NUjijStats voor Frank_Sunny

12,861

Respect

Respect/dag 5.83
Respect/reactie 4.75

2,705

Reacties

Reacties/dag 1.23
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 12-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 30-11-2022 14:14 op
Ben helemaal niet aan het zeuren. Dit soort structurele overlast is een maatschappelijk terugkerend probleem waar dieper naar gekeken moet worden. Het kost onnodige mankracht van geld en middelen. Nogmaals, het gaat niet om een enkele casus. Maar wegkijken is natuurlijk ook een optie.

10 respect 30-11-2022 14:01 op
Hongarije heeft al gedreigd hun veto recht in te gaan zetten in gevoelige kwesties zoals de oorlog in Oekraïne. De EU verliest natuurlijk hun eigen geloofwaardigheid als ze gaan tornen aan hun eigen vetorecht. Dan zouden ze Hongarije uit de EU moeten zetten en dat ondermijnt tevens de positie van de EU. Op zich zag je deze clash al van mijlenver aankomen allang voor de inval van Rusland in Oekraïne. Want de verhoudingen tussen Brussel en Polen is ook niet sterk. In ieder geval de kaart die Poetin komend jaar verder zal proberen uit te gaan spelen want die is gebaat bij meer onderlinge frictie binnen de EU.

2 respect 30-11-2022 13:52 op
Als het om een enkele casus zou gaan. Treinverkeer ontregeld, ondernemers die tijdelijk hun winkel dicht moeten houden. Er is zeker sprake van ontregeling voor iemand die zich meldt en claimt gevaarlijke stoffen bij zich te dragen. Het gegeven dat deze persoon zichzelf ging melden zet al de nodige vraagtekens want een kwaadwillende zou dit natuurlijk niet doen. Dus vermoedelijk een verward persoon waarvoor weer een heel blik aan handhavers voor moet worden opengetrokken. Met de al krappe bezetting. Dat bedoel ik met onnodige kosten.

3 respect 30-11-2022 13:17 op
Denk dat dit van alle tijden is en ook niet zomaar zal verdwijnen. Prestatiedrang en geld zullen altijd indicatoren blijven voor een hoge werkdruk. Zodra je als werknemer structureel met buikpijn naar je werk gaat moet je voor jezelf nagaan of het niet tijd wordt om iets anders te gaan doen. Uiteindelijk moet je voor jezelf en je directe naasten kiezen. Ook al is zo’n besluit moeilijk.

6 respect 30-11-2022 12:41 op
Zonde, dit soort casussen kost de belastingbetaler klauwen met geld want ondanks de goede en effectieve inzet van alle betrokken handhavers zijn de inspanningen/onderzoeken niet gratis te noemen.

0 respect 30-11-2022 09:57 op
Ben tegen verplichtingen. Maar omdat deze gepolariseerde discussie zich al jaren voortsleept wagen steeds meer ondernemers zich niet meer aan Sinterklaas uitingen binnen hun winkels. Je ziet dat dit nu stapsgewijs wordt vervangen door Black Friday aanbiedingen om toch de producten te kunnen verkopen. Wat is de volgende stap? Dat we kerstversieringen gaan cancelen omdat het voor een minderheid groep aanstootgevend zou zijn? Dat we straks kerstmis winterfeest moeten gaan noemen? Die tendens vind ik jammer, maar verplichten nee.

24 respect 30-11-2022 09:19 op
Triest hoe het Sinterklaasfeest stelselmatig de afgelopen jaren verder wordt afgebroken. Ondernemers werken hier ook aan mee. Ze proberen het feest nu te vervangen met Black Friday aanbiedingen maar ik hoop dat de consument hier niet intrapt. De zogenaamde aanbiedingen zijn vaak geen aanbiedingen. Kwestie van de prijs tijdelijk ophogen om het vervolgens met korting te verkopen voor de oorspronkelijke prijs. Maar de hoeveelheid reclame mail die je vervolgens hiervan binnen krijgt is irritant te noemen.

