NUjijStats voor Domi

3,614

Respect

Respect/dag 4.22
Respect/reactie 2.8

1,293

Reacties

Reacties/dag 1.51
Meeste reacties op 1 dag 19
Gestart op 23-07-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 26-11-2020 11:09 op
Heel vroeger was het normaal dat de ontvanger betaalde. Als iemand niet betaalde, kreeg hij de post niet. Uiteraard gaf dit behoorlijk wat problemen, mensen die als wraak post gingen sturen maar mensen die ze niet mochten, waardoor een hoop post niet betaald werd. In zekere zin maak je ook als ontvanger gebruik van de dienst. En anders hoor je eigenlijk de post ook te weigeren/terug te sturen.

0 respect 26-11-2020 10:57 op
Het is inderdaad een automatisch proces. Ik vraag me zelf af of er meer van dit soort fouten gemaakt worden in dit systeem.

0 respect 26-11-2020 10:53 op
Je vergeet 1 ding: ook de verzender kan zo'n kaart krijgen, zolang er tenminste een afzender op staat. En de verzender kan zeker verplicht worden tot betaling.

0 respect 24-11-2020 10:49 op
Om sommige dingen mag best gelachen worden, dat is niet per se respectloos. U vindt dus dat iedereen verplicht moet worden het geloof serieus te nemen?

1 respect 24-11-2020 10:44 op
Meer onderzoek ben ik best voor. Maar ik ben wel tegen een plicht om iets te gebruiken, waarvan het effect discutabel is, maar de schade aan milieu groot. Ik hoop ook dat er na deze pandemie goed onderzoek wordt gedaan naar mondkapjes en dat niet klakkeloos ze weer tevoorschijn komen als er weer een nieuw virus is. Ik hoop dat er eerst echt bewezen wordt dat ze werken, dan wil ik ze best dragen.

6 respect 24-11-2020 10:37 op
Hij mag best zeggen wat hij vindt, maar hij hoeft mensen niet bekrompen te noemen als ze het niet met hem eens zijn.

0 respect 23-11-2020 19:09 op
Ik denk dat het niet alleen in personeel zit, maar ook bijv in opslagruimte, machines die maar een beperkte capiciteit hebben, sorteercentra die maar op een bepaalde hoeveelheid pakjes berekend zijn. Er is een grens aan wat mogelijk is.

3 respect 23-11-2020 14:42 op
Je snapt het gewoon niet he. De kosten voor kinderopvang zijn zonder toeslag zo hoog, dat veel mensen met een laag inkomen deze kinderopvang niet kunnen betalen zonder toeslag. De kosten voor kinderopvang zijn dan hoger dan hun inkomen. Stel dat mensen dat weten, dan kiezen ze om niet te werken en thuis zelf op de kinderen te passen. Wat natuurlijk zonde is, want daardoor heb je meer mensen die van een uitkering afhankelijk zijn. Mensen hebben kosten gemaakt die ze onmogelijk zonder die kinderopvangtoeslag konden betalen van hun inkomen. En na het betalen van die enorme rekening, is er geen geld meer voor hypotheek/huur/zorg/enz. Je beseft niet half hoe duur kinderopvang is, zonder de toeslagen. De toeslag houdt het betaalbaar en zorgt dat meer mensen kunnen werken. Als dan achteraf die toeslag wordt ingetrokken, dan heb je dus kosten gemaakt die je niet kan betalen.

1 respect 23-11-2020 14:35 op
Als het goed is betaald niemand z'n hypotheek met kinderopvangtoeslag, maar als je denkt kinderopvangtoeslag te krijgen en dat vervolgens terug moet betalen, dan heb je dat geld niet zomaar op je rekening staan. En het is niet alsof ze dan alleen hun eigen bijdrage moesten betalen, maar waarschijnlijk is alle kinderopvangtoeslag ingetrokken, ook het deel waar ze normaal wel recht op zouden hebben. Wie een kind (of meerdere kinderen) dan jarenlang meerdere dagen in de week naar kinderopvang heeft gestuurd, wat zo'n 8 tot 10 euro per uur per kind is... kan na al die jaren opeens een rekening krijgen van tienduizenden euro's of zelfs honderd duizend euro krijgen. Van die kinderopvangtoeslag betaal je niet je hypotheek, maar van je inkomen wel. Stel dat iemand +/- 15 euro verdient, wat voor sommigen al veel is. Dan maak je jarenlang eigenlijk verlies op werken als je meer dan 1 kind hebt wat in die tijd naar de kinderopvang moet. Volgens mij begrijp je de problemen niet helemaal.

