NUjijStats voor De_broer_van_Henk

10,143

Respect

Respect/dag 11.11
Respect/reactie 3.25

3,118

Reacties

Reacties/dag 3.42
Meeste reacties op 1 dag 52
Gestart op 27-07-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

8 respect 25-01-2022 10:44 op
Inmiddels is overduidelijk -voor degenen die het wíllen zien- dat een COVID-besmetting niet zomaar iets is. Dat op de lange termijn ernstige klachten kunnen overblijven. Vorige week al het bericht dat zorgmedewerkers (ruim 500 als ik me goed herinner) die 2 jaar geleden met corona besmet raakten nu hun baan kwijt dreigen te raken omdat ze nog steeds in de ziektewet zitten met 'long COVID'. De badinerende toon van veel reacties hieronder is dan ook misplaatst: het heeft niets te maken met iC-opname op zich maar des te meer met COVID besmetting.

9 respect 24-01-2022 12:24 op
"Machtmisbruik en vrijheden afpakken je geen keuze laten" U zult ook wel iets hebben tegen verkeersregels en andere regels die het gedrag van mensen in goede banen proberen te leiden en te houden? Of is dat 'anders'. Het is allemaal bedoeld om de maatschappij als geheel functionerend en controleerbaar te houden. Aan de mensen zelf kun je dat echt niet overlaten, die maken er een zootje van, denken doorgaans op de uiterst korte termijn en zowat altijd met de portemonnee in het achterhoofd. Als hetdan niet goed gaat is dat natuurlijk altijd de schuld van anderen, waarbij 'de overheid' het meest voor de hand liggend is. Maar de maatschappij, dat zijn we met z'n allen. Disrespect en dergelijke zoals we non-stop zien bij deze demo's kunnen niet worden getolereerd.

1 respect 24-01-2022 10:41 op
Tegenwoordig kun je op verschillende PC's de desktop versie draaien, en dan is dat niet meer nodig; de telefoon en de PC versie werken onafhankelijk van elkaar, er vindt geen sync plaats.

0 respect 24-01-2022 08:37 op
Zolang je niet moet verkopen in een ongunstige markt zit je geramd. Echter 50% van de eigenaren moet verkopen, vaak al binnen 10 jaar. Denk aan scheidingspercentages. En de rente kan eigenlijk alleen nog maar omhoog, met alle consequenties van dien. Dus ik zou toch maar wat gaan beleggen met het uitgespaarde geld. Overigens, onderhoud, vaste lasten, die laat u voor het verhaaltje maar even even weg zie ik. Dat kan flink oplopen, zeker bij een bestaand huis.

0 respect 24-01-2022 08:25 op
"wanneer alle woningen weer in waarde gedaald" Haha, dat is helaas niet erg waarschijnlijk, met uitzondering van de regio hier en daar.

1 respect 24-01-2022 08:24 op
Dat is altijd zo geweest. Geldt ook voor alle andere dure zaken.

3 respect 24-01-2022 08:23 op
"onmogelijk een huis te kunnen kopen als het nodig zou zijn" Waarom zou het 'nodig' zijn om een huis te kopen ? Je levert veel in waar je niets voor terug krijgt. Je flexibiliteit ben je meteen kwijt. Zelfs die zgn. 'vermogensopbouw' is een wassen neus, omdat je die niet kunt benutten, tenzij je weer gaat huren (duur, dus dan is het 'voordeel' gauw weg) of in een ver goedkoop buitenland gaat wonen.

2 respect 24-01-2022 08:15 op
"al helemaal niks vroegtijdig aflossen" Niet slim maar zeer dom. Zodra de rente weer gaat stijgen en de prijzen stabiliseren -en in sommige regio's buiten de Randstad zelfs dalen- heb je potentieel dan een groot probleem als je je huis door omstandigheden zoals werk of scheiding moet verkopen. Je blijft dan met een restschuld zitten.

1 respect 23-01-2022 10:28 op
aanvulling: Immunoloog Huub Savelkoul die we regelmatig tegenkomen in de media ivm COVID heeft er uitvoerig over geschreven in de afgelopen jaren, zou interessant zijn om zijn visie op deze toepassing te horen !

