NUjijStats voor Asimo

30,720

Respect

Respect/dag 30.18
Respect/reactie 5.42

5,665

Reacties

Reacties/dag 5.56
Meeste reacties op 1 dag 45
Gestart op 15-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 26-02-2021 19:47 op
Verbluffend mooie en zeer ontroerende film. Ik kan me een toneelstuk wel voorstellen, veel prachtige kostuums, prachtige muziek, ja, ik zou het toneelstuk wel willen zien als deze ook in Nederland verschijnt.

0 respect 26-02-2021 09:52 op
@Frits Wetenschappelijk onderzoek heeft al aangetoond dat met betrekking tot Covid19 de kans om anderen te besmetten met een vaccinatie aanzienlijk kleiner is geworden. Niet 100% weg maar zeker aanzienlijk kleiner.

2 respect 26-02-2021 09:28 op
Mee eens. Het is trouwens ook geen nieuw gegeven. Stewardessen die bepaalde routes vliegen dragen al een vaccinatiepaspoort bij zich.

1 respect 26-02-2021 09:27 op
Dit komt door de 'ik' cultuur. Veel mensen zijn argwanend t.a.v de autoriteit en menen het allemaal beter te weten. Ook dat siert, deels, de Nederlandse cultuur. Maar soms is er sprake van struisvogelpolitiek, hebben mensen het simpelweg niet bij het juiste eind en, zoals bij een pandemie, vormen deze mensen onbedoeld een gevaar voor de omgeving omdat zij zich niet willen laten inenten. Vrijheid om te besluiten of je jezelf laat inenten is een mooi gegeven, en eerlijk gezegd vind ik dat dit ook zo moet blijven om de integriteit te waarborgen. Maar je mag mijns inziens wel verwachten dat als mensen naar een concert gaan dat zij erop kunnen vertrouwen dat mensen zijn gevaccineerd zodat de kans op besmetting te verwaarlozen valt en dat deze mensen zonder zorgen van een concert kunnen genieten. Dus voor mij is het tweeledig, je mag van mij best een vaccinatie weigeren, maar ik vind het ook redelijk dat gevraagd wordt om vaccinatiebewijs om gevaar voor anderen te minimaliseren.

3 respect 26-02-2021 09:12 op
Ik vind dat een nieuw kabinet zo'n vaccinatiepaspoort moet accepteren. Iedereen heeft inmiddels kunnen ervaren hoe ontwrichtend de uitwerking van een pandemie op de Nederlandse samenleving heeft en niet te vergeten op de economie. Veel mensen eisen utopische maatregelen, grenzen dicht, luchtverkeer stilleggen mocht er sprake zijn van een nieuwe virus maar de realiteit heeft allang aangetoond dat die methodiek niet werkt, met als uitzondering als Nederland een eiland betrof. Mensen komen en gaan, dat valt onmogelijk te stoppen en tegen de tijd dat een virus zich aandient ergens in een, bijvoorbeeld, Aziatisch land kan je wel de grenzen dichtgooien maar niemand weet hoe het virus al is verspreid tegen die tijd. Het is dus een bewezen onpraktisch middel wat niet werkt. Het enige middel wat je kunt inzetten om een pandemie zo snel mogelijk onder controle te krijgen is zorgen dat mensen niet besmet raken, een vaccin ontwikkelen en voorkomen dat er grote besmettingshaarden ontstaan.

0 respect 25-02-2021 10:41 op
Klopt. Ik vraag me af, nog geen tijd om hiernaar te zoeken, of je ook tijdelijke abonnomenten kunt afsluiten, dat lijkt mij een zeer toegevoegde waarde omdat je dan, als je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld onherbergzaam gebied, toch nog internet kunt ontvangen en berichten kunt versturen.

5 respect 25-02-2021 10:06 op
Je herhaald slechts wat ik al schreef, voor bepaalde delen van het land kan dit al. In het gedeelte van Amsterdam waar ik zit is dit helaas nog niet mogelijk.

12 respect 25-02-2021 10:05 op
Mee eens, ik vind dit ook pure luchtvervuiling. Talloze mensen die sterrenfotografie als hobby hebben, hebben ook al geklaagd hierover. Doodzonde dat je straks op een verlaten plek in de natuur naar boven staart en eindelijk de sterrenhemel goed kunt aanschouwen om vervolgens talloze lichtpuntjes te zien bewegen.

5 respect 25-02-2021 10:00 op
"In de huidige proefperiode belooft Starlink internetsnelheden van 50 tot 150 Mbps, hoewel het ook waarschuwt voor "korte periodes" waarin het internet weg kan vallen. De schotel waarmee het internet ontvangen kan worden, kost 499 euro. Daarnaast betalen mensen 99 euro per maand voor een abonnement." Behoorlijk prijzig. Voor 99 euro per maand haal ik 610 mbps download en 50 mbps upload in huis. Zojuist getest. Bovendien is de verbinding stabiel en valt deze niet, zoals bij Starlink af en toe weg. En steeds meer delen in Nederland hebben zelfs 1000mbps download en meer dan 50 mbps upload. Dit is alleen handig als je in een gebied zit waar geen internet bereik is, en dan betaal je dus de jackpot, zij het voor een zeer redelijke verbinding.

