NUjijStats voor Frank_Sunny

3,023

Respect

Respect/dag 3.23
Respect/reactie 3.87

781

Reacties

Reacties/dag 0.84
Meeste reacties op 1 dag 10
Gestart op 12-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 02-12-2020 12:11 op
Fantastisch nieuws. Grootschalige vaccinatie is de enige uitweg om uit deze pandemie te komen. Verwacht dat we voor een groot deel van 2021 te nog maken hebben met de huidige maatregelingen, maar hoe fijn zou het zijn om in 2022 weer terug te zijn binnen het oude normaal?

2 respect 01-12-2020 10:43 op
Sympathieke jongen hoor, maar om deze zanger met zijn oeuvre te bestempelen als rap lijkt me een beetje vergezocht.

2 respect 29-11-2020 08:40 op
Wat ik mis binnen het artikel is dat een primaire vorm van discrimineren al plaatsvind bij opgroeiende kinderen. Zelfs wanneer een groep volledig homogeen is. Men kan elkaar dan discrimineren of uitsluiten op basis van afkomst, inkomen, uiterlijk, intelligentie, gedrag, etc. Denk dat ook genetische factoren die ons karakter gaan bepalen (naast het aanleren van gedrag) een rol van betekenis kan spelen.

2 respect 28-11-2020 13:14 op
Na jarenlange discussies over wel of geen vuurwerkverbod wordt de stelling dat men dan overgaat op het illegale veel zwaardere vuurwerk bij deze bevestigd. Natuurlijk speelt verveling bij deze Corona crisis een prominente rol maar het bevestigd tevens de tweede stelling dat handhaving nog niet zo eenvoudig blijkt.

4 respect 28-11-2020 09:18 op
Misschien moeten alle lidstaten het referendum voorbeeld van het VK volgen. Stel opnieuw de EU regels, normen en waarden voor de bevolking vast, welke koers het wil volgen en laat de bevolking beslissen of ze daar in meerderheid wel of niet willen bij horen. Dan behoud je een club met gemotiveerde lidstaten die dezelfde koers willen volgen. Dit is een pap en natten kaartenhuis waar men niet vooruit kan en men de goodwill van de EU burger dreigt te verliezen. Volgend jaar eindigt het tijdperk Merkel. Marcon zie ik niet in een tweede termijn meer terugkeren en dan worden de kaarten alweer anders geschud.

6 respect 28-11-2020 09:12 op
Wat is het alternatief? Een totale oorlog met Iran die zowel de Iraanse bevolking als de stabiliteit binnen het MO volledig zal ondermijnen? Iran als kernmacht is het schrikbeeld binnen die regio en de wereld dus vanuit dat perspectief zijn dit soort acties te verwachten.

7 respect 28-11-2020 09:07 op
De EMA moet het nog goedkeuren en dan is er ook fiat binnen de EU. Je kunt beter alle (versnelde maar officiele) stappen hebben doorlopen waarmee je de vaccinatiebereidheid als het vertrouwen zo hoog mogelijk probeert te maken. Maar het is bemoedigend dat het vaccineren in landen als de UK, VS, Rusland, China en India al van start gaat of is begonnen. Grootschalige vaccinatie blijft de enige uitweg uit deze wereldwijde pandemie.

23 respect 27-11-2020 09:57 op
Het hebben van een kind mag geen pressiemiddel zijn om aan je eigen daden te kunnen onttrekken. Hoe erg het ook voor het kind in kwestie is. Helaas leven we in een wereld waar sommige ouders hun verantwoordelijkheden en daden verschuilen middels het nemen van een kind. Zien we ook binnen de illegale immigratiestromen richting Europa. De vrouw zal eenmaal in Nederland gearresteerd en gedetineerd worden maar onduidelijk is of ons rechtssysteem in staat blijkt alle aanklachten tegen deze vrouw te bewijzen. Dan is het voor onze samenleving onwenselijk wanneer zo'n geradicaliseerd persoon na twee jaar weer in onze straten loopt.

