NUjijStats voor Charles__

33,290

Respect

Respect/dag 38.84
Respect/reactie 4.21

7,902

Reacties

Reacties/dag 9.22
Meeste reacties op 1 dag 67
Gestart op 21-07-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 26-11-2022 11:51 op
Precies, het is echt niet meer dat wat ooit werd gemaakt. Ik kan het halen bij de Chinees, waar ik al op werd aangesproken :P maar dat is wel hoe het is. De rijsttafel van 100 of 50 jaar geleden lijkt echt niet meer op wat wij nu bestellen. De enige mensen die het waarschijnlijk nog goed kunnen maken zijn diegene die het hebben geleerd van ouders. Dat zijn dus familierecept, en dan voornamelijk thuis.

0 respect 26-11-2022 11:24 op
Ik stel voor dat mensen nu ook meteen maar roti kip en broodje shoarma met patat moeten gaan claimen als Nederlands immaterieel erfgoed, en als daar kritiek op komt dat dit niet logisch is, dat dan de 'oprecht verontwaardigde mensen' in een kramp kunnen schieten en dit soort vreemde dingen kunnen gaan posten over vastlijmen. Want dat is normaal tegenwoordig

1 respect 26-11-2022 11:22 op
Ik stel voor dat mensen nu ook meteen maar roti kip en broodje shoarma met patat moeten gaan claimen als Nederlands immaterieel erfgoed, en als daar kritiek op komt dat dit niet logisch is, dat dan de doorgeslagen nationalisten in een kramp kunnen schieten en dit soort vreemde dingen kunnen gaan posten over vastlijmen.

1 respect 26-11-2022 11:19 op
Heb jij je ooit druk gemaakt om een Indische rijsttafel? Of over de 'verloedering' ervan? Er ooit over nagedacht dat het logisch zou zijn dat Indisch door Nederland geclaimd kan worden? Maar omdat het nu een stempeltje heeft gekregen, die wat mijn betreft niet passend is en volgens anderen ook zoals in het artikel staat, gaan mensen steigeren. Ik las al de tekst 'trots zijn op deze rijsttafel'. Dat zijn voor mij de perfect gekozen woorden om aan te geven hoe belachelijk mensen reageren, als er kritiek komt op het Nederlands verleden en iets vreemds claimen als Indisch.

1 respect 26-11-2022 10:58 op
Staat dan nog steeds los van cultuur. Wij hebben geen eetcultuur, halen alles uit het buitenland. Een broodje shoarma met patat en pizza met weet ik veel wat erop is toch ook geen immaterieel erfgoed. Hier wordt al eeuwen kaas gemaakt, maar Goudse en Edammerkaas mag overal in de wereld gemaakt worden omdat dit niet is geclaimd als immaterieel erfgoed, zoals Frankrijk alles wat regionaal Frans is claimt. Heel vreemd, (bijna) geen Nederlander die zich op dit forum daar druk over maakt. Maar een Indisch rijsttafel die Nederland is gemaakt, zie de ophef dat dit hoort.

40 respect 24-11-2022 22:59 op
Klopt niets van, kijk de video Qatarese emir en FIFA boos: WK loopt PR-technisch niet zoals gehoopt, dan weet je meer

22 respect 24-11-2022 22:57 op
Kijk op Nu naar de video Qatarese emir en FIFA boos: WK loopt PR-technisch niet zoals gehoopt, dan weet je meer dan genoeg :D

15 respect 24-11-2022 22:52 op
Het is Qatar en de FIFA die boos zijn dat het niet lukt dit gekochte WK te misbruiken om een heel ander beeld de wereld in te krijgen over Qatar dan de werkelijkheid. Dit heeft niets met provoceren te maken, maar met niet toegeven aan onderdrukking. De standaard mag nooit onderdrukking zijn.

34 respect 24-11-2022 22:47 op
Ook dat krijgt wereldwijd aandacht. Nogmaals, Qatar wilde de wereld zand in de oogen strooien met mooie plaatjes met dit gekochte WK, maar in plaats daarvan staat de onderdrukking van het regime centraal. Het gebrek aan vrijheid en rechten. En de corruptie van de FIFA. Het gaat helemaal niet zoals ze hadden gehoopt, en dat is mooi.

