NUjijStats voor Bart_Alpha

36,051

Respect

Respect/dag 16.33
Respect/reactie 2.65

13,624

Reacties

Reacties/dag 6.17
Meeste reacties op 1 dag 47
Gestart op 11-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 30-11-2022 15:42 op
@bolster "maar daarom heb ze toch nog meer winst?" Geen idee of ze meer winst maken door dit te schrappen. Ik weet niet wat de kostenbesparing is, en ik weet ook nie hoeveel hun inkoop en transport kosten zijn gestegen. Nog even het jaar verskag afwachten.

1 respect 30-11-2022 14:28 op
@Roosje "Thuis ga je toch ook niet in de tuin wat eten en drinken als het koud is?" Er zijn genoeg mensen die dat wel doen. Het is niet voor niets dat tuincentra en bouwmarkten vuurkorven en haardhout verkopen.

5 respect 30-11-2022 14:21 op
@Bram "2 personen pasta onder de 10 euro is erg lastig. Verse Pancetta ben je al bijna 10 euro kwijt, stuk parmezaanse kaas ook weer 5 euro" Ik had het over pasta. Daar hoeft niet perse verse Pancetta of Parmezaanse kaas door (u kiest nu bewust voor dure ingrediënten die niet volledig in 1 maaltijd gaan zitten. Als dat wel zo is (dat u dat volledig in 1 maaltijd gebruikt, vergelijkbaar met de zak aardappelen waar ik het over had, die eet u ook niet in 1 maaltijd op), dan eet u eigenlijk pancetta met Parmazaanse kaas met mogelijk nog wat pasta erbij). Daarnaast gaat u niet in op de aardappelen/groente/vlees optie. Maar dan komt u waarschijnlijk ook als voorbeeld met een ribeye uit Urugay.

0 respect 30-11-2022 13:53 op
@martje "Waarom zouden we 2000 jaar terug in de tijd moeten gaan ?" Omdat we aan ruilhandel deden voordat de Romeinen hier het concept van geld introduceerden. Je gaat dan bijvoorbeeld naar je buurman met een haring, om deze te ruilen voor een zak aardappelen. Ruilhandel, hoe kan je anders de beurs gesloten houden.

0 respect 30-11-2022 13:50 op
@Frank "Onzin . De inflatie cijgfers even het beeld aan t.o.v dezelfde maand (een jaar geleden ) " Inflatiecijfers van nu vergelijken met die in een corona lockdown periode lijkt mij niet heel reëel. Dan moet je ze vergelijken met een zelfde maand van voor de corona lockdown.

4 respect 30-11-2022 13:46 op
@Richard "Die boodschappen gaat helemaal nergens meer over. Voor 2 personen fatsoenlijk te eten halen lukt me bijna niet meer onder de €10,-." Ik weet niet wat uw dagelijkse eetgewoontes zijn. Maar een avondmaal voor 2 personen onder de E10 is nog prima te doen. Als u 2 stuks vlees, verse groente en een zak aardappelen haalt (waarvan u de laatste zeker niet in 1 avond op eet), dan zit je nog onder de E10. Ook met een pastamaaltijd of een diepvries pizza zit je met 2 personen nog onder de E10. Daarnaast, kaas kan je ook zelf raspen. "Vorig jaar 90 cent voor een pak houdbare melk, nu 1,20" Een liter dagverse melk bij de AH voor E1,15. Dus geen houdbare melk meer kopen, maar dagverse. "Wanneer wordt hier eens ingegrepen in de vorm van een belastingverlaging o.i.d., vervoeg de BTW verwijdering van groenten bijvoorbeeld" Niet. Want de BTW gaat naar de schatkist, en daar worden de algemene middelen uit betaald (zoals onderwijs, fietspaden, etc). waarom zou u daar niet aan meebetalen?

5 respect 30-11-2022 13:36 op
@Doorprikker "Zelfs de leverancier van mercedes sterren dus het embleem in de grill heeft het faillissement aangevraagd. Denk je zo niet over na, maar het zegt wel iets." Wat zegt dit dan? Een bedrijf dat o.a. plastic sterren voor Mercedes maakt is failliet. Dan laat Mercedes ze toch gewoon maken door een ander bedrijf dat plastic objecten maakt. Het gaat echt niet om een bedrijf dat alleen maar plastic sterren voor Mercedes maakt.