3 respect 26-11-2020 10:11 op
Bekend is het verhaal van een Nederlandse patiente die bij de eerste infectie milde klachten ervoer en bij de tweede infectie op de ic belande. En het ging hier niet om een hoog bejaarde. Bovendien waart dit virus pas 10 maanden in Nederland en zijn de lange termijn effecten nog onbekend. Het is een blijvend virus wat niet seizoens of klimaat gebonden is en toeslaat wanneer groepen mensen te dicht en te lang bij elkaar komen. De huidige Nederlandse semi-lockdown doet de besmettingsaantallen niet snel genoeg dalen. Een volledige lockdown laat wel een daling zien maar die wordt gelijk teniet gedaan bij de eerste versoepelingen zoals we afgelopen zomer zagen. Er zijn van de 17,5 miljoen Nederlanders zo'n half miljoen mensen besmet geraakt. Dat aantal heeft een directe impact op de continuïteit van de zorg en onze economie. Dus het idee van het virus ongecontroleerd laten rondgaan is hiermee van tafel. Daarmee blijft vaccinatie de enige overgebleven optie.

5 respect 26-11-2020 09:58 op
FvD heeft zichzelf ruim drie maanden voor de landelijke verkiezingen opgeblazen. Ongeacht wie de lijsttrekker wordt of wie met de naam FvD ervan doorgaat. Het begint een gênante vertoning te worden waarbij men elk normaal perspectief uit het oog is verloren. De gemiddelde kiezer zal in maart niet meer op dergelijke ruziënde partijen nog willen stemmen.

0 respect 25-11-2020 12:35 op
Ik deel jouw mening dat je geen klimaatontkenner bent wanneer je gelooft dat de mens de huidige klimaatsveranderingen niet meer kan keren. Dat smelten van het poolijs gaat hoe dan ook gebeuren net als de opwarming van de aarde. Dan is het juist belangrijk hoe de mens zich de komende generaties weet aan te passen aan die veranderingen. Voor Nederland betekent een stijgende zeespiegel dat je dijken en infrastructuur zal moeten aanpassen. Blijft de huidige Randstad nog het epicentrum om te blijven wonen en te werken of zal die bedrijvigheid komende generaties juist opschuiven naar buiten de Randstad? Zo zal iedere natie geconfronteerd worden met dergelijke aanpassingen.

3 respect 25-11-2020 12:02 op
Blinding Lights was een goed en origineel nummer die bleef hangen. Beter dan het voor mij eentonige gezang van Beonce waarbij elk nummer hetzelfde klinkt inclusief de ingestudeerde danspasjes. Dan vind ik het repertoire van the Weeknd toch afwisselender.

3 respect 25-11-2020 09:12 op
Opmerkelijk hoe rijker en welvarender een kansvolte maatschappij wordt hoe minder men bestand schijnt te lijken tegen bepaalde tegenslagen en aanverwante negatieve emoties die gewoon onlosmakelijk bij het te leiden leven horen. Die ervaringen maken je niet zwakker maar kunnen jouw karakter juist versterken. Draag met trots de littekens op jouw ziel want dat laat zien dat je geleefd hebt en leeft. Laat de illusies van idealisme en maakbaarheid op want veel meer dan gebakken lucht is het vaak niet. En van gebakken lucht kun je niet teleurgesteld raken.

0 respect 25-11-2020 09:01 op
Je mag het er niet mee eens zijn maar het is een onoverkomelijk gegeven dat dit soort onderscheid vanuit ondernemers gaat komen. De reisbranche gaf afgelopen week al zo'n hint en geloof me dat de horeca en de entertainment industrie gaat volgen. Geen enkele kroegbaas wil een nieuwe corona brandhaard worden als er een alternatief voor vaccineren bestaat. Die corona vaccinatie green card gaat er gewoon komen. Helaas is er ook geen alternatief. Je hebt te maken met een virus wat niet seizoensgebonden is en toeslaat wanneer men de maatregelingen versoepelt. Dan krijg je telkens een overbelaste zorg waarbij de reguliere zorg wordt afgeschaald en dat raakt alle Nederlanders. Dan is grootschalige vaccinatie de enige uitweg om van dit virus af te komen.

7 respect 25-11-2020 08:53 op
Het is gewoon over en uit met FvD. Alle pogingen om deze partij nog te redden is bij voorbaat kansloos. Sowieso is na het debacle bij 50 plus, de Partij voor de Toekomst en de perikelen bij Denk het vertrouwen in nieuwe partijen gedaald tot een nulpunt. Nieuwe partijen trekken teveel ego's en baantjesjagers aan die vervolgens zo'n partij opblazen. Liefst voor de camera van de media. Baudets Kartelpartijen zullen nu glimlachend achterover leunen en zeggen zie je wel? Stem op het oude vertrouwde. Stem op ons.