1 respect 28-11-2022 10:14 op
Voordat de Omikron variant zijn intrede deed zag je bij iedere versoepeling een significante stijging van de bedbezetting waardoor de reguliere zorg vastliep. Uitgestelde zorg heeft mede gezorgd voor een hoger sterftecijfer. Een land als China kent meer dan 1 miljard inwoners. Als daar het virus losgaat bestaat de kans op nieuwere en meer ziekmakende varianten. Daar krijgen wij dan ook weer mee te maken. Dus er is een reden voor verschil van beleid.

1 respect 27-11-2022 12:35 op
Economie voorop. Een stabiel China werkt voor ons in het voordeel en daar past geen revolutie bij. Zie het daar ook niet zo snel gebeuren. Binnen dit land met zoveel inwoners zou onze Westerse democratie ook niet werken.

26 respect 27-11-2022 11:09 op
Vind het ondemocratisch dat er nu excuses wordt gemaakt over een verleden waar de huidige generaties geen part of deel aan hebben gehad. Dit kabinet mag uit eigen naam dan excuses maken maar niet uit naam van het Nederlandse volk want een groot deel hiervan staat hier niet achter. Bovendien moeten excuses gemeend zijn en dat is dan maar deels het geval. Ben best voorstander voor betere en gerichtere educatie over dit onderwerp mede omdat slavernij in moderne vorm wereldwijd nog steeds actueel is. Daar zou de aandacht naar toe moeten gaan omdat je het verleden niet kunt veranderen maar de nabije toekomst wel.

4 respect 27-11-2022 10:56 op
Kan het ook niet hoor samenwonen binnen een monogame relatie. Werkt voor mij veel te verstikkend en je vervalt in een saai voorspelbaar ritme. Je wilt toch niet eindigen in een relatie waar je van geliefden vervalt in een soort van broer-zus relatie? Zeker als er kinderen in het spel komen. Maar goed, ieder zijn ding. Voordeel van deze tijd is dat er steeds minder gek gekeken wordt naar andere relatievormen dan het oude traditionele huisje, boompje, beestje.

9 respect 27-11-2022 10:35 op
Overzichtelijk forum zonder al teveel geschreeuw en gescheld. Een fatsoenlijke variant van Twitter. Verder gaat het vooral om het plezier van reacties lezen en kleine stukjes schrijven. Minpuntje blijft dat sommige onderwerpen iets te vaak blijft terugkomen. Er bestaat nog genoeg diversiteit aan andere verschillende onderwerpen.

5 respect 27-11-2022 10:13 op
Dat is helaas de trieste werkelijkheid van oorlogvoering. Vroeger werd een stad belegerd en omsingeld en stierven de inwonende stedelingen van honger, dorst en ziektes. Feitelijk is dit de moderne variant hiervan. Alle essentiële infrastructuur vernielen zodat je voor degene die daar afhankelijk van zijn een hel creëert.

3 respect 26-11-2022 14:16 op
Openstaande vraag is wat voor soort regime ervoor in de plaats komt en hoe dit in het eigen land gaat vallen. Komt er onrust en instabiliteit en heeft dit weer consequenties voor de omringende landen naast Oekraïne? Men kijkt naar een autocratie vaak teveel naar de zichtbare leidinggevende persoonlijke factor maar die is altijd verweven binnen een systeem waar anderen al klaarstaan om het stokje over te nemen.

3 respect 26-11-2022 13:48 op
Je kunt er ook voor kiezen om de dag warm te douchen en de directe tijdsduur hiermee te verlengen. De Wim Hof methode van koud douchen is niet aan mij besteed. Voor een wastafel prima. Verder scheelt het om te wennen aan frisse lucht ook in de koudere maanden. Slapen met de raam op een kier. Overdag een raam of deur open. Zolang het niet onder de 5 graden is is het prima te doen. Dan zet je al minder snel de verwarming aan. Doe dit al jaren allang voor de energiecrisis. Frisse ruimtes voelen sowieso prettiger aan dan bedompte verwarmde en dichte ruimtes.

