NUjijStats voor D1333

7,588

Respect

Respect/dag 11.01
Respect/reactie 5.81

1,305

Reacties

Reacties/dag 1.89
Meeste reacties op 1 dag 17
Gestart op 06-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 25-01-2022 10:35 op
Misschien een beetje lastig te volgen voor autocraten, maar we hebben in de EU meestal wel sympathie voor mensen die liever niet onderdrukt worden.

1 respect 25-01-2022 10:34 op
Het belangrijkste in dit hele verhaal wordt denk ik regelmatig vergeten, maar het gaat er uiteindelijk om wat het Oekraïense volk wil. Dat is nog vrij lastig met de rebellen in het oosten, maar desalniettemin lijkt een ruime meerderheid zich niet onder het juk van Rusland te willen scharen. Ook niet echt heel vreemd, want wat heeft Rusland te bieden anders dan een dictator? Economisch kunnen ze zich veel beter op het westen richten inclusief de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting die je onder Poetin nooit zou hebben. Dat is denk ik ook een beetje de tragiek van Poetin. Hij wil graag vriendjes zijn met Oekraïne, maar weet zijn liefde alleen door geweld uit te drukken.

8 respect 24-01-2022 22:00 op
Op zich geen onlogische gedachte, maar helaas is oorlog alles behalve logisch. In theorie bluft Rusland alleen. Sowieso kunnen ze een oorlog met de NAVO niet aan en zou ook een (beperkte) invasie van Oekraïne meer kwaad dan goed doen. Het kost klauwen vol geld, er vallen slachtoffers, ook aan Russische zijde en de economie krijgt een enorme klap. Het is al met al een sterk spelletje blufpoker met als grootste gevaar dat er per ongeluk een oorlog uitbreekt. Bijvoorbeeld een NAVO-lid dat een verdwaalde Russische straaljager neerschiet of de Russen die door een misverstand in een vuurgevecht terecht komen. Geen ridicule voorbeelden omdat ze alle twee in een ander verband al eens zijn voorgekomen. Dus zou je als Nederland eigenlijk ook het zeker voor het onzekere moeten nemen ook al lijkt oorlog nog ver weg.

3 respect 24-01-2022 17:07 op
We weten helemaal niet of een nieuwe vaccinatieronde nodig is en zo ja, voor wie. Wat me echter wel heel erg wijs lijkt, is er rekening mee houden en je er op voorbereiden. Als er dan nog een prik nodig is dan lopen we niet ver achteraan zoals met de booster het geval was.

0 respect 24-01-2022 15:52 op
Oekraïne hoorde eigenlijk al nooit bij de USSR. Dat ze daar de boel lang geleden hebben overgenomen wil niet zeggen dat het nooit een soeverein land hoorde te zijn. Zoek de partitie van Polen maar eens op.

0 respect 24-01-2022 15:49 op
Leuk al die conflicten die je opnoemt, maar vergeet je daar regelmatig de rol van de USSR niet in? De aanleiding voor de aanvallen van Noord-Korea en later Noord-Vietnam kwam vrij direct van de Russen die de lokale leiders militair steunden. In Syrië hebben de Russen beestachtig huisgehouden of heb je de bommen in grote olievaten gemist? Afghanistan waren ze al 2x eerder voor de VS. En zo verder. Vergeet ook het neerslaan van de opstanden in Hongarije, Tjechië, Wit-Rusland en Kazachstan niet. De Amerikanen hebben tenminste nog het excuus dat ze voor welvaart, vrijheid en democratie streden, de Russen hadden nooit een excuus anders dan dat ze de baas willen zijn. Dus nee laten we niet met de Russen gaan praten of althans niet zo lang het geen democratisch land en een oorlogszuchtige dictator heeft die zijn politieke tegenstanders vermoord, martelt of opsluit.

3 respect 24-01-2022 15:44 op
Dat Rusland de NAVO als bedreiging ziet is volkomen onzin. Het is alleen een beetje vervelend voor dhr. Poetin dat hij niet meer de internationale invloed heeft die Rusland ooit had. Het gaat puur om macht en invloed. Geen zaken om een oorlog voor te starten. Bovendien door dit soort dreigingen zorgt Poetin direct alleen maar voor een verdere uitbreiding van de NAVO. Als Oekraïne morgen zou toetreden (wat niet kan) dan is hij uitgespeeld . Hij weet ook de Rusland een oorlog tegen de NAVO niet kan winnen.

