NUjijStats voor CTS

1,980

Respect

Respect/dag 1.04
Respect/reactie 5.31

373

Reacties

Reacties/dag 0.2
Meeste reacties op 1 dag 7
Gestart op 19-02-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 29-11-2022 11:47 op
Hoe groen is groen. Voor beleggingen voor een stichting ben ik zelf bezig geweest duurzame en maatschappelijk verantwoorde fondsen te selecteren. Veel fondsen stellen dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen. Zoom je dieper in op het beleggingsbeleid dan sluiten ze vaak alleen overduidelijke bedrijven uit zoals oorlogsindustrie, kinderarbeid en zeer milieu vervuilende bedrijven. Shell hoort daar bijvoorbeeld niet bij want die doen ook aan windenergie op de Noordzee, al is dat een klein percentage van de omzet. Ook veel Nederlandse duurzame fondsen herbeleggen 1 op 1 in een duurzaam Amerikaans of engels fonds. In de praktijk is de indirecte invloed vrijwel nihil. De enige echte niet groen/grijze maar groene en maatschappelijk verantwoorde Nederlandse fondsen die ik tegenkwam selecteren zelf op bedrijfsniveau en stellen zelf hun portefeuille samen en nemen alleen de bedrijven op die aan alle voorwaarden voldoen. Het kan dus wel als je met een goed gevoel wil beleggen.

1 respect 28-11-2022 16:45 op
Van een boete van 265 miljoen ligt Meta inderdaad niet wakker en het voor hun lage bedrag geeft geen enkele financiële stimulans om de problemen aan te pakken.

8 respect 28-11-2022 13:46 op
Sommigen zullen roepen:goed voor het millieu! De uitstoot verschuift gewoon iets naar het zuiden. Verder is het vaak zuidwesten wind. Waar waait het naartoe? Ook zijn er meer auto kilometers voor de meeste nederlanders. Netto een verslechtering voor het millieu. Ook een verschuiving van economische activiteit van Nederland naar België. Conclusie: milieu ietsje slechter en Nederlandse economie ietsje slechter. Met dank aan Schiphol voor het niet regelen van hun taak.

5 respect 27-11-2022 13:17 op
De oorzaak is gewoon Brexit. Prijsstijgingen, COVID en Oekraïne hebben we ook in west Europa. Dat geeft in de EU een kleine terugval. Lastig maar geen ramp. De extra terugval binnen UK heet gewoon BREXIT. Dit komt tot uiting in de wisselkoers. Voor de BREXIT beslissing schommelde de koers van het pond rond de 1,30. Inmiddels gaat dit richting 1,10. Hierdoor alleen al is de waarde van UK als economische macht fors weggezakt. Daarbovenop komt dat de export in ponden ook nog eens zakt. Die had door de sterke devaluatie juist moeten stijgen. Door het wegzakken van investeringen, extra handelsbelemmeringen en het vrij massale vertrek van EU werknemers zakt de economie echter alleen verder weg. Mijn indicatie: over enkele jaren is de UK ongeveer een kwart weggezakt in Euro’s gemeten. Daarna kunnen de eerste BREXIT successen geclaimd worden en schrijft UK een groei van 2% boven de EU groei. Voorwaarde is wel dat de harde BREXIT omgezet wordt naar een BREXIT naar Noors of Zwitsers model.

20 respect 26-11-2022 13:04 op
Dit geeft duidelijk de zwaktes van de hele crypto handel aan. Normale banken staan onder overheids garanties en controle. Velen vinden deze controle een vies woord waar ze vanaf willen. Het geeft echter wel zekerheid. Zelf geloof ik niet in een financiële maatschappij zonder of met weinig regels. Ze beheren wel de toegang tot jouw geld of kapitaal. Jouw garanties zijn hun mooie verhalen en blauwe ogen. Verder is de crypto handel als alles goed gaat iets van vraag en aanbod. Het heeft zelf geen toegevoegde waarde aan de economie. Puur een speculatie product. De een zijn winst is het verlies van de ander. Economisch kunnen we prima zonder cryptohandel. Optie: steek uw overtollige geld in duurzame beleggingen. Dat geeft ook winst en een betere wereld.

9 respect 23-11-2022 15:17 op
Dit stelt dus helemaal niets voor. - de grens is zeer hoog en wordt waarschijnlijk helemaal niet bereikt. - als de grens toch bereikt wordt wordt de grens aan de kant geschoven als de gastoevoer van Europa in gevaar komt. Wat overblijft is daardoor alleen een symbolische maatregel zonder inhoud.

3 respect 17-11-2022 09:26 op
Hij zal dat snel moeten doen. Nog enkele weken Elon Musk met dito maatregelen als de afgelopen weken gaat Twitter niet overleven.