11 respect 24-02-2021 17:30 op
Ik lees veel ondoordachte emotionele reacties. Diederik Gommers moet het vooral ontgelden, net als iedereen die vraagtekens plaatst bij versoepelende maatregelen. Deze man vormt een autoriteit en weet veel beter dan wie dan ook hier aanwezig waar het zorgpersoneel mee te kampen heeft. En toch werpt menigeen zich opeens op als IC expert, zogenaamd met decennia aan ervaring en krijgt Diederik Gommers de nodige gemeenplaatsingen naar zijn hoofd geslingerd. Erg jammer. Ik denk dat ik Verstappen maar een brief ga schrijven en hem ga vertellen hoe hij wereldkampioen kan worden. Niet dat ik een autoriteit vorm op Formule 1 races maar gewoon omdat het kan. En morgen werp ik me op als deskundige van raketten, want Elon Musk die kan van mij nog een hoop leren. Heerlijk dat internet, who needs an oscar als je elke rol kunt aannemen hier? Nee, even met twee voetjes op moeder aarde, Gommers weet waar hij over spreekt, ik zie geen rede om zijn zorg in twijfel te trekken.

4 respect 24-02-2021 17:23 op
"Bij ons op het werk gaat ook alles continu door ,niks verslapping tijdens de crisis." Dat noemt men nu appels met peren vergelijken.

10 respect 24-02-2021 17:17 op
1) Jij ook niet, godzijdank 2) Dat doen ze in landen waar ethisch besef geen rol van betekenis speelt 3) Je kunt meer IC units bouwen, maar opgeleid personeel ontbreekt. Ondoordacht advies dus, vandaar dat ik me gelukkig prijs met punt 1.

0 respect 24-02-2021 10:16 op
@Motzerpel Koekje van eigen deeg noemt men dat :) Wel geestig dat iemand met de nodige venijn op generaliserende wijze Apple kopers als "hipsters" wegzet en vervolgens stelt zelf een iPhone te gebruiken. Heerlijke tegenspraak.

1 respect 24-02-2021 10:02 op
USB C = de standaard. PC's stappen ook massaal over op USB-C evenals de industrie. Inmiddels heb ik alleen maar USB C externe schijven en enkele met Thunderbolt 3 (wat geïntegreerd zit met USB C). Deze "puinhoop" wordt dus de standaard omdat het op alle fronten de oude usb 2.0 voorbijstreeft, in tranfer speeds, kan stroom doorgeven en data wat twee kanten op kan.

2 respect 24-02-2021 09:54 op
Even broodnodige nuancering... Het vlindertoetsenbord hapert niet, is alleen verkeerd ontworpen waardoor het zeer vatbaar is voor stof en kruimels die toetsen kunnen blokkeren. De oude magnetische voedingskabel is niet "beter" wel handiger, het betreft ook geen kabel maar een connector, met de kabel is niks mis. Het nieuwste betreft niet een N1 processor, die bestaat niet, maar de opvolger van de M1 processor die vermoedelijk onder de naam M1X in de nieuwe MacbookPro's gaat komen. Aangeschafte software draait prima op de huidige M1, en straks op de M1X, computers van Apple middels Rosetta 2. Met Rosetta 2 kunnen Macs met Apple Silicon toch apps gebruiken die oorspronkelijk voor Intel-processoren zijn ontwikkeld. Soms is de performance zelfs beter dan op een Intel-processor. Rosetta zorgt voor de vertaling van de code, zodat de nieuwe processor weet welke instructies uitgevoerd moeten worden. Hierbij is geen sprake van emulatie, maar van vertaling (groot verschil).

0 respect 23-02-2021 22:22 op
Oh, mijn MacbookPro uit 2016 is zeker niet zo krachtig als een hele dikke desktop computer uit 2021, maar dat betreft nogal een open doel. Daarom ga ik deze dan ook waarschijnlijk vervangen voor deze nieuwe MacbookPro. Verder leen ik me niet voor een polemische jij-bak discussie, want dan wordt het al snel een niveau douche-gesprek waar gepocht wordt wie de vetste en grootste heeft. Daar ben ik serieus te oud voor ^^

3 respect 23-02-2021 21:49 op
Thunderbolt 3 aansluiting is exact dezelfde aansluiting als de universele USB-C aansluiting, niet echt kwetsbaar dus. Daarnaast geeft Thunderbolt naast stroom ook data door waardoor externe apparaten juist uit zicht kunnen verdwijnen. Ik hou zelf namelijk van een zeer clean look & feel, mijn monitoren hangen aan een beugelarm en je ziet geen enkel draadje lopen op 1 draadje na, 1 Thunderbolt kabel die in mijn dicht- en overeind staande laptop gaat. En USB-C kan je ook gebruiken als monitor aansluiting. Wat betreft meezeulen van dongels, veel randapparatuur heb je niet nodig buiten de studio. Het valt dus reuze mee aangezien je ook tegenwoorden een verloopstekkertje kunt kopen die weer andere aansluitingen heeft. Tot slot, veel moderne externe accessoires hebben vandaag de dag USB-C aansluiting. Als ik raw footage moet overpompen wil ik dat sowieso doen middels thunderbolt. HDMI en SD is zeker handig, maar niet onmisbaar, ik zie liever een CFast cardreader. Die neem ik los mee.