5 respect 26-11-2022 12:27 op
Aardappelen zijn van nature ook geen Nederlands product en toch beschouwen we aardappelgerechten zoals stamppot als oer-Hollands. Het eten bij het Chinese restaurant is vaak helemaal niet authentiek en veelal in China onbekend. Herinner me nog de gefilmde vakantie van Frans Bauer in China die erachter kwam dat zijn lievelingseten toch behoorlijk Hollands bleek. En wat maakt het ook uit. We moeten als welvarend land blij zijn met zoveel menu keuzes. Onzinnig om daarover te gaan steggelen.

7 respect 26-11-2022 12:19 op
Precies en dat maakt het kwalijk. Het gaat feitelijk niet om het redden van de natuur maar om het vrij te maken van grond voor nieuw te bouwen woningen. Woningen die voor Jan Modaal onbetaalbaar blijft. En de belastingbetaler mag dit betalen middels de uitkoop van dure boerenbedrijven. Daarom het belang om actie te blijven voeren totdat dit kabinet is opgestapt. Daarmee zullen niet alle problemen zijn verdwenen maar wel een nieuwe kans op een betere en realistischere koers met hopelijk een betere coalitie.

5 respect 26-11-2022 10:25 op
Midsommar is een horrorfilm die in deels vol daglicht is gefilmd. De film heeft een aanloop en is hiermee vrij lang te noemen maar wel erg origineel gebracht. Vind het wel een aanrader voor de liefhebber.

31 respect 25-11-2022 22:11 op
Nogmaals, gedwongen uitkoop op zo’n grote schaal kost juridisch jaren. Want ieder individuele boer kan in principe haast eindeloos blijven door procederen. Dan is dit kabinet allang vervangen en is men tot de conclusie gekomen dat bepaalde gestelde doelen niet haalbaar zijn. We zagen het bij de laatste internationale milieu top, de praktijk voor concrete afspraken bleek weerbarstiger.

3 respect 25-11-2022 13:40 op
Als je het verbied dan steekt men het illegaal af. Het gebruik van het zwaardere vuurwerk is al significant toegenomen. Ook buiten de feestdagen. Punt blijft toch handhaving en prioriteit. Die is er onvoldoende wat zo’n verbod tot een symbool maatregel maakt.

6 respect 25-11-2022 10:45 op
Wij belastingbetaler betalen dat bedrag en de komende generaties na ons. Boerenbedrijven worden opgekocht, het naastgelegen natuurgebied afgebroken voor de huizenbouw of verbreedde snelweg. Hoe groen wil je het hebben?

7 respect 24-11-2022 12:07 op
De vocale rol van Flint bij de eerste twee albums was marginaal. Dus in principe zou the Prodigy door kunnen gaan.

2 respect 24-11-2022 11:08 op
Ben tevreden met wat ze nu produceren. Laten we vooral het kip met het gouden ei niet gaan slachten voor niet meer uit te leggen idealisme vanuit minderheidsgroepen. Het is prima zoals het nu is.

4 respect 24-11-2022 10:43 op
Deel die mening. Het moet gaan om de sport zelf. Het heeft ook geen zin. Acceptatie kun je nooit afdwingen evenmin dat een te houden toernooi het beleid van een specifiek land gaat veranderen.

1 respect 22-11-2022 13:13 op
Heeft geen enkele zin. Goedkopere sloffen sigaretten kopen uit het buitenland via online aankopen zal ook de komende generaties beginnende rokers overtuigen om te gaan roken. Roken verbieden wordt een moeilijke klus aangezien harddrugs gebruik volgens de Nederlandse wet niet strafbaar is. Je kunt moeilijk iemand bij wet verbieden een sigaret op te steken terwijl het individueel nemen van een snuifje of pilletje niet strafbaar is. Het is symboolpolitiek pur sang en zoeken naar een extra inkomensbron via accijnzen. Dat kun je als overheid tot op een bepaalde hoogte doen. Overtref je die grens dan gaan gebruikers naar het illegale goedkopere alternatief. Daarom geloof ik niet in het ideaal van een rookvrije generatie. Zo zit het gedrag als het systeem niet in elkaar.