2 respect 21-11-2020 18:05 op
Ik ben het helemaal met u eens. Heeft u toevallig het boek "Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?" gelezen? (Ik ben erin bezig, tot nu toe zeker een aanrader.)

0 respect 21-11-2020 17:49 op
Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Ik denk dat het zeewater te zout is voor het virus om daar lang in te overleven. En het virus wordt in de riolering gevonden, omdat het via urine in de rioloring komt. En of het virus dan nog een mens/dier ziek kan maken is de vraag. Een virus heeft ook menselijke/dierlijke cellen nodig om te overleven. Een virus leeft niet zelfstandig in het water. Het kan maar beperkte tijd buiten een lichaam in leven blijven.

2 respect 18-11-2020 17:40 op
Griepvaccin is ieder jaar anders, juist omdat er verschillende varianten zijn op de griep en deze virussen ook veranderen/muteren. Ieder jaar wordt gekeken naar welke variant ze verwachten. Het griepvaccin van vorig jaar is dus niet dezelfde als die van dit jaar. Wat betreft kwik: "Kwik zit inmiddels niet meer in de vaccins van het Rijksvaccinatieprogramma. Vroeger wel, maar in zeer lage dosis en in de vorm van ethylkwik, dat je lichaam vrij snel afbreekt en uitscheidt. Ook met de aluminiumzouten en formaldehyde uit vaccins kan je lichaam prima omgaan." Het lijkt me prima als ze een ingredienten lijst laten zien. Handleiding bij een vaccin? Bent u van plan uzelf te prikken?

3 respect 18-11-2020 17:19 op
Het is niet de eerste keer dat een vaccin op de markt is gebracht he. Er is wel enige kennis over vaccins in het algemeen, bijv. wat de risico's zijn van bepaalde hulpstoffen die ook in andere vaccins gebruikt worden. En besef ook dat je een vaccin maar eenmaal krijgt of hooguit een paar keer een herhaalvaccin wat je maanden/jaren later krijgt. Een medicijn wat je dagelijks neemt, daar krijg je uiteindelijk veel meer van binnen, dan eenmalig een vaccin krijgt. Zelfs als er een giftige stof in zit: het lichaam is enigszins in staat om giftige stoffen uit het lichaam te halen. Bij een vaccin verwacht je dus de bijwerkingen kort nadat het vaccin is gegeven, niet jaren later wanneer het stofje dan allang uit het lichaam verdwenen is. Het is veel zorgelijker als je dagelijks gifstoffen binnenkrijgt, zoals bijv door luchtverontreiniging of werken met giftige stoffen of door roken.

1 respect 18-11-2020 11:38 op
Ik heb overigens niks op tegen als er meer gekleurde/vrouwelijke/homoseksuele/transgender enz superhelden zijn, maar ik zie liever dat daarvoor een originele rol bedacht wordt, dan een ander te kopieren. Ik heb wel enige moeite in hoe bepaalde verhaallijnen worden aangepast. Spiderman is bedacht door o.a. Stan Lee, Miles Morales niet. Dit is dus hetzelfde als een totaal andere schrijver een nieuw Harry Potter boek schrijft en daarin aanpassingen doet aan het personage Harry Potter. Niet iedere fan zal dat accepteren en op dit soort dingen mag best kritiek zijn, zonder dat iedereen meteen als racist bestempeld wordt. Miles Morales is geen natuurlijk ontwikkeld karakter, maar geforceerd onder invloed van discussies van de huidige tijd. Bepaalde verhaallijnen en karaktertrekken zijn heel sterk verbonden aan een personage, zoals Peter Parker altijd de nerdachtige tiener is die gebeten werd door een radioactieve spin en van zijn oom leert "with great power comes great responcibility".

2 respect 18-11-2020 11:15 op
"Al langere tijd" = sinds 2011. Dat is dus al de periode dat alles opeens politiek correct moet, dat er al geklaagd werd dat er te veel blanke, mannelijke superhelden zijn. Spiderman/peter parker bestaat al sinds 1962 en zo'n 5 decenia lang was er dus maar 1 spiderman: Peter Parker. De oudste fans accepteren niet zomaar als dat personage opeens veranderd wordt, alleen omdat alles opeens politiek correct moet zijn.

1 respect 15-11-2020 20:36 op
Onjuist. Eigenlijk zijn alle historici er wel over eens dat Jezus Christus bestaan heeft en waarschijnlijk ook gekruisigd is. Dat hij 3 dagen later weer opgestaan is uit de dood, die kans acht ik klein en de kans is groot dat dat fictie is.