14 respect 24-11-2022 22:44 op
Het is heel goed dat het daarover gaat. Juist in landen waar vrijheid en rechten niet vanzelfsprekend zijn is het belangrijk dit uit te dragen. Juist daar is nog veel te winnen. Onderdrukt zijn is niet normaal, zwijgend onderdrukking accepteren zou een gemiste kans zijn Daarbij, dit WK is toch al verpest door hoe alles gelopen is door Qatar en de FIFA. En ook dat is mooi..Qatar wilde de wereld zand in de oogen strooien met mooie plaatjes, maar in plaats daarvan staat de onderdrukking van het regime centraal. Het gebrek aan vrijheid en rechten.

14 respect 24-11-2022 22:40 op
Nee, het is helemaal niet normaal het zwijgen opgelegd te krijgen door een onderdukkend regime, omdat zij tegen universele vrijheid en rechten zijn. Hoe kan je gaan verkondigen dat wij ons maar moeten laten onderdrukken? Ongelooflijk

16 respect 24-11-2022 22:34 op
Je wordt helemaal nergens toe verplicht. Je hebt volledig een vrije keuze of je hier achter staat of niet, en je mag dit zelfs nog uitdragen ook. Maar die one-love band is helemaal geen regenboog! Het heeft de kleuren rood-zwart-groen-roze-geel-blauw. Lijkt niet eens op een regenboog. En het staat voor inclusiviteit en tegen discriminatie. Dit is dus wat zo typisch is, mensen roepen maar wat, hebben zelfs geen flauw idee hoe die band eruit ziet. Waar ben je dan met bezig! Ga je eerst eens verdiepen in waar het over gaat, voordat je komt reageren, dat is heel normaal om te doen

1 respect 24-11-2022 22:21 op
Dat is zeker een probleem. Thuis lopen roepen hoe belangrijk vrijheid van meningsuiting is, hoe belangrijk rechten zijn en vrijheid is, en dan in een land zijn waar een regime dit onderdrukt, dan moeten deze mensen dit maar naast zich neerleggen met als drogreden 'te gast zijn,' en zich ook moeten laten onderdrukken ipv te tonen dat vrijheid bestaat. Heel vreemde redenatie

4 respect 24-11-2022 22:17 op
Precies in Qatar? Ben je het EK in Hongarije vergeten?.Heb je niet gezien dat aanvoerders deze band al tijden dragen? Dit heeft niets met religie te maken. Dat maken mensen ervan. Dit gaat over rechten en vrijheid, dat wat in Qatar wordt onderdrukt. Bizar dat mensen dat goedpraten ipv het steunen. Waar hebben onze voorouders anders voor gestreden? Dit moeten wij uitdragen, niet mensen gaan onthouden dat het anders kan. Een regime dat de mensen onderdrukt is daar uiteraard niet blij mee, met het tonen van vrijheid, maar dat moet nooit de maatstaaf zijn, wat een zo'n soort regime daarvan vindt. Daarbij, tu quoque, omdat voorheen niets is gedaan in de strijd voor vrijheid en rechten voor de mens, betekent dat we dat nooit moeten gaan doen? Zo werkt dat niet. Dat het niet eerder is gedaan is zonde, had wel gemoeten.

7 respect 24-11-2022 22:07 op
Het gaat niet om geaardheid. Verreweg de meesten zullen alleen een symbool dragen en niet homo.of lesbisch zijn. En een symbool bij je dragen, daar is helemaal niets mis mee. Dat heet vrijheid. Een universeel recht voor alle mensen. Wanneer deze rechten worden ontnomen heet dat onderdrukking. Ik kan niet geloven hoeveel mensen dat hier goedpraten.

0 respect 24-11-2022 21:59 op
Dat gaat natuurlijk nergens over. Een band om de arm in wat verschillende kleuren (niet eens de regenboog want dat is one-love niet), en al is dat wel wat iemand.draagt, heeft echt nog nooit iemand pijn gedaan en heeft helemaal niets met iets forceren te maken. Moet jij opeens achter die band staan, iemand die jou daarin forceert? Volgens mij is dat volledig je eigen keuze. En dat is waar het over gaat, vrijheid te kunnen kiezen ipv opgedrongen te krijgen het niet te mogen. Daarbij gaat het hier helemaal niet over een geloof wanneer het over vrijheid gaat. Geen idee waarom je dat ervan maakt.