4 respect 23-01-2022 10:18 op
"Dus dat paddenstoelen extract" Hoezo onzin ? Het gaat om supplementen die al decennia worden gebruikt, voordat covid bestond. Voor de farmaceuten valt er niets te verdienen omdat het om een natuurlijk, niet goedkoop te synthetiseren ingredient gaat. Dus nee er zal geen grote lobby op gang komen met wereldwijd gebruik als resultaat vrees ik. Verder, ik deel alleen wat ikzelf heb meegemaakt, wat jij er verder van vindt is jouw zaak.

5 respect 23-01-2022 09:25 op
"Een tweede theorie is dat het lichaam een te hevige en langdurige immuunreactie geeft op het virus" In mijn omgeving was een 50+ man die long COVID had. ER zat geen schot in, geen verbetering. Op mijn aanraden nam hij paddenstoelextracten met een zeer hoog percentage beta-glucanen, stofjes die een bewezen normaliserend effect hebben op het immuunsysteem. Werken bijvoorbeeld uitzonderlijk goed bij allergieen, ik noem maar iets. Bij hem was het effect ook goed, binnen enkele weken was hij van iemand die met moeite de trap opkwam weer op het niveau dat ie 35km ging fietsen zonder enig probleem. Dus het lijkt erop dat die tweede theorie heel goed mogelijk is. Hoewel de eerste theorie ook zou kunnen, want die paddenstoel beta-glucanen staan ook bekend om hun anti-virale potentieel.

43 respect 23-01-2022 09:16 op
Het gaat hier niet om terdege geoefende schutters. Dan zou een inslag sowieso een toevalstreffer zijn. Afgezien daarvan, wat een overdreven moeite om zware criminelen te ontlasten. Blijkbaar is het zaak dat ze zo snel mogelijk weer rondlopen ?

2 respect 16-11-2021 10:31 op
Ongevaccineerden, het gemiddelde is jonger dan 60.... en wie heeft ertoe bijgedragen dat die oude gevaccineerden in het ziekenhuis terecht komen ? Juist, de 'jonge gezonde mensen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen'. Overigens, de long-COVID gevallen nemen sterk toe en m.n. in jonge mensen die vaak amper last hebben gehad van hun besmetting.... Nogmaals, een mooi voorbeeld van 'het niet willen weten', gecombineerd met 'een stok zoeken om de hond te slaan'. Onmaatschappelijk, anti-sociaal.

2 respect 16-11-2021 10:28 op
Een geloofsovertuiging is iets heel anders, daar hebben anderen doorgaans geen last van om maar iets te noemen.

4 respect 16-11-2021 10:26 op
"Het blijft schandalig om jonge en gezonde mensen in te enten, die zelf amper iets van een besmetting zouden merken.." Die kunnen wel de druk op de zorg hoog houden en daarmee indirect bijdragen aan het reeds bestaande zorginfarct.... Mooi voorbeeld van het niet wíllen begrijpen, haha

6 respect 16-11-2021 10:22 op
Vaccinatie werkt, dat is voor iedereen duidelijk. Daarvoor hoef je alleen maar naar landen te kijken waar de vaccinatiegraad echt laag is, zoals Roemenie en Rusland. Daar worden de doden in koelwagens bewaard en begraven met draglines. Alleen al in Rusland ruim 1000 officiële doden per dag. Daar wonen 10x zoveel mensen als hier. Gaan er hier 100 per dag dood ? Overigens is het echte aantal veel hoger want de regering wil geen slechte indruk maken. Roemenie is nog erger.... zoek zelf maar op. En een land als Portugal, met de hoogste vaccinatiegraad in de EU. Duidelijk minder besmettingen en dus minder druk op de zorg. Het blijft schandalig dat mensen bewust ongevaccineerd zijn zonder dat daar een medische noodzaak voor is. Voor zorgpersoneel is het ronduit bizar te noemen. En degenen die over 'discriminatie' beginnen: je kunt niet worden gediscrimineerd op grond van een eigen keuze. Als ik door rood rijd en een bon krijg, wordt ik dan gediscrimineerd ? Nee toch ?

0 respect 16-11-2021 08:32 op
"artsen/verzorgende staan met hun neus op de feiten en zien steeds meer de bijwerkingen voorbij komen. Deze mensen kunnen echt wel onderbouwen waarom niet. " Volkomen onzin, u praat gewoon iemand na. De kans op bijwerkingen van een aspirientje zijn groter, daar hoor je niemand over. U snapt geloof ik niet hoe de cijfers van Rusland geinterpreteerd kunnen worden, dat geeft al aan in welk geestelijk domein we uw kennis van zaken moeten plaatsen.

