NUjijStats voor De_broer_van_Henk

18,699

Respect

Respect/dag 10.45
Respect/reactie 3.78

4,948

Reacties

Reacties/dag 2.77
Meeste reacties op 1 dag 52
Gestart op 27-07-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 30-11-2022 15:18 op
"iets dichthouden... maar daar doet deze regering niks aan..." oh ja laten we de buitenlandse instroom er weer bij halen. Die zullen we op termijn hard nodig hebben beste persoon, omdat hier iedereen over 5-10 jaar met pensioen is. 50% van de stemgerechtigden om precies te zijn (CBS). En niemand om hun werk over te nemen....

3 respect 30-11-2022 15:06 op
"groot deel van de starters is dit gewoonweg niet." Vroeger konden die ook niks kopen - je moest bijvoorbeeld 30% eigen geld meebrengen. In de meeste buitenlanden woont men thuis tot er getrouwd gaat worden. Alleen Nederlanders lijken dat 'raar' te vinden....

5 respect 30-11-2022 15:04 op
Tja, wat doe je eraan. Alle grondstoffen zijn fors duurder geworden, en ook de salarissen in de bouw zijn eindelijk naar een redelijk niveau opgetrokken. Verder gelden de marktwetten: vraag en aanbod en de hoogte van de rente bepalen de prijsniveau's. Valt weinig aan te doen. Zeg maar niets. Al die dwalenden die menen dat de overheid moet ingrijpen: hoe dan ? Subsidieren ? Dan betaal je in feite je eigen subsidie via de -verhoogde- inkomstenbelasting, zou het al mogelijk zijn (niet dus, de begrotingstekorten lopen nu al fors op). Dus maak er gewoon het beste van, net als vroeger. In de meeste landen woont men bij de ouders in tot er getrouwd gaat worden, niks raars aan. Niemand die daarover klaagt of zeurt.

0 respect 30-11-2022 11:54 op
Er zijn amper mensen om die huizen te bouwen. Daarom ook zijn die instromers welkom. Iemand moet het werk doen.

0 respect 30-11-2022 11:52 op
"Verder zullen huizen kunstmatig schaars (lees duur) gehouden worden want er blijven maar mensen geïmporteerd worden" Qua kortzichtigheid spant u weer de kroon. Omdat we hier veel te weinig werkwilligen hebben en die op termijn meer en meer nodig hebben zal de oplossing nooit kunnen liggen in migratie-inperking. Over 5-10 jaar is ruim de helft van alle kiesgerechtigde Nederlanders met pensioen. Zonder dat er vervanging is voor de door hen achtergelaten vacatures. Wie moet die huizen bouwen ? Wie moet al die warmtepompen en zo installeren ? De doorsnee Nederlander piekert er niet over om dit werk te gaan doen.

1 respect 30-11-2022 11:47 op
Aanpakken dus, in plaats van oeverloos klagen en eisen dat 'de overheid' iets gaat doen. Dat Volkshuisvesting nu aan de markt is overgelaten is de keuze van de kiezers uit de jaren 90. Toen heeft 'de gewone man' via de PvdA zijn 'koopkracht verbetert'. Op de korte termijn wel te verstaan, maar verder vooruit denken is de meesten niet gegeven. Daarom zitten we in de huidige situatie.

0 respect 30-11-2022 11:43 op
"Ze worden inderdaad niet gemotiveerd om te werken. Zakgeld uitkering huurwoning " Dat geldt dus ook voor 100.000en Nederlanders die liever passief thuis zitten, vretende uit de staatsruif inplaats aan de slag te gaan. Geldgebrek motiveert het beste, die riante toeslagen moeten daarom eens goed worden heroverwogen. Het is geen basisinkomen maar wordt wel als zodanig gezien en gebruikt.

0 respect 30-11-2022 11:33 op
O.m. omdat er een achterstand van jaren is bij het toekennen van een BSN. Zonder BSN mag je niet werken. Nieuws van eerder deze week....

