NUjijStats voor Asimo

54,417

Respect

Respect/dag 40.31
Respect/reactie 6.73

8,088

Reacties

Reacties/dag 5.99
Meeste reacties op 1 dag 45
Gestart op 15-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 25-01-2022 09:44 op
President onwaardig. Maar Biden's taalgebruik is de facto 1000% minder ordinair, platvloers en controversieel dan zijn voorganger Trump. Binnen die context vind ik zijn retoriek per definitie al een verademing. Neemt niet weg dat dit ongepast is en president onwaardig. Hopelijk blijft het bij deze misser en gaat Biden niet voortdurend vloeken op journalisten van Fox "nieuws".

9 respect 25-01-2022 09:37 op
Dit knap staaltje journalistiek werk van journalisten werkzaam bij NRC Handelsblad legt wederom bloot hoeveel volstrekt geïndoctrineerde FvD leden opereren; middels gewelddadige retoriek en intimidatie, soms middels retoriek wat gewoon strafbaar is omdat het niet slechts blijft bij het delen van iemand zijn of haar prive verblijfplaats. Het bagataliseren, laat staan goedpraten, zou niet moeten worden getolereerd. Dit heeft namelijk niets meer met vrijheid van meningsuiting te maken, maar alles met intimidatie. De Nederlandse samenleving zou nooit moeten buigen voor mensen die middels intimidatie en geweld anderen hun mening willen opleggen. Gelukkig vormen deze mensen de absolute minderheid, maar dat geeft geen ruimte voor enig begrip voor asociaal gedrag. Als je het niet eens bent met het beleid van een minister of een ambtenaar dan uit je protest op conventionele wijze. Er bestaan legio manieren om je vermeende “gelijk” te halen, intimideren en geweld vallen daar niet onder.

10 respect 25-01-2022 09:29 op
Het delen van prive adressen van politici, maar ook van prominente personen, is (nog) niet strafbaar en daar moet serieus een halt worden toegeroepen. Gelukkig heeft voormalig demissionair minister Grapperhaus van Justitie vorig jaar een wetsvoorstel ingediend om het delen van privégegevens van een persoon, met als doel om diegene te intimideren, strafbaar te stellen. Zo wordt het zogeheten doxing wel strafbaar en kunnen rechters, terecht, deze straf opleggen. Wel moet dit door een rechter getoetst worden, zo zijn journalisten en klokkenluiders, die misstanden aan de kaak stellen, niet strafbaar als ze privégegevens openbaar maken, mits dit noodzakelijk is in het algemeen belang. In dit geval is hier natuurlijk geen sprake van. Deze prive adressen van politici werden gedeeld met als doelstelling te intimideren en erger, in de hoop dat iemand daadwerkelijk een politicus thuis iets zou aandoen. Mijns inziens valt dat direct onder bedreiging en dat is mijns inziens nu al strafbaar.

20 respect 24-01-2022 09:24 op
Wat mij opvalt is dat sommige mensen onterecht de VS hier als de metaforische tweekoppige draak aanwijzen. Holle kretologie zoals "De VS heeft onrust in het Midden-Oosten gecreëerd en probeert die onrust nu ook naar Europa te trekken" is voor eigen parochie, die mensen die in lijn staan om Putin als het slachtoffer van vermeende Amerikaanse agressie neer te zetten. De omgekeerde wereld. Het is Rusland die delen van Georgie, een soeverein land, heeft bezet, het is Rusland die de Krim, onderdeel van Oekraïne, heeft bezet. Het is Rusland dat op punt staat Oekraïne binnen te vallen waar zeker talloze slachtoffers zullen vallen als Rusland besluit dit daadwerkelijk door te zetten. Rusland is hier de agressor, niet de NAVO, niet de VS. En het zijn de autoriteiten van Letland die aan de VS gevraagd heeft om NAVO troepen te stationeren in hun land, een verzoek die ook door Polen, eveneens een NAVO land, heeft ingediend. Deze verzoeken funderen louter op defensieve motieven.

2 respect 24-01-2022 09:15 op
Ook zorgelijk zijn de Putin adepten die voortdurend met complottheorieën strooien die kant noch wal raken. Het narratief betreft een mantra, voortdurend wordt 'het westen', op generaliserende wijze, weggezet als een tweekoppige draak. Met holle nietszeggende demagogische oneliners zoals "open je ogen", "waarom ziet niet de financiële motieven van de VS?", de VS dit, de VS dat wordt een beeld gecreëerd waar Putin geen andere keuze zou hebben dan Oekraïne binnen te vallen. Geen enkel spoor van zelfkritisch vermogen, het is allemaal een vooropgezet plan door de VS en Putin is het slachtoffer die in het recht zou staan. De simpele logica dat Oekraïne een soevereine staat betreft waar geen enkel land het recht heeft om hier binnen te vallen tegen de wil van de Oekraïense bevolking wil bij deze mensen niet landen. Het feit dat de Russische autoriteiten verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17 waar bijna 200 Nederlanders bij omkwamen is blijkbaar bon ton. Zorgelijk.