2 respect 24-11-2020 09:49 op
Je zag stiekem het vertrek van Baudet als voorman aankomen. Wiegel verkondigde recent nog bij het programma van Rick Nieman dat Baudet meer filosoof dan politicus is en dat zag je het afgelopen jaar bevestigd met al zijn non-politieke uitspraken. Baudet als een Tijl Uilenspiegel binnen de huidige politiek met een fanatieke aanhang maar die zijn rol als partijleider steeds moeilijker weet te vertolken. Dan komt er een moment van een exit-strategie. Precies in de stijl van Baudet. Denk dat daarmee het voortbestaan van de partij op losse schroeven staat.

3 respect 23-11-2020 13:01 op
Er bestaat geen kant en klaar handboek voor een pandemie van deze omvang. Dan handel je ook als overheid vaak op voortschrijdende inzichten. Daarbij kan de overheid niet alle burgers overal bij het handje meenemen. Eigen verantwoordelijkheid nemen hoort er gewoon bij. Dan maar een jaartje geen vakantie of drukke kerstmarkt. Er zijn ergere dingen. Vluchten in complot denken biedt voor mij in ieder geval geen oplossing.

26 respect 21-11-2020 16:52 op
Dit gaat al jaren niet meer over de kleur van ZP maar veeleer over de onderlinge verhoudingen tussen verschillende groepen en aanverwante meningen binnen deze samenleving. ZP is slechts een katalysator om die onvrede te uiten. Dat maakt dit soort demonstraties van beide kanten ook zo zinloos. Het biedt nooit een constructieve oplossing voor alle partijen.

4 respect 21-11-2020 16:27 op
Daarom is vaccinatie bereidheid wanneer deze vaccins beschikbaar komen ook zo belangrijk. Want anders blijven we aanmodderen met deze cijfers en curves. En dat houdt geen enkele economie op de langere termijn vol. Banken en economen voorspellen in het tweede kwartaal volgend jaar de voorspelde golf aan faillissementen. We zitten pas in de tweede piek van een curve die niet snel genoeg daalt. Toch best zorgelijk.

3 respect 21-11-2020 12:58 op
Zuigelingen laten we ook vaccineren tegen ziekten waarvan we blij zijn dat ze niet of nauwelijks meer bestaan. Stel dat die toenmalige generatie had gezegd niet te vaccineren. Hoe meer mensen weigeren hoe langer we met lockdown maatregelingen zitten opgescheept. Niemand wil een samenleving waarin straks gevaccineerden meer rechten hebben dan niet gevaccineerden want dat risico ga je als samenleving straks lopen. Dat is nooit goed om uit een crisis te komen.

3 respect 21-11-2020 12:29 op
Wat is het alternatief? Dit Corona virus verdwijnt niet vanzelf. Het is niet klimaat of seizoensgebonden en je kunt het opnieuw oplopen. Alleen als een meerderheid van de bevolking zich laat vaccineren krijgen we dit virus onder controle. Anders rollen we van de ene naar de andere lockdown. De vaccins komen door verschillende onafhankelijke keuringen die hun betrouwbaarheid genoeg waarborgen. Zorg voor een goede voorlichtingscampagne en geef anti vaxxers in de media een niet al te groot podium. Het gaat hier om een serieuze aangelegenheid, niet om sensatie of aandacht.

3 respect 21-11-2020 10:02 op
Logisch om bezit te koppelen aan het willen afsteken. Maar dan nog wordt handhaving een haast onmogelijke klus aangezien veel vuurwerk al circuleert op de straat.

8 respect 21-11-2020 09:01 op
Je duwt de legale verkoop van sigaretten steeds meer naar de illegale verkoop waar bij gebrek aan controle de gezondheidsrisico's veel groter zijn. Zo bevatten geïmporteerde sigaretten vaak een grotere hoeveelheid teer en nicotine wat in Nederland niet is toegestaan.

7 respect 20-11-2020 09:24 op
Het aerosolen argument is intussen wel achterhaald. Zekers is een goede ventilatie altijd wenselijk maar bij gebrek niet de hoofdoorzaak van besmetting. Dat is wanneer mensen in grote getale dicht op elkaar kruipen binnen die anderhalve meter. Zowel in de binnen als buitenlucht. Gedurende deze enorme warme zomer waar iedereen buiten verbleef nam het reproductiegetal al voor herfst toe. Feestende jongeren op de Spaanse costa’s namen het virus vanuit de warme Spaanse zon weer terug naar Nederland. Hier speelde het ventilatie model geen rol, wel het gebrek aan voldoende afstand.

1 respect 19-11-2020 14:48 op
Iedere winkelstraat heeft toch een in of uitgang?Zet daar controleurs neer en sluit zo’n straat tijdelijk af bij teveel drukte.