste, en vooral de negatieve impact die het maken van voedsel heeft op de natuur dwingt de mens om na te denken over alternatieven. Het gebruiken van voedingsstoffen uit drollen zie ik als een pragmatische toepassing op bovenstaande problematiek. Het past zo in het rijtje sprinkhanen eten, of spinnen en andere soort insecten. Puur rauw is voor velen niet voor te stellen maar verwerkt tot een stukje substantie wat lijkt op een hamburger, desnoods met wat kleurstoffen aangelengd, wordt het opeens een heel ander verhaal. Ik voorspel dat binnen enkele jaren menigeen voedselproducten die nu exotisch klinken straks in de supermarkten kan, én zal, aanschaffen.

13 respect 26-11-2022 17:02 op
"Nederlanders hebben online voor een recordbedrag gekocht op Black Friday, ondanks de inflatie. " Ik heb me ook laten verleiden. Wat ik aangeschaft heb is verder niet relevant, maar "dankzij" Black Friday kon ik wel honderden euro's korting krijgen en ik was sowieso van plan deze aankoop te doen begin dit jaar. Natuurlijk, aanbiedingen komen en gaan ėn komen uiteindelijk gewoon weer terug. Je bent dus zeker niet afhankelijk van een "Black Friday", dus "angst" dat je een koopje misloopt is onzinnig. Vroeg of laat komen dezelfde producten altijd weer in de uitverkoop terecht. Maar zoals gezegd, ik stond op punt deze aankoop te doen, toen kwam een flinke korting voorbij door Black Friday. Als mensen daar hun voordeel mee doen dan is dat in mijn optiek prima verder.

60 respect 25-11-2022 22:30 op
Of je nu fan bent of niet van Advocaat, deze man heeft wel een enorme werkethos. 75 en dan gewoon doorgaan, petje af. Ik mag hopen dat op die leeftijd ik ook nog over zoveel energie beschik en passie. Kortom, petje af. Verder heeft hij enorm veel ervaring, het lijkt mij evident dat ADO Den Haag in hun handjes mogen wrijven met zo'n trainer mocht hij dit daadwerkelijk op zich nemen.

3 respect 25-11-2022 21:49 op
Gisteravond naar enkele afleveringen van de, naar ik meen, nieuwe Netflix serie "1899" gekeken. Ik kwam er helaas niet door, de protagonisten overtuigen niet en ik vind het verhaal vaag en te fragmentarisch en rommelig in elkaar steken. Ook de CGI, iets waar ik niet al teveel waarde aan hecht, vind ik van een discutabel niveau. Het is niet een dealbreaker, maar als dat ook niet overtuigend oogt dan is dat wel jammer. Het plot hanteert complexiteit om de complexiteit, een stijlvorm die boven inhoud geplaatst wordt wat op een goed moment heel pretentieus overkomt. Zoals gezegd spraken de verschillende personages mij totaal niet aan hetgeen resulteert dat het je op een goed moment ook niet meer kan schelen wat er gebeurt. Jammer toch wel, want het zijn de makers van de bejubelde serie Dark.

8 respect 25-11-2022 18:38 op
“ Het uitgangspunt is vrijwilligheid, maar lukt dat niet, dan zal "met pijn in het hart " overgegaan worden tot onteigening. Dat schrijft minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) vrijdag.” Eindelijk. Struisvogelpolitiek heeft geen enkele zin. De wetenschappelijke rapporten, de consensus onder wetenschappers, en niet in het minst, een uitspraak van de Nederlandse rechter spreken boekdelen; er moet ingegrepen worden, en dit gaat alleen werken met rigide maatregelen. De boeren komen bovendien goed weg, wat ik trouwens wel terecht vind, met een hele schappelijke uitkoopregeling. Terecht, want de Nederlandse regering heeft de afgelopen decennia waarschuwingen van wetenschappers in de wind geslagen en nooit het probleem concreet willen aanpakken. Hierdoor bleven veel boeren flink investeren met goedkeuring van diverse banken om nu opeens geconfronteerd te worden dat het roer opeens wel om moet. Maar dat het roer om moet is evident, dit kan niet langer wachten.

2 respect 25-11-2022 16:16 op
Leuk dat Senegal heeft gewonnen tegen Qatar, als het Nederlands Elftal straks dit duel wint dan doet Senegal nog volop mee om de tweede plek, dat gun im Senegal wel.