14 respect 23-01-2022 15:35 op
Eerst een deel van Georgie, toen een flink deel van Oekraïne de Krim en nu staat mogelijk Oekraïne als geheel op het Russische menu. Dan halen pro Putin gezanten ook nog even een burgervliegtuig naar beneden waar 298 burgers bij om het leven kwamen, waaronder 196 Nederlanders. Tot op de dag van vandaag hebben de Russische autoriteiten elk vorm van betrokkenheid, wat inmiddels tot in den treuren is bewezen, ontkent. Het lag eerst, aldus de Russen, aan een meteoriet, en nee dit betreft niet eens satire, inmiddels is duidelijk geworden hoe het wel zit; een Russische Scud raket. Op social media vindt de satirische lijn een vervolg, de pro Putin adepten stellen vrolijk dat Putin niets kwalijk valt te nemen en geheel in lijn met Lord of the Rings personage Gollem spreken ook zij in meervoud; 'wij' zijn de agressor, niet Putin en zijn gevolg. Het is de wereld op z'n kop. Ik neem het Putin nog steeds kwalijk voor zijn agressieve houding met 196 Nederlandse slachtoffers tot gevolg.

1 respect 23-01-2022 15:20 op
"Stel je voor Duitsland tekent ..." En nu kom je met een drogreden aanzetten, het maakt je betoog er niet sterker op. "Dat is wat hier gebeurd." Enkel in je imaginaire voorstelling van zaken waar absoluut geen sprake van is; saillant doch cruciaal detail. "Grappig dat je westerse machthebbers die Nato runnen niet als nato ziet." En wederom een aanname, heb ik nergens geschreven. "Er zijn geen aannames. Russen reageren op de NATO expansie." Er is geen NATO expansie mbt Oekraïne waar de Russen tegen zijn. Onweerlegbaar feit. Oekraïne is geen NATO lid en betreft bovendien een soevereine staat. "Wij zetten druk op de Russen en zij reageren." Ook onjuist, er is alleen sprake van diplomatieke druk om Rusland te waarschuwen dat een inval in een soeverein land, consequenties heeft; en terecht. "Ik heb liever dat we gewoon eerlijk zeggen dat we Russen gaan afmaken ipv dit zieke spelletje." Je emoties spelen je parten, niemand stelt of wenst om de Russen "af te maken".

2 respect 23-01-2022 13:42 op
“ Wij als NATO/westerse machthebbers.” Ik citeer: “wij willen een pro europese leider ..” “Wij willen niet dat Ruslands macht groeit ..” “we willen Rusland verslaan. ” Aangezien je hier pretendeert namens de NAVO te spreken (Wij) ben ik benieuwd naar de onderbouwing. Ik lees slechts aannames zonder enig vorm van onderbouwing wat enkel fundeert op vooroordelen, “het westen” de “NAVO” als de metaforische tweekoppige draak. Het is totaal niet inhoudelijk. De NAVO heeft nergens gesteld Rusland “te willen verslaan”, de NAVO is méér dan de EU, maar ook hier, nergens heeft een woordvoerder namens de NAVO gesteld dat de regering in Oekraïne pro EU moet zijn.

5 respect 23-01-2022 12:24 op
“wij willen een pro europese leider ..” “Wij willen niet dat Ruslands macht groeit ..” “we willen Rusland verslaan. ” … “Waarom kunnen we het nieuws niet gewoon eerlijk presenteren?“ Zoek de contradictie. Hint, er is geen wij in deze, het moet zijn “ik”, daarnaast is wat ik, jij, wij, hen, hunnie “willen” irrelevant, het gaat erom wat de bevolking van Oekraïne “wil”. Vooralsnog staan er geen tanks van de EU aan de landsgrenzen van Oekraïne, klaar om het land tegen de wil van de bevolking te bezetten. Die realiteit ontgaat sommige mensen, zo blijkt.

5 respect 23-01-2022 11:21 op
Ik hoop dat Feyenoord gaat winnen. Ajax laat vaak mooi voetbal zien en ook al ben ik Ajax fan zou het voor het voetbal ook goed zijn dat Feyenoord dit keer de landstitel zou pakken. Ze hebben fantastische spelers en een geweldige coach dus dit moet zeker mogelijk zijn. Gewoon een top team. En ik, nota bene Ajax fan, meen dit uit de grond van mijn Ajax hart. Dit mag ook best weleens geschreven worden. (mijn vrouw, groot Feyenoord fan, zit naast mij..)