7 respect 30-11-2022 13:33 op
@Kim "Ik ben benieuwd wat de netto winst gedaan heeft van die supermarkten in 2022…" Dat ga je hier waarschijnlijk niet lezen. Ze hebben het hier voornamelijk over omzet. En de gemiddelde bezoeker weet het verschil niet. Dus dan is er heel veel verontwaardiging.

2 respect 30-11-2022 13:27 op
@Everlasting "Guess zou dat moeten dubbelchecken" Ik ga er vanuit dat een bedrijf als Guess niet zomaar met een willekeurig iemand aan tafel gaat zitten. Die hebben echt wel een afdeling: "contract management". Maar als u of Banksy kunnen aantonen dat Guess haar zaakjes niet op orde had, dan zie ik daar graag de publicatie van, en dan neem ik mijn vorige statement terug.

5 respect 30-11-2022 13:20 op
@Bolster "Dus meer winst maken maar niks terug geven…..duidelijk verhaal." U dacht dat de AH de vulling voor het schoentje zelf betaalde? Werkelijk? U had niet door dat dit gewoon verwerkt zit in de prijzen van de producten die u daar koopt?

10 respect 30-11-2022 13:18 op
@Vreede "kerst ipv sinterklaas, black friday, wat is nog van onszelf!" Kerst was vroeger een heidens feest, vandaar ook die boom in de woonkamer, dat is dus van onszelf. De kerstman is ook van ons. Die is immers ontstaan door Nederlanders die in Alaska sinterklaas wilden vieren. Hij is feitelijk een spinoff van onze sint. Maar ja, onze Nederlandse sint uit Spanje is ook niet echt, want die is afgeleid van de Bisschop van Myra.

14 respect 30-11-2022 13:15 op
@Erwin "Ja ,AH let echt niet meer op de kleintjes" Juist wel. Dacht u dat wat zij in dat schoentje stoppen gratis is? Ze letten dus wel op de kleintjes (want die uitdrukking gaat over geld, niet over kinderen). De klant betaalt zo'n actie. Daarnaast wat moet je nog in zo'n schoentje stoppen? Zit er snoepgoed in, dan heb je ouders die klagen dat dit ongezond is. Dan zijn er ouders die vinden dat het lactose- en/of glutenvrij moet zijn, etc. Het was een leuke actie, maar het is voor de kinderen een extraatje als een supermarkt dit doet, het is geen verworven recht.

0 respect 30-11-2022 13:10 op
@Tom "Ik zou in u geval dan even het verschil tussen 1st party studio,s en 3rd party studio,s googlen." Waarom? Als Activision Blizzard wordt overgenomen door MS, dan is het onderdeel van MS. Dat ze daarvoor 3rd party waren doet er dan niet meer toe. Als ze dat hadden willen blijven, dan hadden ze de toko niet moeten verkopen. Activision Blizzard wordt nu onderdeel van de games afdeling van MS, het is dan geen zelfstandige meer. en dan nog is het geen monopolie, want er zijn nog steeds andere platformen dan xbox, en er zijn ook nog steeds andere 3rd party aanbieders.

4 respect 30-11-2022 13:07 op
@J ray "Maar als er een banksy op je muur gespoten word vind je het vast niet erg" Aangezien ik in een monumentaal pand woon, zou ik het wel laten verwijderen. Maar ik verwacht niet dat Banksy de kosten dan vergoed. Begrijp me niet verkeerd. Zijn graffiti 's zijn mooi. Maar aub niet op mijn muur.

5 respect 30-11-2022 13:04 op
@Adrian "En terecht dat Banksy klaagt. En goed dat het in het nieuws komt." Alleen pakt Banksy de verkeerde club aan. Guess heeft aangegeven dat ze deze collectie hebben afgestemd met de stichting die de licenties voor Banksy beheert. Als Guess ter goede trouw heeft gehandeld, maar de stichting malafide is, dan zou Banksy deze stichting in de spotlights moeten zetten.

2 respect 30-11-2022 13:02 op
@Penniewijs "De naam en identiteit van Banksy is voor de oplettende internetter al LANG bekend…." OK, wie zijn het dan?

10 respect 30-11-2022 13:01 op
@Spetter "Wat ik me dan afvraag is of 20 euro p.p vragen bij een museum om een kunstwerk te zien niet commercieel is?" Bij de meeste musea dekt dat niet de kosten van het gebouw en de klimaatbeheersing.