7 respect 30-11-2022 11:26 op
"Het is in ieder geval een beter cijfer als andere vluchtelingen. " Die wordt het dan ook behoorlijk moeilijk gemaakt. Zolang ze geen BSN nummer hebben mogen ze niet werken bijvoorbeeld. En het verstrekken van dat nummer heeft een achterstand van jaren blijkbaar, volgens nieuws van eerder deze week. Die mensen staan doorgaans te trappelen, ze vervelen zich kapot. Maar mogen niks.

5 respect 30-11-2022 11:25 op
Ongelofelijk is het. Ondertussen zitten 100.000en fysiek en mentaal capabele Nederlanders thuis toeslagen te trekken, omdat het beschikbare werk ze niet uitkomt of te min voor ze is. Of hun toeslagen komen in gevaar. Wanneer gaat dat hele demotiverende systeem eens op de schop ?

0 respect 30-11-2022 11:02 op
Gewoon zoeken op 'clinical trial lion's mane' dan komen er wel wat links, vooral via reddit waar veel discussie is over dit onderwerp. Men is hier niet zo voor het plaatsen van links geloof ik...

6 respect 30-11-2022 08:27 op
"net buiten de boot vallen voor regelingen en toeslagen" Deze reactie op zich geeft al aan hoe 'giftig' en demotiverend dit hele systeem is. Deze regelingen zijn bedoeld als een overbrugging, niet als een vorm van basisinkomen. Mensen zijn nu continue bezig hun werk zo in te richten dat ze maximaal kunnen profiteren van alle regelingen. Als die regeling werden aangescherpd zou er veel winst behaald kunnen worden. De beste motivatie om flink aan te pakken is geldgebrek, immers. En er mag best een tandje bij. De motivatie is slecht, iedereen is vooral bezig met klagen en zeuren. Voor een dubbeltje op de eerste rang komen is de grootste wens van velen.

16 respect 30-11-2022 08:16 op
Tja, goed nieuws op zich, maar wel vooral voor de farmaceutische industrie. Die kan weer wat patenten te gelde maken. Veel mensen beseffen niet dat voorkomen ook mogelijk is tot op zekere hoogte. Zo is er de eetbare paddenstoel Lion's Mane (heet hier Pompom Blanc). Klinisch onderzoek laat zien dat het gebruik van extracten van deze paddenstoel cognitieve achteruitgang kan vertragen en tot op zekere hoogte kan herstellen. Let wel: klinisch onderzoek, inmiddels al een stuk of 6 trials in de afgelopen 4 jaar ! Helaas wel allemaal kleinschalig i.v.m. de kosten. Maar omdat de actieve stoffen in deze paddenstoel niet patenteerbaar zijn steekt de farmaceutische industrie er geen geld in. En klinisch onderzoek is bijzonder duur, dus of deze invalshoek ooit verder komt is de vraag.

1 respect 29-11-2022 17:38 op
De prijs zal nu wel flink stijgen, want het wordt -als ik het goed begrijp- een schaars goed...

3 respect 29-11-2022 17:32 op
"Stel je voor. Een land dat auto's maakt start een oorlog met ons" Ja, net als een land wat ons gas levert en dan een oorlog begint... het is me wat. Weer terug naar het ouderwetse isolationisme van de 19e eeuw dan maar ? Oh nee, dat gaat niet meer.... dan komt onze koopkracht ernstig in het gedrang !

0 respect 29-11-2022 13:00 op
"Ik heb het over de handelswijze van het concern kwikfit met het aansmeren van nieuwe onderdelen die 'stuk' waren." Ja, dat is de typische borrelpraat die over garages (en dus ook over Kwik-Fit) worden verteld. Als het echt in zijn algemeenheid zo was dan had de Kwik Fit allang niet meer bestaan, denk je ook niet ? Had er allang een consumenten programma bovenop gezeten. Dit soort zaken vinden ze het aller- allerleukst. Kortom, laat je niks wijsmaken, gebruik je gezonde verstand.