9 respect 11-11-2022 12:03 op
Behalve Brexit hebben we alle problemen in EU ook. (prijsstijgingen, corona, oorlog in Oekraïne.) Voor EU landen wordt nog steeds een beperkte crisis verwacht van circa 2 kwartalen of soms helemaal niet en een vergeleken met UK een beperkte teruggang in GDP. Wij zullen er ook wat van merken maar lang niet zo veel als in UK. Zij hebben buiten onze problemen ook te maken met Brexit: veel meer handelsbelemmeringen daardoor tegenvallende productie. Verder is er een behoorlijke devaluatie geweest van het Engelse Pond. Normaal wordt dat het land goedkoper voor expert en neemt de productie weer toe. Op dit moment zakt de productie van de Industrie nog steeds verder en liggen de investeringen nog steeds op een te laag niveau. Dat geeft aan dat de markt nog steeds geen vertrouwen heeft in UK. Ik ben bang dat UK nog eerst economisch een paar jaar verder wegzakt. Over een paar jaar na het inzakken van de economie van 10% a 20% gaat de economie weer groeien met stel 2%. (=Groot Brexit Succes)

0 respect 11-11-2022 09:57 op
De optimale energie wereld bestaat (nog?) niet. 1. We zijn heter over eens dat Rusland echt niet meer kan. 2. De eerste jaren kunnen we nog niet zonder gas. Zonder leiden we kou en stort onze industrie in elkaar. Dan kom je uit bij andere landen. De energie transitie heeft wel toekomst maar is nog lang niet klaar. 3. Aan veel grote leveranciers zitten ook vlekjes. Zoals Qatar (mensenrechten), USA (een nieuw ongeleid projectiel als Trump als president is een enorm risico). Schrijven we Rusland af dan kunnen we qua volume niet zonder enkele grote leveranciers. 4. Gasveld Groningen hebben we zelf geblokkeerd. Kleine grasveldje en Noorwegen gaan de benodigde volumes niet leveren. Als enige werkbare alternatief blijft over risico's delen. In de praktijk overal een beetje vandaan halen en zorgen dat je nooit meer vrijwel volledig van 1 land afhankelijk bent. Ja, dat is soms schipperen met ethische normen als je niet in de kou wilt zitten.

4 respect 09-11-2022 15:06 op
Uit de cijfers blijkt dat Ahold Delhaize inderdaad niet alle kosten doorberekend. Dat blijkt uit de marge die terugloopt met 1% naar 3,4% in Europa.Dat is meer dan de omzetstijging. Alle kritiek op prijzen in andere reacties klopt dus niet. 9% meer omzet is overigens geen prestatie. Dat is ongeveer de prijsstijging. Het volume is daarmee ongeveer gelijk. Daar heb je niet meer winkels of personeel voor nodig, dus beperkte extra kosten. De marge daling geeft aan dat Ahold Delhaize in deze markt niet alles doorberekend heeft. Het geeft ook aan dat de concurrentie tussen supermarkten harder wordt. Immers 1% van de prijsstijgingen zijn niet doorberekend. Andere supermarkten zullen mee moeten doen, anders prijzen zij zichzelf uit de markt. Als je voor de prijsstijgingen maar een marge van 1% had kun je dit niet opvangen. Dan zal op termijn het licht daar uitgaan.

0 respect 08-11-2022 14:32 op
Is 14,3% haalbaar? In sommige sectoren wel, in heel veel sectoren niet. Ondanks dreigende crisis is er nog steeds een enorm personeels tekort. Dat drijft de salarissen omhoog. De drijfveer zal bij veel werkgevers op dit moment behoud van personeel zijn en niet de stijgende prijzen voor het personeel. Bij iedere werkgever speelt mee dat ze wel hun prijzen moeten kunnen verhogen. Gewoon 14% meer salaris is leuk maar als je de prijsstijging niet kwijt kan bij je klanten houdt het bedrijf gewoon op te bestaan. Het verhaal van wij hebben onderhandeld en voor u 14% meer salaris eruit gesleept is niet leuk meer als u een maand later op straat staat. Dat weet ook de FNV. Ik denk dat we in de praktijk heel veel cao's gaan zien met compleet andere resultaten en variaties tussen 2% en 14%. Dat is ook een vorm van marktwerking.

32 respect 05-11-2022 14:03 op
Nee Elon, de adverteerders vertrekken niet door actiegroepen. De adverteerders zijn veel banger dat hun advertentie komt te staan bij een tweet van haatpredikers of complottheorie verspreiders. Het is dodelijk voor hun business als zij gelinkt worden aan twitteraars die jij toe wil laten onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

8 respect 03-11-2022 17:29 op
Ik zie heel veel doemdenkers! Is het werkelijk zo slecht voor ons? UK heeft met Brexit erbij meer problemen als wij. Voorlopig lijkt het in Europa mee te vallen en wordt er wel al maanden een korte negatieve groei verwacht. 2 kwartalen een negatieve groei van 0,1% of 0,2% heet ook al recessie. Lastig maar geen ramp. In UK duurt het echter veel langer, circa 2 jaar met percentages terugvan van rond de 2 procent per kwartaal. Dat geeft de economie wel een klap. Mijn voorlopige conclusie: voor west Europa is het dragelijk voor UK een groot probleem. En: ik ben persoonlijk verder ook niet blij met de prijsstijgingen en ik zie ook dat mijn inkomstenkant niet mee stijgt met de kosten. Helaas ben ik niet de enigste.