2 respect 16-11-2021 08:29 op
Het is een goede actie dat de zorg hiermee betrouwbaarder wordt en de medewerkers bewust worden gemaakt van hun verantwoordelijkheid. Toch bizar dat een potentiele virusbrandhaard je opa staat te verzorgen ? In iedere ongevaccineerde is het virus veel langer en intensiever actief, met daardoor grotere kans op -potentieel- onbehandelbare nieuwe mutaties. Dat moet kostte wat kost worden voorkomen.

7 respect 16-11-2021 08:22 op
Goede actie, maar erg jammer dat dit nodig is. Vaccinatie werkt, dat is voor iedereen duidelijk. Daarvoor hoef je alleen maar naar landen te kijken waar de vaccinatiegraad echt laag is, zoals Roemenie en Rusland. Daar worden de doden in koelwagens bewaard en begraven met draglines. Alleen al in Rusland ruim 1000 officiële doden per dag. Daar wonen 10x zoveel mensen als hier. Gaan er hier 100 per dag dood ? Overigens is het echte aantal veel hoger want de regering wil geen slechte indruk maken. Roemenie is nog erger.... zoek zelf maar op. Het blijft schandalig dat mensen bewust ongevaccineerd zijn zonder dat daar een medische noodzaak voor is. Voor zorgpersoneel is het ronduit bizar te noemen. En degenen die over 'discriminatie' beginnen: je kunt niet worden gediscrimineerd op grond van een eigen keuze. Als ik door rood rijd en een bon krijg, wordt ik dan gediscrimineerd ? Nee toch ?

16 respect 15-11-2021 12:34 op
Wat is er aan de hand met Elizabeth ? Nou, simpel. Ze is 95. Dan wordt het allemaal wat minder, niet zo vreemd toch ?

1 respect 15-11-2021 12:30 op
Het is feitelijk gewoon biologie. Google zal u alle antwoorden verschaffen die u wenst als u vraagt "afname afweersysteem ouderen"

2 respect 15-11-2021 12:22 op
Het blijft natuurlijk wel een gegeven dat het menselijk afweersysteem al vanaf je 35e slechter reageert en vanaf je 50e echt sterk in effectiviteit afneemt. Dan helpt zo'n boosterprik maar even, maar beter iets dan niets zullen we maar zeggen. Er moet vooral worden ingezet op die personen die zich onkwetsbaar wanen omdat ze jong zijn en dus denken geen prik nodig te hebben. Of om een andere zelfverzonnen reden dat denken. Daar zit het gevaar.

1 respect 15-11-2021 08:40 op
Trump heeft zakelijk weinig tot niets bereikt. Alles wat hij heeft is verkregen via zijn vader. Als zakenman stelt hij niets voor, zijn 'carriere' is feitelijk een ketting van faillisementen en rechtszaken. Dat is een van de motivaties voor hem om politiek actief te zijn - volgens hem is dit 'desinformatie' die moet worden rechtgezet. Een fraai voorbeeld van wat narcisme met iemand doet.

8 respect 15-11-2021 08:36 op
"maak je bekend wie je bent en blijf transparant." Je vergeet even dat de achterban van Baudet voor een groot gedeelte bestaat uit randfiguren die er niet voor terugdeinzen om hun ongenoegen met geweld en bedreigingen kracht bij te zetten. Als je een gezin hebt denk je wel 2x na voordat je met naam en toenaam in een openbaar stuk tégen Baudet wordt genoemd. Sywert heeft geen achterban. Dat is gewoon een profiteur die is ontmaskerd.

27 respect 15-11-2021 08:25 op
De politiek is voor Baudet in de basis een verdienmodel en een doeltreffend instrument om zijn narcisme te voeden. Daarbij is alles geoorloofd wat hem betreft. Mocht hij echte macht naar zich toe weten te trekken dan gaan er rare dingen gebeuren, omdat gezond verstand, inzicht en logica worden ingezet zoals het hem uitkomt, niet wanneer nodig. In dat opzicht lijkt hij heel sterk op Trump. Beide hebben last van een gevoel van "miskenning" (Baudet werd als persoon en als 'potentiele werknemer' gepasseerd door anderen bij functies waarop hij meende recht te hebben.) Bizar dat hij zoveel mensen achter zich weet te krijgen. Die daarmee feitelijk aangeven zelf ook gezond verstand, logica en feiten opzij te zetten. Hopelijk