4 respect 29-11-2022 12:56 op
"Intussen hebben de Chinezen op slinkse wijze de auto's van Europese merken onderzocht en wordt ea gekopieerd op zeer goedope manier en in de markt gezet" 50 jaar geleden deden de Japanners dat ook. Nu hebben ze de betrouwbaarste auto's voor de beste prijs. En nu gaan de Chinezen het weer vernieuwen. Alleen maar goed voor deze conservatieve markt.

3 respect 29-11-2022 12:54 op
"voldoende reserve onderdelen gedurende de hele gebruiksduur " Je denkt ouderwets, alsof er een verbrandingsmotor in zit. Er zitten echter amper nog te vervangen onderdelen in tegenwoordig - het is een computer op wielen. Een remblok bijvoorbeeld is generiek, niet merkafhankelijk.

2 respect 29-11-2022 12:51 op
"Nog niet zo lang geleden kon je een nieuwe auto kopen voor € 10.000" Nou dat is wel heel lang geleden, haha... Die elektrische auto's gaan bovendien veel langer mee omdat er amper bewegende onderdelen in zitten die slijten. Dus op termijn zelfs goedkoper. Het is in feite een computer op vier wielen.

5 respect 29-11-2022 12:49 op
"Voor zo lang als mogelijk is zal ik mijn best doen om auto's en motorfietsen met deze functionaliteit te vermijden." Dan heb je nog een paar jaar, daarna is alles op die manier uitgevoerd. Merkwaardig, die ondefinieerbare 'angst' voor iets wat je niet kent. Je computer/telefoon wordt toch ook op afstand ge-update ?

3 respect 29-11-2022 12:48 op
Je kan gewoon langs om 'm uit te proberen, wat dacht jij dan ? Ook zijn er reviews in de bladen/websites die zich hierin specialiseren.

1 respect 29-11-2022 10:49 op
Die is al geheel afhankelijk van China. Hoeveel spullen in jouw huis komen niet geheel of gedeeltelijk uit China ? Het gaat niet om uitleveren, het gaat om de hebzucht van Jan met de Pet want die bepaald uiteindelijk wat er gebeurt. Want zij zijn de meerderheid, hun stem weegt het zwaarst daardoor, en juist zij stemmen met de korte termijn en het financiele eigenbelang als belangrijkste leidraad. Koopkracht is hun belangrijkste motief. Daarom is er nu een woningcrisis (Volkshuisvesting moest geprivatiseerd in de jaren 90 om de koopkracht -cosmetisch althans- op niveau te houden). De zorg moest geprivatiseerd om dezelfde reden. Kijk ze nu eens klagen! Chinese produkten zijn goedkoop te produceren en dus populair, want 'meer koopkracht' voor JmdP. Kijk naar het succesvan de Action en AliExpress. Het draait allemaal om geld uiteindelijk voor de gewone man. Er zit geen bewuste gedachte achter en die krijg je er ook niet in.

0 respect 29-11-2022 08:53 op
@Pietje Haha, mijn dag is weer goed. Dit hele commentaar kan zo in een performance van Dolf Jansen, hilarisch ! Dank voor de hartelijke lach !!

1 respect 29-11-2022 08:51 op
"Ik koop zo min mogelijk Chinees, zouden meer mensen moeten doen." Mijn opa redeneerde ook zo. Momenteel is Rusland ook in deze conservatieve 'loop' vastgelopen. Het is met mijn opa niet goed afgelopen, met Rusland gaat het ook niet echt tsjakka. Gewoon een zeer domme instelling die is gebaseerd op emotie en angst, inplaats van op verstand en inzicht.

2 respect 29-11-2022 08:48 op
Ja, je mag je niet aftrekken achter het stuur. Daar zijn ze erg op gespitst, haha.