5 respect 23-01-2022 09:27 op
En weer is hier onweerlegbaar bewijs dat door toedoen van menselijk handelen de natuur hier het moet ontgelden. Alleen door een mea culpa, het erkennen wie de hoofdoorzaak is van het probleem kan je beginnen met herstel. Bobbink heeft hier volkomen gelijk. Nu is het niet de tijd voor compromissen, dit is een proces van afbreken wat zich al decennia lang manifesteert, dan werken nuances niet meer, dan moet er serieus aan de noodrem worden getrokken. Tenminste, als men de natuur in Nederland nog een kans wil geven.

24 respect 23-01-2022 09:10 op
Hype of niet, ik vind Wie is de Mol een leuk programma om naar te kijken. Vooral omdat ik het altijd bij het verkeerde eind heb mbt de hamvraag 'wie is de mol'. Elke keer opnieuw denk ik het te weten, en elke keer zit ik ernaast. De ene keer laat ik mijn keuze vallen op een deelnemer die overduidelijk mollen streken uithaalt, dan weer zoek ik naar, wat achteraf blijkt, vergezochte verbanden en krijgt deze hoofdverdachte opeens het rode signaal in beeld te zien en wordt afgeserveerd. Dat maakt Wie is de Mol ook zo leuk, het heeft een hoog "denk je zo slim te zijn beste Sherlock?, kom maar op" gehalte.

2 respect 16-11-2021 13:46 op
Ik denk niet dat het Nederlands Elftal het gaat redden vanavond. Zo'n vorm-dip kan je niet zomaar even rechtzetten, tel daarbij op talloze blessures. En eerlijk gezegd zou ik dit niet eens erg vinden gezien de vele controverses rondom het WK in Qatar.

6 respect 16-11-2021 12:47 op
Waarom? Dan heb je een geldig excuus dat je niet kunt werken als je geen alternatief, zoals data op je mobiel wat je kunt koppelen aan je laptop, voor handen hebt. Een werkgever kan niet anders dan dit accepteren. Tijd voor een goede wandeling, of voor iets anders.

4 respect 16-11-2021 12:46 op
Dit is echt goed nieuws! Niet alleen is dit dé toekomst maar begrijp ik ook heel goed waarom voor Nederland is gekozen. Niet alleen omdat per per hoofd van de bevolking de meeste vleesvervangers kopen maar ook omdat het wat betreft infrastructuur op een zeer gunstige plek ligt, Nederland vormt gewoon een prima uitvalbasis voor de rest van Europa. Ik denk dat steeds meer mensen minder vaak vlees gaan eten, niet alleen omdat vlees steeds duurder wordt maar ook omdat vleesvervangers steeds beter worden, en, niet onbelangrijk, steeds beter beginnen te smaken. Eerder maakte de Europese Commissie al bekend dat sprinkhanen voortaan toegestaan worden als voedingsmiddel in de EU en in januari van dit jaar werden meelwormen ook al toegestaan. Dit zal een belangrijk onderdeel van de voeding worden voor de toekomst, omdat voor het produceren van vlees dit teveel ten kosten gaan mbt het klimaat.

5 respect 16-11-2021 12:38 op
Ik hoorde dit nieuws van een vriend die gebruik maakt van deze dienst. Je zou eens voor de grap de reacties van de gebruikers van deze dienst moeten lezen op Facebook. Een gemêleerd gezelschap van korte lontjes die in Jip en Janneke taal hun ongenoegen uiten. Ik blijf me erover verbazen. Ja, het is vervelend, even geen internet, maar kom op zeg, alsof de wereld vergaat.

0 respect 16-11-2021 10:32 op
Ik denk niet dat je in het algemeen kunt stellen dat contact beperkende maatregelen impact heeft op de gehele economie. Dat de economie onlangs een flinke vooruitgang boekte onderstreept dit. Dat neemt niet weg dat voor bepaalde sectoren contact beperkende maatregelen wel degelijk een negatieve impact hebben op sec deze branche. Denk aan bijvoorbeeld theaters, als straks door de oplopende besmettingen blijkt dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar zitting moet nemen in de zaal wil dit dus stellen dat er veel minder mensen in een zaal kunnen plaatsnemen; minder mensen = minder inkomsten. Maar denk ook aan evenementen in de RAI, als er minder mensen in een ruimte mogen bevinden zullen beurzen in RAI Amsterdam ook minder succes boeken, und so weiter. Ik ben van mening dat de regering voor deze sectoren toch een passende, en voorlopig een blijvende oplossing moet bieden. Maar voor de rest? Thuiswerken werkt, en bedrijven passen zich aan de nieuwe realiteit aan.

