NUjijStats voor Cisky

7,723

Respect

Respect/dag 29.14
Respect/reactie 5.2

1,486

Reacties

Reacties/dag 5.61
Meeste reacties op 1 dag 58
Gestart op 04-05-2021

Respect over tijd

Laatste 25 comments

26 respect 23-01-2022 21:36 op
Het komt nu helemaal niet vaker voor dan vroeger, alleen zijn er nu wel meer mensen die hun mond erover open durven doen.

14 respect 23-01-2022 21:35 op
Je denkt dus dat een klein groepje het verpest voor de rest, begrijp ik. De gekken zijn degenen die het (seksuele) geweld plegen. Inderdaad zijn mensen met stoornis de meest erge versie. Het probleem is echter vele malen groter dan dat. Seksueel wangedrag wordt niet slechts door gekken vertoond, maar door veel te veel mensen, vooral door mannen.

1 respect 23-01-2022 21:30 op
Dat de meeste kinderen vooral opgevoed worden door hun moeders is ook al een achterstand in emancipatie. Sommige vaders zijn veel beter in zorgen dan in werken voor een baas, terwijl sommige moeders veel beter zijn in werken voor een baas dan in hoofdopvoeder zijn. Daarnaast is opvoeding niet allesbepalend. Omgeving, cultuur etc zijn net zo relevant. Dat misdragen wat vele jongens en mannen doen, dat leren ze zeker niet van hun moeders, wel van de mannelijke rolmodellen die ze om zich heen hebben.

1 respect 23-01-2022 21:27 op
Fysiek zijn de meeste mannen sterker dan de meeste vrouwen. Verder niet. Wetten en regels worden vaker overtreden door mannen. Het grootste deel van het bedrijfsleven wordt geregeerd door mannen. Zij bepalen de regels en de cultuur.

5 respect 23-01-2022 21:15 op
We leven in een mannenwereld, waar mannen het grotendeels voor het zeggen hebben en de regels bepalen. Heel erg langzaam verandert er af en toe een klein beetje. Voor veel mannen voelen die aangepaste zaken alsof zij een stapje terug moeten doen. Terwijl die kleine stapjes voor de meeste vrouwen als iets positiefs voelen, maar niet goed genoeg. Het is goed dat ouders dit soort zaken meenemen in de opvoeding, het is alleen niet genoeg. We zijn nog lang niet geëmancipeerd genoeg. Twee kanten op. De omslag moet niet slechts komen uit de nieuwe generaties.

2 respect 23-01-2022 20:55 op
Dat ligt het dus wel. We leven in een mannenwereld waar de man nog steeds de grote bepalende factor is. Dat geldt voor vrijwel alles. Het is al een stuk beter dan het vroeger was, maar nog lang niet goed genoeg.

0 respect 23-01-2022 20:51 op
Dat was vroeger ook al zo. Peter Pannekoek heeft er in een conference een zeer kloppend verhaaltje over gezegd. En het is niet meer dan terecht dat het zo is, dat kun je werkelijk aan alle cijfers zien. Het betekent dus ook dat er dáár wat veranderen moet. Dáár ligt de oorzaak.

3 respect 23-01-2022 20:34 op
Elisa. Zoek alsjeblieft hulp bij een professional. Je hebt teveel traumatische gebeurtenissen achter je kiezen. Ik vind het heel erg voor je.

3 respect 23-01-2022 19:00 op
Nee, dat klinkt het niet. Zolang wel heel erg veel mensen (vooral mannen) het doodnormaal vinden dingen te roepen te typen of zelfs ongevraagd vrouwen te betasten terwijl de heersende cultuur is dat je mee moet lachen, dat je zelf de pineut bent wanneer je tegengas geeft, en dat er met een beschuldigende vinger gewezen wordt naar dames die laat op straat zijn, zich kleden naar waar ze zin in hebben of alcohol drinken, terwijl mannen exact hetzelfde wel ongestoord kunnen doen is er dus iets mis in de cultuur. En moet die veranderen. Dan creeer je ook een klimaat waarin mensen die ongewenst seksueel lastig gevallen worden wél hun mond open durven doen, wél aanklachten indienen en wel voor zichzelf op kunnen komen, plus de mogelijkheid voor omstanders om in te grijpen.