0 respect 24-01-2022 15:41 op
Trump had Oekraïne net als de Koerden keihard laten vallen en Poetin gevraagd om een schouderklopje. Vergeet ook niet dat Trump de zogenaamde vrede met de Taliban sloot en de terugtrekking van de troepen al in gang gezet had. Biden bleef met de gebakken peren zitten, aangezien Trump er al een onoplosbare rotzooi van gemaakt had.

35 respect 23-01-2022 21:40 op
Ik vind het altijd zo sneu dat sommige mannen blijkbaar meteen in de slachtofferrol kruipen. 1 op de 10 Nederlandse vrouwen is weleens aangerand, geloof niet dat de statistieken voor mannen ook maar enigszins in de buurt komt. Al met al zijn het voornamelijk mannen die zich schuldig maken aan seksueel misbruik.

6 respect 23-01-2022 16:37 op
Geweldig idee, je economie verweven met religieuze ideeën. Rente is in de islam haram. Daarom wil de vrome Erdogan de rente niet verhogen en juist verder verlagen. Maar goed die man heeft ook niet het eeuwige politieke leven mag ik hopen. Wanneer zijn de volgende verkiezingen?

9 respect 23-01-2022 14:31 op
Grappig, de boodschapper proberen zwart te maken alsof dat de misstanden bij de Voice minder erg maakt. Alsof de uitspraken van Tim te vergelijken zijn met aanrandingen en dickpics. Dat we respectvol met elkaar om moeten gaan, sluit het maken van een paar grappen over borsten niet uit. Dat hangt af van de context, bijvoorbeeld als je een playmate interviewt die deze ook als haar eigen pluspunten presenteert. Verder neem ik aan dat als er een groep jongen mensen met elkaar samenwerken, ze veelal doen wat jonge mensen doen namelijk genieten van hun leven en als een beetje onderling gerommel met wederzijdse toestemming daar onderdeel van is, waarom niet. Al met al zie ik niet eens reden om excuses aan te bieden, maar blijft staan dat de smeerlappen uit de Voice vervolgd en veroordeeld moeten worden.

2 respect 15-11-2021 21:00 op
De ongevaccineerden in het ziekenhuis zijn gemiddeld 20 jaar jonger dan gevaccineerden. Die 50plussers zijn dus op een enkeling na allemaal niet gevaccineerd. Bij ouderen werkt het afweersysteem niet meer zo goed, daarom krijgen die een booster voor de rest van ons is de bescherming tegen ernstige ziekte nog steeds hoog. Mocht het nog nodig zijn kunnen ook zij een booster krijgen want dat is altijd beter dan de kritiek planbare (en straks onplanbare) zorg af te moeten schalen.

4 respect 15-11-2021 19:42 op
Er gaan dus niet alleen mensen aan corona dood, maar ook aan allerlei onbehandelde of te laat behandelde ziektes. Dir kan zo niet langer en er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. We zouden echt alles moeten doen om corona een beetje in te dammen, maar helaas wil een deel van Nederland daar niet aan. Of het nu testen, mondkapjes of vaccinatie is altijd ligt er wel weer een deel dwars. Compleet duidelijk dus dat er strengere maatregelen komen waarbij ik gezien alle alternatieven toch een voorkeur heb voor 2G. Zeker nu bij rtlnieuws duidelijk werd dat met 2G er bij evenementen een kwart minder besmettingen plaatsvinden en 94%(!) minder ziekenhuisopnames volgen.

6 respect 15-11-2021 19:19 op
Het is echt geen toeval dat Shell dit aankondigd na de klimaattop. Zij zijn de bui al hangen en schatten dat ze in het VK meer vrijheid krijgen als het op milieumaatregelen aankomt. Bovendien zijn de Britten meer dan bereid om allerlei extraatjes te beloven, waaronder politieke invloed. En hoewel in Nederland ook graag het bedrijfsleven paaien gaan we niet O ver. Voor nu een plausibele aanname, later zal het ook nog wel aan het licht komen, net als de rest van de Bojo schandalen.

0 respect 15-11-2021 17:08 op
Hoop dat het Nederlands elftal snel een ruime voorsprong kan komen dinsdag. Anders wordt het billen knijpen en dat is met die heup blessure niet zo prettig voor van Gaal denk ik.

