NUjijStats voor Charles__

33,346

Respect

Respect/dag 23.73
Respect/reactie 4.21

7,922

Reacties

Reacties/dag 5.64
Meeste reacties op 1 dag 67
Gestart op 21-07-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 30-11-2022 12:36 op
Nee, daar heeft Saudi Arabië zich al verkiesbaar voor gesteld. Is daarvoor een veel betere kandidaat. Kan het halve forum het weer gaan hebben over hoe wij moderne slavernij en schending van andere mensenrechten maar normaal moeten vinden, onder het mom van "cultuur".

3 respect 30-11-2022 09:09 op
Hoeveel zijn er terug gegaan dan? En hoeveel hebben het mooi gehouden? En respect voor mensen gebasseerd op een anekdote en wat eigen ervaringen. Hierboven staat een (andere) werkelijkheid. Hoe kan je respect hebben voor een hele groep vluchtelingen, op basis van wat persoonlijke ervaringen en een aanname over geld terug brengen? Bijzonder

1 respect 30-11-2022 09:02 op
Dat is er, maar dat is niet per definitie het antwoord op de vraag. Als je op je 50ste goed verdiende en zonder werk komt te zitten, dan is de WW niet slecht. Daarbij is het dan ook een stuk minder aantrekkelijk om naar elk baantje aan te nemen

0 respect 29-11-2022 21:04 op
Iemand die 12 Monkeys wilde naspelen, maar nu in het echt? Hopelijk niet, want het ging erg snel met de verspreiding door luchthavens ;)

2 respect 29-11-2022 21:02 op
Na ruim 9 uur? Weet jij hoe lang het dan duurt voordat de stoffen zijn onderzocht? Waarschijnlijk niet aangezien helemaal niet bekend is wat het is. Daarbij, als er geen gevaar is voor de volksgezondheid is het de vraag of dit hier gemeld gaat worden. Dan is er verder niets aan de hand. Wellicht staat er ergens anders meer info dan op Nu, kan ook nog.

0 respect 29-11-2022 20:24 op
Er al over nagedacht wie je wilt gaan verbieden? Hoef je geen antwoord op te geven. Denk dat de vraag stellen al zorgt voor genoeg gedachtes erover. Laten we het maar niet over politiek hebben als jij denkt dat dat werkt, gelet op andere landen waar zo'n systeem, wat uiteindelijk een twee partijen systeem wordt, zo goed werkt. Puinhopen Maar daar gaat de topic verder niet over. En het beter laat dan nooit; mensen negeren de werkelijkheid als het aankomt op kernenergie. Rationele argumenten winnen niet meer, het is een politiek standpunt geworden .

0 respect 29-11-2022 20:17 op
Ga jij dat ook even tegen de zee zeggen, dat deze moet stoppen met stijgen? Een niet zo slimme voorstander (makkelijk om mensen zo weg te zetten hè) denkt er overduidelijk niet te lang over na. En ik acht het noodzakelijk dat Nederland energie onafhankelijk moet zijn en geen grondstoffen nodig heeft van andere regimes. Nog niets geleerd van Russische gas blijkbaar.

1 respect 29-11-2022 20:12 op
Of gelijk maar midden in zee, want dat gaat vanzelf gebeuren in het westen van het land met een 0 of - NAP

1 respect 29-11-2022 20:10 op
Watetstof produceren met een kerncentrale, dat is net zo erg als het met gas doen. Nucleaire afval voor iets wat niet nodig is. Er zijn genoeg manieren om elektriciteit op te wekken, waarmee waterstof te produceren is. Zeker als er meer wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling daarvan. We hebben een hele kust, waar getijde gebruikt kan worden. De kracht van water is enorm, zie wat een overstroming veroorzaakt.

