NUjijStats voor DeRealist

2,858

Respect

Respect/dag 3.07
Respect/reactie 5.32

537

Reacties

Reacties/dag 0.58
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 11-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

13 respect 27-11-2020 11:46 op
Laten we voorop stellen, deze dame wist heel goed waar zij aan begon en dus ook bij welke gruwelijkheden tegen de mensheid haar man betrokken is geweest. Deze vrouw berechten, zeer zeker. Maar daarna, na haar vrijstelling? Loopt onze samenleving alsnog gevaar. Deze personen dienen als persona non grata te worden verklaard. Je kunt dat soort mensen wel uit conflictgebieden halen, maar de haat richting de Westerse maatschappij haal je er niet uit. Dus waarom zou Nederland deze dame terug moeten halen?

34 respect 25-11-2020 09:05 op
"Was een bekende van de politie" Je verwacht het niet. Binnen het continent Europa is het wel duidelijk, het gezag bagatelliseert de dreiging van lieden met een jihadistische achtergrond. Er moet veel meer gedaan worden om deze lieden in kaart te brengen en in de gaten te houden en te berechten. Dat is voor alle inwoners van de Europese landen van belang.

12 respect 24-11-2020 08:38 op
6x signaal van waarschuwing dat het niet goed gaat, 6x geen maatregelen nemen. In de profit sector had Asscher er na 3x al lang uit gelegen, maar in de non-profit sector, en zeker de ambtenarij, blijkt maar weer eens hoe je vrijwel zonder verantwoording volop in de banencarrousel kan blijven meedraaien. En het zijn diezelfde ambtenaren die zichzelf al een riante thuiswerkvergoeding toebedelen waar de horeca-, evementen- en reisbranche zwaar aan het bloeden zijn. Nee, leuker kunnen ze het niet maken, maar wel met veel meer verantwoordelijkheid en menselijkheid.

1 respect 22-11-2020 15:17 op
Financiële problemen, juist nóg een reden waarom er verkeerd gehandeld is. Barcelona had Messi kunnen verkopen maar hielden hem aan de 700 miljoen afkoopsom. Anders was Messi gegaan, had Barcelona iets van 100 miljoen ontvangen (eind dit seizoen loopt hij zonder afkoopsom de deur uit) en had direct een begin gemaakt kunnen worden met het post-Messi tijdperk." Wat begrijp jij hier niet aan?

10 respect 22-11-2020 11:00 op
"Never change a winning team" is een gegeven, maar zo ook aan "Aan alles komt een eind". Ook aan het Messi-tijdperk. Barca had een geweldig middenveld met Iniesta en Xavi en Messi daarvoor, maar dat was al ingestort met het vertrek van Iniesta en Xavi. Nu wordt tot in den treure geleund op Messi die ook zijn top heeft gehad. Barca moet vernieuwen, maar in plaats dat zij dit bij aanvang van dit seizoen hadden gedaan hebben ze het nog 1 jaar uitgesteld. Foute beslissing, die je ook ver van tevoren zag aankomen. Voor Barca wordt dit een verloren seizoen en daar zal Koeman verantwoordelijk voor worden gehouden. Onterecht, want hoofdverantwoordelijke is toch echt het bestuur van Barca met een wel erg korte termijnplanning.

3 respect 22-11-2020 08:37 op
Dat Barcelona aan een moeilijk seizoen zou beginnen was van tevoren duidelijk. De machine begon vorig seizoen al te haperen. Dat is Koeman niet te verwijten. Barcelona had Messi moeten laten gaan, had het nog 100 miljoen gepakt. En niet alleen Messi, ook andere oud gedienden. En per direct beginnen aan een nieuwe ploeg na de Messi-tijd. Nu zal pas volgend seizoen begonnen kunnen worden aan de opbouw van de nieuwe ploeg en kan dit seizoen dus als verloren worden beschouwd. En het gevolg daarvan wordt nu pijnlijk duidelijk. Het bestuur van Barcelona heeft hier gefaald. Gebruik dit seizoen om vooral talenten te laten debuteren in het team. Om de prijzen spelen wordt behoorlijk lastig, dus kies nu direct voor de toekomst.