8 respect 16-11-2021 09:13 op
China haalt de VS in op gebied van economische supermacht, maar op gebied van militair macht absoluut niet, de VS spendeert maar liefst 778 miljard aan defensie, China 252. Tel daarbij op dat de VS in de NATO zit samen met andere militaire reuzen, samen met o.a Engeland, Frankrijk, Duitsland en meer, waar die landen samen ook al meer spenderen bij elkaar opgeteld dan China. Wereldwijd neemt de VS verhoudingsgewijs 39% van de uitbesteding aan defensie voor hun rekening, China 13%. Neemt niet weg dat dit relatief is in de context dat het maar een paar nucleaire bommen vereist om onherstelbare schade aan te richten, dus men kan terecht vraagtekens plaatsen bij het nut van een wapenwedloop.

4 respect 16-11-2021 09:07 op
"De Verenigde Staten en China hebben tegenover de rest van de wereld de plicht om conflicten te vermijden. Daarover waren de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Chinese collega Xi Jinping het maandagavond ogenschijnlijk eens aan het begin van hun videogesprek" Dat klinkt tenminste enigszins geruststellend. Neemt niet weg dat er enorme verschillen bestaan die makkelijk kunnen uitmonden in een (militair) conflict. Vooral de agressieve expansiedrift van de Chinese autoriteiten in de door China betwiste internationale zeegebieden en natuurlijk de voortdurende dreiging van een invasie op Taiwan zijn zorgelijk te noemen en dan druk ik me nog eufemistisch uit. In 2020 beklaagde de Chileense autoriteiten al over een enorme vloot Chinese vissersboten die opeens in aan Chili toegewezen zeegebied daar begonnen te vissen. Maar ook in Noord en Zuid Koreaanse wateren vissen honderden Chinese vissersboten de zee "leeg". Het behoeft geen betoog dat ook dit resulteert tot spanningen in de regio.

0 respect 16-11-2021 08:59 op
Je hebt gelijk, ik las het verkeerd! I stand corrected, dank voor het melden.

0 respect 16-11-2021 08:56 op
Ik las het verkeerd, moet zijn vastgoed, geen geroofde kunst. I stand corrected.

9 respect 16-11-2021 08:51 op
"De Verenigde Staten zijn boos op Rusland vanwege een "gevaarlijk en onverantwoordelijke" rakettest in de ruimte. Door de test moest de bemanning van het internationale ruimtestation ISS maatregelen nemen om brokstukken te ontwijken." De Amerikanen hebben hier wel een punt. Restanten van satellieten die opgeblazen worden razen met enorm hoge snelheden door de ruimte, ook al is de kans klein dat zo'n brokstuk het ruimtestation ISS zou raken zijn de oorzaken niet te voorzien wanneer dit wel het geval is. Het is gewoon een zeer onverantwoordelijke actie van de Russische autoriteiten in deze.

4 respect 16-11-2021 08:38 op
Eerlijk gezegd was ik het bestaan van deze App alweer vergeten. Maar ja, ik heb de app wel geïnstalleerd en hij werkt gewoon in de achtergrond. Ik zie geen rede om de app te verwijderen, het neemt amper ruimte in en als ik hiermee een bijdrage kan leveren om het aantal besmettingen uiteindelijk iets te kunnen reduceren, bijvoorbeeld bij melding van een mogelijke besmetting dat ik niet onnodig andere mensen opzoek, dan heb ik dit er voor over.

6 respect 16-11-2021 08:28 op
@Johan_van_Leeuwen74 Uitstekend geschreven reactie, goed punt inderdaad dat Amalia hier blijk geeft zelfs open te staan voor discussie, ook over haar positie en niets als vanzelfsprekend ziet; ook niet haar eigen rol binnen het koningshuis. Ze hanteert de beste houding t.o.v criticasters, wanneer mensen krakelen dat het Koningshuis afgeschaft moet worden, hetgeen een goed recht is om te doen, loopt zij de discussie niet uit de weg. Dat werkt zeer ontwapenend.

40 respect 16-11-2021 07:57 op
“De prinses zegt nu nog niet klaar te zijn om het stokje van haar vader over te nemen. Mocht er hem onverhoopt iets gebeuren, zou ze haar moeder vragen het een paar jaar over te nemen.” “Zonder dat De Breij daarnaar vraagt, vertelt Amalia dat ze weleens naar een therapeut gaat. "Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen. Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden, en dan praat ik met iemand.” “Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”” Yups, dit wordt een uitmuntend goeie koningin. Als ik haar reacties en uitspraken zo lees komt ze op mij over als een intelligente tiener, maar nu al zo zelfbewust en pragmatisch nuchter.