0 respect 23-01-2022 18:25 op
‘ Zolang schaamte en schuld bij de slachtoffers ligt en roofdieren worden gedoogd met hun 'grapje moet kunnen' blijft alles hetzelfde’. Precies, dit is wat veranderen moet. Dit is mede oorzaak dat slachtoffers het niet of pas na jaren durven te vertellen. Het moet juist normaal worden dat wanneer iemand weer eens een seksueel getinte opmerking of grap maakt het slachtoffer tegengas geven mag, zonder voor pietlut of kleinzielige te worden uitgemaakt. Het moet normaal worden dat omstanders, wanneer een slachtoffer zelf niet reageert dit voor het slachtoffer te doen.

10 respect 23-01-2022 16:33 op
Ik verdedig hem niet, ik zet de boel wel in de juiste context. Dat hij er nu excuses voor maakt is omdat hij dat als zijn plicht ziet, omdat hij nu eenmaal de motor achter het gebeuren wat nu aan de hand is is. Tim is bepaald niet mijn held. Ik nuanceerde juist. Daarom zette ik dit verhaal in de context waarin het gebeurde. Daarnaast vind ik dat niemand een ander lastig moet vallen met ongewenste seksuele berichtjes, opmerkingen en aanrakingen, ongeacht of het door een man of vrouw gedaan wordt.

1 respect 23-01-2022 15:47 op
Ik heb hem wel horen zingen. Hij krijgt die kans niet omdat hij goed kan zingen, want dat kan hij niet. Daarnaast is dat precies wat ik hier aangeef, geef mensen de kans omdat ze een kunstje goed kunnen. En beoordeel ze daarop.

13 respect 23-01-2022 15:36 op
Tim maakte de opmerkingen in een programma over seks en drugs, tegen een blootmodel wat uitgenodigd was vanwege dat beroep, en omdat ze als gast in programma’s er een sport van maakte de mannen daar op te winden. Daarom werd zij uitgenodigd. Daarmee verdiende zij haar geld. Dan is er dus sprake van iets wederzijds, zij wordt ervoor betaald om sexy te zijn/doen en daarop reageren die mannen. Dat is echt anders dan wat er bij de Voice gebeurde. Overigens betekent dat dan dus wel dat zulk gedrag van mannen tov van haar slechts gepast is in die context en dus niet daarbuiten. Dus wanneer zij in haar vrije tijd bv aan het winkelen is dan is het volstrekt ongepast en ongewenst wanneer mannen haar op die manier aanspreken.

5 respect 23-01-2022 15:18 op
Als we zingen nu eens zouden overlaten aan zangers en zangeressen, acteren aan acteurs en presenteren aan presentatoren…dat dus de mensen een bepaalt beroep doen omdat ze er talent voor hebben en niet omdat ze er leuk uitzien…

2 respect 23-01-2022 15:10 op
Naar verluid zit de man in een of andere afkickkliniek. Of hij dat doet omdat hij zelf denkt dat er iets mis met hem is, of om zometeen aan de rechter te kunnen bewijzen dat hij inmiddels goed gedrag vertoont is nog maar de vraag.

9 respect 16-11-2021 12:17 op
Jeumig, ik snap dit echt niet. Niet dat er een markt voor is en al helemaal niet dat mensen die werken in de gezondheidszorg zich lenen voor medewerking aan zulke praktijken. Kom op zeg. Normaliter kies je toch voor werken in de zorg als je hart in je donder hebt?

15 respect 15-11-2021 17:23 op
Kan me er wat bij voorstellen. Sowieso heb je de reistijd niet, wanneer je thuis kunt werken. Dat scheelt al tijd en gedoe. Daarnaast zijn er behoorlijk wat mensen die helemaal niet zo lekker gaan in een kantooromgeving. Er is veel afleiding, al dan niet gewenst. Dat kan ten koste gaan van productie en kwaliteit, maar ook van de gezondheid van een werknemer die juist rust om zich heen nodig heeft. Daarnaast is het voor mensen vaak ook een stuk prettiger werken in de eigen omgeving. De pandemie heeft al laten zien dat thuiswerken heel goed mogelijk is. Ongeacht Covid zouden meer bedrijven moeten overwegen thuiswerken voor meer mensen mogelijk te maken. Dan kan een ieder die het meest productief en blij is op kantoor lekker daar werken en een ieder die juist beter werk levert thuis en die daar gelukkiger is kan lekker thuis werken. Wat meer maatwerk en niet die standaard ‘one size fits all’ manier die veel bedrijven hanteren.

5 respect 12-11-2021 17:21 op
Ben zo blij dat ik er niet naar hoef te kijken.