6 respect 20-11-2020 19:05 op
Beide organisaties zagen met name het levenslicht na de 2e Golfoorlog die discutabel was. Als Westerse macht een Islamitisch land binnen vallen omdat het Westen vindt dat er geen democratie is, kun je niet bepaald democratisch noemen. Is van tevoren duidelijk onderzocht of de bevolking op Westerse democratie zit te wachten? Het Westen moet eens leren dat het niet overal ter wereld haar 'democratie' kan opleggen. Elders zijn andere normen en waarden. Zo zit de wereld in elkaar. En met een leger binnenvallen ga je geen begrip kweken.

11 respect 18-11-2020 08:17 op
Op zich een goed voorbeeld, zodat men zich realiseert wat een links bestuur gaat betekenen als deze zich in de Tweede Kamer gaat zetelen.

1 respect 18-11-2020 08:04 op
"Want burgers van Nederland wonen daar niet veel" Hoe kom je hierbij? Amsterdam is de grootste stad van Nederland. We hebben het hier over een gemeente in Noordoost Groningen!

12 respect 17-11-2020 08:54 op
Laat Mercedes dan van het nieuwe, ongetwijfeld hogere salaris voor Hamilton, 30% overmaken naar stichtingen die zich bezigen met racisme en mensenrechten. Zeer benieuwd wat Hamilton dan gaat doen. Want hij roept het wel, maar uiteindelijk lijkt het bij Hamilton gewoon te gaan om meer geld. Zeg dat dan gewoon i.p.v. een ander statement te hangen aan een verlening in de F1.

4 respect 16-11-2020 13:34 op
Natuurlijk, laten we 100.000 woningen bouwen op het terrein bij Schiphol. De bevolkingsdichtheid neemt dan nog meer toe in die regio per vierkante meter en daar is het milieu wel bij gebaat vind je?

7 respect 16-11-2020 13:28 op
@bennie_bos Denk dan ook even verder. Zoals het vrachtverkeer. Meer mensen op de planeet en meer mensen in Nederland betekent meer consumptie. Dus meer (vracht)invoer. Vrachtverkeer blijft dus enorm belangrijk, zeker gezien het tijdsverschil per schip. Bedenk ook dat daarnaast, zoals in Azië, miljoenen wensen wonen die grotendeels afhankelijk zijn van toerisme. Die verdienen nu vrijwel niets. Dus reizen blijft belangrijk, dat kan ook met schonere vliegtuigen. Als we een beter milieu in Nederland willen hebben ligt de initiële oplossing in de oorzaak van het probleem, dus de hoge bevolkingsdichtheid. Daar moet aan gewerkt worden, een grote luchthaven decimeren is symptoom bestrijding.

25 respect 15-11-2020 19:06 op
Van beide kanten is het onbegrijpelijk dat er gedemonstreerd moet worden in deze crisistijd. Het onderwerp is niet een urgente zaak. In het kader van maatschappelijk belang zouden demonstraties van KZOP in deze crisistijd verboden moeten worden. Daarmee worden deze confrontaties voorkomen. We hebben momenteel allemaal te maken met beperkingen in bewegingsvrijheid.

9 respect 15-11-2020 15:20 op
Tradities veranderen nu eenmaal. Eens, maar wanneer is een veranderingsproces van een traditie dan in jouw ogen, of die van KZOP voltooid? En dan de daarop aansluitende vraag, is de meerderheid van de bevolking het eens met het einddoel van dat veranderingsproces? Dat een minderheid dan niet accepteert dat een groot deel van de bevolking het er niet mee is juist ondemocratisch!

0 respect 14-11-2020 10:46 op
Niet handig als mensen gaan kijken i.v.m. covid-19 waarin massa's moeten worden vermeden. De 1,5 meter afstand zal dan zeker (zeer) moeilijk te handhaven zijn.

