NUjijStats voor D_Dermonde

11,023

Respect

Respect/dag 5.79
Respect/reactie 5.07

2,173

Reacties

Reacties/dag 1.14
Meeste reacties op 1 dag 19
Gestart op 03-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2022 11:31 op
@Crowling, De rechter moet toetsen, aan de wet, die zegt dat de wolf een beschermd dier is, wij mogen de wolf dus niets aandoen. Nu wil men dat wel gaan doen, dan is het best logisch dat de rechter hier om een goede onderbouwing vraagt, en of er geen alternatieven zijn om het zelfde te bereiken. Dan pas kan de rechter een afweging maken. Deze rechter probeert het dus zorgvuldig te doen, dat is zijn taak, en daar kun je hem/haar niet op aanspreken. Want wat u verantwoordelijk noemt, kan ik wel heel onverantwoordelijk vinden en andersom. En dat is nu juist waar een rechter altijd tussen zit, en dit dan toetsen.

3 respect 30-11-2022 11:08 op
Ten eerste vraagt u zich dingen af, ga dat eens onderzoeken zou ik zo zeggen. Ten tweede moet een rechter een beslissing nemen, met de wet in de hand, die zegt dat de wolf een beschermd dier is. We mogen de wolf dus niets aandoen, dat staat in de wet, nu wil men dat wel gaan doen, dan is het terecht dat een rechter hier goede onderbouwing voor vraagt, en of dit ook niet bereikt kan worden op een andere manier. Dan pas kan de rechter met een goede afweging komen.

2 respect 30-11-2022 10:58 op
Ik zou niet weten waarom dit niet past. En wat is "modern" Nederland? Dat we zelf geen verantwoordelijkheid meer nemen? Dat als vee doodgebeten wordt, dat men klaagt, maar al die tijd niets heeft gedaan met de mogelijkheden hun vee te beschermen? Iets wat in andere landen wel lukt. En ja ook in dichtbevolkte gebieden, ook in Duitsland over de grens zijn veel wolven, ook in agrarisch en bewoond gebied, daar hebben ze wel succes om hun dieren te beschermen. Is het dan misschien dat het "modern" Nederland, een eigenwijs land is?

7 respect 29-11-2022 14:49 op
De twee mensen die de man begeleiden gaan dus ook door de ontsmettingsstraat staat te lezen in het artikel. "Leden van het team dragen beschermende, blauwe pakken. De marechaussees die de man aanhielden en wegvoerden, hadden die pakken niet. Zij gaan daarom ook door de ontsmettingsstraat, zegt een woordvoerder."

4 respect 29-11-2022 13:41 op
Soms wachten ze ook met een arrestatie, omdat ze de boel niet op scherp willen zetten, als de man nu rustig is en meewerkt aan het onderzoek van defensie, is dit een pre, een eventuele arrestatie kan dat altijd nog.

7 respect 29-11-2022 13:05 op
Ja maar dan moeten ze wel eerst onderzoeken of wat hij zegt waar is, of dat dit zich alleen in de hoofd van deze persoon afspeelt. Als je hier antwoorden op hebt, kun je pas verder actie ondernemen.

3 respect 29-11-2022 12:59 op
Tot dat er wel een keer iets ernstigs is. Dan roept iedereen, waarom hebben ze niet gehandeld. Je moet dit altijd serieus nemen, juist voor de keer dat er wel daadwerkelijk iets aan de hand is.

8 respect 29-11-2022 12:55 op
Vaak niet idd. Maar daar kun je niet vanuit gaan, zeker op een plek zoals Schiphol. Dan moet je dit altijd serieus nemen.

24 respect 28-11-2022 22:06 op
@True-Lies, Wapens lossen het zeker niet op. De mantra van de wapen lobby is altijd, dat men een wapen moet hebben om zichzelf te verdedigen. Nou bij al die die schietpartijen heeft dat niet geholpen, er is er geen een voorkomen door zichzelf te kunnen verdedigen. Wel zijn er door die zelfde wapen heel veel onschuldige mensen omgekomen.

2 respect 28-11-2022 12:12 op
Dat kan de NPO natuurlijk niet doen, die kan het onderzoek niet zo breed trekken dat dit voor heel Nederland geld. Wat ik wel met je eens ben, dat er al jarenlang overal waar dit voorkomt, een cultuur heerst, dat de "slachtoffers" van dit soort zaken bijna altijd het veld moeten ruimen, en dat de veroorzakers jaar in en jaar uit door kunnen gaan. Die worden niet overgeplaatst of die worden niet ontslagen en die gaan ook niet zelf weg, want immers ze worden niet gestopt in hun gedrag.

11 respect 28-11-2022 11:28 op
Ben benieuwd. Vaak als het zo breed getrokken wordt, dan wordt er niemand individueel aangepakt, en worden er protocollen bedacht om het in de "toekomst" beter te doen. En vervolgens gaat iedereen gewoon weer verder waar hij of zij gebleven is. Al hoop ik dat het natuurlijk anders gaat, en dat het wel degelijk consequenties heeft voor de veroorzakers.

2 respect 26-11-2022 14:06 op
Wat u niet snapt en zij wel, omdat ze het "regime" kennen, dat je dit niet zo maar weg hebt. Als Oekraïne niet zoveel terechte steun zou krijgen met geld en militair opzicht, zou het land er nu ook heel anders voorstaan.