3 respect 29-11-2022 20:03 op
Voordat dat ding er staat zijn we heel wat jaren verder. En hiermee is Nederland nog steeds afhankelijk van andere landen waar het uit mijnen moet komen. Nederlands moet zsm energie onafhankelijk worden. Daar moet het geld heen. Nog steeds snappen mensen het blijkbaar niet, na de ellende met Russische gas, en nu uit Qatar Nog los van de leugens van de kernenergie lobby over de werkelijke kosten van 100.000+ beveiligde opslag, letterlijk zo lang. En naast de afval uit centrales komt daar na een aantal deccenia ook nog de centrale zelf bij, dat is ook nucleaire afval.

0 respect 29-11-2022 19:57 op
Een nieuwe centrale is alleen een goed plan als het is voor medische doeleinden. Maar heel erg onverstandig er nog één in Borssele te bouwen, wetende dat de zeespiegel aan het stijgen is. De centrales moeten daar juist weg. Dat moet natuurlijk naar het oosten van het land, aan de grens met Duitsland, ver boven NAP. Krijgen ze die als kado, voor de centrale(s) die Duitsland aan de westkant heeft staan plus het Ruhrgebied.

2 respect 29-11-2022 19:35 op
Al deze spelers spelen in de competitie van Qatar! Al speelt een goed oranje rustig, dan hoort over dit land heen gelopen worden. Maar de realiteit is dat dit geen goed team is, het zit er gewoon niet in. Het EK was al meer dan een voorbode.

1 respect 28-11-2022 21:58 op
Daarom kan Qatar ook zo ver gaan, ze weten wat ze in handen hebben. Wij kunnen niet zonder gas, mijn huis zeker niet. Daarvoor heeft onze regering teveel achter Duitsland aan gehobbeld, Rutte! Niets innovatie om onafhankelijk te zijn. Er had natuurlijk allang volop geïnvesteerd moeten worden in waterstofgas winning. Als je googled: Feenstra waterstofgas, dan staat daar hoe ver we zijn, en wat al allemaal mogelijk is. Maar dan moet er in worden geïnvesteerd. Dan zijn we los van deze landen als het om ons gas gaat. Blijft olie over helaas. Maar dan dwaal ik wel erg af van het onderwerp.

1 respect 28-11-2022 21:50 op
Dat is waar, er zijn teveel mensen die weinig op hebben met anders zijn dan zij. Want zij zijn het ideaal plaatje, of wat de reden ook is waarom dit zo is.

5 respect 28-11-2022 21:39 op
Hoezo homoseksueel? Het is een inclusiviteitsband, staat voor veel meer dan homo zijn. Dat is overigens wel wat velen ervan maken en zeer waarschijnlijk daarvoor in een kramp schieten. Is zo'n beetje standaard als het daar over gaat op Nu. Maar je hebt absoluut gelijk over het accepteren ervan. Maar goed, KNVB kan promoten wat ze willen, het is aan spelers zelf om het te zeggen. Daarna kan er ingegrepen worden als mensen in stadions los gaan op de personen

7 respect 28-11-2022 21:35 op
En iedereen graag het geld van wilt hebben, ook Qatar. Leuk die euro's, maar ga geen lastige vragen stellen, zoals mensenrechten.

14 respect 28-11-2022 21:32 op
Wel de hele wereld uitnodigen door het WK op een illegale manier van de FIFA te kopen, met allerlei omkoping. En als dan de vrije wereld in je land is, moeilijk gaan doen dat deze wereld met vrijheid van meningsuiting komt en de verwachting vrijheden en rechten te hebben. Lastig al die opmerkingen en vragen. En blijkbaar verwachten dat een land moderner is dan waar iedereen nu is beland, een vals plaatje dat zij de wereld willen voorhouden. Een eeuw terug in de tijd gegooid, of langer, dat is waar ze beland zijn. Of sterker nog,, waarschijnlijk was het toen beter. Als je kijkt naar de Islamitische landen 50 jaar terug, dan was er overal een hoop meer vrijheid voor iedereen dan nu.