2 respect 14-11-2020 10:43 op
Het probleem ontstaat dus omdat de importeurs onvoldoende opslagruimte hebben aangezien winkeliers het vuurwerk niet meer afnemen. Dat is begrijpelijk, maar dat betekent niet dat er geen opslagruimte is om al dat vuurwerk op te slaan. Namelijk, de winkeliers moeten het vuurwerk ook op slaan volgens de voorschriften voordat de verkoop begint. Ik kan me voorstellen dat winkeliers die opslagruimtes graag voor andere zaken gebruiken, want waarom zou je daar voor 1 jaar goederen moeten opslaan waar je een jaar niets mee kan. Mogelijke oplossingen zijn het vuurwerk opslaan in lege munitie-opslagplaatsen van het leger. Of eventueel andere ruimtes, zoals niet meer in gebruik zijnde bunkers. Nadeel van dit laatste is wel dat vocht het vuurwerk aantast. Om deze redenen lijkt mij vernietiging van het vuurwerk de beste oplossing. Dat kan de EOD doen.

10 respect 12-11-2020 09:47 op
Privacy? Velen roepen het, maar ondertussen pinnen ze overal, hebben een mobiel waardoor inzichtelijk is waar men uithangt en natuurlijk, als echte Nederlander, bestelt men zo goedkoop mogelijk bij AliExpress. Er liggen al aardig wat gegevens daar in China. Over privacy gesproken.

3 respect 11-11-2020 18:39 op
Het is een goed idee, echter zal dit verbod maar deels het probleem oplossen. Jongeren kunnen altijd aan messen komen, in elk huishouden liggen messen in de la. En wat te denken van scharen, schroevendraaiers bijvoorbeeld? Er zullen meerdere oplossingen gezocht moeten worden om dit probleem op te lossen. En daar hoort ook een minimunstraf bij.

6 respect 10-11-2020 09:18 op
"Volgens Eenvandaag wordt gewerkt aan strengere richtlijnen..." Door een vrij traag opererende overheid komt er ruimte voor commerciële teststraten, dat is een logisch gevolg daarvan. Als de overheid veel sneller had gereageerd met meer en grotere teststraten was er geen behoefte/noodzaak aan (extra) commerciële teststraten. Eind deze maand is dan de portal klaar voor de commerciële teststraten. Wederom een signaal van traag handelen, bijna 9 maanden na dato. En dat terwijl enkele weken later het eerste vaccin beschikbaar komt. Het is nogal opmerkelijk om te zien dat een vaccin, waarvan gezegd werdt dat het jaren kon duren, bijna eerder op de markt is dan een fatsoenlijk en landelijk dekkend capabel testsysteem van de overheid. Dat kan je dan wel een blamage noemen.

19 respect 05-11-2020 15:59 op
Als Hamilton nou een echter kerel is neemt hij nu ook het voortouw om de coureurs te motiveren om bijvoorbeeld niet in dit land te gaan racen gezien de beperkte rechten van de vrouw in dit land. Maar dat zie ik hem niet doen, te veel geld mee gemoeid, ook voor Hamilton.

5 respect 05-11-2020 11:56 op
Het wordt bijna een standaard verhaal. Overheid en grote infrastructuur projecten, vrijwel altijd een latere oplevering dan in beginsel gecommuniceerd en standaard altijd duurder uitvalt dan begroot. Wanneer gaat de overheid hier eens lering uit trekken? Dit is niet incidenteel meer, maar structureel.

8 respect 04-11-2020 19:58 op
Hier in Nederland kun je als partij ook als grote winnaar uit de bus komen en alsnog via de coalitievorming buitenspel worden gezet. Ook niet bepaald democratisch.

1 respect 04-11-2020 09:08 op
Heeft verregaande gevolgen. Buiten dat, dan moet je alle reisbewegingen afsluiten, dus ook luchthavens dicht, geen internationale treinen meer, grenzen dicht voor alle buitenlandse reizigers, ook asielzoekers. En dat gaat niet gebeuren.

8 respect 03-11-2020 23:03 op
Je weet dat de reisbranche goed is voor de support van lokale economieën en honderdduizenden gezinnen die daar hun brood mee verdienen? Die moeten het nu ook maar zelf uitzoeken volgens jou? Over hypocriet gesproken

12 respect 03-11-2020 08:43 op
Vrede op aarde is helaas idealistisch, een utopie. Ik denk dat we moeten leren accepteren dat niet alles verenigbaar is. 'The melting pot' gaat niet werken in Europa', dat is nu wel duidelijk. Als we dat als uitgangspunt nemen kunnen we streven naar een wellicht iets stabielere maatschappelijke cohesie.