2 respect 12-11-2021 17:20 op
Niet alleen daarom. Spullen leveren echt geen liefde hoor, das slechts eventjes een blij gevoel, en das sowieso al een stuk minder met de meuk die Alibaba aanbiedt. Maar helaas trappen een boel eenzame zieltjes in die marketing. Nou, ik ben er zelf eentje en al die troepjes, je hebt er werkelijk geen reet aan wanneer wat je eigenlijk nodig hebt liefde en knuffels zijn. Wil je als single dan toch zo nodig geld uitgeven voor een beetje meer happines dan kun je beter investeren in ervaringen dan in spullen…en das makkelijker gezegd dan gedaan in Covid tijd.

1 respect 12-11-2021 17:16 op
Ze hebben half gelijk. Dwz, die mensen die de maatregelen aan hun laars lapten hebben het aan zichzelf te danken, maar die horecaondernemers die het wél goed deden zijn mede dankzij hun onwillege collegae de bok. Daarnaast is het van de zotte dat de maatregelen opnieuw algemeen gesteld worden en ten koste gaan van hele sectoren. Doe slechts maatregelen voor de mensen die de grootste kans hebben de IC over te belasten en niet meer of een stuk minder voor de rest.

3 respect 12-11-2021 16:04 op
De groepen die op IC belanden zijn óf niet gevaccineerd, of oud, of hebben zwakke gezondheid. Voor oud en zwakke gezondheid kan een boosterprik helpen, maar dat is niet zeker, want voor sommigen werkt die prik gewoon niet, al worden ze tig keer geprikt. De enige groep waar winst te behalen is de groep niet gevaccineerden, die kózen voor geen prik. Hoe bang die mensen ook zijn, of hoe hard ze ook de kont tegen de krib gooien…het gaat er werkelijk nergens meer over steeds het gehele land p,at te leggen en bepaalde sectoren op failliet te laten afdenderen alleen maar omdat mensen te eigenwijs zijn.

6 respect 12-11-2021 16:01 op
Hehe, dit zijn maatregelen waarin ik mij wél kan vinden. Leger heeft zijn diensten allang aangeboden. Maak daar gebruik van. Zorg dat dit boosters er zsm in geprikt worden. Dat scheelt weer zoveel mensen die anders groot risico hadden op de IC terecht te komen. Dat zal echt de lading niet dekken, maar scheelt wel weer een flinke groep (naar ik verwacht)…daarnaast…overweeg nu gewoon wél die prikken verplicht te stellen. Dat is wettelijk mogelijk. Volgens het artikel zoveel, waarmee antivaxxers schermen mag dat slechts wanneer de volksgezondheid in het gedrang is. Die ís in gedrang. Er is meer dan slechts fysieke volksgezondheid, geestelijke gezondheid is net zo relevant, en die lijdt met al die maatregelen wel degelijk, bij bepaalde groepen. De GGZ was al zwaar overbelast, maar dankzij Covid19 nóg meer. Daarnaast, vaccineer alle kinderen kinderen. Weliswaar worden zij zelf niet f zelden heel ziek, maar ze zijn wel grote besmettingsbronnen.

5 respect 12-11-2021 10:11 op
Jammer. Ik zag (en hoorde) ze een paar keer live en ik genoot ervan.

0 respect 12-11-2021 09:54 op
Groot gelijk hebben ze. Het demissionaire kabinet neemt echt geen goede besluiten t.a.v. Covid19. Horeca, bios, festivals etc…kan niet of in zeer aangepaste vorm, terwijl heel veel doodgewone kantoortypetjes wel verplicht moeten komen opdraven, terwijl ze prima thuis konden werken. En das maar één voorbeeld. Zo zijn er zo ontzettend veel. De massa is gevaccineerd. De cijfers lopen op, maar treffen ongevaccineerden, mensen met zwakke gezondheid en hele oude mensen. Je kunt die mensen geen zorg ontzeggen, maar het is wettelijk wel degelijk mogelijk om ongevaccineerden te verplichten. Daarnaast kunnen de boostprikken op de turbo gezet worden. Er zijn genoeg vaccins. Doodziek van al die rotmaatregelen. Ik heb geen bubbel, dankzij al die snertmaatregelen lukt het me ook niet wél een bubbel te krijgen zodat ik ook weer eens een knuffel kan regelen.

10 respect 08-11-2021 09:30 op
Mooie mensen. Een en al liefde tussen die twee. Prachtig. Maar ook tussen Ruud en zijn arts is het een en al warmte. Heel bijzonder. En dan gaat het over zijn kankerverhaal. Dat is natuurlijk zwaar ellendig geweest. Maar wat opvalt is de liefde.