5 respect 24-11-2022 21:49 op
Nee, de universele rechten van de mens drukt op niemand wat uit, het zijn hele normale algemene rechten, waar niemand iets kwaads mee wordt aangedaan. En is ook niets arrogants aan. Je zou het eens moeten lezen, niets vreemd aan. Hele normale rechten. Opgesteld in de VN, dus niet 'wij'. En heel vreemd dat jij jezelf arrogant noemt. Vreemd dat je zo in de wereld staat. Ik heb het over hele normale basisrechten, die iedereen wilt als hij of zij ervoor kan kiezen. Of misschien een enkeling niet. Maar het feit dat iemand er al niet vrij voor mag kiezen is een probleem, en dat is oa in Qatar

4 respect 24-11-2022 21:41 op
En veel te open minded als het gaat om de organisator, de leiders van Qatar. Volgens mij heb je het niet helemaal begrepen wie de open minded is. Je verwart gedragen naar de onderdrukker, die ons wel eerst zelf heeft uitgenodigd, met wat open minded echt betekend.

7 respect 24-11-2022 20:28 op
Voor een groep mensen gelden die rechten wel voor iedereen, maar alleen als die 'iedereen' hetzelfde vinden als zijzelf. En dat is heel erg vreemd. Want dan weten zij blijkbaar dat het recht bestaat en ook dat het voor iedereen geldt, maar passen het alsnog toe naar gelang het uitkomt Dan ben je als persoon echt niet eerlijk bezig. Kan.mij niet voorstellen waarom je zo zou willen zijn.

11 respect 24-11-2022 20:07 op
Het mogen vieren van Sinterklaas met zwarte geschminkte mensen is helemaal geen recht, en ook nooit geweest. Waar verzin je zoiets? En de intocht mag gewoon gevierd worden, er is niemand die dat wilde voorkomen. Het probleem iis dat een groep volwassenen persee wilt dat mensen zo zwart als Afrikanen geschminkt moeten zijn. Want van een schoorsteen wordt je niet zwart. Kinderen zijn net zo blij met roetveegpieten.

5 respect 24-11-2022 20:03 op
Je hoeft je helemaal nergens schuldig om te voelen. Verschillende tijden, verschillende gebruiken, ook binnen eenzelfde traditie. Voortschrijdend inzicht is een kracht van de mensheid, geen zwakte

8 respect 24-11-2022 19:51 op
Google maar eens: wanneer mag een demonstratie verboden worden Dan kan je het allemaal zelf lezen. Veel verstandiger dan het te vragen op een forum vol.met onoprechte mensen. Op de eerste plaatst heeft de gemeente de verantwoordelijkheid de burgers te beschermen, dus in dit geval de demonstranten, die zijn opgewacht en aangevallen. Daar is in gefaald, ondanks duidelijke signalen. Terecht dat daar ook onderzoek naar wordt gedaan.

5 respect 24-11-2022 19:34 op
Het antwoord staat hieronder. Nul medeleven wordt getoond voor slachtoffers. Je auto zal maar overgoten worden met een brandbare stof en daarnaast mensen staan met open vuur

5 respect 24-11-2022 19:29 op
Gelukkig heeft mijn moeder mij wat anders geleerd! Daar ben ik haar steeds en steeds meer dankbaar voor. Zeker als ik zie hoeveel er in Nederland niet in zijn geslaagd dit mee te geven.

9 respect 24-11-2022 19:25 op
Nee inderdaad, wat jij schrijft is geen Nederlands recht, het mogen vieren zoals zij willen. Staat nergens in de wet. Vreemd dat je dit weet maar wel gaat schrijven En nee, ook.als je er niet mee eens bent heeft de ander het recht te demonstreren. Vreemd dat je geweld niet afwijst. Is jou geleerd: ben je het niet eens met iemand, wacht een ander dan op om zoveel mogelijk bang te maken?