NUjijStats voor Frank_Sunny

12,765

Respect

Respect/dag 7.7
Respect/reactie 4.74

2,692

Reacties

Reacties/dag 1.62
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 12-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 26-11-2022 14:16 op
Openstaande vraag is wat voor soort regime ervoor in de plaats komt en hoe dit in het eigen land gaat vallen. Komt er onrust en instabiliteit en heeft dit weer consequenties voor de omringende landen naast Oekraïne? Men kijkt naar een autocratie vaak teveel naar de zichtbare leidinggevende persoonlijke factor maar die is altijd verweven binnen een systeem waar anderen al klaarstaan om het stokje over te nemen.

3 respect 26-11-2022 13:48 op
Je kunt er ook voor kiezen om de dag warm te douchen en de directe tijdsduur hiermee te verlengen. De Wim Hof methode van koud douchen is niet aan mij besteed. Voor een wastafel prima. Verder scheelt het om te wennen aan frisse lucht ook in de koudere maanden. Slapen met de raam op een kier. Overdag een raam of deur open. Zolang het niet onder de 5 graden is is het prima te doen. Dan zet je al minder snel de verwarming aan. Doe dit al jaren allang voor de energiecrisis. Frisse ruimtes voelen sowieso prettiger aan dan bedompte verwarmde en dichte ruimtes.

5 respect 26-11-2022 12:27 op
Aardappelen zijn van nature ook geen Nederlands product en toch beschouwen we aardappelgerechten zoals stamppot als oer-Hollands. Het eten bij het Chinese restaurant is vaak helemaal niet authentiek en veelal in China onbekend. Herinner me nog de gefilmde vakantie van Frans Bauer in China die erachter kwam dat zijn lievelingseten toch behoorlijk Hollands bleek. En wat maakt het ook uit. We moeten als welvarend land blij zijn met zoveel menu keuzes. Onzinnig om daarover te gaan steggelen.

7 respect 26-11-2022 12:19 op
Precies en dat maakt het kwalijk. Het gaat feitelijk niet om het redden van de natuur maar om het vrij te maken van grond voor nieuw te bouwen woningen. Woningen die voor Jan Modaal onbetaalbaar blijft. En de belastingbetaler mag dit betalen middels de uitkoop van dure boerenbedrijven. Daarom het belang om actie te blijven voeren totdat dit kabinet is opgestapt. Daarmee zullen niet alle problemen zijn verdwenen maar wel een nieuwe kans op een betere en realistischere koers met hopelijk een betere coalitie.

2 respect 26-11-2022 10:25 op
Midsommar is een horrorfilm die in deels vol daglicht is gefilmd. De film heeft een aanloop en is hiermee vrij lang te noemen maar wel erg origineel gebracht. Vind het wel een aanrader voor de liefhebber.

31 respect 25-11-2022 22:11 op
Nogmaals, gedwongen uitkoop op zo’n grote schaal kost juridisch jaren. Want ieder individuele boer kan in principe haast eindeloos blijven door procederen. Dan is dit kabinet allang vervangen en is men tot de conclusie gekomen dat bepaalde gestelde doelen niet haalbaar zijn. We zagen het bij de laatste internationale milieu top, de praktijk voor concrete afspraken bleek weerbarstiger.

3 respect 25-11-2022 13:40 op
Als je het verbied dan steekt men het illegaal af. Het gebruik van het zwaardere vuurwerk is al significant toegenomen. Ook buiten de feestdagen. Punt blijft toch handhaving en prioriteit. Die is er onvoldoende wat zo’n verbod tot een symbool maatregel maakt.

6 respect 25-11-2022 10:45 op
Wij belastingbetaler betalen dat bedrag en de komende generaties na ons. Boerenbedrijven worden opgekocht, het naastgelegen natuurgebied afgebroken voor de huizenbouw of verbreedde snelweg. Hoe groen wil je het hebben?

7 respect 24-11-2022 12:07 op
De vocale rol van Flint bij de eerste twee albums was marginaal. Dus in principe zou the Prodigy door kunnen gaan.

2 respect 24-11-2022 11:08 op
Ben tevreden met wat ze nu produceren. Laten we vooral het kip met het gouden ei niet gaan slachten voor niet meer uit te leggen idealisme vanuit minderheidsgroepen. Het is prima zoals het nu is.

4 respect 24-11-2022 10:43 op
Deel die mening. Het moet gaan om de sport zelf. Het heeft ook geen zin. Acceptatie kun je nooit afdwingen evenmin dat een te houden toernooi het beleid van een specifiek land gaat veranderen.

1 respect 22-11-2022 13:13 op
Heeft geen enkele zin. Goedkopere sloffen sigaretten kopen uit het buitenland via online aankopen zal ook de komende generaties beginnende rokers overtuigen om te gaan roken. Roken verbieden wordt een moeilijke klus aangezien harddrugs gebruik volgens de Nederlandse wet niet strafbaar is. Je kunt moeilijk iemand bij wet verbieden een sigaret op te steken terwijl het individueel nemen van een snuifje of pilletje niet strafbaar is. Het is symboolpolitiek pur sang en zoeken naar een extra inkomensbron via accijnzen. Dat kun je als overheid tot op een bepaalde hoogte doen. Overtref je die grens dan gaan gebruikers naar het illegale goedkopere alternatief. Daarom geloof ik niet in het ideaal van een rookvrije generatie. Zo zit het gedrag als het systeem niet in elkaar.

3 respect 22-11-2022 10:48 op
Ter aanvulling. Het Andromeda stelsel is het dichtstbij zijnde sterrenstelsel naast ons eigen Melkwegstelsel en ze zijn met elkaar in ramp koers. Over enkele miljarden jaren botsen beide stelsels met elkaar en ze zullen samen een nieuw sterrenstelsel vormen.

