NUjijStats voor Breezin

20,797

Respect

Respect/dag 13.7
Respect/reactie 4.61

4,515

Reacties

Reacties/dag 2.97
Meeste reacties op 1 dag 22
Gestart op 22-04-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

10 respect 29-11-2022 18:17 op
Het is natuurlijk ontzettend fout wat daar is gebeurd met de arbeiders. Maar treft alleen Quatar de blaam? Dat vraag ik mij af. Ze hebben daar helemaal niet de kennis en de produktiemogelijkheden in huis om dat volledig op eigen kracht gebouwd te hebben. Daar zijn ook grote Europese en Aziatische bouwbedrijven bij betrokken om dit allemaal te realiseren. Die blijven tot nu toe volledig buiten schot, terwijl ze zeker wel een aandeel hebben gehad in de onveilige situaties op de werkvloer en de uitbuiting van goedkope arbeiders uit o.a. India en Nepal. Daar zou toch ook wat meer grondig onderzoek naar gedaan moeten worden. Zeker als daar ook Europese en/of Nederlandse bedrijven bij betrokken zijn geweest.

1 respect 29-11-2022 17:47 op
Ok, dat zou kunnen. Ik koop nooit een broodbox, dat is veels te veel voor mij. Dus daar kijk ik niet naar.

1 respect 29-11-2022 16:59 op
Nou, dat weet ik niet. Het heet niet voor niets een Magic Box, dus je hebt geen idee wat je krijgt. Dat vinden veel mensen in mijn omgeving wel een bezwaar. Wat moet je met een grote groentenbox voor Indiase Curry bijvoorbeeld? Ik vind veel dingen lekker en ik kan ook bijna van alles wel iets maken wat ik lekker vind. Maar nu zijn ze opeens uitverkocht binnen een kwartier. Geeft niks, ik heb geen geldproblemen.

6 respect 29-11-2022 13:58 op
Ik gebruik To Good To Go nu al een jaar of drie en ik vind het een uitstekend initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. De app is de eenvoud zelve en heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Bij mijn dichtsbijzijnde supermarkt krijg je altijd voor ongeveer 15 euro aan boodschappen mee voor 5 euro. Soms zit er iets bij wat ik niet lust maar dat geef ik dan bij het afhalen aan een andere klant die het wel wil hebben. Ik merk de laatste maanden wel dat steeds meer mensen de app zijn gaan gebruiken en zijn alle Magic Boxen in no time verkocht. Toch een teken van crisis in de portemonnee bij flink wat mensen.

1 respect 29-11-2022 12:37 op
Tja, waarom dan geen appje installeren. Dat maakt geen enkel verschil kwa veiligheid of privacy, behalve dat het veel eenvoudiger werkt.

1 respect 29-11-2022 12:36 op
Wie heeft er nu nog een printer? Alle documenten worden digitaal verstuurd, ook met de overheidsorganisaties zoals de gemeenten en de belastingdienst. Die van mij staat al 5 jaar op zolder en ik heb hem nog geen dag gemist. Ik ken verder ook niemand die nog geregeld iets print.

3 respect 29-11-2022 11:26 op
Je moet het bewijs van je bestelling laten zien in de winkel bij het afhalen. Beetje lastig om een PC onder je arm mee te nemen.

2 respect 29-11-2022 11:23 op
Budget Food heeft maar een paar winkels in heel Nederland. In mijn stad heeft er een jaar eentje gezeten maar die is bij gebrek aan klandizie opgeheven.

18 respect 28-11-2022 19:25 op
En waarom? Dat zou ik graag willen weten. Waarom zou ik een dure nieuwe DAB + met alles erop en eraan kopen, inclusief bluetooth voor mijn smartphone als die van mij het nog prima doet. Nieuwer is lang niet altijd ook beter.

11 respect 28-11-2022 19:13 op
Vergis je niet. Er zijn bijna net zoveel 50 plussers als 50 minners. Niet iedereen is verslaafd aan spotify e.d. maar luistert nog gewoon ouderwets naar de radio. Ik heb nog een Sony boombox uit de jaren 80 waarvan de cassettespeler al lang geleden is overleden. Maar de FM radio doet het nog. Ik lach iedereen uit op het werk op de bouwsteiger want hij doet het altijd met een perfect geluid.

7 respect 28-11-2022 15:47 op
Ze krijgen geen salaris o.i.d. Alleen onkostenvergoedingen voor de momenten dat ze aanwezig moeten zijn. Dat is vast geen dagtaak, stel ik mij zo voor. En die onkostenvergoeding zal ruimhartig zijn. Meer dan genoeg om dure nieuwe kleding en hoeden te kopen als dat nodig is.

2 respect 27-11-2022 18:42 op
Het is Canada van harte gegund. De sleutel tot het winnen van de Davis Cup ligt toch in het feit dat je twee echte wereldtoppers in je selectie moet hebben. Voor landen als Spanje is dat zelden een probleem, maar zelfs Federer had alleen kans samen met Stan Wawrinka, anders was het hem nooit gelukt.

8 respect 27-11-2022 16:43 op
Die koop ik ook al jaren voor het hele gezin. Geweldige ex-lease deals kun je hier vinden. Maar dat zijn altijd exemplaren die beperkt leverbaar zijn en vaak ook snel uitverkocht. Geen goed idee om daar een consumenten test op los te laten. Trouwens, laten we die maar bewaren voor de kenners onder ons met een bescheiden budget. ;-)

3 respect 27-11-2022 14:57 op
Inderdaad, die was het. In Amerika bekend als Colonel Tom Parker, een naam die hij zichzelf had aangemeten. Die was berucht om zijn spijkerharde manier van zaken doen. Maar Dolly heeft geweigerd. De versie van Whitney Houston heeft haar schathemeltje rijk gemaakt. Dat nummer werd ook uitgebracht op talloze verzamel CD's met hits in de hele wereld. Tientallen miljoenen keren is dat verkocht, en ook nu nog wordt het ontzettend vaak gedraaid op radiostations. Daar is zij Whitney nog steeds dankbaar voor want zij was in 1 klap financieel onafhankelijk en ook haar eigen carriëre kreeg daarna een nieuwe boost.

