NUjijStats voor Ecologicalistiek

11,184

Respect

Respect/dag 8
Respect/reactie 6.07

1,841

Reacties

Reacties/dag 1.32
Meeste reacties op 1 dag 24
Gestart op 21-08-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 30-11-2022 12:48 op
Volgens meneer Schans maakt het feit dat er meerdere oorzaken voor een probleem zijn, het wegnemen van één van die oorzaken dus nutteloos. Altijd komisch om te zien welke drogredenen lobbyisten uit de kast trekken.

0 respect 30-11-2022 10:51 op
Niet elke commerciële instelling is gericht op het creëeren van verslaving en kan je ruïneren. De dataverzameling en - analyse die her en der plaatsvindt is allang niet meer proportioneel dus dat geldt inderdaad zeker niet alleen voor de gokwereld, maar de aard van de (getekende) gokspelletjes is zodanig dat de manipulatie op basis van de analyses ook maximaal kan zijn.

34 respect 29-11-2022 21:35 op
Dat zogenaamde antiverslavingsbeleid is een aanfluiting, alles wat deze 'bedrijven' doen is erop gericht om mensen zovaak mogelijk te laten gokken en ze volkomen meedogenloos zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen. Er is daarbij nog een heel domein waar de toezichthouder totaal geen zicht op heeft, nl. de gegevensverzameling door deze bedrijven, de mate waarin het gedrag van gokkers wordt geanalyseerd en waarop alles wat ze zien en meemaken daarop afgestemd wordt. De manipulatie die mogelijk is doordat dit allemaal online gebeurt is ongekend. Ik vraag me in het verlengde hiervan af in hoeverre de 'spelletjes' die online aangeboden worden, gecontroleerd worden op winst/verliesratio's. Je zit nl. niet in een echt casino of voor een echte gokkast, het is één en al getekende illusie. Gokken is niet voor niets traditioneel het domein van criminaliteit. Het is een produkt zonder enige moraal.

6 respect 29-11-2022 20:40 op
Frappant dat dat nu pas voor 't eerst is. Maar, beter laat dan nooit.

1 respect 28-11-2022 20:28 op
Zoals ik zeg: zelfs een hele kleine kans dat de pijpleiding weer in gebruik genomen wordt is ruimschoots voldoende reden om die reparatie uit te voeren. En geen van beide partijen heeft ooit gesteld nooit meer gas te verhandelen met de ander. Sterker nog, reparatie is waarschijnlijk al ruimschoots rendabel zelfs als je de hele boel uiteindelijk wil ontmantelen en verkopen. Je hoeft dus niet zo spannend te doen, reparatie is een prima investering.

11 respect 28-11-2022 20:13 op
Ik zou het net andersom formuleren: Nord Stream was het symbool van het Europese vertrouwen in Rusland, symbool van het Europese idee dat we met de Russen in vrede zouden kunnen leven. Helaas heeft Poetin dat idee wreed de nek omgedraaid. De sabotage kan gezien worden als symbool voor de daarmee verstoorde verhoudingen.

4 respect 28-11-2022 20:10 op
Je hoeft niet zo spannend te doen. Als je dit niet repareert kun je de hele pijpleiding afschrijven. Reparatie kost niets in vergelijking met de belangen die ermee gemoeid zijn, dus ook al zou de kans miniscuul zijn dat er ooit weer gas doorheen gaat, moet je repareren. En natuurlijk is zo'n kans er. Niemand heeft ooit gezegd nooit meer met de ander te willen handelen. Nordstream AG is overigens voor 51% eigendom van Gazprom.

7 respect 28-11-2022 15:05 op
'Gewoon een nadeel van beperkt zijn' en geen probleem? Hoe kom je tot die conclusie?

1 respect 26-11-2022 16:01 op
Ik denk dat het toch terecht is, (proof of work) crypto klopt m.i. nl. al niet in de kern, dingen je er bovenop bouwt zijn dus gedoemd te mislukken. Tel daarbij op het gebrek aan regelgeving en je hebt een wilde westen welk garant staat voor fraude en uitbuiting.

9 respect 26-11-2022 15:59 op
Dit is sowieso slechts het topje van de ijsberg. Mensen afkafferen en kleineren gebeurt in alle bedrijfstakken, ik durf te wedden dat het nog veel en veel erger is in de sectoren waar laaggeschoolden werken - ik kan me althans nog talloze voorbeelden herinneren uit de tijd dat ik overal vakantiewerk deed. Nooit werd daar enige ruchtbaarheid aan gegeven, ook werknemers zelf maakten er geen ophef over - zo ging het nu eenmaal, men berustte zich in zijn lot. Maar ik ken het ook uit de advocatuur, de gezondheidszorg, het verzekeringswezen enz. en we weten uit de verhalen en schandalen dat het ook vrij veel voorkomend is (geweest) in verschillende soorten topsport. Ik snap de ophef wel, maar anderzijds dus ook niet echt, hoe kan dit voor iemand een verrassing zijn? Het is heel goed en ook nodig dat we dit niet langer willen pikken maar er is m.i. dan nog een hele, hele lange weg te gaan.

12 respect 26-11-2022 15:46 op
Typisch voor pyramidesystemen: als de toevoer van nieuw geld stokt, stort de boel in elkaar. Iedereen had kunnen bedenken dat het idee dat crypto 'automatisch' steeds meer waard zou worden omdat het nu eenmaal zo ontworpen zou zijn, in feite oplichterij moet zijn.