9 respect 15-11-2020 20:29 op
Dat ben ik niet met u eens. Christus had al veel volgelingen voordat hij gekruizigd werd. De reden voor het ontstaan van dit geloof zit hem niet zozeer in dat hij gekruizigd werd, maar dat zijn boodschap mensen aansprak.

23 respect 14-11-2020 20:18 op
Betekent dat er geen reden was om de zaak in behandeling te nemen.

0 respect 13-11-2020 17:28 op
Volgens mij gaat dat toch wel wat verder dan liegen over je leeftijd en geslacht. Je hoeft mensen niet de waarheid te vertellen over wie je bent, je mag alleen niet de identiteit van een ander overnemen.

0 respect 09-11-2020 15:47 op
Maar dan zou het verhaal wel veranderd moeten worden. De serie had voor 99 % hetzelfde kunnen zijn als Michael Scofield homoseksueel was. Maar nu heeft het personage wel een relatie en een kind met een vrouw. Als hij dit nou vanaf het begin gezegd had, had het personage Michael Scofield hierop aangepast kunnen worden. Sara Tancredi, met wie het personage een liefdesrelatie heeft, had zonder enkel probleem in de eerste 4 seizoenen een man kunnen zijn. Ik vind het eerder jammer dat hij hier nu pas mee komt.

0 respect 06-11-2020 19:48 op
Ik denk dat het geen zin heeft om daar op die manier in te investeren. Het kost te veel, de kans is te groot dat een bedrijf alsnog voor een ander land kiest. En je gaat uitbuiting stimuleren. Dan verliezen we maar een paar bedrijven. Ik denk dat dat minder erg is, dan als we hier straks ook kledingfabrieken hebben waar iedereen voor 14 uur per dag voor 1 euro per uur aan het werk is.

3 respect 06-11-2020 19:40 op
De verschillen moeten ook kleiner worden. Daar gaat het juist om. Maar dan niet zozeer het verschil tussen iemand die nu 10 euro verdient en een ander die nu 14 euro verdient. Ik weet niet hoe dat bij u werkt, maar bij mijn werk zijn de schalen ook een percentage van de laagste schaal. De tweede schaal is 101 % van schaal 01. Ik denk dat een verhoging van minimumloon heus wel zal betekenen dat de verschillen iets kleiner zullen worden, maar ik denk dat iedereen die er net iets boven zit ook zal profiteren. Maar het kan bijvoorbeeld zijn dat degene onder u er 100 euro op vooruit gaat en u 50. Gaat u dan klagen dat u er ook 100 euro erop vooruit wil gaan? Of wilt u dan 120 euro? Of bent u blij met de 50 euro extra?

0 respect 06-11-2020 19:33 op
Voor bijstand en wajonguitkering geldt dat alles wat je bijverdient direct wordt gekort op je uitkering.

3 respect 06-11-2020 19:30 op
Die zal er op lange termijn ook op vooruit gaan. Er zal een reden zijn dat die persoon op 14 euro per uur zat, waarschijnlijk een beroep waar mensen niet al te makkelijk te vervangen zijn. Als een bedrijf zo'n persoon wil lokken en vasthouden, zullen ze meer moeten bieden dan slechts het minimumloon. Zeer waarschijnlijk profiteren de mensen die iets boven de 14 euro per uur zitten er dus op lange duur ook van. Daarbij: het aantal mensen wat net boven minimumloon verdient is enorm gestegen doordat de lage lonen amper gestegen zijn ten opzichte van de hoge lonen. Nederland is steeds rijker geworden, maar mensen die het minimumloon verdienen kunnen steeds lastiger rondkomen. Om iedereen een fatsoenlijk bestaan te geven, zou het minimumloon eigenlijk 60 % moeten zijn van het gemiddelde loon. Het zit daar ver onder. Ook is de koopkracht van het minimumloon sinds de invoering met 20 % gedaald. Het is echt noodzakelijk dat het minimumloon stijgt.

2 respect 06-11-2020 19:16 op
Dat is weer het probleem van deze wereld he... Het geld regeert. Je zegt eigenlijk: we moeten het hier voor bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk maken en hen alle kans geven om mensen uit te buiten, zodat ze vooral voor ons land kiezen. Als we kinderarbeid weer invoeren, wie weet kiezen dan ook een hoop bedrijven voor Nederland. Beseft u wel de morele gevolgen van uw manier van denken? U wilt alleen maar de bedrijven (de rijksten) gelukkig houden, ongeacht wat dit voor een ander betekent. En tussen alle landen zal er dan een race to the bottom zijn. Als wij kiezen voor 8 euro per uur, kiest Belgiƫ voor 7... en dan Spanje voor 6 euro.... en uiteindelijk houden eerlijk werkende mensen niks meer over.