18 respect 27-11-2022 12:00 op
Er is nog zo'n goede uitspraak van haar. Ze schijnt heel kleine voeten te hebben en toen een journalist daar een keer een opmerking over maakte zei ze heel gevat: in de schaduw willen dingen niet groeien darling.

15 respect 27-11-2022 11:45 op
Die schreef ze wel degelijk zelf. Dat komt neer op 1 liedje per week in haar lange, lange carriëre. Zij speelt uitstekend gitaar dus dat kan best. De grote Bach schreef ook iedere week een nieuwe compositie om in de kerk op te voeren op zondag en die werken waren heel wat complexer. En hij was ook nog de leider van het koor wat ze op tijd in moest studeren. Kwestie van hard werken.

22 respect 27-11-2022 11:34 op
Dat was de schuld van de manager van Elvis. Die wilde persé dat de helft van de rechten van het liedje in bezit van Elvis kwamen. Dat deed hij altijd als hij liedjes van anderen opnam. Daar tuinde Dolly niet in, en terecht achteraf.

2 respect 26-11-2022 19:54 op
Loes, alles wat jij hier koopt op dat gebied in Nederland komt uit China. Maar veel is hier absurd duur of helemaal niet te krijgen, dus sla ik de tussenhandel over. Ik heb helaas geen betere keuze daarin.

2 respect 26-11-2022 19:08 op
Ik heb alles wat mijn hartje begeert dus ik deed niet mee aan Black Friday. Wel begon de CPU fan van mijn laptop tegen mij te schreeuwen afgelopen week. Tijd voor een nieuwe, bij mijn vertrouwde leverancier AliExpress. Daar werd ik onmiddelijk naar de bestseller categorie geleidt natuurlijk. De levensechte pratende sexpop stond bovenaan, dat vond ik wel enigszins verontrustend. Maar mijn CPU fan van 6 euro is onderweg, dus alles is goedgekomen.

1 respect 26-11-2022 18:58 op
Wat Valk bedoelt is dat je beter nu iets kan kopen dan over een jaar. Want dan is het nog duurder. En daar is geen speld tussen te krijgen. Beter nu kopen als je het goed kunt gebruiken dan het geld op je spaarrekening laten staan.

1 respect 26-11-2022 18:31 op
Er is wel een probleempje. Echte Indonesische restaurants zijn er bijna niet meer, dus een goede rijsttafel is bijna nergens meer te krijgen. Alleen in de regio Den Haag waar van oudsher veel Indische mensen wonen vindt je ze nog. In mijn stad Haarlem waren er ooit nog een stuk of zes, die zijn allemaal weg. Er zijn wel nog een paar goede afhaaltoko's voor de liefhebbers. Wel duur, maar dat kan ook niet anders want de gerechten zijn bewerkelijk en vragen veel tijd.

1 respect 26-11-2022 17:47 op
Als je dan toch gaat typen, maak er dan een mooie Facebookpagina van. Of post het op bestaande sites zoals Smulweb. Dan noem je het Indonesische Keuken Parels o.i.d. Succes verzekerd en dan kan iedereen er van meegenieten. Wel doen, hoor! Als je er ook nog fotoos bij wilt plaatsen moet je er een co-project met je kinderen van maken, want iemand moet het bereiden uiteindelijk. Of je leent fotoos van internet, dat kan ook.

3 respect 24-11-2022 17:16 op
Ik begin mij steeds meer te ergeren aan de reacties van sommige mensen die vinden dat Kiki niet de juiste topsportmentaliteit heeft. Ze heeft zoveel gewonnen en nog krijgt ze geen krediet over haar prestaties. Er wordt voortdurend met twee maten gemeten en dat stoort mij. Een topvoetballer die een penalty mist in een belangrijke wedstrijd en het huilen nader dan het lachen is moet getroost worden door zijn teamgenoten. Huilende voetballers en fans na een verloren belangrijke voetbalwedstrijd vindt iedereen volstrekt normaal. Voetbal en topsport is nu eenmaal beleving en emotie. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden. Maar een jongedame die een keer moet huilen in een wedstrijd is gelijk een zwakkeling en niet geschikt voor topsport en alles wat daarbij hoort. Wat een kromme gedachtengang is dat.

3 respect 24-11-2022 16:56 op
Hoe kan het dan dat ze zoveel gewonnen heeft? Had zij sterrenstof in haar racket of had ze zoveel talent dat ze met gemak 10 Grand Slams had kunnen winnen? Er wordt zo ontzettend met twee maten gemeten omdat zij een enkele keer het kwijtraakte tijdens een wedstrijd. Ik zie mannentennissers het zo vaak kwijtraken als het niet gaat zoals ze willen. Alleen slaan die een paar rackets aan gort en gaan schelden op de arbitrage. Ik heb ook heel veel topvoetballers, en fans, in tranen zien uitbarsten na een verloren belangrijke wedstrijd. Zijn dat ook tere zieltjes in jouw beleving? Nee, topsport is beleving en emotie wordt er dan gezegd. En dan mag het wel.

0 respect 24-11-2022 14:32 op
Je hebt inderdaad gelijk als het om de extra trainingen voor talenten gaat. Dat kan financieel flink oplopen en daar zou de bond een rol in kunnen spelen. Ik heb het nooit tot dat niveau geschopt dus mijn ouders hadden daar geen last van. ;-)