3 respect 26-11-2022 14:53 op
Ik mis in deze reviews, maar ook bij de printers zelf altijd een voorziening voor de allergrootste tekortkoming waar enorm veel printers en printer eigenaars mee kampen nl. ook kwaliteit en gemak kunnen blijven bieden als mensen maar weinig printen; altijd weer blijken inktcartridges en/of printkoppen uitgedroogd of (deels) verstopt door opdrogende inkt zodat het maken van een envoudig printje te vaak een enorm gedoe is met print reinigingsprocedures, experimenteren met instellingen, misschien wisselen van cartridges enz alleen om dat ene printje er fatsoenlijk uit te laten komen. Een oplossing zou zijn om voor een laserprinter te kiezen maar de hogere kosten daarvan staan niet in verhouding tot het slechts sporadisch printen wat hoort bij dit probleem.

2 respect 25-11-2022 13:22 op
Niet zelden gaan die drankjes gepaard met iets anders, zeker in de mediawereld...

1 respect 24-11-2022 15:28 op
Onvoorstelbaar dat de Chinezen met de huidige varianten nog met zero covid bezig zijn - de rest van de wereld trok immers in de winter van 2020 al de conclusie dat dat vanwege de significant hogere mate van besmettelijkheid een zinloze benadering is. Ik snap niet hoe zij dat anders kunnen zien.

1 respect 24-11-2022 13:22 op
Effectief is het pas als ze militaire / politieke voortgang boeken.

20 respect 23-11-2022 17:37 op
Het zijn beestachtige praktijken die je vertwijfeld doen afvragen wanneer de wereld eindelijk serieus in gaat grijpen. Met name de Chinezen zouden hun eens hun menselijke kant mogen laten zien door afstand te nemen van dit Moskouse regime. Wat we uiteindelijk nodig hebben is het actief stoppen van deze extreme Russische agressie door middel van een vredesmacht. Ook zou de wereld actiever op kunnen treden tegen alle landen die nog banden met Rusland onderhouden.

1 respect 23-11-2022 17:26 op
Inderdaad - maar dan precies andersom. Het zijn de Russen die graag een gevechtspauze zouden zien om aan te sterken.

2 respect 23-11-2022 17:25 op
Onderhandelen met dit regime kan niet, de Russen lappen alles aan hun laars. Als je nu een staakt het vuren uitonderhandelt gebruiken ze het om aan te sterken en dan 3x sterker terug te komen. Bovendien, in bezette gebieden is nooit vrede, mensen leven onder constante Russische terreur. Er is dus maar één optie: de Russen moeten verliezen en terugtrekken.

0 respect 23-11-2022 17:22 op
Mee eens. Binnenkort miljoenen nieuwe vluchtelingen onze kant op - we weten al maanden en maanden dat Poetin dit van plan is maar we staan erbij, kijken ernaar en doen zelfs niks om onszelf erop voor te bereiden.

1 respect 22-11-2022 20:29 op
Het is een eerste stap met m.i. grote betekenis, dit is nl. een serieuze inperking van de vrije marktwerking. Een prima precedent want in de nabije toekomst zullen veel meer essentiële zaken hoogstwaarschijnlijk schaars worden waarbij extra aanbod simpelweg niet gerealiseerd kán worden omdat we tegen de grenzen van de aarde aanlopen, zodat ons eindeloze prijsstijgingen te wachten staat als we daar niet op een vergelijkbare manier ingrijpen. Maar een ander heikel punt is: als schaarste toeneemt, en de prijzen worden bevroren, wie bepaalt dan nog wie wel en wie niet geleverd krijgt? Want schaarste betekent hoe dan ook dat de vraag groter is dan het aanbod, mensen / bedrijven / instanties gaan dus minder krijgen dan ze nodig hebben. 'Wie het eerst komt, die het eerst maalt' lijkt me weinig garantie geven op een rechtvaardige of zinvolle verdeling. Dat zal m.i. dus de volgende stap worden: dat we niet alleen de prijzen gaan beteugelen, maar ook de verdeling gaan reguleren.

2 respect 22-11-2022 19:44 op
Ten Hag en Ronaldo, het was ook een onwaarschijnlijke combinatie.

9 respect 21-11-2022 15:11 op
Lang geleden was het al niet uitzonderlijk bij Philips dat de marketingafdeling producten de markt op duwde voordat ze 100% af / getest waren. Techneuten klaagden intern dan steen en been maar kregen geen gehoor. Maar ja, nu het gaat om de gezondheid van mensen, da's toch een ander verhaal.

6 respect 21-11-2022 12:11 op
Precies, alles voor de aandeelhouders en die willen snel geld zien, maximaal rendement. Alles wegsnijden wat ietwat minder lijkt te presteren en je krijgt dit soort alles of niets wegwerpindustrie, zonder voldoende vlees op de botten om eventuele klappen op te vangen.

1 respect 19-11-2022 16:32 op
Tsja die iemand zit dan ergens heel ver weg verstopt, want niemand kan 'm vinden - en geloof maar dat de (commerciële) omroepen zich er rot naar zoeken, al zolang Matthijs op de tv is.

5 respect 19-11-2022 13:11 op
Het zijn grote woorden voor iemand die een organisatie leidt die door en door corrupt is. Zijn hypocrisie argument is m.i. bovendien inhoudelijk feitelijk zeer radicaal, hij stelt immers impliciet dat je totaal geen banden zou moeten hebben met een land waar je kritiek op hebt. Handel drijven betekent instemmen, geld verdienen betekent mond houden. Ik denk niet dat de wereld zo zou moeten werken en ik denk ook niet dat een voetbalbestuurder zich überhaupt over zulke zaken zou moeten uitlaten.