2 respect 23-02-2021 18:57 op
"En u trapt er nog steeds in..." Of ik neem de rekenmodellen van deze wetenschappers die over autoriteit beschikken meer serieus dan een rekenmodel van mensen die niet over enig wetenschappelijk autoriteit beschikken en toch claimen over hetzelfde niveau te beschikken. Noem mij ouderwets, maar ik neem de mening van een dokter toch ook echt meer serieus dan iemand die met brandnetel takjes als oplossing komt. Ieder z'n ding denk ik dan maar.

0 respect 23-02-2021 18:45 op
Nee, niet alles wat ik lees neem ik "gewoon maar aan". Maar dit is afkomstig van het RIVM bestaande uit wetenschappers, virologen en immunologen die autoriteit op dit gebied genieten. Wie ben ik om hun bevindingen in deze in twijfel te trekken?

1 respect 23-02-2021 18:29 op
"Rekenmodellen laten zien dat zonder naleving van de geldende maatregelen we in deze fase veel meer besmettingen zouden hebben gehad" Heeft het RIVM dus wederom weer gelijk gekregen. Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk de richtlijnen van het RIVM in deze zijn, de feiten staan overduidelijk aan de kant van de RIVM. Kortom, nog even volhouden dus. Ik ben benieuwd of de aankomende versoepelingen roet in het eten gooit. Neemt niet weg dat ik inmiddels de trotse eigenaar ben van een jaren 80 rockkapsel van een zeker 40 cm lang die bij een beetje wind mijn zicht belemmerd als ik op straat loop. En ik ben serieus te oud om een hip petje op te zetten of een reggae muts waar ik mijn hoofdkapsel ik kan laten verdwijnen. Kortom een afspraakje gemaakt met de kapper, over een paar weken is er pas plek. Dan ben ik weer helemaal het heertje.

1 respect 23-02-2021 17:53 op
Ik acht PSV kansloos in deze. Natuurlijk zou het goed zijn voor het Nederlands voetbal dat PSV alsnog wint, maar ik zie dat niet gebeuren.

34 respect 23-02-2021 17:41 op
Opvallend dat menig 'kritisch' bericht over Apple gepaard gaat met gebrek aan kennis over de huidige en nieuwe Apple MacbookPro's. Zo weet menigeen niet eens dat er Thunderbolt 3 aansluitingen op de huidige M1 Macbook Pro's zitten waar je per aansluiting 6 apparaten op kunt aansluiten. Ook lees ik de verkeerde aanname dat de nieuwe MacbookPro's die uitkomen met de M1 chips werken die meer aansluitingen niet aankunnen terwijl de realiteit is dat de nieuwe MacbookPro's met de M1X chips gaan werken die significant krachtiger zijn. Anderen beweren dat je geen randapparatuur kunt aansluiten op een MacbookPro van anderen merken en wordt "geïnsinueerd" dat alles van Apple afkomstig moet zijn, ook dat is onjuist. Ik vind het prima dat een product kritiek ontvangt, maar baseer het tenminste op feiten, niet op verzinsels of ronduit foutieve informatie.

2 respect 23-02-2021 17:33 op
Leuk verhaal, behalve dat je gemakshalve vergeet dat de nieuwe MacbookPro's geen M1 chips gaan gebruiken maar de vernieuwde M1X. Daarbij vergeet je ook dat de huidige MacbookPro's 2 Thunderbolt 3 aansluitingen hebben waar je per aansluiting 6 apparaten op kunt aansluiten middels daisy chain.

1 respect 23-02-2021 17:15 op
Je hebt vier USB C aansluitingen waar ook Thunderbolt 3 in zit verwerkt. Op een Thunderbolt 3 aansluiting kan je 6 apparaten aansluiten, dit wordt ook wel 'daisy chain' genoemd. In potentie 24 apparaten aansluiten op 1 laptop lijkt mij meer dan voldoende. Zonder hubs.

3 respect 23-02-2021 17:04 op
Bij de klanten waar ik kom is zijn er grote flatscreen beeldschermen die aan de muur hangen waar ik via Wifi mijn presentatie klaarzet. Nooit issues. Ik vind HDMI voor presentaties onhandig omdat ik vaak meters van het beeldscherm afzit. Natuurlijk kan en is HDMI soms verdomd handig, maar voor mij is het geen dealbreaker in ieder geval. Ik mis het meer op mijn EOSR 5 Canon camera, maar aangezien die nieuwe M1, en zeker de opvolger, native Canon 4K footage kan verwerken is dat ook geen issue meer. Alleen voor lange shoots werk ik samen met mijn team graag met Apple Proress en dat kan je weer met een externe recorder zoals een Ninja V prima opnemen, ook met een mini HDMI aansluiting. Ik ben geen fan van dongels, maar het wordt schromelijk overdreven, met name door niet Apple gebruikers.