2 respect 22-11-2022 09:40 op
De geloofwaardigheid van BNN/VARA is hiermee geschonden. De deugd cultuur die ze de afgelopen jaren predikte heeft met het schandaal met Van Nieuwkerken een fikse deuk opgelopen. Het interview bij Nieuwsuur liet een leidinggevende zien die tevergeefs probeerde de scherven te lijmen maar daar niet in slaagde. Matthijs Van Nieuwkerken kiest eieren voor zijn geld, breekt met zijn voormalige werkgever, neemt een retraite en zal vermoedelijk over een jaar wanneer de storm is overgewaaid zijn rentree maken bij de commerciële omroep. Dat ligt in de lijn der verwachting.

6 respect 21-11-2022 20:17 op
Onzin, bekijk deze oorlog met een meer onafhankelijke realistische bril. Het blijft toch een te ver van mijn bed gebeuren. Je ziet dat Oekraïne weliswaar terrein wint maar dat de Russen de tactiek van de verschroeide aarde toedienen en alle achtergebleven infrastructuur stukmaken. Dus wie wint wat? Hoop dat onderhandelingen uiteindelijk een einde maken aan dit lijden. Lijkt mij het belangrijkste streven.

5 respect 21-11-2022 20:07 op
Er is al te vaak geroepen dat het de laatste slag voor Rusland zou zijn. Maar op dit moment maken ze met het vernielen van de essentiële infrastructuur het leven in Oekraïne niet gemakkelijk. Geen stroom of watervoorziening heeft zo’n enorme impact op het normale leven. Dat verander je niet binnen een week. Dit heeft een lange termijn impact.

225 respect 20-11-2022 11:09 op
Maak drugsgebruik gewoon strafbaar. Iedere drugsgebruiker fasciliteert de ondermijnende criminaliteit die onze samenleving bakken met geld en ellende kost. Verder een openbaar register waar je als veroordeelde drugsgebruiker te traceren bent voor bv. toekomstige werkgevers. Wereldwijde legalisatie gaat er niet komen. Alleen de productie en handel aanpakken werkt al decennia contra productief. Uiteindelijk zul je de consument moeten gaan aanpakken. Zal nooit waterdicht worden maar het kan wel degelijk voor de komende generaties verschil gaan maken.

3 respect 20-11-2022 10:24 op
Onderzoek wijst uit dat mensen na meerdere Corona infecties toch Long Covid klachten kunnen ontwikkelen. Zag een rapportage hierover binnen het VK waar je een significante toename ziet. Patiënten die eerder een milde infectie doormaakte maar achteraf met klachten bleven lopen. De kans hierop is klein maar bestaat. Dan is zo’n vaccin op basis van leeftijd en gezondheid toch een afweging.

8 respect 20-11-2022 09:17 op
Triest verhaal maar het heeft mijnsinziens niets te maken met een WK voetbal. Men blijft het maar via de media doorgeven maar voor de gemiddelde voetbal kijker maakt het uiteindelijk helemaal niets uit in welk land dit WK wordt gehouden. Men wil spannende wedstrijden zien en dit staat er los van. We kunnen niet overal de rechten van een specifieke groep blijven benadrukken. Dat zorgt voor een bepaalde vorm van moeheid voor dit onderwerp en dan werkt het vragen voor aandacht eerder contra productief.

0 respect 20-11-2022 09:03 op
Economie en geld zullen altijd voorrang krijgen ten opzichte van uitstoot. Dat is de belangrijkste les die we hieruit zullen moeten leren. We gaan geen definitief afscheid nemen van fossiele brandstoffen en de mens zal zich moeten aanpassen aan een zich veranderend klimaat. Een deel van de mensheid zal hierin slagen, een ander deel niet. Denk dat dit toch de meest realistische boodschap is voor de komende decennia’ s. Duurzame technologieën zullen hun opkomst maken en zich verder integreren voor de massa maar tegelijkertijd zal dat proces langzamer verlopen dan wat men nastreeft.

12 respect 19-11-2022 18:57 op
Niet als de instroom op dit tempo doorgaat. Wees realistisch, het gros komt niet aan een woning of aan een baan en moet beroep doen op ons sociale stelsel. Dat raakt op den duur overbelast en dat wordt onbetaalbaar. Je moet naar het totale plaatje durven kijken en dan bestaan er genoeg rationele argumenten om die instroom in te dammen.

2 respect 19-11-2022 17:00 op
Uiteindelijk is die deeltijd optie niet meer vol te houden. Het ondermijnt steeds verder onze samenleving. Gewoon een wettelijk minimum van 32 uur. Het verplicht moeten aannemen van een aangeboden baan op straffe van het wel/niet krijgen van een uitkering of toeslag. Afschaffing van het contante geld systeem om zwart werken te ontmoedigen. Het lijkt nu nog toekomstmuziek maar het zou over tien a vijftien jaar best weleens mogelijk kunnen worden. De ontwikkelingen gaan hard.

0 respect 19-11-2022 16:05 op
We Own this City is van een vergelijkbaar kaliber. Goed acteerwerk.

10 respect 19-11-2022 11:20 op
Beetje moeite met het achteraf gehalte. Het programma is al een tijdje van de buis. Bovendien zitten we in een andere tijd. Wat voorheen door de beugel kon wordt vandaag de dag enorm aangedikt.

0 respect 18-11-2022 17:37 op
Je kunt het nooit van tevoren voorspellen maar ik denk dat hij goed kan scoren mede door zijn eerdere prestaties in andere klassen. Komt gemotiveerd en gretig over dus het zou best weleens kunnen dat hij na het volgende seizoen een nog betere stoel krijgt.