24 respect 02-11-2022 17:36 op
Trekt Rusland zijn keutel in? Rusland kon niet anders. Wat moeten ze doen? Graanschepen tot zinken brengen en de paar vrienden in de ontwikkelingslanden laten verhongeren. Publicitair een ramp scenario waarmee ze iedereen die zich nu nog officieel op de vlakte houdt tegen zich krijgen. Oekraïne viel het schip aan dat dagelijks kruisraketten op burgers en energie centrales afschoot. Dit lijkt mij een logisch doel. Hoeveel raketten zijn er bijvoorbeeld al in Odessa terechtgekomen? Daar vertrekken de graanschepen en dat zou volgens de graanovereenkomst niet beschoten mogen worden. Als iemand zich niet aan de afspraken houdt is dat eerder Rusland.

2 respect 31-10-2022 18:19 op
Logisch. Andere Europese landen importeren alles. Nederland koopt deels nog Gronings gas. Er is hier een verplichting de staatskas te spekken.

25 respect 31-10-2022 18:13 op
Een advies voor onze diplomatieke dienst naar Russisch voorbeeld: Alles staalhard ontkennen, ook al zijn er bewijzen. Vervolgens direct iemand anders beschuldigen. Vervolgens stellen dat Nederland zoiets nooit zou doen en zich altijd aan alle diplomatieke regels houdt.

5 respect 29-10-2022 14:42 op
De vergrijzing wisten we al 20 of 30 jaar. Het is gewoon een paar lijnen uit een grafiek doortrekken. We hebben allemaal de kop in het stand gestoken, met name beleidsbepalers op regerings niveau. Het is echter een feit: hoe nu verder? In de grote lijn 2 opties: 1. Pensioen afschaffen en iedereen laten werken tot hij/zij omvalt. Teven zeg maar dag tegen de zorg als je het nodig hebt. 2. De grenzen open voor immigranten en deze het werk laten doen. En begin direct met in ieder geval asielzoekers uit niet veilige landen meteen een werkvergunning te geven. We weten immers dat 98% toch mag blijven. Waarom laat je deze groep enkele jaren op kosten van de staat thuis zitten. Dit is mismanagement en kapitaal vernietiging van de bovenste plank.

2 respect 21-10-2022 18:18 op
Mee eens. Alleen als het heel erg werd deden ze wat. Trump raakte zijn account kwijt.

6 respect 21-10-2022 17:37 op
Dat gaat niet lukken. Je hebt personeel nodig om toezicht te houden op wat iedereen op twitter spuit. Bezuinig je de toezicht weg dan zullen toezichthouders in Europa en USA snel Twitter uit de lucht halen. Dag investering van € 45 miljard.

3 respect 21-10-2022 17:34 op
Dat is het probleem. Hij vind dat iedereen alles mag roepen, vooral hijzelf. Als je heel veel personeel eruit gooit is er totaal geween controle meer. Hij heeft misschien niet door dat toezichthouders dan snel een streep door heel twitter zetten. Dag investering.

2 respect 18-10-2022 10:54 op
Dit is symbool politiek. De grens tussen Rusland en Finland is heel lang. Met 20% hekken rijden de Russen 300 km naar bijvoorbeeld het noorden en lopen daar de grens over. Als je de grens echt dicht wil hebben moet er een hek geplaatst worden over de hele lengte en doorgetrokken ook in Noorwegen tot de noordelijke Ijszee. Ook in Noorwegen kun je zo binnen wandelen. Verder zul je de hekken ook dag en nacht moeten bewaken.

0 respect 17-10-2022 22:52 op
Mee eens, zonder heeft een prijs.

15 respect 17-10-2022 17:29 op
Het enige beleid wat gaat werken voor UK is binnen de Conservatieve partij niet bespreekbaar: "terugdraaien Brexit!" Binnen de G20 doen ze het ongeveer het slechtste van alle landen, alleen Rusland doet het economisch nog slechter. Andere landen hadden ook last van van hoge inflatie, stijgende rente en Corona. De enige reden die typisch is voor UK heet echt Brexit. Dat kost economisch heel veel in de vorm van minder handel, minder investeringen, minder productie door personeelsgebrek en minder wetenschappelijke projecten. In feite komt het erop neer dat de markt het vertrouwen in UK al had verloren. Als je in deze situatie enorme belastingverlagingen aankondigt die niet gedekt zijn door inkomsten stort het Engelse pond in elkaar en is de bereidheid geld te steken in Engelse geldleningen weg. De conservatieve partij heeft als filosofie alles aan de markt overlaten. Dat werkt alleen als de markt vertrouwen in je beleid heeft. Zonder dat vertrouwen stemt de markt met zijn voeten.