1 respect 30-11-2022 12:59 op
@Mike "En in dit geval lag het nogal voor de hand." Niet echt. Als de overheid een openbare aanbesteding doet voor 3 kolencentrales (in Delfzijl staat er ook nog 1), dan verwacht je (zal ook in de biedingen zijn gedaan staan), dat de centrale de hele levensduur gebruikt kan worden. Als je dan te maken krijgt, dat je eerst de productie moet terug schroeven naar 35% en dat je hem daarna ook nog eerder moet sluiten.... Als ze dit van te voren hadden geweten, dan hadden ze uberhaupt geen bod uitgebracht, of het bod zou een stuk duurder zijn geweest.

6 respect 30-11-2022 12:22 op
Eigenlijk best vreemd. Als overheid geef je vergunningen af voor de bouw van kolencentrales. Je weet dat het bouwen van zo'n centrale veel geld kost, en een bepaalde terugverdien tijd heeft. De centrales mochten voor de oorlog in Oekraïne nog maar op 35% van hun capaciteit draaien, nu wordt de levensduur kunstmatig verkort. En nu wordt je niet gecompenseerd omdat je de CO2 had kunnen opslaan (waarvoor je ook een vergunning nodig hebt, en de nodige investeringen voor moet doen, zonder dat je een garantie hebt dat je door mag gaan met produceren). Zou mij niet verbazen als Uniper en RWE in de toekomst voor kiezen om alle stroom maar te gaan importeren. Want op afspraken met onze overheid kan je blijkbaar niet vertrouwen. En als bedrijf wil je toch zekerheid als je zo'n investering gaat doen.

0 respect 30-11-2022 11:20 op
@Hermanium "Dat is het eerste wat ik aanklik, dan vallen veruit de meeste kleine aanbieders die zelf verzenden af" Tsja, dat kan ook. Maar ik heb pas geleden nog 2 boeken besteld. Nieuw via Bol, E20 per boek. Maar ik heb op de knop voor: "Toon tweedehands" geklikt. toen kon ik voor E20 beide boeken kopen. Maar wel via 2 verschillende aanbieders, dus 2 pakketjes. Het is dus een keuze of meer pakketjes, of zoals in mijn geval het dubbele betalen voor het product.

2 respect 30-11-2022 11:17 op
@Wouterie "Die verpakking en stickers hoeven echt geen plastic te zijn" Dat is nu toch juist het voorstel van de EU. ik reageerde echter op uw opmerking dat u niet begrijpt waarom er een sticker op fruit zit.

1 respect 30-11-2022 11:14 op
@Borty "men hoeft toch niet perse te weten welk merk er op die appel zelf zit door een sticker erop te plakken" Hoe weet de caissière dan welk soort appel u heeft? Er zijn namelijk wel prijsverschillen. vandaar de sticker.

1 respect 30-11-2022 11:09 op
@Mark "is "geen lucht in pakketten" niet een veel beter doel?" Niet echt. De webwinkels gebruiken nu vaak een paar standaard formaten van dozen. Ze zullen met het voorstel van de EU en die van u meer verschillende formaten dozen moeten hebben. Het verhoogt dus de kosten. Wat is er trouwens mis met een kartonnen doos? Die kunt u zelf mogelijk gebruiken (bijv. spullen er in stoppen die naar de kringloop kunnen), of u gooit hem in de blauwe kliko, dan wordt het gerecycled.

2 respect 30-11-2022 11:05 op
@Wouter "Ik vind het sowieso raar dat er een plastic stickertje op fruit zit." Hoe denkt u dat de caissière weet of u een Kanzi of Pink Lady appel heeft als er geen sticker op zit? Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat alle biologische groeten in plastic verpakt zijn. Zonder verpakking is het niet duidelijk of u wel of geen biologische groenten heeft gepakt.

6 respect 30-11-2022 11:02 op
"Wat mij betreft wachten mensen maar iets langer en gaat het eerst in 1 zending of geef mensen op zijn minst een duidelijke optie met grote letters dat het in 1 zending kan." Dat wordt een beetje lastig. Namelijk niet alles wat je bij Bol besteld komt van Bol. Op Bol zijn ook veel andere aanbieders aanwezig die zelf hun spullen opsturen. Als jij bij twee verschillende aanbieders op Bol besteld, dan is het niet mogelijk om dat te bundelen in 1 pakket.