6 respect 26-11-2022 14:01 op
Wie zegt dat als Putin weg is dat deze mensen terug kunnen? Als er een nieuwe Putin gezinde aan de macht komt , of iemand met het zelfde gedachtegoed of erger, dan is het juist voor deze mensen geen optie om terug te gaan. Het is alles behalve zeker dat het na Putin beter wordt voor mensen in Rusland. Ik hoop dat hij wel een status krijgt, want terug kan hij niet, en gaat hij ook niet, dan zal hij met zijn gezin verder moeten zoeken waar hij wel veilig kan zijn, en zal hij nog langer in onzekerheid zitten. En dat ben ik niemand gegund.

11 respect 26-11-2022 11:33 op
Ik denk dat het probleem eerder bij u ligt. Want ik vermoed dat u er net zoveel problemen mee zou hebben als hij hier wel vrienden had gehad.

21 respect 26-11-2022 11:27 op
Hij vraag niet om luxe, dat zit in uw hoofd, omdat u met een bepaalde insteek het artikel leest. Hij vraag om een stukje zekerheid, wat heel menselijk is, want ieder mens wil een stukje basis zekerheid. En dat mag hij best zeggen, we zijn geen Rusland waar je je mond maar moet houden.

0 respect 26-11-2022 10:13 op
Wat is belangrijker openlijke activisme met als doel solidariteit krijgen van een deel van de bevolking, en daarmee het risico lopen jezelf en anderen in gevaar te brengen, en het activisme omslaat in niets voor elkaar krijgen, maar wel solidariteit krijgen. Of dat je daadwerkelijk iets voor elkaar krijgt in stilte, en daarmee sommige mensen je dus niet zullen steunen.

2 respect 26-11-2022 09:54 op
Geloof mij, er zijn Russen die wel degelijk zaken proberen, alleen ze weten hoe het werkt, en dat is juist muisstil zijn. En als het aan de grote klok hangen het doel voorbij schiet, dan maar in stilte, en zult u het misschien achteraf nog eens te horen krijgen.

38 respect 26-11-2022 09:37 op
Het is niet makkelijk om alles achter je te laten, vrienden te verliezen, en dat je eigen vader je als een verrader ziet, het blijft toch je vader, en dat is pijnlijk. Ik wens Pavel en zijn familie alle goeds toe, en dat ze een veilig en gelukkig leven kunnen opbouwen, met nieuwe vrienden bij wie je niet bang hoeft te zijn wat je zegt, en daardoor meteen als vijand gezien wordt.

7 respect 25-11-2022 15:05 op
Ik hoop dat ik er niet meer ben, als ik bijvoorbeeld hulpbehoevend zou worden en deze dingen worden ingezet door een verzekeringsmaatschappij. Waarom zouden ze dit ontwikkelen, waarschijnlijk omdat het goedkoper is, dan dat je mensen het zelfde laat doen. Immers alles draait om geld, en niet om wat iemand nodig heeft.

6 respect 23-11-2022 17:09 op
Vreselijk, waar gaat dit toch eindigen. Een oorlog beginnen is vrij makkelijk maar een oorlog stoppen is vrij moeilijk. Laatst zij iemand van de NAVO op de TV dat een oorlog gemiddeld 2 jaar en 7 maanden duurt. Ik vrees dan ook dat nog wel een paar jaar gaat duren.

9 respect 22-11-2022 08:28 op
"Prima dat normen verschuiven, maar laat het daarbij. Anders had je op dat moment je mening moeten geven en je conclusies moeten trekken." Dat blijkt keer op keer in de praktijk dus niet zo makkelijk te zijn als dat jij het laat overkomen. In beide gevallen kan de agressor zijn gang blijven gaan. Als die conclusie is dat je zelf weg gaat, blijft het probleem bestaan. Als je niets zegt blijft ook het probleem bestaan. Het is niet alleen de gene die het mikpunt is, maar alle mensen eromheen, kijken vaak ook de andere kant op.

2 respect 21-11-2022 19:14 op
Als je een normale werkrelatie hebt is er niets aan de hand als je mensen op hun fouten wijst. En als er niets veranderd kun je ook iemand ontslaan omdat hij zijn werk niet goed doet. Maar daar gaat het hier niet over, hier gaat het over iemand die zijn emoties niet onder controle heeft, en mensen gewoonweg als stront behandeld. En ja als er iets fout gaat en lieve goddelijke Mathijs wordt daar op aangesproken hoort dat ook bij zijn functie, daar krijgt hij ook een royaal salaris voor, hij mag ook wel wat verantwoordelijkheid hebben, en niet alleen met de eer strijken. Tot zover dan het " publiekelijk" "voor lul" staan zoals u dat noemt.

5 respect 21-11-2022 18:30 op
Het is geen normaal gedrag, het is zelfs zeer abnormaal. Zeker als het structureel voorkomt. Iemand die niet met de spanning om kan gaan, en dan gaat afreageren op deze manier zoals hij heeft gedaan kan echt niet. Dan heb je je eigen emoties niet onder controle. En dan krijg je volledige controleverlies zoals iemand op de knieen dwingen, en af te dingen sorry te zeggen voor een fout.

1 respect 21-11-2022 10:05 op
De mensen waren op weg naar een demonstratie die was toegestaan. Maar doordat onverlaten, ze hebben opgewacht, en deze zich zeer agressief hebben opgesteld, door te intimideren, vernielingen aan te richten. Heeft toen op het laatste moment besloten dat de demonstratie geen doorgang kon vinden.

4 respect 21-11-2022 08:30 op
Bedreigen, intimideren en vernielingen, horen niet bij " tegen een stootje kunnen". Bij bedreiging, intimidatie, vernieling of eventueel geweld, hoef je je niet af te vragen wat dit veroorzaakt heeft, er is namelijk nooit een reden om te bedreigen, te intimideren, te vernielen, of geweld te gebruiken. Dat zou zo moeten zijn, maar helaas verheerlijken sommigen het geweld van de "tegenstander".