0 respect 15-11-2021 15:31 op
Een wet moet een aantal formele stappen doorlopen. Vaak komt een nieuwe wet achteraan het lijstje en duurt het even voordat hij door alle stappen heen is. Nu kan het allemaal veel sneller, maar de democratische controle blijft in stand. Daarom maakt het niet uit dat het kabinet demissionair is, de Kamers zijn dat niet. Gelukkig ook maar, je zou maar in een oorlog zitten en 2 jaar moeten wachten op een noodwet of een jaar op een formatie. Elke andere speculatie of opmerkingen van 'oppassen' suggereert alleen een complot gedachte, niets meer en niets minder.

5 respect 15-11-2021 15:28 op
Die eigen keus voor 2G gaat toch nooit werken? Zodra een ondernemer namelijk daarvoor kiest wordt hij kapot bedreigd of zijn zaak wordt vernield, waarvan we helaas al vele voorbeelden hebben gezien. Iedere publieke persoon die zich tot nu toe uitgesproken heeft voor het vaccin is immers bedreigd. Alle alternatieven voor een lockdown of totale zorgmeltdown zijn wat mij betreft welkom. Waarbij mijn voorkeur wel uitgaat naar preventie, pillen en ziekenhuisbedden zijn immers een stuk duurder dan een vaccin of anderhalve meter afstand houden.

12 respect 15-11-2021 12:49 op
Kan je misschien uitleggen hoe het vaccin ten koste gaat van je geluk, gezondheid en welzijn? Had nog niet van die bijwerkingen gehoord. Of ben je gewoon dramatisch aan het overdrijven?

4 respect 15-11-2021 12:17 op
Zonde van de taxi, maar wat een eindbaas is die taxichauffeur. Hulde voor de beste man en zijn koele manier van handelen. Terrorisme is verschrikkelijk maar als burgers de terrorist weten te verijdelen vind ik dar mooi nieuws. We zijn geen weerloze slachtoffers.

11 respect 14-11-2021 18:13 op
Je bedoelt dat zoveel ongevaccineerden een keuze maken op basis van willekeurige onzin die totaal niet helpt de druk op de zorg te ontlasten. Bij corona is het individuele risico laag, zelfs voor de meeste ouderen en kwetsbaren, maar dat kleine individuele risico vertaalt zich maatschappelijk naar een gigantisch probleem. Jouw individuele risico is wellicht zeer klein, maar als je tóch naar het ziekenhuis moet dan ligt er weer een extra, wat op dit moment niet handig is.

7 respect 14-11-2021 17:59 op
Op zich prima stappen, maar je vergeet - bewust? - vaccineren. Zonder vaccin was de situatie nu nog veel erger geweest. Bovendien goed dat er een coronapil is, maar die heeft echt vervelende bijwerkingen en het vaccin nagenoeg niet.

5 respect 13-11-2021 18:40 op
Ik snap best dat de horeca het helemaal beu is en op de maatregel is ook zeker kritiek te hebben, maar uiteindelijk snij je jezelf alleen maar in de vingers. De horeca kan immers ook in zijn geheel weer gesloten worden. Bovendien burgerlijke ongehoorzaamheid tegen maatregelen om de ziekenhuizen te ontlasten is nu eenmaal niet bepaald sympathiek te noemen. Aan de positieve kant, als de kroegen vandaag openblijven kunnen die steunmaatregelen ook weer terug de la in. Scheelt toch weer een flinke zak met geld.

10 respect 13-11-2021 13:21 op
Ik besef me vooral dat sommige mensen heel goed kunnen overdrijven en een grote fantasie hebben.

7 respect 13-11-2021 13:21 op
In plaats van zuchten, klagen en bekritiseren van het regeringsbeleid zouden we ons ook kunnen afvragen, hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan het indammen van de crisis. Zoals alsnog die prik gaan halen of af en toe een zelftest doen voor en na een activiteit als je al gevaccineerd bent. Helaas is de Nederlander altijd meer gefocust op wat nog wel kan en hoe de regels te omzeilen/ te overtreden zijn terwijl ze graag aangeven waar de inconsequenties van het coronabeleid zitten. Daarom duurt deze ellendige milde lockdown weer tot maart en wordt vanzelf weer strenger.

14 respect 12-11-2021 22:28 op
ps opvallend ook dat mensen die eerst mordicus tegen testen en lockdowns waren nu ineens voor zijn om dat de angst voor de prik groter is.