0 respect 28-11-2022 21:26 op
En als het hier zo erg is met misstanden, zo erg dat je je eigen land, waar jij vrij kan leven, anders dan waar de voetballers nu zijn, erop moet aanvallen, waarom verhuis je dan niet? Misschien naar Qatar? Als Nederland zo'n vreselijk land is. Of val je ons land altijd aan terwijl je van alle voordelen mee profiteert.

7 respect 28-11-2022 21:22 op
Geen idee wat dat met dit WK te maken heeft. Of wil je meteen alle misstanden tegelijk aanpakken, en als dat niet kan dan maar niets? Of wat is precies je punt?

3 respect 28-11-2022 21:21 op
Natuurlijk vindt Hassan Al-Thawadi, een aanhanger.van het conservatief islamitisch onderdrukkend regime, dat iets dat wordt ingezet, zoals de inclusiviteitsband, zal zorgen voor verdeeldheid. Wat zou hij er anders van moeten zeggen met zijn idealen. Een eeuw of wat terug in de tijd, daar zijn de voetballers beland. De buitenkant lijkt modern en nieuw, de mensen zijn nog net zo als een eeuw+ geleden, waarschijnlijk zelfs nog erger.alsvje ziet hoe de islamitische wereld er 40 jaar geleden uitzag en hoe dat nu is.

2 respect 26-11-2022 11:51 op
Precies, het is echt niet meer dat wat ooit werd gemaakt. Ik kan het halen bij de Chinees, waar ik al op werd aangesproken :P maar dat is wel hoe het is. De rijsttafel van 100 of 50 jaar geleden lijkt echt niet meer op wat wij nu bestellen. De enige mensen die het waarschijnlijk nog goed kunnen maken zijn diegene die het hebben geleerd van ouders. Dat zijn dus familierecept, en dan voornamelijk thuis.

0 respect 26-11-2022 11:24 op
Ik stel voor dat mensen nu ook meteen maar roti kip en broodje shoarma met patat moeten gaan claimen als Nederlands immaterieel erfgoed, en als daar kritiek op komt dat dit niet logisch is, dat dan de 'oprecht verontwaardigde mensen' in een kramp kunnen schieten en dit soort vreemde dingen kunnen gaan posten over vastlijmen. Want dat is normaal tegenwoordig

1 respect 26-11-2022 11:22 op
Ik stel voor dat mensen nu ook meteen maar roti kip en broodje shoarma met patat moeten gaan claimen als Nederlands immaterieel erfgoed, en als daar kritiek op komt dat dit niet logisch is, dat dan de doorgeslagen nationalisten in een kramp kunnen schieten en dit soort vreemde dingen kunnen gaan posten over vastlijmen.

1 respect 26-11-2022 11:19 op
Heb jij je ooit druk gemaakt om een Indische rijsttafel? Of over de 'verloedering' ervan? Er ooit over nagedacht dat het logisch zou zijn dat Indisch door Nederland geclaimd kan worden? Maar omdat het nu een stempeltje heeft gekregen, die wat mijn betreft niet passend is en volgens anderen ook zoals in het artikel staat, gaan mensen steigeren. Ik las al de tekst 'trots zijn op deze rijsttafel'. Dat zijn voor mij de perfect gekozen woorden om aan te geven hoe belachelijk mensen reageren, als er kritiek komt op het Nederlands verleden en iets vreemds claimen als Indisch.

1 respect 26-11-2022 10:58 op
Staat dan nog steeds los van cultuur. Wij hebben geen eetcultuur, halen alles uit het buitenland. Een broodje shoarma met patat en pizza met weet ik veel wat erop is toch ook geen immaterieel erfgoed. Hier wordt al eeuwen kaas gemaakt, maar Goudse en Edammerkaas mag overal in de wereld gemaakt worden omdat dit niet is geclaimd als immaterieel erfgoed, zoals Frankrijk alles wat regionaal Frans is claimt. Heel vreemd, (bijna) geen Nederlander die zich op dit forum daar druk over maakt. Maar een Indisch rijsttafel die Nederland is gemaakt, zie de ophef dat dit hoort.