4 respect 25-11-2022 14:59 op
"Ook Frans Klein, directeur video van de NPO, heeft zijn taken neergelegd. Hij is nog niet definitief vertrokken bij de publieke omroep. Klein was als toenmalig mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van De Wereld Draait Door." Het lijkt mij dat Frans Klein beter hier de eer aan zichzelf kan houden. Want ook al was hij misschien de directe aanstichter van onacceptabel gedrag richting medewerkers, als directeur van de NPO draagt hij wel degelijk verantwoordelijkheid om deze misstanden te voorkomen. Mocht blijken, en daar is volgens het bewuste Volkskrant artikel wat de onderzoeksresultaten eerder publiceerde wel sprake van, dat werknemers al waarschuwingen hadden geuit en dit eerder al probeerde duidelijk te maken maar dat hier vervolgens niets mee werd gedaan dan valt dit dus ook Frans Klein aan te rekenen. Het lijkt mij evident dat wanneer je nieuwe beleidsregels invoert dit ook gepaard gaat met het vertrek van de mensen die mede verantwoordelijk voor waren.

9 respect 25-11-2022 09:42 op
Het kabinet moet nu echt snel gaan handelen. Uitstel is gewoon geen optie meer. In de Volkskrant las ik onlangs dat honderden boeren bereid waren hun zaak te verkopen maar dat de verantwoordelijke instanties nog niet adequaat hierop reageren. Dat moet dus beter. De regering zou bereidwillige boerenbedrijven die bereid zijn om zich uit te laten kopen snel van dienst moeten zijn. Dat scheelt al een boel. Daarnaast zou de overheid ook open moeten staan voor bedrijven waar middels innovatie het mogelijk is om een bedrijf om te bouwen naar een duurzaam boerenbedrijf of door dermate in te krimpen de schade die het bedrijf aanricht voor de natuur onder de vereiste norm komt te liggen. Maar dan houd het toch echt wel op. Bedrijven die niet willen meewerken en/of waar het niet mogelijk is om middels innovatieve aanpassingen de schade onder een acceptabele norm te krijgen moeten verplicht uitgekocht worden. Dit is het kabinet verplicht voor de toekomstige generatie Nederlanders.

13 respect 24-11-2022 15:24 op
"Wat is werkt?" De vaccins. "welke norm stel jij aan werkt?" Wetenschappelijke toetsing. "Dus wat is werkt?" Zie bovenstaande.

17 respect 24-11-2022 15:17 op
De consensus onder deskundigen is toch dat het beter is dat je de lockdown opheft en naast vaccineren het virus laat circuleren. Vaccineren werkt, dit is wetenschappelijk ook bewezen. De meeste mensen, veruit de meerderheid, wordt na een vaccinatie niet ernstig ziek mochten zij alsnog besmet raken, maar de kans op besmetting na vaccinatie neemt wel zienderogen af, evenals een ziekenhuis opname voor als iemand toch besmet raakt. Daarom zou de focus in mijn optiek ook moeten liggen op vaccineren onderwijl je de lockdown opheft zodat het dagelijks leven weer opgepakt kan worden. Eigenlijk zoals dat in Nederland ook wordt gestimuleerd alsmede in de EU. Het Europees Parlement heeft, eindelijk, onlangs ook wetgeving voor het digitale groene certificaat goedgekeurd. Met het digitale groene certificaat kan een persoon binnen de EU bewijzen dat hij of zij tegen Covid-19 is gevaccineerd, over een negatief testresultaat beschikt of recent van een Covid-19-besmetting is hersteld.

1 respect 24-11-2022 11:00 op
@Denkraam Interessant, dat wist ik niet. Weer iets geleerd, dank!

10 respect 24-11-2022 09:18 op
Rusland wordt, terecht, steeds meer een paria staat. YouTube heeft volledig het recht beleid te formuleren waar iedereen zich aan moet conformeren; de Russische overheid vormt hier geen uitzondering op de regel.

9 respect 24-11-2022 09:17 op
"Parlementsvoorzitter Vyacheslav Volodin zei dat hiermee de rechten van Russen werden geschonden." Nee, de belangen van extreem rechtse nationalistisch ingestelde marionetten politici worden hier in de ban gedaan, dan is er geen sprake van schending maar van het handhaven van elementaire regels die het bedrijf Google over YouTube hanteert. Politici die louter 'haat' verspreiden, met disinformatie komen en niets meer zijn dan een spreekbuis voor hun onbetwiste leider horen niet op YouTube thuis. Niet tevreden? Richt een eigen video-streaming dienst op waar iedere deelnemer hetzelfde refrein zingt die door de overheid wordt voorgeschreven. Succes!